Last news in Fakti

7 Октомври, 2016 06:30 2 196 7

Инспектори тръгват на лов за коли замърсители

  • преглед на печата-
  • коли замърсители

Преглед на печата

„Труд“: Три вида грип ни атакуват тази есен

Три вида грип ще ни атакува през тази есен, алармира в. „Труд“. Първите случаи се очакват в края на месеца, а лекарите съветват да се ваксинираме.

Имунизацията е препоръчителна за всички, навършили 65 години, възрастни и деца над 6-месечна възраст с хронични белодробни, сърдечносъдови, бъбречни заболявания, диабет и други. Освен тях е добре да се ваксинират и хората работещи в училища, полиция, транспорт и медицински заведения.

Според националният консултант по епидемиология проф. Мира Кожухарова щамовете, които ще пълнят лекарските кабинети, са така нареченият свински грип, А Н3N2, който е нов щам тип А – “Хонконг” и представителя на грипните вируси тип Б – “Брисбейн”.

Най-често симптомите на болестта са отпадналост, температура над 38 градуса, загуба на апетит, гадене и повръщане, хрема и болки в мускулите. За да се избегнат усложнения, е препоръчително хората, почувствали някои от тези симптоми, да потърсят лекарска помощ.

 

„24 часа“: Здравното министерство ще "насилва" аптеките да работят денонощно

Здравното министерство ще „насилва" аптеки да работят денонощно, така че във всеки населен район в страната да има аптека, която функционира и през нощта. Това съобщи заместник здравният министър д-р Бойко Пенков, цитиран от в. „24 часа'

Мярката е залегнала като част от промените в Закона за лекарствата и аптеките в хуманната медицина, които предстои да се финализират. Според заместник здравния министър „подобен тип насилие изпитват и аптеките в Германия, която е относително стара демокрация".

 

„Сега“: Инспектори тръгват на лов за коли замърсители

Акция срещу колите замърсители на въздуха започва днес на един от главните входове на София, информира в. „Сега“. Зад инициативата стоят две неправителствени организации - "Диабет тип 2" и асоциация "Коалиция за климата - България".

Заедно с инспектори от столичната "Пътна полиция" и изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ) те ще спират коли за проверка на отработените газове.

Двата екипа ще са на бул. "Ботевградско шосе" и в двете посоки и чрез газанализатори ще измерват отделяните газове. Неизправните превозни средства с превишения на допустимите норми ще бъдат спирани от движение, предупредиха организаторите. Автомобилът няма да може да се движи, докато не се отстрани нарушението - или по-просто казано, докато колата не спре да пуши като комин. Ще бъдат спирани и леки, и товарни автомобили. Акциите ще станат редовни, заявиха организаторите.
 

„Стандарт“: Каним араби на ски и СПА туризъм

Министърът на туризма Николина Ангелкова представи възможностите на нашите зимни и летни курорти пред делегация от Саудитска Арабия, пише в. „Стандарт“. Това стана след подписването ма Меморандум за сътрудничество в областта на туризма между София и Рияд.

По време на разговора са представени и възможностите на нашите зимни и летни курорти, условията за планински туризъм, сити брейк обиколките и комбинирането им с други видове туризъм като СПА, винен, гурме и др. в околностите на градовете, които се посещават.

По време на посещението си в България, принц Султан ал Сауд и ръководената от него делегация ще се запознаят със София и културно-историческите й забележителности, ще посетят Витоша и курорта Боровец.

 

"Монитор": Скандал във ВАС заради камери в коридорите

Камери за видеонаблюдение във ВСС, монтирани през лятото, предизвикаха скандал на пленума на съвета, информира в. „Монитор“. От известно време някои от кадровиците на Темида забелязали, че в коридорите и на други места в сградата има камери и тъй като не знаели кой и защо е наредил монтирането им и дали това е свързано с ГД „Охрана“, поставиха въпроса на заседание на пленума.

„Мотивите са от битово естество и за да няма конфузна ситуация, предлагам заседанието да бъде закрито“, предложи Ясен Тодоров и с 15 гласа „за“ и 1 „против“ това беше прието. След близо час заседанието продължи като открито и избухна скандал. Все пак накрая се стигна до гласуване. Предложението беше прието с 8 гласа „за“ и 7 „против“.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Янко

    0 0 Отговор
    Ми те половината коли в България пушат като комини.Не зная как , ще ги спрат , ще стане революция.Хората не карат стари коли защото им е кеф.Българина едва оцелява.

    Коментиран от #5

  • 2 бббббб

    0 0 Отговор
    От както тиквоча е на власт се вдигнаха всички такси,данъци,глоби,дори се въведоха и нови глоби и такси.Но избирателите му се кефят ,а другите мълчат.Значи българина има пари.И ще може да си позволи и по-нови автомобили втора ръка.Трябва да стимулираме авто търговците и западните авто пазари.
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Стандарт“: Каним араби на ски и СПА туризъм

    Браво. Ако арабите дойдат...няма само да карат ски. а ще е.ат женорята ни..още едно перо за претопяване на нацията. Но пък сиромашките изедници ще напълнят хотелчетата. Да изсъхнат! Тея арабите мислят много различно. Въобще оществото ни нее готово за общ живот с такива хора.

    Коментиран от #6

  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    Направо да започват от автобусите в градския транспорт. Там всичко е евро -6. Ама нейсе не е хубаво да се закачаш с мафията. Ще избухат някой чича с пасат двойка и щайгите с грозде.
  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Янко":

    Като едвам оцелява как кара кола? Става дума за това да са чисти колите, не да са нови и скъпи. Всеки нововнесен барутник след като се регистрира бива изкормен от всякакви пречистващи системи като егр, катализатор и дпф, стандартна процедура като смяна на масло. Ако питаш защо го правят, така било редно, да се не задръсти нещо.
    Не е работа на инспектори, а на КАТ при регистрацията и на годишните прегледи, където само се позира със сондата, а не се мери реално нищо. Никой не мисли превантивно, а след като се натровим с канцерогени. Сега дизелите са повече от бензините и буквално си каним раковите заболявания у нас. На Запад карат дизели, но и всяка кола, която не покрива нормите не получава преглед.
  • 6 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Има репортажи за австрийските алпи където след рекламна кампания се е напълнило с араби, над 50% от туристите са от арабски произход със семействата си. Местните са отвратени от липсата им на минимална култура и силно-консервативно разбиране. Като диваци с пари са, буквално. Но ги търпят понеже им харесват парите.
  • 7 abv

    0 0 Отговор
    Добра идея, но в България масово караме автомобили на 15 и повече години. Които са малко по заможни карат премиум марки дизел които са супер измъчени в Западна Европа и тука изживяват последните си дни като автомобили. Прегледите ни са фалшиви оттам тръгва всичко. Всички минават ГТП . Пунктовете гледат всички да минат за да не губят клиенти.
    ИЗВОДА Е САМО ЕДИН.
    ГОДИШНИТЕ ПРЕГЛЕДИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВЪРШВАТ ОТДЪРЖАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ , А НЕ ОТ ЧАСТНИ ФИРМИ С ЛИЦЕНЗ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове