Last news in Fakti

29 Октомври, 2016 15:51 9 332 16

Само пряката демокрация лекува полудели политици

  • пряката демокрация-
  • лекува-
  • полуделите политици
Само пряката демокрация лекува полудели политици - 1

От момента, в който ние започнахме инициативата за този референдум знаехме, че това няма да се приеме добре от политическата класа и всички нейни производни. Все пак да не забравяме, че българската държава е най-големият работодател и огромна част от хората имат и притеснения, естествено за работата и за живота си. И логично в рамките на причинно-следствените връзки една голяма част от хората изпитват притеснение за политическата класа разбираемо. Хората, които работят за държавата разбираемо, защитавайки работата си и личният си живот. Това заяви Слави Трифонов в шоуто си по повод писанията за предстоящия митинг-концерт, който едва ли не се опитва да вгирчи живота на софиянци.

На всякакви неща се нагледах през тази година, повечето от тях сме имали доблестта да ги споделяме с нашите съграждани, защото всъщност това е обща кауза, не е референдума на Слави, нито е референдума на Шоуто на Слави, нито е референдума на един човек или на един инициативен комитет.  Да не забравяме, че по смисъла на българските закони, които ние спазваме абсолютно, трябваше над 400 000 души да се подпишат, за да се инициира този референдум. Подписаха се около 700 000, т.е. това е иницииран референдум от 700 000 граждани.

След седмица една част от този път ще приключи с гласуването за референдума по начин, по който избере суверена. През целия този път се случваха всякакви неща. Първо да не забравяме, че всички се правеха, че този референдум не съществува. И медии, но най-вече политическата класа.

Конкретно този митинг е по повод на решението на Конституционния съд. Три от въпросите, за които 700 000 души са решили, че е хубаво да ги пита суверена. За три от въпросите Конституционния съд се изказа абсолютно несправедливо, че те са противоконституционни, което не е вярно. Но въпреки всичко, спазвайки законите, ние продължаваме по този път и също спазвайки законите, инициирахме митинг – концерт, на който ясно и много точно да подкрепим този референдум със суверена заедно. 

Тези дни стана така, че аз искам да направя концерта, за да видя колко хора ще събера, защото искаме да вгорчим живота на софиянци, да блокираме, защото просто виждаш ли аз решил просто да направя някакъв концерт. Забравя се етимологията на всичко това, което се случва. То се случва, защото суверена е решил да произведе референдум, а на политическата класа това не й харесва, коментира Трифонов.

На въпрос, не мислиш ли, че с тези помии, които се леят по жълтите сайтове, се опитват да разделят народа и да кажат: ето едните са прецакани, заради други, които ще отидат там на този концерт, Трифонов отговори: "Да не забравяме, че не само жълтите сайтове, аз видях заглавна статия на ежедневник, в която „Слави затваря София”. Все едно аз се събуждам и си казвам защо да не взема да затворя София и да вгорча живота на половин София. Та хора с автомати щели да ме пазят?!

Полицията дава за пръв път пресконференция, аз досега за масово събитие не съм видял полицията да дава пресконференция и щяло да има страх от терористични актове, щяло да ги има по тъмните улички, да се изнасилват жени. Мъжки зли плъхове – мутанти, най-вероятно от афганистански произход, ще излизат от канализацията и ще пригризват гърлата на жени, а мен ще ме охраняват с автомати и ще стрелят на месо в тълпата", заяви Трифонов. 

"Тези неща идват от страха на политическата класа от това, което се случва, че хората сами са решили да произведат референдум и от техния слугинаж. Дали е медиен, дали е интернет слух? Това са хора, които искат да накарат политиците да се чувстват спокойни, а от друга страна искат да изплашат хората.

Присъствието на хората днес на концерта изразява подкрепа, защото това е подкрепа за референдума и най-вече самоосъзнаването си, че от тях зависи, самоосъзнаването си, че те са началник на политическата класа, а не тя е някаква аристократична порода, която ги управлява.

Ще излязат хората и ще кажат ясно „Ние осъзнаваме” , че ние управляваме живота си и, че управляваме политическата класа. Те ще се присъединят към това и дори да не са на този митинг – концерт. Те могат и просто да не могат да дойдат, защото живеят във Варна, Исперих или къде ли не. Този митинг - концерт изразява нагласата на една част от суверена да покаже, че тя управлява, че той и по Конституция и реално е начело на тази държава или така наречената пряка демокрация. На който не му харесва това да се вгледа в закони, на който не му харесва начина, по който се случва това отново да се вгледа в закони.

Аз и моите колеги от Инициативния комитет, независимо, че една част от законите са измислени от тази политическа класа, за да ги пази и да ги съхранява и да им съхранява статуквото, ние ги спазваме до край. Всичко е по закон и, да, остава им да пишат по вестници или в интернет, че видиш ли тук хората ще бъдат застрашени, че това е нещо, което ще блокира София, защото това му е целта - да накара да се чувстват софиянци дискомфортно, но истината е друга.

Истината е, че ще се състои един референдум, който е по-важен от президентските избори. Защото, ако този референдум се случи и ако хората кажат мнението си ще променят политическата система. Това е далеч по-важно от всичко, което се случва в политическата среда в момента.

Те според мен прекрасно го осъзнават и за това се опитват за пореден път на дребно да пускат слухове, да правят интриги, да карат хората да се страхуват, но това няма да промени нищо", заяви Трифонов.

Запитан какво очаква да се случи в тези 8 дни, които остават до референдума с административни врътки да попречат, Трифонов отговори:

"Това няма никакво значение. Всички тези неща, които правят са безмислени или поне дребни, защото не могат да се изправят срещу цялата история на политическата класа, която за толкова години се осра. Толкова нагло се държи в продължение на 27 години, че това нещо няма никакво значение.

Всеки един нормален човек живее в България знае това и всяко едно нещо има своя лимит. Лимитът на този начин, по който избираме политиците, на този начин, по който се самоопределя като аристокрация политическата класа, това нещо свърши вече. Дали аз и вие ще направим този референдум или няма да го направим, това няма значение времето е различно. Сега може да стане, ако не стане сега ще стане по нататък, защото лимитът е изчерпан. Нормалният средностатистически българин вижда, че това не е ефективно, не е коректно, непочтено, нагло. Така, че дали ще свърши сега или след една година, то ще свърши", коментира Трифонов.

Страхотният шанс, защото българските граждани ще вземат решение, което зависи от тях

"И те ще го вземат това решение, не аз. Аз никога не съм се страхувал от отговорност дали в тази ситуация, дали в ежедневието ми, не ме притеснява това, че се използва моето име, но смисълът на всичко това е хората да осъзнаят своята сила. Такава е истината – живеем в демократична държава, законите са обособени ясно в българската Конституция, хората осъзнават своята власт, осъзнават смисъла, че те могат да определят правилата на играта. Ние сме някакъв допълнителен стимул, лакмус, пургатив. Но дори и нас да ни няма, дори и сега да спрем, този процес не може да бъде спрян. Окраде се държавата, направи се всичко, което можеше да се направи и това всичко трябва да спре", заяви Трифонов

Как изглежда това, че най-важната точка в дневния ред на НС е колко дълга ще бъде ваканцията на депутатите

"Безумно е, защото мисля, че там, каквито и да са тези хора, имат достатъчно интелект, за да могат да се наблюдават отстрани. За да говорят за почивката си и това да ги вълнува толкова и да спорят ... Истината е, че тези хора са се самозабравили. Какво се случва като влезеш в парламента не зная. Какво става там като се съберат заедно, независимо от коя партия, да смятат, че те са хората, които са над всички останали българи и не само творят закони, а и управляват държавата, какво се случва с тях?! Но според мен те всички трябва да имат посещение при психиатър. Аз не го казвам с ирония, мисля, че те трябва да имат един много сериозен психиатричен екип, който да работи с депутатите, защото те се побъркват. Който влезе в парламента и правителството  и откача. Който стане политик видимо се побърква. Как се случва нямам представа.

Не в смисъла, че са луди, но имат известни психически отклонения, които се придобиват, когато станат съпричастни на властта. Единственият контрол е чрез пряка демокрация, чрез референдуми. Аз не виждам в Швейцария да живеят зле, аз виждам една прекрасна цъфтяща държава. С този референдум всичко изведнъж няма да се оправи, но той е началото хората да усетят собствената си сила. Това, че излизат слухове за плъхове, имигранти кръвожадни, автомати, това няма да спре хората. Може ли да спреш гората да се разлиства. И логично и по смисъла на закона хората управляват. Как ще си кажат ще си направим един буфер, за да продължим да се чувстваме аристократи, ами няма да стане", заяви Трифонов.

Какво ще се случи на митинг – концерта

Аз и моите колеги, както и няколко изпълнители, които подкрепят този митинг и референдума ще кажат своето мнение и заедно с Ку ку бенд ще пеем патриотични песни, подходящи за такова събитие, които са ясното доказателство, че българският народ трябва да има самочувствие. Ние, разбира се, работейки в тази сфера ще допълваме емоционално това, което ще кажем. Чувствайки се стойностни българи, както и нашите сънародници, ще изразим своето мнение по практичен и емоционален начин, поясни Трифонов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добър

    2 0 Отговор
    Същата мутра си като тях, ама се пишеш борец за справедливост.
  • 2 Petar

    0 0 Отговор
    Да живее България.
  • 3 мартин

    0 1 Отговор
    Само така може да рабием парламентаеноя картел от политически проститутки, крадци , педофили , п...ли и агенти на ДС
  • 4 Развеселен

    1 0 Отговор
    Чалгаджийски др..лю...
  • 5 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Поредния кандидат дето да коли стадото....циракажия дето се напиня....може да е проект на дс
  • 6 Има такава Държава

    0 0 Отговор
    До платените 1, 4 и 5! Стига плювахте безсмислено бе! За първи път от 27 год. имаме възможност да кажем, искаме ли нещо да се случи "по-така" в управлението на и отношението, и към данъкоплатците на нещото наречено Държава! Без значение дори и от смисълът на въпросите. Достатъчно е това, че директно, повтарям директно можем да наредим на властимащите в момента да направят еди-какво си. Директно! След това да се опитаме, както се казва да си пренаредим къщичката. Народе, човеци, БЪЛГАРИ, на 06.11. да ги СМАЖЕМ! ТОТАЛНО! Да изтрием веднаж и завинаги БКП, ДС и клонираните им съвременни политически.....! ДА ГИ РАЗМАЖЕМ!!!
  • 7 БАБА ПЕНА

    0 0 Отговор
    да гласуваме за референдума,за да се оправят нещата в държавата ни.това ще бъде една стъпка,но пак е от значение.а тези ,които не одобряват това ,нека да са виновни да ни мачка още този БАЙХ.Й ЗАЕДНО С НАЙ ДЕБЕЛОТО В БЪЛГАРИЯ.
  • 8 Селянина с Колелото

    0 0 Отговор
    Писна ми от хора които се мислят че като са в парламента и на ръководни постове са нещо, Аз и 99% от българския народ ви Мрази!! ,за това че съсипахте бъдещето ми и тяхното, 27 години от живота ми минаха в пълна простотия, ограбихте труда на бащи, майки, баби и дядовци, единия ми дядо е бил Офицер от царската армия и е бил член на комисията която е определяла границите на държавата след 2-та световна война и никога не е откраднал и 1 копче от нея, другия ми дядо също ще го помнят само с добро до края на дните си. Срам сте пред очите ми и моите деца никога няма да ви помнят, Вие може да си измисляте Историята на България, но аз винаги ще съм вашия коректор и децата ми няма да ви помнят, с нищо. След 1944г. България няма история вие сте една карикатура която ще бъде забравена след вашия край....а край винаги има, рано или късно. Моля се да съм жив да видя как гниете от мизерия за това което направихте със съдбите на милиони хора, зад граница като кажат какви са, да им казват че държавата им е циганска и че са м...ли! Аз не се чувствам българин, не искам да имам лична карта, не искам да знаете за мен, няма да получите нищо от мен, докато дишам на тази земя, Вие сте просто една отиваща си зараза за която много скоро ще има лек и след него всички нормални хора ще бъдем имунизирани против вас. Къде са Ботев и Левски да видят как турчин е стъпил в парламента и определя пак съдбата на Българите! Вие български управници(всичките стъпили в парламента) сте най - гол
  • 9 Селянина с Колелото

    0 0 Отговор
    Вие български управници(всичките стъпили в парламента) сте най - голямата издънка в историята на една Велика държава БЪЛГАРИЯ!!! Срам ме е от ВАС!!!
  • 10 СТИГА

    0 0 Отговор
    Трифонов, мутро нереализирана, ясно е че някой ти писал речта, но не са ти я написаи добре, звучи като шизофазия. Подлога беше на националистите, след това почна да се прегръщаш с ДПС, изобщо имаше ли слънце, към което да не си обърнеш филейните части? Ти си отживелица, която се мисли за велика. Евтин популист, това е истината относно теб.
  • 11 ку ку фен

    0 0 Отговор
    Добре ,че си имаме Слави за да ни събуди и да ни каже ,че референдума ще ни оправи ... Всеки момент ще потекат молиардите към България ...Най-накрая ще бъдем Швейцария на Балканите ,ама първо дано мине успешно този пусти референдум...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Беден Българин

    0 0 Отговор
    Хубаво е да имаме референдуми,но лошото е че се възползва алчното човече Славчо-навремето в Студентски град като чуеше за купон бе пръв,обикновено неканен и не можехме да го изгоним с дни...Представете си ако пък на това парвеню му дадем власт-майчице...нахален,безскрупулен и алчен,това е Славчо!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бай Ганьо

    0 0 Отговор
    Напълно подкрепям Слави и се, надявам наистина нещо да се промени в държавата ни, към по добро естествено. Няма как с една шепа богаташи и огромен процент тънещи в мизерията държавата да ни е добре. Една икономика е добре когато има силно изразена средна класа, както е на запад.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове