Last news in Fakti

8 Ноември, 2016 13:22 3 495 21

Листовки: Ако не гласувате за ГЕРБ, спира санирането

  • саниране-
  • забрана
Листовки: Ако не гласувате за ГЕРБ, спира санирането - 1

От вчера във входове на блокове в Смолян се разпространяват заплашителни „покани“ към жителите да гласуват за ГЕРБ на балотажа, иначе санирането ще спре.

Листовките, в които се призовават хората да направят "правилния избор", са разлепени в блокове „Орфей” 1, 2 и 3 в областния град, а снимки от тях вече се разпространяват в социалните мрежи.

Местните хора са призовани да гласуват с бюлетината на ГЕРБ, защото ако партията загуби президентските избори, а правителството подаде оставка, има опасност да спре санирането на блоковете. „Поканите“ са подписани от „Организатори на санирането“.

От БСП веднага обвиниха управляващата партия, като заявиха, че местната й структура опитва да сплаши гражданите с абсурдни заплахи, съобщи Дарик радио.

„В своята немощ от поражението на първия тур, в ход се пускат невероятни опити за манипулиране на гражданските изборни права. Освен липсата на най-елементарен разум, разлепената листовка представлява и нарушение на Изборния кодекс, поради което адвокат Милко Гавазов, пълномощник на Инициативния комитет за издигане на ген. Румен Радев и Илияна Йотова, депозира жалба в Районната избирателна комисия с искане да се разпореди премахването на „агитационните материали” и да се наложат санкции на виновните лица съгласно закона“, се казва в съобщението на БСП-Смолян.

Заместник-кметът на Община Смолян Марин Захариев, който е и член на ГЕРБ, обаче беше категоричен, че става въпрос за провокация.

„Ако не беше смешно, щеше да е жалко. Явна провокация в партизански стил. Моля, ако видите кой лепи подобни нелепици, сигнализирайте в щаба на ГЕРБ. Като всяка уважаваща себе си партия ни е обидно, че някой може да подходи по такъв арогантен начин с хората. Гласувайте по съвест и убеждение“, призова той.

Местни жители вече сигнализират, че такива листовки са разлепени и във входове на блокове в кв. "Невястата".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омг

    0 0 Отговор
    Хахахаха до къде стигнаха гейберите!
  • 2 Народа

    0 0 Отговор
    Що в щаба на герб да сигнализира, вие какъв орган се явявате, наказателен ли тц тц тц
  • 3 сканиран

    0 0 Отговор
    Гербероухите надминаха и комунистите, дори и Бай Тодор не си е позволявал да раздава бюджетни средства на едни за сметки на други групи от наслението, от хак да им е на Гроб.
  • 4 гражданин

    0 0 Отговор
    Няма кво да ги плашат това си е жива истина независиво дали ще спечели или загуби ГЕРБ които успяха успяха дано могат да изавършат санирането защото навярно парите са свършилиОт следваща година всеки ще си плаща няма безплатен обяд.Това е малък проблем без който може и без саниране Ми другото е лошо 169те и милиарди външен дълг кс който се заробваме как се връща като младежите които ще го плащат са безработни.
  • 5 бббббб

    0 0 Отговор
    Почна се!Сега се търгува подкрепа ,а за по сигурно и да се манипулират хората на места.
  • 6 Дедо

    0 0 Отговор
    Същия номер опитваха и в Хасково!На събрание инициирано от общината една госпожа обясняваше ,че ако искаме саниране,трябва да гласуваме за ГЕРБи че парите за саниране на били от Европа а от Боко!
  • 7 КОМПРОМАТ

    0 0 Отговор
    Колеги, бързо налапахте въдиците на недоброжелателите на ГЕРБ. Този шантаж и евтин трик на манипулация от симпатизанти на други партии извън ГЕРБ, ще постигне своя временен ефект. Но напълно достатъчен да обърка рибоците, като изказалите се по-горе, а и много други хора от въпросните блокове :) Г-н зам. Кмета го е казал добре. Само, че е объркал органа по сигнали, към който е насочил гражданите и потърпевши на провокацията. Хайде и със здраве останете, гласувайте по съвест и убеждения. Каквото-такова. Жалкото е, че докато се вързвате на такива плоски трикове, България ще боксува. Няма да има ясен ход в посока - напред. Защото народа често сменя своите правителства. Горко му на такъв народ, дето всеки се е изредил в управлението и народа, все никому не одобрява!
  • 8 erdal

    0 0 Отговор
    БОКО ТИКВАТА СИ ОТИВА. СКОРО ДА ГИ ОМИТАМЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА И ПОСЛЕ И ПО МЕСТА, ЧЕ ОБЩИНИТЕ СЕ НАПЪЛНИХА САМО НАГЛИ БАНДЮГИ.
  • 9 простнарод

    0 0 Отговор
    за пореден път се убеждавам колко сте наивни, не се ли замислихте, че подобни листовки могат да се залепят от всеки един човек бе.Толкова ли не ви дойде в главата, че е абсурдно изобщо да си помислите да се гласува за БСП и ДПС ????????.... Някой от БСП или ДПС да е санирал и един блок за толкова много години ???? Факт е, че ГЕРБ го правят, и не само това.Не съм пристрастен към никоя партия. Да си имаме Бойко е като да си имаш жена, с нея е зле, но без нея още по-зле.

    Коментиран от #10

  • 10 Бокистанци

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "простнарод":

    прозрачни твари герберски...Как наизпълзяхте като усетихте л..ното да потича по крачолите.
    Той Боко цялата държава строи...ама в обратна пропорционалност.
    Вчера се върнах из една обиколка из провинцията...Да не започвам...
    Само дето и санирането е с европейски средства...амам това е друг въпрос нали?хахаха
    В случая тези организатори на санирането са гробаджии, лапнали обществената поръчка и сега ги тресе страх за келепира. Мдам

    Коментиран от #16

  • 11 шшш

    0 0 Отговор
    да си го заврат това саниране ....С такива темпове и ленивеца е по бърз...
  • 12 шшш

    0 0 Отговор
    то едно саниране....за година в един голям град санирали 4-5 блока -ИДИОТИ...
  • 13 есхач

    0 0 Отговор
    НЕ знаех, че президентът в свободното си време санира
  • 14 onq s konq

    0 0 Отговор
    Е какво се дървите? Аз ги лепих тези листовки!
  • 15 СОТЬО

    0 0 Отговор
    САМО ДА КАЖА, ЧЕ ТИЯ НЕЩА ГИ ЗАЛЕПЯХА ЕДНИ МОМЧЕТА ОТ ПЛОВДИВ, НЕ СЪМ СИГУРЕН ДАЛИ БЯХА БСП, ИЗГЛЕЖДАХА ПО СКОРО КАТО ХОРА НА АТАКА ИЛИ НЯКАКВИ СИ ТАМ ПАТРИОТИ. ПОПИТАХ ГИ КАКВО ПРАВЯТ, ТЕ СЕ ИЗСУЛИХА МНОГО БЪРЗО, ХИЧ НЕ МИ ИЗГЛЕЖДАХА СИМПАТИЗАНТИ, АЗ ПОЛОВИНАТА СИМПАТИЗАНТИ НА ГЕРБ ГИ ЗНАМ, КАКТО И НА БСП, ТАКА ЧЕ НЕ СИ ВДИГАЙТЕ ЕЛЕКТОРАТА С ТАКИВА ТЪПИ СТАТИЙКИ

    Коментиран от #17

  • 16 пфу

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бокистанци":

    Ами кво ми драме, че са гербаджи, като дойдат комунягите на власт, първо ще сменят фирмите за саниране, само че тъй като те винаги са били по лакоми, ще лъсне далаверата и след няма и година ще спрат парите за саниране, така че, не ми се плюнчи много мен лично не ми дреме, не гласувах на първия тур защото не ми дремеше също, ама сега като виждам комунистическите лиги, които се леят, включително и тук знам, че ще хода да пусна една вотка за Цецка, хахаха, и няма да съм единствен

    Коментиран от #18, #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Опааа

    0 0 Отговор
    И аз няма да съм сам, не бой се. Като ви гледаме как се разцвилихте, значи много се уплашихте, че няма да крадете вие.
  • 20 Про

    0 0 Отговор
    Тези листовки са разлепени от активисти на ГЕРБ ..и то по идея може би на ЛИЛЯНА ПАВЛОВА...Спомням си една госпожа в началото на попита Павлова докога ще санират блоковите на което Павлова отговори ,,ДОКОГАТО СМЕ НА ВЛАСТ"затова ако искате саниране гласувайте а нас...Между другото БОКОт. спомена че за всяко семейство са заделени по 15 000лв. за саниране така или иначе цената на апартамента се оскъпява с 15 000лв което ще се отрази на данък сгради и парите пак ще си ги вземат обратно
  • 21 555

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "пфу":

    А пък аз на Цецка ще и подаря ЕДНА МЕТЛА щото много ще и отива и направо ще лети с нея като баба ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове