10 Октомври, 2016 16:11 1 460 3

Държавата не успя да пребори корупцията, беззаконието и бедността

  • държавата-
  • не успя-
  • да пребори-
  • корупцията-
  • беззаконието-
  • бедността
Държавата не успя да пребори корупцията, беззаконието и бедността - 1
Снимка: БТА

През последните 15 години страната ни постигна напредък в много области, но не и в борбата с корупцията, беззаконието и бедността. В същото време хората продължават да си тръгват от България – не само тези, които искат да си осигурят хляб, тръгват си хора, които не искат децата им да израснат тук – искат да растат на място, където има справедливост, има закони – еднакви за всички. Това каза на среща в Разлог кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков. Той и кандидатът за вицепрезидент на блока ген. Съби Събев започнаха предизборната си обиколка в страната от Благоевград и Разлог .

По думите на Трайков, за хората е важно когато имат нужда, да знаят, че държавата ще им помогне, а няма да помага на тези, които крадат парите на всички. За да работят институциите в България, трябва да се реформира начинът, по който се раздава правосъдие. Приоритет за Реформаторите е демократичното функциониране на държавата и институциите, спазването на правовия ред. Съдебната система трябва да гарантира справедливост, а регулаторни органи да не допускат злоупотреби на пазара. Когато тези системи работят както трябва, държавата е в добро състояние – нещо, което не се вижда в момента, каза още Трайков. По думите му това също е национална сигурност, която той чете и като сигурност на нацията. „Териториалната цялост и независимост са важни, но и демократичното функциониране на държавата и нейните органи – също. Гражданските институции, благосъстоянието, здравеопазването, стопанското развитие… са все елементи от сигурността на нацията. „Как сме защитени при липсата на съдебна реформа“, попита Трайков. „За каква сигурност говорим, когато нацията е болна? Каква сигурност при този размер на бедността, който създава престъпност и увеличава емиграцията и обезлюдяването? Каква сигурност при тази корупция и контрабандни канали, през които влизат хиляди бежанци? Каква сигурност, когато ни удариха с милиарди, през една банка и през кражбата „Белене“?

Другата важна за страната ни и за него като държавен глава, ако бъде избран, тема е къде е мястото на България в света и как ние получаваме ползи от това. „ЕС и НАТО – двете организации на свободния свят, функционират като клубове на свободни партньори. Това означава, че ние нямаме началници, нашите началници са 7 милиона българи. Но мястото на България е именно в ЕС и НАТО и гласът на страната ни трябва да се чува по един компетентен, професионален и патриотичен начин, така че да се използват огромните ресурси на двете организации за постигане на националните интереси“, категоричен бе Трайчо Трайков.

„Очакваме да бъдем подкрепени от родолюбивите българи, а в Пиринско има много такива. Знам го, защото съм прекарвал много лета при бабите и дядовците си в Петричкия край. От тях съм чувал много истории, които и сега ме правят горд – за комитите и за това, което са правели българите по времето на войните в нашия край. Баба ми за 70 години успя само веднъж да отиде и да види родния си дом в днешна Гърция, а сега за хората вече няма значение от коя страна на границата живеят. Ето това е истинската ценност на Европейския съюз и на клубовете на свободните страни и свободните демокрации, където България членува“, сподели още той. „Най-много ме боли, когато виждам хора, които са сред продажниците, да си слагат патриотични етикети и да си присвояват героичното минало на истинските български патриоти от Македония“, категоричен бе кандидатът за президент на Реформаторския блок.

Благоевград и Разлог бяха първите спирки на кандидатпрезидентската двойка на РБ от обиколката им в страната. Днес се срещат още с обществеността в Гоце Делчев, Сандански и Петрич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 0 Отговор
    Всички добре говорят,но много промени зависят от парламента,а не от президента.Значи добре знаят промените ,които трябва да направят,но не искат.Защото тяхната цел е да забогатеят на гърБа на избирателя. Обещаията, които ще ни бълват няма да са изпълними дори и да иска нещо да направи.Особено ,ако президента не е от управляващата партия.Тогава 100% ще му играят винаги сечено в парламента.Такаче започва едно голямо надлъгване.Въпроса е да не е нашта голяма Мама!!!
  • 2 ДО 66666

    0 0 Отговор
    Бре те като говорят че държавата не е преборила корупцията беззаконието и бедноста за тези 26-7 години колко президента и правителства се смениха що не не посочат виновните и причините .Н авсички са известни причини и виновни.Переодичните доклади от Брюксел посочват причините за отлагането ни за Шенген.
    Тези които трябва по конституция е закон да боят корупция са съд прокуратура МВР.Н апрактика най голяма корупция при тях няма ден да не е уличен полицай в рекет изнудване.Напоследък покрай мигрантите каналджийството се превърна в доходен бизнез а за някой в професия. Включително и за някой от правоохранителните органи.Но темида мълчии си затваря очите
  • 3 Меглена Кунева

    0 0 Отговор
    Как не го е срам Трайчо! Толкова години се боря с безразборната корупция, насочила съм я в правилната посока, всичко е вкарано в норми, на всякъде се знае за кое колко се плаща и на кого, почти съм заличила темата от медииите, всичкото журналя слушкат и изпълянват какво да пишат.... и тоя неблагодарник така да говори за труда ми! Даже е от моята коалиция. Храни куче да те лае!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове