Last news in Fakti

21 Септември, 2016 11:21 1 265 10

Толстой засегна националната ни сигурност

  • толстой-
  • националната-
  • сигурност-
  • засегна
Толстой засегна националната ни сигурност - 1

Преди три дни руският депутат Пьотър Толстой направи грозно, арогантно и предизвикателно изказване, засягащо достойнството и националната сигурност на Република България. На въпрос дали ще води доброжелателна политика спрямо България той дословно отговори: "Да, просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме." Подобно изказване представлява пряка намеса във вътрешните работи на нашата държава и уронва националния ни суверенитет, накърнява достойнството ни като нация, като страна член на европейската и евроатлантическата общност. Това се казва в декларация на Реформаторския блок по повод репликата на бъдещия руски депутат Пьотър Толстой, че България ще бъде изкупена.

Ето какво пише още в декларацията:

„Пак преди десетина години, когато България стана част от ЕС, тогавашният посланик на Москва в Брюксел, също толкова арогантно заяви, че страната ни ще бъде „троянският кон“ на Русия в Съюза.

В рамките на този период руските политици и държавници нерядко си позволяваха словесни нападки по отношение на нашата страна, отнасящи се до нейния избор да бъде независима, европейски ориентирана и демократична държава.

Думите на депутата Толстой не са просто политическа провокация, политическа лудост на непремерената фраза или израз на отчайваща политическа неграмотност. Когато един от зловещите вещери на великоруската пропаганда се държи като имперски чиновник по отношение на един независим и горд народ и държава, ние можем да сме напълно сигурни, че става дума за политическа тактика, приета от най-високата позиция в руската държавна машина в контекста на водената от Москва глобална хибридна война срещу демокрацията и свободата в световен мащаб.

Опитът България да бъде превърната в „пленена държава“ на великоруските държавни интереси не е от вчера. Някога Раковски ни предупреждаваше, че „руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със всякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България…“.

Нима тези думи, уважаеми колеги български народни представители не са верни и днес, след като чухме изказването на депутата Толстой, че руснаците искат да изкупят земята ни.. !?

Ние знаем обаче, че думите на именития ни възрожденец няма да трогнат онези, които само преди десетина дни се събраха ентусиазирано на яз. „Копринка“ около Казанлък, за да развеят руското знаме с имперския орел, вместо българското и да стъпчат флага на ЕС. Тези мними патриоти няма да бъдат чути и от техните политически ментори, чиито примитивни и атавистични политически инстинкти, се свеждат до опити да завлекат Отечеството в московската геополитическа орбита, докато се кичат с кухи фрази като "национален интерес" „голям шлем“, „братска дружба“, „славянска солидарност“.

Ние от РБ разбираме добре думите на Захари Стоянов, че Русия “освен лукавщини, безбожно е употребявала за оръдие и православната вяра и ползвала по-набожните и простодушните българи, които …са гледали на нея като на един спасител!“. Ние знаем, че тази простодушна вяра изгражда и поддържа целенасочено руския мит в българския национален дух.

С цялото ни уважение към освободителните действия на руски, украински, румънски и финландски войски ние съзнаваме, че много често и целенасочено с естествената признателност на българския народ се е и се злоупотребява и сега от ястребите на проруската и проимперска политика.

Ние, народните представители от ПГ на РБ, настояваме българските институции в лицето на правителството и МВнР да поиска официалната позиция на Кремъл и на руското посолство в София по повод изказването на споменатия, „товарищ“ Толстой.

Настояваме българските институции и служби да разследват и да информират българското общество и държава за всички съмнителни бизнес-проекти в областта на енергетиката, недвижимите имоти, горивата, банковото и инвестиционното дело, комуникациите при придобиване на български национални активи, подкрепяни от български народни представители, държавни служители, публични и медийни фигури, и служители на българските специални служби.

Уважаеми дами и господа,

“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти - Раковски, Каравелов, Левски, Ботев, Ангел Кънчев, Панайот Волов, Бенковски и други са били против официална Русия …те не са апелирали към нея, защото са знаели, че нейният камшик повече боли….”. Това отново са думи на споменатия вече Захари Стоянов.

Ние помним, че националният поет Христо Ботев ни завеща, че “Русия, тая мнима защитница на славянството, е употребявала още по-радикални средства, за да изтрие от лицето на земята българските поселения“.

Затова сега ние не настояваме за извинение от руските отговорни институции – знаем, че евразийската арогантност дори и в полето на дипломацията е цинична и себична. Ние квалифицираме като посегателство срещу българската национална сигурност, демократичния ред и националното ни достойнство поредното руско арогантно депутатско изявление и настояваме българските институции да поемат отговорност и да разследват и алармират своевременно за всеки опит българският национален интерес да бъде предаден или прОдаден!“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошибиян

    1 0 Отговор
    Правилно бг струва цялата територия и кокошарниците върху нея колко на Путин лимузината
  • 2 Тошибиян

    1 0 Отговор
    Русия била фалирала и немали пари хахаха
  • 3 onq s konq

    0 1 Отговор
    Невероятно е какво значение се отдава на думите на НЯКАКЪВ СИ Лев /Рубльов/ Толстой-обикновена пешка в политическата машина на чужда държава,не-член на ЕС при това.Дори и Путин да го беше казал-какво от това?ВАЖНОТО В СЛУЧАЯ Е,ЧЕ КАЗАНОТО СИ Е ФАКТ И ОФИЦИАЛНО ПО НАЦИОНАЛНАТА ТВ БЕШЕ ОПОВЕСТЕНО ЧЕ 500 000 ИМОТА СА ИЗКУПЕНИ ОТ 300 000 РУСКИ ГРАЖДАНИ!Което си е сериозна цифра за малка България и следва да се аначизира мн сериозно каква част от тия хора имат съответния статут за гласоподаване и до каква степен могат да влияят на местни избори за прокарване на про-руско влияние както в отделните региони,така и на национално ниво!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 666

    1 0 Отговор
    Когато турците изкупуваха масово земеделската земя защо скъпи продажници не говорехте,а сега когато руснаците инвестират в черноморските имоти оревахте света.
    Толстой ви каза истината,защото ако не са руснаците имотния пазар по край морето е мъртъв благодарение на антибългарската ви политика.
    Предполагам ревете толкова шумно,защото няма да можете повече безплатно да грабите черноморието.
    Как точно руснаците ни застрашават ще ви е трудно да обяснявате и това че го говорите няма да го напрви истина,защото ние ги очакваме на пазара на имоти,а вашия рев буди само смях .
    Американски подлоги сте вие.
  • 6 бббббб

    1 0 Отговор
    Каква национална сигурност?Политиците продадоха и унищожиха вече цяла България на Америка и Европа.А,сега пискат пред изборно.
  • 7 Татяна

    0 0 Отговор
    Ако си налягаме парцалите, можем да се справим без източни или западни големи братя. Обаче, разни хора си тъпчат джобовете и им разрешават да си дрънкат оръжията над главите ни. дано в крайна сметка не ни затрият от алчност.
  • 8 матрьош

    0 0 Отговор
    Не толстой ,руснаците които са нашественици по нашето черноморие са заплаха за държавната ни сигурност - справка крим!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "матрьош":

    За твоето психично състояние, справка лудницата.
  • 10 мъжкар

    0 0 Отговор
    Заплаха за националната сигурност на са изказванията на този руснак а са ЕЙ ТИЯ ИЗВЕРГИ НА СНИМКАТА ГОРЕ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове