Last news in Fakti

10 Ноември, 2016 03:15 10 026 23

Димов: Oтмяна на двойното гражданство решава проблема с вота

  • избори-
  • гласуване-
  • турция
Димов: Oтмяна на двойното гражданство решава проблема с вота - 1

Промени в изборното ни законодателство ще ограничат опитите за влияние на Турция във вътрешните работи на България чрез изселническия вот, каза пред в. „Нов живот“ бившият генерален консул на България в Одрин Георги Димов. Според него решението на проблема с изборите в Турция се крие в отмяната на двойното гражданство.

„Разковничето е отмяна на двойното гражданство, по отношение на държави, в които няма правната уредба на двойно гражданство, каквато е Турция. Тя обаче избирателно прилага двоен стандарт точно по въпроса с двойното гражданство. Например, ако гражданин на югоизточната ни съседка поиска чуждо гражданство в Германия например, той трябва преди това да се откаже от турското си гражданство. В същото време обаче Анкара си затваря очите и нарушава собствените закони като позволява и толерира двойно гражданство за наши изселници“, обясни той.

Георги Димов подчерта, че именно по този начин Анкара открито се намесва в българските вътрешни дела. Той отново призова изборни секции да се разкриват само в дипломатически и консулски представителства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Koko

    2 0 Отговор
    Това, което казва бившия генерален консул на България в Одрин Георги Димов не е точно така и не само Турция, но и много други държави имат това правило:
    Ако турски гражданин приеме друго гражданство той губи турското си гражданство. Ако обаче чужд гражданин (германец, българин или патагонец) приеме турско гражданство той може да запази първото си гражданство. Ако приеме чуждо гражданство след като има вече турско гражданство то и той ще изгуби турското си гражданство.
    Затова българските изселници имат двойно гражданство.

    Коментиран от #2

  • 2 mediator37

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Koko":

    Те за това ли нашите изселници като си родят турчета в Турция, първо идват и ги записват в Разград български граждани, а пет дена след това ги записват турски граждани ? Щото ако е обратното ще си загубят турското гражданство.
    Айде да не ни правят на толкова прости. И аз искам да си купя земя в Турция, ама нямам два паспорта и права по две Конституции.
  • 3 ддд

    2 1 Отговор
    като не живеят тук нямат право да гласуват
    аз ако съм в израел
    в германия и за хитлер мога да гласувам
    да не е на моята глава я
  • 4 Хасан

    0 2 Отговор
    Крайно време е да се повдигне въпроса за етническата депортацията на турското население от България..Геноцида на който беше подложено турското население, за правото да живеят в земите където са родили а защо не правото им на управление..

    Коментиран от #8, #9

  • 5 681

    0 0 Отговор
    Ми хайде направете го де!
  • 6 Хаджи Димитър

    0 0 Отговор
    Хасане за 30 г. демокрация никой не е пречил на изселниците да се върнат . Истинският геноцит е сега над всеки който е останал в милата ни родина. И то с явна намеса от вън.
  • 7 Хаджи Димитър

    0 0 Отговор
    Хасане за 30 г. демокрация никой не е пречил на изселниците да се върнат . Истинският геноцит е сега над всеки който е останал в милата ни родина. И то с явна намеса от вън.
  • 8 незнайко

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Господине явно сте млад и само от приказки знаете за етническата депортация както сте написал. Турците никой не ги е гонил, те САМИ побягнаха по нареждане от ходжите. Бяха излъгани за благата които ще получат в Турция. ЗАЩО СЕ ВЪРНАХА Е ВЪПРОСА КОЙТО ТРЯБВА ДА СИ ЗАДАДЕТЕ? ! В управлението на БЪЛГАРИЯ има мяста само за БЪЛГАРИ.
  • 9 Дух

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Хасане, платен турски, в България турско население няма, всички са потурчени българи, какъвто си и ти. Вие сте предали християнската вяра си и родината си България за разлика от много герои. Прекалено много ви изтраяхме и отново ни се качихте на главата. Време е да започнем отново възродителния процес!
  • 10 onq s konq

    0 0 Отговор
    Е те като са в Турция нали пак са си българи?Какво толкова неясно има?
  • 11 123456

    0 0 Отговор
    ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРИЯ СЕ КАЗВА ЕРДОГАН.ЗА БОГА БРАТЯ КУПУВАЙТЕ ИМОТИ В СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ И ОЩЕ ПО ДОБРЕ В ВЛАШКО.
  • 12 Хасан

    0 0 Отговор
    Много обичам тоя форум..браво на сайта..това е демокрация,това е сблъсък на мнения.. Де да имаше по малко обиди.. И прадядо ми да е българин за мен не е проблем..ние сме всички сме си хора.. Дойдохме на тоя свят,ще си поживем мирно и тихо и ще си идем..преди нас някой е живял и след нас ще живеят,, наричали са си тракийски,меди, Византийци..сега бьлгари,гърци,турци.. А след 100 години кой знае какви
  • 13 Волен Сидеров

    0 1 Отговор
    айдеее,много изроди се народия ,то за това ще става кот ще става,като има таквизи като горе ръсещият мозък-псевдопатриот.бъркате ла.ната ама ще се омажем всичките до ушите.....направо си викаме кумчо вълчо ела ме изяж
  • 14 666

    1 1 Отговор
    Хасане искаш ли да си поговорим за това изселване???? Ама наистина ли искаш? Би ли споделил преди това на колко години си?

    Разпродаваха коли, апартаменти, къщи на доста ниска цена, с намерението да не се връщат повече. Обещаваха им къщи и работа в Турция. Там естествено ги оставиха на палатки, гладни, без медицински грижи, ама точно да гният като кучета. За тези които се върнаха, в много части на страната държавата се погрижи да си получат продаденото имущество на същата ниска цена, на която са го продали.

    Никой не споменава факта, че не българската страна затвори границата тогава, а турската. макар да ни предадоха, от наша страна им бяха осигурени храна, вода, одеала, медицински грижи и всичко от което имаха нужда. Километричните опашки бяха по вина на Турция. От наша страна нито сме спирали, нито сме връщали някой.

    Още помня какво говореха. "Сега тръгваме с жигулите, ама ще се върнем с танковете."

    Откъде имам тази информация? Ами очевидец съм. 7-ма застава.

    Между другото наистина имаше насилствено изселване. Насилствено се изселваха точно хората, които подлъгаха останалата част от населението. Историята обаче удобно замаза много факти и всичко се преиначи.

    Аз не се чувствам виновен за това "изселване". Не мога да съм виновен за решенията и действията на други хора. Седнете с дядо си или баща си, пийте по една ракия и си поприказвайте на тая тема. Но не кой какво е чул, а кой какво е видял.
  • 15 Хасан

    0 0 Отговор
    Ами 666 бях на 7-8 години когато посреднощ дойдоха милиционери и отведоха баща ми в Белене.,..а знаеш ли се Парцалев почина след побоя в пред Кристал в подкрепа на демокрацията и човешките права.. За да можеш сега да се возиш в Мецедес и да отиваш на почивка в Гърция

    Коментиран от #17

  • 16 Майстора

    1 0 Отговор
    Не коментирайте тази тема по слухове и по ком пропаганда от онова време . Пропагандната машина на държавата работеше с пълна пара . Това си беше чиста асимилация на туското малцинство през 1984 г. През 1972 г.смениха имената на помаците . Тогава никой не смееше да говори камо ли да се пиши за тези извращение .И сега има свидетели и пострадали . Може да ви кажат потресаващи и ужасни истории на геноцит от страна на ДС. А си живеехме мирно и тихо . Една забележка ,тези хора не са паразити , напротив много са трудолюбиви и градивни които държат на морала . Точно това може би подтикна държавата да ги асимилира . Историята ще излезе с документи и дела та си някой ден.

    Коментиран от #20

  • 17 ТОВ

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    харесва ми как пишеш , точно като лидера на ДПС в момента Мустафа Карадайъ :))))))))
  • 18 копеле

    0 1 Отговор
    Ей като си милеете за Турция и плюете България защо не духнете от тук...
  • 19 Джон Смит

    0 1 Отговор
    Франция, когато жената роди получава списък, с имаенат които може да се казва детето!
    Живял съм в район с доста, от така начеречените турци. Дори единия дувар на къщата ми е, граничи с турци!
    Никой не ви гонеше, само бунтуващите ви, бяха изселвани.
    Да имаше заплахи, че ще се върнете и ще ни изколите с турската армия! (Това е за Хасан.)
  • 20 Джон Смит

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Майстора":

    Има излезнала книга с документи!" Истината за възродителния процес" на ИИИ!
    Но е почти не възможно да се открие!
  • 21 666

    1 1 Отговор
    Хасане и аз чух тогава същите слухове, които излязоха само слухове. Интересно 89-та година кой ли ги е пуснал? За Белене защо са вкарали баща ти само той си знае, но случайно ей така никой не вкарваха. Политическите бяха една мааалка част от всичкото народ там. Коментарът на "копеле" може ясно да ти покаже точно докъде ни докараха и нашите и вашите политици. Разделението е факт. Как се получи така? Кой е виновен за това?

    Между другото честито. Политиците ви чудесно приобщават ромското население, както е модерно да се казва сега, в турско/мюсюлманско такова. Честито. Вие отново спинкате. Отново ви водят за носа. Репутацията ви на честни, трудолюбиви хора, добри и верни приятели която са градили и бащите и дядовците ви ще бъде затрита. След 20 години отново ние ли ще сме виновни, че ще ви наричат м...лска пасмина? Защото ромите ще са много по-многолюдни от вас. Какво ще набиваш тогава в главите на децата си? Ще си признаеш ли за сегашните грешки, или ще се измъкнеш с "ами то гяурите са виновни"?

    Да се делим на НИЕ и ВИЕ, при условие, че дядовците ни нищо чудно да са се били рамо до рамо за тази страна докато по-тъмно зеленичките са обирали домовете им е меко казано странно, но какво да се прави.

    Та хайде сега повдигни отново въпроса за етническата депортация, геноцида и тн. Още има време от очевидци да разбереш истината. Ако не я проумееш, или не искаш да я проумееш, проблемът си е твой. Ще изучиш децата си в лъжа, несъзнателно ще ги настр
  • 22 казуси

    1 1 Отговор
    Абсолютно трябва да се спре това безобразие! Нали ги гледам по репортажите в Турция някакви хора, които не знаят грам български говоримо, камо ли писмено гласуват и определят нашите съдби! Защо ??? От от къде на къде !?!? Или да се отмени двойното гражданство или да има сериозен закон за уседналост, ако не е живял поне 6 м в годината в България да губи право на глас. Ама бил мислел да дойде "някога" да живее тук, ами като дойде и поседи и вземе пак гражданство тогава пак да получи!
    Иначе и аз искам ей тъй без да живея в Германия без да знам бъкел немски да гласувам в Германия ей така напр. против Меркел щот нейните безумни "либерални" решения оказват сериозно влияние върху нас !
    Защо някакъв необразован турчин има това право да се меша в политическия избор на европейска страна, а аз да нямам !?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове