Last news in Fakti

29 Септември, 2016 12:22 3 730 7

Комитети ще агитират за референдума за пари. Това е гнусно

  • слави трифонов-
  • шоуто на слави-
  • референдум

Ние не желаем да взимаме тези 40 хил. лв., защото това са народни пари, заяви Трифонов

Комитети ще агитират за референдума за пари. Това е гнусно - 1

Не познавам човек, който да иска да ми е враг. Това заяви Слави Трифонов в „Шоуто на Слави“ по повод информацията, за създадени 37 инициативни комитета, които ще получат по 40 хил. лв. държавни пари, за да агитират по повод гражданската инициатива.

В закона се казва, че тези 40 хил. лв. трябва да бъдат дадени на инициативните комитети, които от своя страна да сключат договори с медии, в които те ще правят разяснителна кампания, против или за референдума.

Водещият започна вечерното си шоу с думите: „Запознати сте с факта, че ние организираме референдум. Това, че телевизионно шоу го инициира и аз работя като телевизионен водещ не променя факта, че аз съм гражданин, моите колеги и вие също сте граждани и имате това право да действате по смисъла на пряката демокрация. Понеже работя в телевизия и ме дават по телевизията си казах, когато започвахме, че ще ви информирам за една малка част от всички неща, които се случват. Имам предвид, защо трябва да знаете неприятните неща... Трябва да знаете това, което да речем ви зарежда с енергия, хубави емоции и самочувствие, а и такава ни е била политиката откакто се показваме по телевизията.“

Той разказа още, че докато се е подготвял за предаване, гледайки новините е разбрал, че има създадени 23 инициативни комитета за референдума. По думите на Трифонов се оказва, че според закона се полагат 40 хил. лв. на инициативен комитет, за да агитира за референдума.

„Тъй като ние сме инициативен комитет - аз и моите колеги, казах веднага да се обяви, че ние не желаем да взимаме тези 40 хил. лв., защото това са народни пари. Ние имаме телевизионно шоу по някакво съвпадение и правим цялото това нещо с гражданска позиция, а не за тези 40 хил. лв., които са ни цел. Ние не искаме тези пари, те са народни пари, които на нас не са ни необходими, защото ние имаме телевизионно шоу. Днес разбирам от новините по bTV, че има 23 такива инициативни комитета, като всъщност истината е още по-грозна“, разяснява Трифонов. Комитетите, които са регистрирани в ЦИК се оказват 37, тоест сумата, която е изчислена за тези 23 комитета - около 1 милион лева, пари на българските данъкоплатци, е още по-голяма – около 1 милион и 480 хил. лв.

„Значи всички тези комитети са се инициирали и са се създали в последните дни или в последно време само, за да вземат по 40 хил. лв. на инициативен комитет. Те не са се създали, за да подкрепят инициативата или пък предварително, когато е било необходимо... Не ме разбирайте погрешно. Всеки човек е в състояние и е добре всеки български гражданин да участва в подобна форма на пряка демокрация, каквато е референдума, но тук това не е така. Тези хора са създали тези комитети, за да вземат от народните пари“, заяви Трифонов.  

„Аз очаквам да има гадове, които да правят някакви гадни неща, защото има такива лоши, меркантилни хора и подлеци. Те не са само по филмите, те ни заобикалят. Но наистина понякога ми идва в повече, въпреки, че съм видял какво ли не и съм изпитал на гърба си какво ли не. Наистина няма такава държава. Тези хора са се регистрирали, за да вземат тези пари... Няма друго обяснение и друга причина“, възмущава се Трифонов.

„По закон държавата трябва да даде тези пари и на моите колеги. В закона се казва, че тези 40 хил. лв. трябва да бъдат дадени на инициативните комитети, които от своя страна да сключат договори с медии, в които те ще правят разяснителна кампания, против или за референдума. Става въпрос наистина за бизнес. Както винаги се надуши къде има някакви пари и веднага се впуснаха като хищни хиени да докопат колкото може още от нашите народни пари. Това е отвратителна история“, обясни от своя страна и сценаристът Сашо Вълчев.

„Вижте колко е гнусно това, изборният закон е направен от тази политическа класа, която ние искаме да променим и затова правим този референдум. Извратеното в случая е, че държавата, тоест българските граждани, всички ние, трябва да дадем тези пари на инициативен комитет, за да провежда кампания в медиите. Защо в закона не е записано, че драгите български медии, били те частни или не, да отпускат ефирно време при провеждането на национален референдум безплатно?! Защо трябва да плащаме за това?! Защо изобщо трябва да се дават пари на някакви странни субекти, като половината от които са абсолютно незнайни?!“, попита и сценаристът Филип Станев.

'Тези инициативни комитети са регистрирани с имената си. Те са огромен брой. Тези 37 на брой комитета включват 23 инициативни комитета само за референдума, останалите са за партии, които също са се регистрирали за референдума. 18 са комитетите, които ще агитират за три „ДА“ на въпросите от референдума и два са за три „НЕ““, обясни още  Сашо Вълчев.

„Парите, които са похарчени за изборите и включително и за референдума трябва да се отчетат. Тоест там ще се запише кои хора са взели тези пари и са ги харчили и на кои медии са ги дали, като всичко това трябва да бъде публична информация. Следователно ние ще знаем кои са тези хора и аз ще ги знам. Ако вие сте достатъчно неморални, за да направите това нещо и да взимате от народните пари, и да печелите по някой лев по поредния гнусен начин, аз ще знам кои сте. Ще знам кои са тези хора, които са взели от народните пари за нещо, което е една изцяло благородна и морална инициатива. Ще знам как се казвате и ви обявявам, че не познавам човек, който да иска да ми е враг“, предупреди Слави Трифонов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nasko

    0 0 Отговор
    Тези са абсолютни провокатори , част от руската хибридна воина !!!

    Коментиран от #3

  • 2 шлемник байкалски

    0 0 Отговор
    Още по гнъсно е и това всяка вечер да се явяваш по телевизията и да си правиш личен политически безплатен пи ар!

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    0 0 Отговор
    За кое провокират, Наско? Че се опитаха да намалят броя на крадците в парламента или че се опитват да се наложи мажоритарен вот и да се гласува за личности, а не за партии? Плевнелиев и група успяха да извъртят нещата така, че в момента необходимост от референдум няма, нито ще им се намали субсидията, нито бройката нито начина на избиране. Няма вече смисъл. Ала сега се пръкват някакви, които искат да пипнат парите, те не са помагали за събиране на подписки, агитиране за подписките, но сега хоп и ще пипнат пари за едното нищо. Естественно че е корупционна схема с нечисти цели, как да се каже по друг начин.
  • 5 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "шлемник байкалски":

    Само че Слави какъвто и да е, сам си го е постигнал, а не като любимеца ви боко тиквата, дето всички ние му плащаме "PR"-a!
  • 6 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Поредния измамник е славчо пионка всичко е дирижирано както марешки с бензина....и 20 депутатина да има народа пак ще живее с 500лв и нищо няма да се промени
  • 7 азаз

    0 0 Отговор
    Ха Слави е поредния Бареков-чудо за 3 дни.Понеже рейтинга му е критично нисък(ако изобщо го има де) и го гледа само някоя баба,дето телевизора й хваща само БТВ-то.
    Какво се пъне бащата на чалгата?
    Ще оправи държавата ли а?
    Поредната мутра ще вземе парче от баницата и ние овцете ще продължим да си блеем.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове