Last news in Fakti

2 Октомври, 2016 14:33 1 531 0

Корнелия Нинова: Ние сме на ход

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • герб
Корнелия Нинова: Ние сме на ход - 1

„Ние сме на ход“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинована пред журналисти във Варна. „За нас това е началото на края на ГЕРБ и продължение на досегашната линия в президентската институция – Плевнелиев второ издание, но в рокля“, каза още тя.

По думите й това означава една послушна президентска институция. „Премиерът даде ясно да се разбере в обръщението си днес, че президентът и вицепрезидентът не трябва да си позволяват да провеждат различна от неговата и на външния министър политика, както и да не си помислят да се разграничават от ГЕРБ, ако бъдат избрани, защото това би било лицемерие“, каза още тя. По думите й това ще бъде двойка, която ще изпълнява чужда и то волята на премиера – без характер и собствени позиции и без отстояване на националните интереси.

„Унизително е да издигнеш президент и вицепрезидент по метода на изключването. Томислав Дончев и кметовете са му нужни, поради своите качества и издига най-малко значимото за ГЕРБ и за държавата - Цецка Цачева“, заяви лидерът на левицата.

Нинова подчерта, че е толкова без значение кой издига ГЕРБ, че дори Борисов обърка името на вицепрезидентта си – вместо Манушев, Милушев. Тя обясни, че Цачева олицетворява зконодателната власт, а НС е с най-нисък рейтинг. По думите й с помощта на председателя на парламента и законодателната власт, е била обезличена и превърната в изпълнител на волята на правителството.

„С тази двойка се потвърждава основната теза – само ген. Румен Радев и Илияна Йотова са различните кандидати, различни от статуквото и начало на промяната“, заключи Корнелия Нинова.

„Защо ГЕРБ криха толкова време кандидата си, след като няма никаква изненада. Започваме нашата кампания. Като кандидат за вицепрезидент трябва да съм пред г-н Манушев - поне лидерът на моята партия знае името ми“, заяви кандидатът за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, Илияна Йотова. Тя подчерта, че кандидат-президентската двойка на левицата е издигната след анализ какъв президент и вицепрезидент й трябва на страната - силни личности с характер, които вътре в страната могат да казват „не“ на безумията на изпълнителната власт и вън - да защитават интересите ни. „В мое лице и на ген. Радев българският народ имат тези гаранти. При двойката на ГЕРБ няма никакви гаранции“, категорична бе тя. Йотова подчерта, че с ген. Радев са наясно, че България в момента е в периферията на ЕС и тярбва да се върне там, където й е мястото – равностоен партньор в Европа, не България, която слуша. Кандидатът за вицепрезидент бе категорична, че с екипа, от който е част, ще работи усилено за това.

„Искам да ви поздравя с празника – днес е международният ден на усмивката! Затова с усмивка ще подходя към коментара на дългоочакваната кандидатура на ГЕРБ. Всички знаехме, че който и да бъде посочен, той ще бъде второто издание на г-н Плевнелиев и ще има неговата задача – да топли мястото на премиера за период от 5 години. Настоящата кандидатура има същата цел. Приличат на матрьошка – излизат една от друга и получаваш повече от същото като съдържание“, зави Станишев.

„Оказа се, че българската конституция е голям проблем на ГЕРБ. Тя повелява президентът да бъде обединител на нацията, а не представител на една партия. Предимството на нашия тандем е, ген. Радев декларира нееднократно желанието си да е президент на цялата нация“, продължи Станишев.

„Изборите не са предрешени. Битката за прозрачност и честно преброяване на резултатите е жизненоважна за бъдещето на България. И най-силният инструмент срещу този план на управляващата партия е масовото гласуване на българскитег граждани. Искам да кажа на хората, които искат промяна – не позволявайте тази промяна да ви бъде открадната“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове