28 Октомври, 2016 12:16 1 619 7

Млад мъж загина в катастрофа

  • мъж-
  • загина-
  • катастрофа

Инцидентът е станал рано тази сутрин на пътя София-Варна

Млад мъж загина в катастрофа - 1

Мъж на 38 години от Велико Търново е загинал на място при катастрофа на главния път София - Варна в землището на ловешкото село Малиново, съобщиха от ОДМВР-Ловеч.

Инцидентът е станал в 4:20 ч. тази сутрин. Челно са се ударили джип, управляван от 26-годишен мъж от Ловеч, и лек автомобил, управляван от мъж от Велико Търново.

В катастрофата са пострадали и водачът на джипа и съпругата на починалия. Те са откарани в болница

Причините за инцидента все още се изясняват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ценко Милев

    0 0 Отговор
    Кьораво, куцо и сакато се качва на кола.
    А навремето имаше полигон, имаше моточасове,
    имаше строги листовки, строги изпити.
    И имаше контрол. Познавах човек син на партиен деец,
    въпреки, че имаше връзки, пак го скъсаха 4 пъти на градско.
    Накрая Баща му му купи книжка, ама въпросът е, че изпитващите бяха хора с отговорност и не го допуснаха, въпреки връзките.

    А сега? Отиваш в един офис > плащаш > излизаш с книжка след 2 седмици. Изпитващи, листовки, всичко е уредено.

    И навремето се гледаше и друго! Психологическа част на шофьора, дори той да е минал останалите изпити, ако е нервен шофьор и кара колата без да слуша двигателя и оборотите, който прави резки маневри > се пишеше негоден. Това също бяха инструктирани автошколите, а не само мигачи и листовки.
  • 2 Ценко Милев

    0 0 Отговор
    Аз смятам, че 90% от младите шофьори, тоест под 40 години в момента (взели книжка след Тошово), не стават! Най-малкото нямат етика на пътя, не са научени. Защото то не е само да въртиш геврека и да знаеш предимство. Въпросът е да предусещаш авариите на пътя, да имаш усет за колата, какво ѝ е и какво не ѝ е, къде си ти. Понякога трябва да отстъпиш предимство, трябва да мислиш за другият, дори той да е идиот. Налага се да знаеш "какво мисли отсрещният", това се учеше, но сега го няма.

    И тук оправданието не е само бързата и мощна кола, по-важното е зад кормилното устройство!

    Коментиран от #7

  • 3 Ценко Милев

    0 0 Отговор
    И накрая! Ние не познаваме колата си!
    Кой от Вас познава истинските проблеми на колата си?
    (мен ме оставете, аз не карам от 14 години насам).
    Като се замислим, всеки съвременен шофьор сипва само масло, гориво и кара. Ама колата в какво състояние е, даже не го интересува. Гуми никой почти не сменя навреме.

    Ето ти катастрофи, заради дефектни спирачки, гуми, куп мръсотии.
    Щото като колата е с кофти скоростна кутия и ръчкаш да изпревариш колона, и ти се забави превключването на скоростите, ето ти челен сблъсък. Една секунда, две - гроб. А ти си имай бързата кола. Никой не си знае точните габарити на колата, това също е важно да прецениш на пътя. Грешки стават и от това.
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Изпитите са едно, примера е друго. Според мен и двете са паднали на дъното и единственото, което е важно е да вземеш книжка, без оглед след това какво ще правиш. На Запад младите шофьори са ограничени откъм много високи застраховки, типове коли и мотори. Не може младок на 18 да кара 200кс мотор, а ако е мощна кола тогава застраховката му е няколко стотин процента над такава на опитен със стаж. Значи 26г. има пари за джип, аз като бях на 26 работех, учех и нямах кола, защото не можех да си го позволя след като си платя наема, разходите и обучението.
  • 5 Ценко Милев

    0 0 Отговор
    А те това е, именно! Съгласен съм.
  • 6 Ценко Милев

    0 0 Отговор
    Това навремето да завиваш кръстовище и да не пуснеш човекът дето пресича, това си беше да те е срам, па и страх - дали няма да те види някой катаджия, пък като не пуснеш човека па ти свиркат коли, беше си човещина и то задължителна.

    Беше така, че човекът е човек първо, а после шофьор.
    И това колко хора, па войничета ти махнат на пътя, подминаваха ги 2 коли от 10 ама 8 ги качвахме. То беше човещина, мръзне там, дъжд го вали. А сега, кой ще ти спре, никой. Па и циганета съм качвал, па и то е човек и то тръгнало без пари някъде, па му засияят очите, благодари ти. Имало е и това.

    Това да видиш закъсала кола, спира ти всекое да му помогнеш, да му услужиш, правеше впечатление такова нещо. Сега, няма.

    Уважавахме се на пътя, видиш кола с деца претъпкана с багаж, е ти си с предимство, ама гледаш засилил се е - даваш какво да правиш.

    Пък и не можеше да видиш така, много млади деца на по 18-19 да карат, това хората по нямаха пари да им се купува на много младите. Повече след 30-35 бяха шофьорите, като че ли с право е било по-добре. Няма какво да сравняваме днес, ни култура, ни човешко.
  • 7 баш батка

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ценко Милев":

    И да и не, защото по времето на бай ти Тодор движението и колите не са били като днешните. Пътувам доста обичам до обикалям Европа и България, изминавам по над 3000 км месечно и съм се нагледал на олигофрени. Ако аз не се пазя няма кой да ме пази то тва е ясно, но движение като в България дори и в Сърбия няма. Да не говорим масовата употреба не амфетки или ракийка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове