26 Октомври, 2016 06:32 1 522 1

След ремонта пак ремонт

  • ремонт-
  • депозити-
  • банка-
  • бнб

Преглед на печата

След ремонта пак ремонт - 1

24 часа

Депозитите стигнаха 66,38 млрд. лв.

Депозитите в банките бележат нов ръст и в края на септември са стигнали 66,38 млрд. лева, сочат данни на БНБ. За първи път от пет месеца насам фирмените спестявания намаляват, пише в. „24 часа”.

 Те се свили с 245 млн. лв., но за третото тримесечие имат увеличение от 685 млн. лв. - 47% ръст на годишна база. Данните на БНБ показват, че общият размер на фирмените спестявания към края на септември е 18,586 млрд. лв., като годишният темп на увеличение се е забавил от 12,8 на 10,5%.

Труд

Къртят новите тротоари по ремонтираната ул. „Козлодуй“

Новите тротоари по улица „Козлодуй“, където цялостната реконструкция на трасето наскоро приключи, ще бъдат премахнати и ще бъдат заменени от нови. Повторният ремонт на улицата се налага, след като от гражданската организация „Спаси София“ сигнализираха за некачествена работа.

„Качеството и естетиката на обекта са под всякаква критика. Дадени бяха 2,5 млн. лв. за по-малко от 1000 метра и това е недопустимо. По неизвестни причини единият тротоар не е скосен“, възмущават се от организацията.

Стандарт

Кой кого ще финтира

Бойко Борисов хвърли политически пас към почетния председател на ДПС, коментирайки предизборните игри. "Доган прави с българските политици това, което прави Лео Меси в "Барселона". Казано на махленски език, просто ги меша, финтира ги непрекъснато и ги оставя в положение да не знаят какво да правят. ГЕРБ е единствената партия, която не е влязла досега в тая игра", заяви Борисов, след като декларира, че никога няма да управлява заедно с ДПС.

Монитор

500 лв. и електромерът върти когато поискаме

Ловки крадци на ток пестят до 70 на сто от електроенергията с манипулации на електромера. “Обучаването” на обикновен струва около 500 лева, а за трифазен мизата стига 800 лева., показа проверка на „Монитор”. Електротехник от Велико Търново вече е изобретил устройство, направено от обикновени части, каквито могат да се купят от всеки ел. магазин, с което се постига до укриване на две трети от изразходеното електричество. При използването на уреда електронните електромери не се повреждат, нито пък има някакво физическо въздействие върху тях. Действието на уреда е основано на технически недостатъци на новите електромери, които преди години бяха монтирани на мястото на старите механични.

Сега

Смолян и Силистра са първенци по ръст на болничните

Въпреки реформата от 2010 г., с която работодателят плаща първите три дни от болничния, разходите на Националния осигурителен институт за тези обезщетения са се повишили значително от 2010 г. насам. За шест години сумата е скочила с над 100 млн. лв. до 391 млн. лв. само за болничните поради общо заболяване от четвъртия ден нататък. Това е ръст с над 35%. Увеличава се броят на хората, които отсъстват от работа, както и броят на взетите дни. Най-сериозен ръст на хората, ползвали болнични, има в областите Смолян и Силистра въпреки обезлюдяването им и относително високата безработица, показва анализът на осигурителния институт.

Капитал дейли

КФН вдига драстично таксите, без да отчита ефекта върху пазара

Чувствително по-високи такси за всички небанкови финансови институции, които да осигурят независимост, модернизация, увеличение на щата и по-високи заплати в Комисията за финансов надзор (КФН). Това е равносметката от предложения от регулатора за обществено обсъждане законопроект, който тотално променя начина му на финансиране. Вместо досегашната система, при която КФН разчиташе на относително ниски такси, събрани глоби и трансфер от централния бюджет, сега се планира приходите на институцията да идват изцяло от такси - постъпленията от наложените санкции ще отиват в бюджета и ще се осигури финансова самостоятелност.

Дума

ГЕРБ да отговарят за превръщането ни в енергийно зависима държава

Провалът с "Белене" и всички последствия са резултат от управленската немощ на ГЕРБ, категоричен е депутатът от БСП Драгомир Стойнев. Той поясни, че ГЕРБ се провалиха в управлението на стратегически енергийни проекти и водят България към енергийна зависимост. "Сега цитират фактури, договори, протоколи, стигнаха и до деловодителките, за да хвърлят политическата си вина върху друг. Аз също мога да цитирам протоколи на БЕХ от началото на 2013 г., в които се разрешават плащания, макар и предоговорени. С документи обаче се занимават съответните органи, да ги оставим да си свършат работата", категоричен е депутатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УжасТ Баце

    0 0 Отговор
    Ееее, така е! Когато се асфалтира и стане равно и хубаво е време да се изреже асфалта, за да се сменят тръбите, после се асфалтира и пак се реже, за да се сменят кабелите, после се асфалтира и пак се разбива... и т.н.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове