27 Октомври, 2016 09:21 1 771 1

Ген. Радев: Рухна митът за стабилността на управлението

  • радев-
  • рухна-
  • митът-
  • стабилността-
  • управлението

Кулата пада, време е за промяна, заяви той

Ген. Радев: Рухна митът за стабилността на управлението - 1
Снимка: БСП

„Настоящата власт се разпада. Това си личи особено по отношенията между коалиционните партньори в последните седмици, епитетите, които се използват, с  унижението на министрите“. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев по време на среща с партиите от коалиция БСП Лява България -  Движение за социален хуманизъм, ПД „Социалдемократи“ и Обединена социалдемокрация.  

Той обясни, че за да има един лидер ефективен екип трябва да разчита на хората в него и да ги уважава, за да си вършат добре работата. 

„Рухна митът за стабилността на управлението, всички вече го усещат. Кулата пада, време е за промяна“,  категоричен бе кандидатът за президент. Той обясни, че дори в опитите да спаси падащата кула и кампанията на ГЕРБ премиерът е решил да трансформира изборите за президент в парламентарни избори, но те не трябва да се бъркат. „Това издава безсилие, премиерът се опитва да върне политическия часовник, но това няма как да се случи“, заяви той.

Според него е недопустимо да се управлява по този начин държавата. „Има пропаст между обикновения човек и институциите и недоверието расте с всеки изминал момент. Нека работим заедно, нека се обединим за да върнем доверието. Без него няма как да градим съвременна България“, обърна се Радев към събралите се.

„Трябва ни силно обединение за повишаване на сигурността на България“, заяви още ген. Радев по време на среща с ветерани от военната и гражданската авиация.

Той обясни че в противовес на обединението, управляващите са се опитали да разделят. Той припомни, че премиерът е заявил, че военния пилот не е кой знае какво, поне да бил гражданска авиация, защото те носели отговорност за живота на над 200 граждани на полета. „Не успяха обаче да забият клин между нас. Който обиди летците - военни или граждански не е стигнал далеч и те вече го осъзнават“, категоричен бе той.

Радев подчерта, че авиацията възпитава качества, инициатива, отговорност, себеотрицание, умение да се взима решение в критична обстановка и така ражда лидери „Това много плаши нашите управляващи, да не би във властта да попадне човек, който е независим, може да взема решения и да носи отговорност за тях“, заяви Радев.

 „Хоризонтът на нашия преход беше членство в НАТО и ЕС. За да сме лоялни членове на НАТО обаче трябва да имаме реални способности на собствените ни въоръжени сили. Затова ни трябва силно обединение за повишаване на сигурността“, категоричен бе генералът и заяви, че за него основен приоритет ще бъде именно сигурността. Той поясни, че от това има остра нужда, защото в момента управляващите продължават да се отнасят пренебрежително към проблемите на сигурността. „Къде е държавата, за да гарантира подготовката на летците и инженерите за гражданската и военната авиация. Нашите управници трябва да разберат че те имат нужда от държавна помощ“, заяви той.

Събралите се ветерани от гражданската и военната авиация заявиха своята подкрепа към генерала и отправиха пожелание, както са го следвали летците от ВВС сега да го последва огромна маса от хора, за да може да постигне реалната промяна с номер 13.

По-късно през деня той се срещна с ръководството на Шалом, организация на евреите в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    На практика сме свидетели как пенсиониран авиатор се преквалифицира в парашутист и прави смел опит да скочи точно над Президентството.Важна подробност при провеждания опит е,че ако случайно не му се отвори парашута,ще има гарантирано място в следващия Парламент на столчетата на Столетницата.Поне такова е обещанието!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове