Last news in Fakti

9 Ноември, 2016 12:05 4 993 15

Обмисляме вариант да подкрепим в НС Референдума

  • герб-
  • цветан цветанов-
  • референдум
Обмисляме вариант да подкрепим в НС Референдума - 1

Поне до балотажа основните политически сили – ГЕРБ и БСП дадоха заявки, че подкрепят Референдума на Слави Трифонов.

Обмисляме вариант да подкрепим в парламента всички решения от референдума, каза председателят парламентарната група на ГЕРБ в кулоарите на Народното събрание Цветан Цветанов.

"Тогава да видим, какво вие ще обясните на българските граждани, когато въведем мажоритарния елемент изцяло", обърна се към БСП Цветанов. Според него депутатите от левицата са били против въвеждането на мажоритарния елемент при обсъждането на Изборния кодекс, който пък бил предлаган от ГЕРБ.

Партиите винаги трябва да работят в интерес на гражданите, а въвеждането на мажоритарен фактор е свързано с тях, допълни Цветанов. По въпроса за намаляване на партийните субсидии Цветанов каза, че трябва да се направи анализ и да се помисли за намаляване. Даде за пример финансирането на предизборната кампания за президент.

БСП също ще внесе предложения по трите въпроса за промени в Изборния кодекс, обяви лидерът на опозицията Корнелия Нинова. Всички трябва да се слушаме в това, което ни казаха 3,5 млн. българи, обясни тя. Следващият ще е фатален, предупреди Нинова.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев също смята, че резултатите от референдума трябва да бъдат уважени от парламента. Тъй като около 13 000 гласа не достигнаха решенията от допитването да имат задължителен характер, по тях ще трябва да се произнесе Народното събрание.

Подкрепата от основните политически сили в парламента е илюзорна. Тя се дава до балотажа, а след това паметта на депутатите е много кратка.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 искат да ни преебат

    0 0 Отговор
    В идните дни от мазните усти на политиците, ще чуете всичко, което искате да чуете от тях, а дали ще им вярвате ха ха ха Нека да си плещят и да си мислят, че някой им вярва! Нали е ясно, какво се опитват да направят да прецакат референдума и те да решават мнението на 3,5 милиона по свой вкус и потрбности с 2 думи гарандиозно искат да ни го начукат отново !!!!
  • 2 Картър, Джон Картър

    0 0 Отговор
    Разбира се, че лъжат. Лъжат за да им дадем спокойствието през тези дни да изфалшифицират изборите и да ни назначат Цеца партиината за прецедент. Трифонов ще допусне грешката на живота си, ако продаде доверието на народа си и този ЦИК проведе изборите на 13.
    Слави, не се продавай! Ще ти бъде за последно...
  • 3 нема да стане тоя път

    0 0 Отговор
    Тия се так.ват с милиони хора. Криви ще им излязат сметките този път.
  • 4 lost

    0 0 Отговор
    Последното изречение кой го казва....Курнелия ли?
  • 5 Само в съюз със Русия

    0 0 Отговор
    Някога бе казано те така: "Дружбата ни с Русия е важна тъй като въздуха и слънцето за всяко живо същество!" Защо ли? Защото всяка малка страна може да съществува икономически, политически и що годе суверенно, само в съюз с мощен гарант и защитник . Доказва се от природните диалектически закони: всяка малка планета е сателит на голяма такава. Всяка беззвучна-съгласна се гуши редом до звучна. България е сателит и най-удачно и комфортно се е чувствала като такъв сателит когато е с РУСИЯ! В противен случа - днешният национален геноцид е гарантиран, въпреки суперлативите за ДЕМОКРАЦИЯ! Русия не означава социализъм или комунизъм но равноправен съюз: " погледни ме с едното а аз тебе с двете"! СЛАВА РОССИИ !
  • 6 ПРЪЦ

    0 0 Отговор
    Ако Бойковите депутати - г.золизци искаха да променят нещо то щяха да го проенят през всичките тези "Тиквени" години, уви трябваше един Шоумен да поиска нещо в ефира за да подтикне народа към събуждане и плестница към политическата класа.
  • 7 Гост

    0 0 Отговор
    На ВСИЧКО са готови само да останат
    на ВСИЧКО и то от Сърце
  • 8 моля

    0 0 Отговор
    Какво има да обмисляте?!
    Народа го заяви категорично!
  • 9 моля моля

    0 0 Отговор
    Я по спокойно, от тия 3 милиона българи, кой знае колко са подкрепили референдума, много хора гласуваха с НЕ, второ 99% от гласувалите си нямат и най бегла представа, какви ще са ползите и недостатъците от мажоритарната система, а слушат мантрите на някакъв Шоумен, който им казал еди кво си!
    Защо никъде не беше разяснено, какви са негативните последици от мажоритарната система, защото всяко нещо, което има плюсове има и минуси и да не стане така, че после пак да псуваме управляващите.
    Ако Герб отстъпят за референдума ще загубят още гласове, щото другите могат да ги пишат бегали.

    Коментиран от #10, #11, #13

  • 10 991

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "моля моля":

    Като се замисли човек, май има повече позитиви от мажоритарната система, а? А за въпроса с намаляването на субсидиите на крадливите депутати, там какви са минусите? А в момента, както живеем в тази "демокрация", колко са ни плюсовете и колко са ни минусите? Абе то май като се замислиш, най-добре да си седиш вкъщи и да не излизаш, защото всяко излизане има плюсове и минуси...
  • 11 Вземи виж данните

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "моля моля":

    ПО всички въпроси,. драги смехурко, над 70% са гласували с ДА, особено за субсидиите и мажоритарната система. И това си го признават, въпреки поредните фалшификации, че уж недостига минимален брой и уж има огромна цифра недействителни бюлетини.
  • 12 Тъпчо

    0 0 Отговор
    В Англия и САЩ е проста мажоритарна система - печели този кандидат, който получи най-много гласове в изборния процес, независимо от броя на кандидатите.А в референдума "на Слави" се предлага мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура - т.е. за да спечели кандидата трябва да получи абсолютно мнозинство от подадените гласове (50 +1).
    Ако на първи тур от всички кандидати никой не получи абсолютно мнозинство се отива на втори тур. А ако няма такъв с (50+1) и на втори тур? Гласуване до дупка?

    Коментиран от #15

  • 13 раптър

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "моля моля":

    Публикувано във факти.бг: Защо никъде не беше разяснено, какви са негативните последици от мажоритарната система,- ами защото имаше пълно информационно затъмнение от продажните и контролирани медии! Гнус!!!
  • 14 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Сетила се Мара кога да си я побара.
  • 15 Патето Яки

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Тъпчо":

    Като нема 50% ще си теглят чоп, празно място няма да остане.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове