8 Ноември, 2016 13:36 1 166 6

Орешарски: Благодарим на избирателите

  • пламен орешарски-
  • президент-
  • избори
Орешарски: Благодарим на избирателите - 1

Взехме решение за участие в кандидат-президентската кампания, водени от разбирането за необходимостта от надпартиен президент, който да зададе нов тон на обществен и политически дебат в страната и да положи основата на толкова важното единение на нацията в навечерието на съдбовни предизвикателства, надвиснали над нас. Това заяви в своя обръщение Пламен Орешарски, подкрепен от ДПС на президентските избори.

Резултатите ни са задоволителни – 6,63 %, което ни отрежда пето място от 21 кандидат-президентски двойки.

Изказваме огромната си благодарност на издигналия ни инициативен комитет, на положилите подписи за регистриране на участието ни в тези избори, както и на хилядите български граждани, които гласуваха за нас. Благодарим и за подкрепата от страна на ДПС, както и за високата оценка, която тяхното ръководство даде за нашите качества в професионален и личен план. Подчертаваме още веднъж, че партийната подкрепа не влезе в противоречие с нашия независим статут, което доказва и структурата на резултатите от изборите – гласовете извън партийната подкрепа не са малка част от общия вот.

Направихме кампания с ограничени финансови ресурси,набрани изцяло от дарители. Въпреки това изпреварихме партии и коалиции, които разполагаха с несравнимо повече средства, време, структури и електорални възможности. В своите публични изявления се стремихме да бъдем точни и коректни. Изправихме се срещу лавината от лъжи и манипулации, с които управляващите се опитват да превърнат успешните ни държавнически постижения от миналото в тежест на настоящето. Запазихме уважение към истината, за разлика от тях. Ще продължим тази линия на поведение и след кампанията, водени от убеждението, че едно общество може да бъде лъгано, но не и излъгано.

Ходът на кампанията потвърди предварителните ни очаквания, че основните претенденти ще омаловажават дебатите и противопоставянето на визии, програми и ценности. Бяхме посрещнати необяснимо враждебно, сякаш искаха да ни кажат, че не сме желани в една надпревара, която е предварително подредена. Говори се за алтернатива и промяна, без да са налице кандидати, които да не са от настоящото статукво. Нещо повече, очертава се имитацията на опозиционност и политическодвуличие да продължат да доминират и на оформения балотаж. Балотаж, в който няма да съучастваме по никакъв начин, защото не виждаме разликата между двамата кандидати извън запалянковските илюзии за червеното и синьото, респективно, лявото и дясното.

Ще продължим да бъдем съпричастни на публичните дела и проблеми, поне докато страната не поеме един по-благоразумен път на развитие. Защото, както казва Карнеги, повечето от важните неща в света са били постигнати от хора, които са продължавали да пробват, дори когато е изглеждало, че няма никаква надежда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жената котка

    0 0 Отговор
    Едно към едно с ДЖОКЕРА в Батман.

    Коментиран от #3

  • 2 Хасан

    0 0 Отговор
    Същия..б....к...нагли.безочливи,крадливи
  • 3 Мършата

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "жената котка":

    абсолютно, трябваше да го вземат в Холивуд, отличен антигерой можеше да е! Проблема е, че там добрите побеждават, а пък той не е свикнал да губи!
  • 4 неутрален

    0 0 Отговор
    Браво Орешарски. Не се предавай. Ти си умен и интелигентен.
  • 5 onq s konq

    0 0 Отговор
    Всъщност се изказва благодарност на електората на ДПС за това,че са стояли на едно място без да мърдат за да бъдат ПРЕБРОЕНИ.От тук нататък ръководството на партията имайки предвид точните бройки електорат,ще може да ги сложи на масата за преговори със БСП и естествено ще се постарае да ги изтъргува по най-изгодния начин за получаване на дял във бъдещата ПРЕЗИДЕНТСКА ВЛАСТ.А тя ,оказва се хич не е малка!
  • 6 Хасан

    0 0 Отговор
    Преброиха баламите турци..вземаха бройката.. И сядат на преговорите кой колко наддава.. Ахмедчо пак гушна.. Ей хубаво нещо е политиката.. Депесе,депесе реват глупаците
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове