27 Октомври, 2016 13:01 1 529 11

Ще продължа да се боря с корупцията и картелите

  • ще продължа-
  • боря-
  • корупцията-
  • картелите
Ще продължа да се боря с корупцията и картелите - 1

Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 г. във Варна. Завършил е Техническия университет- Варна, като преди това е следвал три години в Москва. Собственик е на аптеки в повечето големи градове в България, които са предпочитани от хората, заради по-ниските цени на лекарствата. През 2015 г. влиза в бизнеса с горивата като изгражда бензиностанции, където отново предлага продуктите на намалени цени. Политическата му кариера започва през 2005 г., когато основава Национално движение за свобода и демокрация. Бил е общински съветник и зам.председател на Общинския съвет във Варна. На местните избори през 2011 г. стига до балотаж за кмет на града като получава 50 000 гласа, което е 40.50% от вота. На президентските избори сега се явява като независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет, под номер 2 в избирателната бюлетина.

Определят Ви като антисистемен играч. Как ще промените системата?

Със смелост. Това трябва за борбата с корупцията и картелите. За разлика от останалите кандидати, които дума не обелват срещу тези два бича на обществото ни, аз вече доказах с дела позицията си.

Защо не говорим например за това, че има хора с по няколко мандата във властта. За да станат депутати, министри, те са обещавали какво ли не. И какво са направили?! Нищо. Освен лично облагодетелстване на гърба на държавата и хората. Не може да излезеш пред ограбения български народ и отново да обещаваш, че тепърва ще правиш нещо, като вече толкова години си докарал народа  до това печално състояние. Нямат никакъв срам. Крадците и измамниците трябва да бъдат изхвърлени от политиката. Не знам с какви очи отново се явяват да искат доверието на хората. Ако бъда избран, ще говоря истините, които управляващите крият. Ще осветлявам проблемите, за да се вземат мерки да се преодолеят. Президентът трябва да е гласът и съвестта на народа. Не като Петър Стоянов навремето в края на мандата си да призове плахо „Кажи си ,Иване”, а да има смелостта да назове проблемите с истинските им имена.

Колко хора управлявате в бизнеса си?

Около 4 000. Спечелил съм доверието на три милиона клиенти. Доказал съм с работата си вече 25 години, че мога да защитавам интересите им. Затова ги призовавам да изберат човек, който е независим и показал реални дела, а не такъв, зад когото прозират интереси на картелите. Всички кандидати се кълнат пред партийните централи. Аз съм независим. На моите срещи се скандира „България”, а не името на партия. Патриотизъм, професионализъм и почтеност - това са моите ценности.

Кой е Вашият вицепрезидент?

Заложихме на един почтен човек - капитан първи ранг Петър Петров-доцент, доктор на науките, 40 години е бил преподавател във военно-морското училище „Никола Вапцаров”-Варна. Той е представител на няколко възлови съсловия, на които държавата не обръща внимание - учители, военни,  пенсионери. Един съвестен, авторитетен човек.  Като всеки един от нас е отдаден на работата си, както и аз на бизнеса, но така оставихме некадърни хора да превземат политиката и да се гаврят с народа.

Някои социолози казват, че ще оберете наказателния вот, на кои избиратели разчитате?

На тези, които искат промяна, на които им омръзна да ги лъжат едни и същи хора години наред, да ги лъжат с красиви обещания. Такива хора има и в големите партии –разочаровани от действията на техните елити. Защото жизненият стандарт на българските граждани не се променя. Всички виждаме, че повечето наши сънародници мизерстват, особено в по-малките населени места. 2 000 лева има да плаща всеки от нас, заради дълга от 16 милиарда лева, който управляващите взеха. Никой не знае къде и за какво отиват тези пари. Да сте чули някакъв публичен отчет? Няма. Парламентът е институцията с най-нисък рейтинг и ни предлагат да изберем за президент неговия председател. Кой ще се хване на това?! Политиката у нас стигна дъното. Наистина е време за промяна. Вотът на 6 ноември трябва да постави началото на този процес. Другите държави в преход ни изпревариха отдавна. Не виждам причина да търпим повече. Хората трябва да покажат какво искат - да продължават да са бедни и смачкани или да са свободни и щастливи. Те трябва да се гордеят с държавниците си, а не да се срамуват от тях.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 попай моряка

    0 0 Отговор
    ХАХАХАХАХА, голям смях, НЯМА ТАКАВА дръжава! :)
    Тая статия е един голям ВИЦ.
    То и Борката ни хвърля по върбите редовно, ама тоя дИмуКРАД, направо уби рибата.
  • 2 шшш

    1 0 Отговор
    Голям смях , ама къде да беше смешно за нас потребители...Марешки поне на практиката показва как може да се продава по евтино ...смях ,но не и за пенсионери с 200лв. които стоят на опашки в Аптеките на Марешки за да спестят някой лев...Няма такава държава ,вярно е ,където 25години грабеж по пладне...

    Коментиран от #3

  • 3 попай моряка

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "шшш":

    ШШШ, ти си беден ратай, малък си и малък ще си умреш! Такива сте калитковци, за някакви стотинки се продадохте, между другото аптеките на въпросния "бизнесмен" не са от най-евтините, но както и да е, приказките са му чиста проба популизъм и демагогия, както и хумор, сатира и забава.
    Нямам нужда от такива олигарси и групировки, ЩОТО ПИЧ, "ЕВТИНОТО ВИНАГИ ИЗЛИЗА ПО-СКЪПО".
    А, ти явно си от йевтините.

    Коментиран от #8

  • 4 картелоразпределител

    1 0 Отговор
    Абсолютен факт, вижда се от космоса, но никой нищо не прави, само контстататори. От този поне има резултат - свали цените на горивата в неговия нищожен пазарен дял, въпреки очевидния картел. Това не е ли работа на държавата. Само в България това може да е основание да се кандидатираш за президент.
  • 5 Картър

    0 0 Отговор
    Ще гласувам за Марешки. От богаташите той единствен прави добро впечатление, не се е самозабравил и е от хората като Буров, които са мислели и за народа си. Желая му успех!
  • 6 Ник

    0 0 Отговор
    За Марешки ще гласуват точно хората, които имат протестен вот!
    На мен също ми е писнало от едни и същи мутри, които гледам последните 25-6 години. Нека някой ми отговори, от тези които влязоха в политиката ( като изключим Ренета Инджова), на кой от тях не му се промени статуса и кой от тях не е сериозно забогатял?
    Тази система трябва да бъде срутена и единственият начин, ако не искаме кръв е да гласуваме за всеки друг но не и за познатите, крадливи мутри
  • 7 реформатор на деформаторите

    0 0 Отговор
    Браво на Марешки! Имам по-различно отношение и позиция по от ношение на организацията на държавно управление в България/ аз съм за референдумна република тип Швейцария/ , но за сегашния модел по- добре Марешки президент! Този човек е доказал че може да прави печеливш бизнес въпреки Мутро държавата и това с бензиностанциите много ми хареса! За нас българите трябва да е важно кой ще предложи по-добър живот
    / по-ниските иначе монополни цени в края на краищата са това/ , а не кой мутрак е посочил президента за президент. Иначе се връщаме на недоразумението Плевнелиев!!!!
  • 8 гфхмкхг

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "попай моряка":

    ти си си навил масрафа
    теб да не те мислим
    даи боже повече такива паралии
    ам и бедните и скъсаните хора
    и те хляб ядът
    а бедата е че са повече от тия като тебе
    много повече
  • 9 Гост

    0 0 Отговор
    И аз ще гласувам за Марешки, но не само защото съм хейтър. За мен Цачева е продажна лелка - юристконсултка на конци, Радев - военизиран политикант предал пагона. Каракачана - поредния гръмогласен г.зоблизец, подкрепян от оня лудия престъпник в парламента. Пищова и Светльо изгърмяха и остана Бисер Петното и Марешки.
  • 10 мъжкар

    0 0 Отговор
    На тези които са писал тука че ще гласуват за Марешки искам само да им кажа да не вземе да се получи ефекта от Царя който щеше да ни "оправи" за 800 дни.Този също казва че ще ни"оправи" но дано да има поне малко доза истина в неговите приказки защото ако го изберем пък не ни оправи тогава вече ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД трябва да се вдигне и да отидем заедно да ги оправим всичките изверги които разграбваха България през последните 26 г.
  • 11 Сашо

    0 0 Отговор
    Марешки е неделима част от агентурната група ДС агенти които вече три десетилетия се гаврят с България . Този човек съвсем случайно е преминал три годишно обучение в Москва . Тези хора си имат сценарий със спящи агенти които влизат в политическата игра планово за да може тези хора да са несменяеми и да не може да им се потърси сметка за унищожаването на държавата и народа .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове