Last news in Fakti

4 Ноември, 2016 15:21 125 006 31

Най-силно пищи тоя, дето го боли

  • слави трифонов-
  • пищи-
  • боли-
  • референдум

Слави Трифонов с обръщение към народа

Най-силно пищи тоя, дето го боли - 1

Днес е 4 ноември. До националния референдум има само(!) два дни. Само два. И сега се нададе един смешен, организиран вой срещу Референдума. Защо? До преди няколко дена все едно нямаше да има Референдум. Вият, защото излязоха социологическите проучвания, според които въпреки информационното затъмнение, въпреки простотиите за промяна на изборния закон, въпреки слугинските решения на Конституционен съд, Висш административен съд и ЦИК, въпреки всичко това, а може би именно заради това, над 60 процента от избирателите заявяват, че ще отидат да гласуват на Референдума. Това заяви в коментар Слави Трифонов.

Което прави решението на народа задължително! Задължитнелно! А това е ужасът на всеки партиен аристократ, апаратчик, послушко, кариерист, престъпник, самозабравил се тъпанар - която и дума да изберете - все ще сте прави. За всеки, оял се и окопал се във властта крадец, е кошмар решението да се взема от народа.

И се започна.

Първо.

Мажоритарната система щяла да вкара само две партии в Парламента. Откровена лъжа. В света няма нито една държава, нито една, в която мажоритарният избор в два тура да е довел до двупартийна система. Във Франция, при мажоритарна система в два тура, в парламента има 12 партии. Но извън тези 12 партии има, забележете, 22 други леви депутати, 15 други десни , двама регионални депутати и 1 крайно десен депутат. Ако това е двупартиен резултат - или аз съм извънземно с шест крака и осем глави, или тези, дето твърдят, че ще имаме само две партии, са  некадърници. Между другото и в Англия, където изборът е мажоритарен, но в един тур, пак няма само две партии. Пет са.

В България мажоритарен избор на депутати имаше само през 1990 година при избора на Велико народно събрание. Тогава половината влязоха мажоритарно, половината - пропорционално. Ето и резултатите. При пропорционалния вот - влязоха 4 партии. А при мажоритарния вот - влязоха 7 партии и двама независими депутати. Факт.

Второ.

Мажоритарният вот лишавал от легитимност депутатите. Малко цифри. Ако имаме мажоритарен вот в два тура, при 6 милиона избиратели и 240 едномандатни избирателни райони, ще имаме приблизително по 25 хиляди гласа на район. За да стане депутат, който и да е, ще трябва да спечели 50 процента плюс един от тези 25 хиляди гласа. Как е в момента? Мартин Иванов - Данона - депутат от Пловдив област, благодарение само на 7 процента от гласовете! Митхат Метин от ДПС, депутат от Плевен - само с 10 процента! Иван Славов от АБВ, от Сливен, депутат със само 4 процента от гласовете. Бат Сали, депутат с 800 гласа от София област. Къде тук е легитимността на някой избран с 4, 5 или 10 процента?

Ще обобщя.

Пропорционалните избори, в сегашния ни вариант, не са избори. Те са гнусен пазарлък както вътре в партиите, така и между тях.

При мажоритарни избори в два тура, ще имаме многопартийно представяне, с тази разлика, че кандидатите за депутати ще са в пъти по-качествени, с ясни избиратели зад себе си и с пъти по-голяма легитимност.

А искам и лично нещо да кажа на хората, които пищят в момента.  Най-силно пищи тоя, дето много го боли. Знам, че много ви боли. Разбирам защо ви боли. Но в случая не ми е мъчно за вас, въпреки че няма да избягате от болката.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 crocki

    1 0 Отговор
    Подкрепям изцяло мажоритарния вот и референдума!
    Моля, който иска повече справедливост и по - малко лъгане, да участва в референдума и гласува с да на всичките три въпроса!
    Здраве и Успех за всички!
  • 2 mihala

    0 0 Отговор
    Успокои ни,че няма да тъжиш за нас.
  • 3 Фактите

    1 0 Отговор
    Еми прав е Дьлгия...всичко което е казал е истина....
  • 4 ХаХо

    1 0 Отговор
    Че ще гласувам е ясно.... Кой ще проследи машинациите със бюлетините?! Предните избори вкараха в един блок бюлетините и изкараха други в чували и то под охрана на полицай... колко ли е бил полицай и кой да го провери?!
  • 5 Стоименов

    1 0 Отговор
    ДА И АЗ МИСЛЯ ТАКА!
    Да идем до урните само заради РЕФЕРЕНДУМА!!! На всички въпроси - ДА, ДА и ДА ! Да покажем, че сме народ, а не стадо. Да изринем боклука. 100% всички да гласуваме - това е формулата на успеха!
    И ДРУГО, РАЗБЕРЕТЕ! Референдума не е на Трофонов, той е наш и има смисъл в него. Да ще минат години, няколко избора докато се отървем от тези муцуни, които са в Парламента криейки се зад паравана ПАРТИЯ!
    Какво е партия? Мафия скрита зад перде. И гласуваш за нещо завоалирано и скрито зад гръмки обещания, които скоро се оказват голям балон. Гласувайки за личност, предварително го знаеш що за стока е и ако не изпълнява обещаното, може да го заплюеш и повече да не се появи в Парламента. От сегашните послушковци там, има такива, които 1989 г. бяха студентчета без един ден стаж и още си ги дундуркаме да търкат банките скрити зад оня параван - ПАРТИЯТА. Мислете и може пак да си ги изберете. На тях им остават още годинки до пенсия в Парламента! 😂
  • 6 Edin Lekar

    1 0 Отговор
    Абсолютно съм съгласен със Станислав Трифонов. Истинските проблеми ще са реалното преброяване на гласовете "за" Референдума, както и следващите действия - Велико народно събрание, промяна на Конституцията, измитане на КГБ - ченгетата от всички обществени сфери, вкл. и медиите. Сами няма да си тръгнат. Няма да си дадат стандарта на живот без бой, повярвайте ми. Ще трябва пак да излизаме по улиците !!!
  • 7 Разумен

    1 0 Отговор
    Хора , гласувайте на референдума.Мажоритарният вот е единствения начин да се промени системата на управление.Да избираме ХОРА , а не Бат Сали с 20-30000 гласа от Турция и 800 от неговия избирателен район !!!
  • 8 БръмБръм

    0 0 Отговор
    Избирайте - или да изринете боклука или хващайте пътя навън и не се връщайте. Доста мои бивши приятели и колеги не искат и да знаят къде е мястото дето са се родили!
  • 9 Хайдутин

    1 0 Отговор
    Браво Слави! Благодаря ти че го направи! ЩЕ ГЛАСУВАМ!!!
  • 10 666

    0 0 Отговор
    А защо и "г-н референдум" пищи...явно тия,които му плащат вече се притесняват...
  • 11 някой

    0 0 Отговор
    Този изборен закон е жалка и неграмотна история. Зор, зор за задължително гласуване, та да се елиминирали някои от властта, а какво се оказа -шибаното квадратче няма никакво значение за избора, само обслужва изискването в изборите за президент да са участвали повече от 50 на сто от избирателите. Следователно дори и 80 процента от избирателите да са гласували с това квадратче, президент ще бъде избран от останалите 20 процента гласували, просто някой с минимален процент спрямо броя на гласувалите ще стане президент. . Т.е. отново няма да има представителност и президентът ще е на партията си. И тогава не виждам разликата между задължително и доброволно гласуване. А за парламентарните избори как са решени в закона не ми се говори. Щом е така, по-добре НС да си го избира този президент, а не да се тормозят хората с полуграмотни и парадоксални законови умотворения на шайка народни хрантутници.
  • 12 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ТОВА Е ЯСНО НО МНОГО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ ЧЕ Ц. ЦВЕТАНОВ СТАНА ГОЛЯМ ФАКИР И МОШЕНИК В ИЗБОРИТЕ ТО ЗАТОВА МУТРАТА ГО И ДЪРЖИ ДА МУ ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ. АКО Я СЛОЖАТ ТОВА ПОСМЕСИЩЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ БЪДЕ ПЪЛЕН Т...К ЗА БЪЛГАРИЯ.
  • 13 ZIGHAIL

    0 0 Отговор
    Слави номер едно да си го признаем
  • 14 НЕЙЧО

    0 0 Отговор
    аз пък няма да гласувам,кой му иска мнението на слави трифонов
  • 15 Петър Гачев

    0 0 Отговор
    Опита ли някой веднъж опитва пак!
    Този път този мисъл е в положителна насока ! Нека опитаме сега на референдума получи ли се чудесно! Не се ли получи ще опитаме пак !
  • 16 Петър Гачев

    0 0 Отговор
    Тази** (печатна грешка)
  • 17 БАБА ГЕНА

    0 0 Отговор
    АЗ,баба Гена също разбрах,след като се порових из нета,че мажоритарният вот е най добър,защото гласуваш за личности.да гласуваме с ДА за референдума,и да изметем излишния боклук.а когато всички гласуваме ,тогава и манипулациите ще станат по трудни за когото и да било.ние,хората,можем заедно да зададем посоката ,в която искаме да вървим.
  • 18 Кучето си лае кервана си върви

    0 0 Отговор
    Хей не разбрахте ли че дали ще се гласува или не едни пумии си управляват държавата и тва няма да се промени трябва да премахнат 120 идиота от 240 на тази малка плюнка държава не може да имаме толкова хрантутници и аджаба кажете какво са свършили през годините тези измамници че дори на половината имената не сме им чули и може и без тях
  • 19 гост

    0 0 Отговор
    Те мълчаха не само за Референдума, но и за кандидат президентите. И четири дни преди изборите се активизираха. Срамото и абсолютно неуважение към българския народ. Да, подкрепям Референдума и ще гласувам!
  • 20 гост

    0 0 Отговор
    пълен популизъм. първо, в един район ще гласуват 100 000 души примерно, в друг 7000 пак примерно. Представете си че за кмета на Галиче - Чоков от тези 7000 гласуват 3000 и той влиза в парламента мажоритарно. по този начин ще набутаме всякакви престъпници.В момента като влезе някой такъв, все някоя партия отговаря за него, при мажоритарния вот ако някой се окаже боклук Слави ще ви каже "ми вие сте си гласували за него"
  • 21 гост

    0 0 Отговор
    С мажоритарния вот както можем да вкараме кадърни хора, така може и да вкараме престъпници с власт. Отговорноста я поемаме ние,
  • 22 гост

    0 0 Отговор
    От референдума най много ще спечели ГЕРБ, след тях ДПС и накрая БСП. Друугите са аут.При симулация на последните избори при мажоритарен вот
    ГЕРБ са щели да имат 197 представители, БСП -8 и ДПС-35. Така че изборът е ваш
  • 23 гост

    0 0 Отговор
    ми с тази еуфория като през 1990 г до къде стигнахме. Мислете и пак мислете.Не е точно така както изглежда.
  • 24 rojy1

    0 0 Отговор
    Факт!Пламен Пасков - единственият чист и достоен кандидат за Президент на Българите !!! №21
  • 25 андро

    0 0 Отговор
    и аз мисля така референдуми до дупка докато не ги издухаме и вкараме в пандиза тези които ни докараха до тук...
  • 26 Републиканец

    0 0 Отговор
    Референдум до дупка. Да изринем боклука.

    Коментиран от #27

  • 27 Меглена

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Републиканец":

    Всичко това звучи много хубаво, но се опасявам, че резултатът ще е парламент с 220 Цецки и 20 Ахмеда.
  • 28 Slavova

    0 0 Отговор
    Trqbvali daglasuvam za poredniqt kravo piec nqmam vqra vece na nikogo .
  • 29 Силви

    0 0 Отговор
    Браво Слави, в теб ни е надеждата, никой друг не милее за народа си. Укопирани сме от АЙДУЦИ, но и народа е ТЪП.
  • 30 Ванката

    0 0 Отговор
    БРАВО СЛАВИ!НАПРЕД-НИЕ СМЕ ЗАД ТЕБ!АКО ФАЛШИФИЦИРАТ РЕФЕРЕНДУМА,А ТЕ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ,ТО ДЛЪЖНИ СМЕ ДА ИМ НАПРАВИМ ВЕДНАГА ЕДИН ОЩЕ ПО-ЯК КОНЦЕРТ ДО ПАРЛАМЕНТА И В РАБОТЕН ДЕН!ДА УСЕТЯТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ НА ЖИВО И ОТ БЛИЗО!!!
  • 31 Мамата

    0 0 Отговор
    Защо Мажоритарен вот?Който слуша Измислените ни политици, плаши че още по зле ще е.НЕ ДРАГИМИ.Разровете в нета и вижте където има такъв вот,какви им са държавите/Швейцария,Франция,САЩ и др.Треперете нещастни Български ПРОДАЖНИЦИ.ТРУДНО вече ще излъжите този път Народа!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове