Last news in Fakti

3 Октомври, 2016 16:12 10 722 19

Димитър Танев: ГЕРБ сгрешиха с тактиката и номинацията си за президент

  • димитър танев-
  • герб-
  • сгрешиха-
  • тактиката-
  • номинацията-
  • президент

Изборите в Балчик показаха, че ГЕРБ може да загуби вота

Димитър Танев: ГЕРБ сгрешиха с тактиката и номинацията си за президент - 1

Аз считам, че ГЕРБ сгрешиха с тактиката и номинацията си за президент. ГЕРБ ще загуби от това, както загуби в Балчик. Не е честно спрямо българския избирател номинацията да идва в последния момент. В тези кандидатпрезидентски избори ще липсва политически дебат, защото ГЕРБ не го иска. Ние познаваме г-жа Цачева като шеф на Парламента, но не и като лидер, който трябва да поведе нацията. Не сме чули какви позиции има тя за ключовата за страната съдебна реформа.

Това коментира народният представител от Реформаторския блок Димитър Танев. Той и общинският председател на партията в Бургас Живко Табаков дадоха пресконференция пред бургаските медии по повод президентските избори и взетите решения на Третото национално събрание на ДБГ, което се проведе в събота във Варна.

Според Реформаторския блок единственият десен кандидат на тези избори е Трайчо Трайков, който не е нито партиен, нито зависим от партийни решения и е издигнат като гражданска номинация. Освен че има потенциал да консолидира десния вот, той ще привлече и гражданска енергия. Трайков е номинация, подкрепена от всички партии в Блока, което показва капацитета му да обединява, добави още Танев и подчерта , че основният опонент на РБ в тези избори е БСП.

Левицата остана на четвърто място в Балчик, а ГЕРБ - втори след коалицията ВМРО - БНД на доц.Борислав Великов, който е част от Парламентарната група на РБ, а партията БНД е част от коалицията Реформаторски блок на тези президентски избори, подчерта Танев.

Реформаторът посочи, че на Националното събрание на ДБГ във Варна в събота са били взети решения за консолидация и разширяване на Блока, както и да бъде подписано ново коалиционно споразумение на РБ. За нас Блокът е жизнен проект, който показва, че на всеки един избор увеличава своя резултат, допълни Танев и поздрави БНД за успеха в Балчик. Той каза, че не капсулирането, а напротив – новите партньорства на РБ ще доведат до укрепването му, какъвто беше и мандатът, даден на ръководството на ДБГ от висшия форум на партията.

Той сподели, че очаква в Бургас да се получи един от най-силните резултати в РБ в подкрепата за Трайчо Трайков и ген.Съби Събев, предвид факта, че общинският председател на ДБГ в града Живко Табаков получи най-много преференции на предходните местни избори. Той припомни, че неговият преференциален вот надмина този на първия в листата и е в състояние естествено да поведе Блока в Бургас за постигането на висок резултат за Трайков и Събев.

От своя страна Живко Табаков благодари за високата оценка и призова всички представители на РБ в Бургас да работят много активно. Общинският съветник заяви, че са постигнали целите си, като са заели места в Националния и Контролния съвети на ДБГ и че РБ има голям потенциал в Бургас, който той иска да развива.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайХой

    3 1 Отговор
    Значи ако изберат ЦеЦе-то за президент, това ще е най-големият кодош в историята! Имахме си п...раст, идиот и т.н. а защо да си нямаме и травестит...

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "БайХой":

    Кои са тия "ТЕ",които избират тоя или оня за президент според тебе?Ами вместо да чакаш някой друг да избира вместо теб,а ти само да злобееш безпомощно,НАУЧИ СЕ ДА ГЛАСУВАШ!...Освен ако нямаш забрана по медицински причини:)

    Коментиран от #17

  • 3 ПАК СПИМ

    1 0 Отговор
    НЕ НЕ СА СБЪРКАЛИ .ПРОСТО НИ Е.АВАТ ДОКАЗВАЙКИ ЧЕ С ФАЛШИФИКАЦИИ И ИЗМАМА МОГАТ И КОКОШКА ПРЕЗИДЕНТ ДА НАПРАВЯТ
  • 4 ончо

    2 0 Отговор
    Това е най-умната политическа маневра - шапка му свалям на ББ.
    - ББ не иска президентската институция /достатъчно си пати от сегашното недоразумение/, иска силно присъствие в изпълнителната власт, местна и централна;
    - ББ иска да напъха горещия, но маловажен картоф в ръцете на опозицията, президентчето има предимно представителни функции;
    - ББ иска за президент човек, който да не е принуден по партийна линия да саботира отношенията ни с Русия;
    - ББ иска предсрочни парламентарни избори, зада изхвърли от властта смешниците къневци, московци, зеленогорчовци, протестномрежовци и цялата останала пасмина.
    Тоя път ББ изигра цялата опозиция - браво!!!

    Коментиран от #18

  • 5 Инспектор

    1 0 Отговор
    Най-лошото не е че предлагат Цачева за президент.Най-отчайващото е, че и от останалите кандидати за поста президент няма нито един достоен.Всички са безлични,безхарактерни мекотели, вследствие на което нищо добро за българския народ.Е толкова ли се изродиха чедата на майка България та не може да се появи един кандидат от ранга на Стамболов,Стамболийски Константин Стоилов и ред други министър председатели, които за две три десетилетия създадоха България и я наредиха в Челната Десетка в Европа.Ясно е че политическия елит на България се състои от възпитаници на полуграмотния,мързелив и безотговорен Правешки тарикат и паразит Тодор Живков. От такъв учител такива ученици и трайния краен ефект е най-бедни и изостанали в цяла Европа.Ами не знам дали и Бог може да ни помогне.

    Коментиран от #15

  • 6 ончо

    0 1 Отговор
    ББ доказа, че е един от малцината българи, владеещи почти до съвършенство мръсното изкуство да правиш политика.

    Коментиран от #8

  • 7 гост

    0 0 Отговор
    Единственото спасение -да гласуваме на РЕФЕРЕНДУМА НА СЛАВИ
  • 8 Галоша

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ончо":

    Той не беше добър политик отначало ама бързо се научи, та кенефите дето му викат тиква да го имат за пример
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 хахаха

    1 0 Отговор
    Ами какво очаквате да се появи под пожарникар и физкултурник и то треторазделни...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Чакала

    0 1 Отговор
    Какво предпочитате Говедо или Цачева, еми аз като добър познавач на материала предпочитам Цачева, Гоцето къде се слави толкова обиколи целият свят на държавни разноски, а помните ли прическата му - в стил Свободан Милошевич от началото на 90-те, освен да се е държал като спечено ла.но надали е провел и един конструктивен разговор, подобен би бил случая Радев - спечено л..но, като излезе навън ще бъде като изхабен,напукан галош
  • 13 кроко

    1 0 Отговор
    Ооо, тука някакви ГРОБаджийски фенове са налазили - ами освен да ви пожелая ГРОБ да ви взима със себе си!
  • 14 Пл Галев

    0 0 Отговор
    Трайков, първо да обясни, защо го уволни Бойко, ама да каже истината... щото при него въпроса КОЙ, на който никой не отговори е, ЗАЩО?! Толкова ли десните нямаха човек, че опряха до мекерето на Прокопиев?! Жалка политическа картинка!!!
  • 15 Десислав Попов

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Инспектор":

    Никога няма да имаме човек като Стамболов начело на държавата,защото самата система ще го изхвърли още в началото на политическият му живот.Такива хора като него нямат място нито начело на някоя партия,нито в парламента.Както някой написа-пълно е с безхарактерни мекотели и подлезурковци.За съжаление това е политическата действителност в БГ.
  • 16 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    ТОВА Е ТАКТИКА НА БОКО В ПОЛЕДНИЯ МОМЕНТ ЩЕ Я СМЕНИ С ФАНДЪКОВА. ЦЕЦКА МАЙКА НА НАЦИЯТА .БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА СА СПАКОИНИ ЗАЩОТО НИКОЙ НЯМА ДА ИСКА ДА НИ Е .Е МАЙКАТА.
  • 17 arbo

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    КОН, и за кой да гласува човека, като са оръфляк до оръфляк! Аз примерно ще гласувам за Митю пищова, ама човека може да не го харесва, а друг читав няма!
  • 18 arbo

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ончо":

    Браво Ончо, само че и ние се сещаме, а и други се сещат, че това иска Бойко! Не всички са глупаци в тая държава, браво и на теб, че си се сетил за 90% от истината!
  • 19 Грую

    0 0 Отговор
    Тази леличка е олицетворение на статуквото и на партийната зависимост. Не я познавам , но може би и на болни политически амбиции. Ако и купят изборите и стане президент единственото ново нещо ще бъде за следващите пет години, че за пръв път ще имаме президент с мустаци!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове