Last news in Fakti

19 Септември, 2016 16:15 1 018 0

ДСБ: Решението е по-бързо влизане в Шенген

  • дсб-
  • решението-
  • влизане-
  • шенген

ДСБ изразява удовлетворение от рязката смяна на позицията на българския министър-председател по отношение на нуждата от общ европейски ангажимент за справяне с мигрантската криза. Правителството изостави пагубната политика на двустранни договорки с режима на Ердоган и на срещата в Братислава постигна напредък в общата политика за охрана на общата външна граница на ЕС. Това се казва в резолюция на Изпълнителния съвет на ПП “Демократи за силна България”.

Ето какво се казва още в резолюцията:

"Този напредък трябва да бъде развит с действия за незабавно влизане на страната в “чакалнята” на Еврозоната и в Шенгенското пространство. Нужна е активна българска политика в подкрепа на изграждането на Европейски въоръжени сили и граничен контрол и обща политика по сигурност и обмен на разузнавателна информация.

Време е България да се откаже от изначално компрометираната кандидатура на Ирина Бокова и да работи за издигане на кандидат за генерален секретар на ООН, който да консолидира подкрепата на страните от Централна и Източна Европа и на целия ЕС.

Промяната в българската външна политика се дължи изключително на силната реакция на дясната опозиция и на гражданското общество. Гордеем се, че кандидатите за номинацията на РБ за президент - господата Гроздан Караджов и Трайчо Трайков - бяха сред силните обществени гласове против едностранните отстъпки пред Турция и за силна обща европейска позиция.

Точно такава роля на гарант на националния интерес и коректив на грешките на властта трябва да изпълнява българския президент.

ДСБ категорично подкрепя кандидатурите на Трайчо Трайков и Съби Събев за предстоящите президентски избори и призовава всичките си структури да се включат активно в кампанията им. Единствено десен президент с непоколебима проевропейска позиция може да гарантира защитата на националните интереси в настоящите времена на международна криза.

ИС на ДСБ застава зад кмета на община Перущица г-н Ради Минчев . Обявяваме се категорично против накърняването на презумпцията за невиновност, организирано от прокуратурата и подчинени на мафията медии. Организираната политическа атака от БСП, ГЕРБ, прокуратурата и близките до тях медии пречи на провеждането на справедливо и обективно разследване.

Възмутени сме от системния отказ на прокуратурата и другите компетентни по закон органи да разследват данните за корупция по върховете на властта и кражбата на милиарди от джоба на българския данъкоплатец.

ДСБ няма да се откаже от борбата за разкриване на истината за ограбването на парите на вложителите в КТБ, кражбата на БТК от близки на властта в България и руските тайни служби субекти, загубата на милиарди в корупционния проект АЕЦ “Белене” и държавно контролираните канали за трафик на хора през българската граница.

ИС на ДСБ възлага на народните представители на партията да използват всички парламентарни средства за установяване на фактите за корупция по високите етажи на властта, както и да положат всички усилия за консолидиране на ПГ на РБ около принципни позиции, отговарящи на предизборната кампания на коалицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове