7 Ноември, 2016 16:20 3 526 14

В безсилието си опонентите ми търгуват със страха

  • безсилието-
  • опонентите-
  • търгуват-
  • страха-
  • румен радев-
  • балотаж
В безсилието си опонентите ми търгуват със страха - 1
Снимка: БТА

„ГЕРБ загубиха в София, в Пловдив, в големите градове. Те загубиха подкрепата на хората в активна възраст, образованите хора. Това разби мита, че за тях са всички образовани, интелигентни, млади хора.” Това заяви в ефира на БНР кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев. Той подчерта, че водената от представящите се за десни партии политика не води до напредък за България. „Това е очевидно и от гласа на българските граждани. Усеща се пълното политическо безсилие и в паническите си опити по някакъв начин да излязат от ситуацията, те търгуват със страха, че идва чудовището БСП-ДПС”, обясни той. По думите му те бъркат президентски с парламентарни избори. Генералът подчерта, че не е водил и не води пазарлъци с партийни централи. „Разчитам на гласовете на всички български граждани”, каза още той.  Радев подчерта, че в смесените райони Цачева има два пъти повече гласове от него. Той допълни, че първите обработени секции от Турция показват – за Орешарски 1390 гласа, за Цачева 2423, а за него едва 53 гласа. Генералът поясни и, че в изследването на ГАЛЪП има графа „етнос”, там пише българин – за Цачева 22%, за него 28%; в графата турчин – за Цачева 19%, за него 8%; в графа ром -  за Цачева 36%, за него 27%. Това са реалните данни. Другото е политически цинизъм, подчерта Румен Радев.  

България има ясна евроатлатическа ориентация, но това не означава, че трябва да сме врагове с Русия

Ген. Радев заяви, че внушенията, правени от управляващите за разклащането на евроатлантическото бъдеще на страната ни без тях, са инсинуации. „България има ясна евроатлатическа ориентация. Това никога не е било поставяно под съмнение от мен”, категоричен бе той. По думите му сега сме само консуматор на решения, а трябва да станем генератор на такива в рамките и на двата съюза. Според него управляващите са показали, че не могат да постигнат това. Той обясни, че те вече усещат, че ще им се потърси отговорност за пропуснати ползи. „Това, че сме членове на НАТО и ЕС, не означава, че трябва да сме врагове с Русия. Не става сами да си създаваме врагове, а да търсим нашите икономически интереси”, заяви той. 

Като разделя българските граждани, Цачева не се държи като президент

Ген. Радев обясни, че не дели българите на червени и сини, на леви и на десни, по етническа и религиозна принадлежност, но за съжаление това го правят управляващите. „Те продължават да разделят България. Поведението на Цачева не е като на български президент”, заяви генералът. Той каза, че се радва, че тя е приела поканата за дебат, която той е отправил още миналата седмица. Попитан, кога ще се състои дебатът, Радев заяви, че датата и мястото ще станат ясни след като се разберат щабовете на двамата. 

Генералът добави, че когато стане президент, първото нещо, което ще направи, е да сформира един професионален, здрав екип от експерти, хора родолюбци, които мислят за България, за да се разработи ясна програма с приоритети. Като друга първостепенна своя задача той посочи и свикването на КСНС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 седесар

    0 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Лоша работа!Очертават се следващи 45години -Води ни партийо любима към светли бъднини води..ТАКА пеехме при комунистите Радев ми прилича на Тодор Живков на младини.Събудете се хора! Аз не искам повече комунизъм Цачева не ми е ХЕПИ,но по добре -тя да е!Всички да гласуваме на балотажа за Герб иначе се връщаме в изходно положение 1989г!

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Че какво лошо има да се върнем към 1989,ще бъдем
    много по добре от сега.
  • 3 Мислещ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "седесар":

    СЕДЕСАР нещо си в грешка. '97 скачах, че не съм червен и избрахме Костов. После се псувах ама човек се учи. За съжаление в последните 7 години на територията на Република България няма демокрация. Тук има чист тоталитаризъм, упражняван от ученика на Тодор Живков, а именно Бойко Борисов. Много жалко, че не го виждаш, по-лошото е, че не си сам. Ако си неинформиран може да ти се прости, но ако при всичката информация в интернет, относно милите ти управляващи продължаваш да ги подрепяш си или мазохист или глупак (без никакво извинение). Не подкрепям Радев, но тук през последните 16 години избираме по-малкото зло.

    Коментиран от #11

  • 4 срещу чалгата

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "седесар":

    Аха, почти ме убеди! Цачева ще отвори яко пазвата за бежанци и тогава кусур ни е тая Европа. Тоя ако наистина е генерал и разбира от стратегия ще тегли една на ЕС и ако ще да ни санкционират, но съм съгласен да си платя за спокойствието да живея без бежанци, които да запълват криминалния контингент с ужасяващи хроники.
  • 5 Сульо

    0 2 Отговор
    За 25 години БСП съсипаха държавата, сега се опитват пак да вземат властта с подкрепата на половин милион роми. Балотажът ще е българи срещу роми.

    Коментиран от #8, #12

  • 6 Гласувал

    0 0 Отговор
    Еее нали искахте банани! Ето, станахме бананова република ,сега какво
  • 7 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "седесар":

    Ти не си никакъв седесар, а си чист гербарастки трол!!!
    Дори нямаш акъл да измислиш нещо съществено, а си тръгнал да плашиш гаргите с подобни кретенизми!
    Радев не е бил член на БКП, а Цецка е била!
    Жалки простаци, заслужавате разстрел за продажната си политика!!!
  • 8 999

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сульо":

    Сульо – Сульо по голям циганин си от ромите . Този човек е завършил с отличен успех Военновъздушният колеж "Максуел" – САЩ И е магистър "Стратегически проучвания" от кога американците обучават комунисти.
  • 9 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    СТАВА ВЪПРОС ЗА СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Б.Б ИСКА ЦЯЛАТА ВЛАСТ НА НЕГО МУ ТРЯБВА ПРЕЗИДЕНТ КОЙТО ЩЕ БЪДЕ ПОСЛУШЕН ВИЖТЕ КОЙ КОМАНДВА МВР МНО ПРОКУРАТУРА ПРЕЗИДЕНСВО СТИГА ВЕЧЕ Б.Б Е ПОДЛОГА НА ЕВРОПЕИЙКИТЕ СИ НАЧАЛНИЦИ И ЩЕ ЛИКВИДИРА БЪЛГАРИЯ .АЗ ИСКАМ ЕДИН БЪЛГАРИН КОЙТО НЯМА ДА МЕ ПРЕДАДЕ ВИНАГИ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА Б.Б НО ВИЖДАМ КАК ИЗДИША И МНОГО МЕ ПРИТЕСНЯВА ЗА БЪДЕЩЕТО ЗА ДЕЦАТА МИ.
  • 10 Кирилизатора

    0 0 Отговор
    Комунистите при всяко свое управление са ни докарвали до гражданска война ! Прост народ, слаба държава. Някой си ггласувал за Костов и се псувал !?!!? Сигурно забрави, че месец преди Костовото правителство вземаше 3$ заплата !?!??!?!!!!! Комунистите за 27 години преход имаха 5 мандата !!!!
  • 11 fuck nazis

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мислещ":

    Не само ти ,а аз още се мразя......
  • 12 fuck nazis

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сульо":

    Пульо виж , колко е ромският вот за Каракачанов ,Болен и сие ....?
  • 13 Водещия

    0 0 Отговор
    Само Радев!
  • 14 Чичу Ади

    0 0 Отговор
    Борисов се подигра с екектората си, посочвайки магарицата Цачева. Е, явно все още има уважаващи себе си хора, щом не му вързаха на номера. Винаги съм бил против комунетата и съм гласувал за Костов, Монката, Борисов. Сега мисля да подкрепя генерала! Все пак за онези, които го псуват и наричат глупак, да си припомним нашия вожд Винету какъв е.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове