Last news in Fakti

11 Ноември, 2016 09:02 3 737 19

Корнелия Нинова: Борисов лъже

  • корнелия нинова-
  • герб-
  • бсп-
  • румен радев

Излишните емоции по средата на битката не са добър съветник

Корнелия Нинова: Борисов лъже - 1
Снимка: БТА

БСП е основата, партията, която подкрепи и издигна ген. Румен Радев. Постигнахме пълна мобилизация, въпреки че в началото имаше резерви към него, защото не го познаваха всички членове на партията. Това заяви пред БНТ лидерът на БСП - лява България Корнелия Нинова. "Благодаря им, че ми се довериха, но той надгради много. За него гласуваха и хора, които са непартийни членове, дори хора от ГЕРБ и от други партии. И той със своите качества допринесе за този резултат. Това е резултат на общата ни работа", допълни Нинова.

"На 6 ноември се зарадвахме, това е победа, която отдавна не сме имали. Първа загуба е за ГЕРБ. Но излишните емоции по средата на битката не са добър съветник", каза Корнелия Нинова и допълни: "Пълна мобилизация, организация и работа до втория тур. Победа на втория тур и тогава ще дадем път на емоциите".

По отношение на различните мнения за реформата в съдебната система между ген. Румен Радев, които той посочи в снощния тв дебат, и БСП, Корнелия Нинова заяви: "Направеното досега в съдебната реформа не даде резултат. Нашите думи от времето, когато се правеха тези промени до сега се доказаха във времето, че това не е истинска съдебна реформа и че няма да даде резултат. Мисля, че трябва да започнем темата "Съдебна реформа" отново и отначало сериозно този път, която да обхваща възможните промени във всички закони и подзаконови нормативни актове. Уважавам това, че ген. Радев има по-различна позиция от нашата. Правилно е един надпартиен президент да има различни позиции от партията, която го издига. Това не е драма между нас. Готови сме, слагайки отново тази тема на масата за разговори да обсъждаме всички варианти за законодателни промени от Конституция през закони и подзаконови нормативни актове. Важно е целта да се постигне - да има бърз процес, който да е честен, да няма зависимости при взимането на решенията и да не е толкова скъп за обикновените граждани, когато водят дела".

„Нека разнищим тази тема с оставката. Г-н Борисов няма намерение да подава оставка, този човек лъже. Аз не вярвам на половин негова дума“, заяви Нинова. Според нея той размахва оставката, за да мобилизира и сплаши членовете на ГЕРБ, които не са подкрепили избора на Цецка Цачева.

Корнелия Нинова заяви, че в битката на балотажа тя няма да търси подкрепа от партийните централи, а от хората от страната – независимо от тяхната политическа принадлежност.

Тя подчерта, че разговори за подкрепа преди и след първи тур не са били водени с ДПС. Такива няма да бъдат водени – официално и неофициално.

На въпрос дали в неделя очаква предизвестена победа или сериозна битка, Корнелия Нинова заяви, че очаква битка, защото „от онзи ден ГЕРБ вървят из цялата страната и се опитват да купуват гласове“. „Активирали са всички кметове“, заяви Нинова, посочвайки, че от БПС да подали жалби.

Лидерът на БСП припомни, че Борисов е заявил, че е било грешка издигането на Цецка Цачева за кандидат-президент. „Как можеш да кажеш за кандидата си, че е грешка. Той я издигна като най-не необходимата му и я приключи, като я обяви за негова грешка”, коментира Нинова думите на Бойко Борисов.

Председателят на левицата посочи, че очаква сериозна битка за втория тур на изборите и обясни защо. „От онзи ден има хора, които вървят в цялата страна и купуват гласове. Активирани са всички кметове, които плашат и искат да печелят гласове, всявайки страх. Тези хора са озверели от загубата на първи тур, но призовавам всички да не се страхуват. Няма да позволим да преследват хората за техния вот. Взели сме всички мерки срещу фалшификации. И така, както хората се произнасят, така държавата ще върви, в посоката, която те избират”, заяви лидерът на БСП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПФЪ

    0 0 Отговор
    Е, тя разбира се много добре знае как се лъже бедния и прост народ.
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    ама Ние това си го знаем отдавна
    то си дава и отражение върху всичко
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор
    В основни линии борбата на БСП е да не допуснат разкриването на тъмните им зделки. АЕЦ Белене, Цанков камък, мариците, Булгартабак, златоносния добив и много други. Ако останат ГЕРБ на власт, ще разберем кои са продажниците макар, че на всички им е ясно. Който иска да ПРОДАДЕ и останалото в нашата РОДИНА, нека да гласува за господин Радев.

    Коментиран от #7, #9

  • 4 Кой4о

    0 0 Отговор
    Охаааа си викат куманягите, както сме гладни и тош шаран Борисов, ако си подаде оставката глей ко лапане ще падне.
  • 5 Защо Цецка

    0 0 Отговор
    Коментар В едно е права, кандидатираха я за президент като излишна. Сега я обявяват и за грешка. И за сегашния президент се каза в нощта победата,че е случаен, всеки един посочен е щял да спечели! Докога ще ни карат с рекет и заплахи да гласуваме за некадърници? Половин година ни въртяха мозъците стова кой ще е кандидат от многото на хранилка при ГЕРБ и накрая излезе, че се напънала планината и родила... майката мишка, излишната Цецка!
  • 6 поревски

    0 0 Отговор
    А ти щото не лъжеш, всички сте лъжци и сте се доказали с годините, да не идвате от Марс, все стари кримки, които всеки път ни убеждават, че са различни и се надяват народа да има дълбока деменция.
  • 7 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    ГЕРБ кара втори мандат.Защо досега не разбрахме кои са продажниците?Или просто са си заедно?
  • 8 дрън дрън

    0 0 Отговор
    Корнелио, и ти си в мега гршка, че хората гласуват за Радев заради БСП!!! Гласуват за него по други причини, които всеки сам за себе си е открил но не и заради БСП затова млъкни и ти и недей да си вярва толкова.
    И ти и Бойко в едни гащи пърдите!
  • 9 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    Извинявай, ама половината от изброените от теб неща не са сделки на БСП. Но пък имат други, за които не се сещаш. Ся вземи да се сетиш за сделките на ГРОБ и не си въобразявай че ГРОБ ще изобличи БСП в нещо или обратното: гарван гарвану око не вади.

    А Конелия наистина да слезе на земята, да не си съобразява глупости и да спре да дрънка, че само може да направи по-лошо.
  • 10 onq s konq

    0 0 Отговор
    ОБББИЧАМ БЕЗОЧИЕТО И НАГЛОСТТА НА ЧЕРВЕНИТЕ ЧОРБАДЖИИ!"Как можеш да кажеш за кандидата ки че е грешка"-казала Нинова."Грешна е КАМПАНИЯТА МИ-НЕ КАНДИДАТА"-казва Борисов."Е неее...бе Борисов-защо си кривиш душана,лъжеш бе!" -казва пак Нинова.Тогава Бойко млъква и спира да спори,щото става безсмислено.Та така...-тия червени хора искат да ни управляват и в един момент като се случи неминуемата катастрофална ситуация като при "Тройната коалиция"-кво прайм,ЩЕ СПОРИМ С ТЯХ ЛИ?И пак познатото-ГЕРБ не млизат в Парламента,турци и комунисти дооглозгват като хиени де що е останало,спрени еврофондове,люти протестни митинги и тук-таме-антимитинги с платени клакьори и вихрещ се Мишо Шамаров,после бягство под дъжд от камъни с бели автобуси от задния двор на Парламента.А на тоя който е свирвал на пуйки и се е кефил на мигновения им "отговор",препоръчвам да го направи с БСПарите-виква им "Бъди готов" и следва немедлен отговор "Винаги готов"...ЗА ГРАБЕЖ:)
  • 11 Киро

    0 1 Отговор
    Конче, стига сте плашили хората, че без Тиквата света свършва!

    Хората гласуваха на референдума и казаха какво искат - Мажоритарни избори!
    Хич не им е до тикви, комунисти, фесове, хитлеристи и каквито там още има, искат да си избират личности заради техните им качества!

    Коментиран от #15

  • 12 Гоуст

    0 0 Отговор
    Каква победа бе. Никой не гласува за кирливата ти партия, особено за Йотова или за теб!
  • 13 навит

    0 0 Отговор
    Като са гласували за Радев не значи че са гласували за БСП.

    Коментиран от #14

  • 14 позитано 21

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "навит":

    А, не бе, точно за БСП гласувате, ама баш за баш комунетата и енергийното лоби.
    Зад Радев СТОИ БСП, те го излъчват и те го подкрепят и естествено той си е техен президент и след това ще има ангажименти към тези, които са го подкрепили!!!!!!
    Те що го подкрепят? Да не падне или щото е много готян пич, много убав и за тва го подкрепят, хубавец е разбираш ли.:)
    Де факто и де юре гласувате за БСП!
    Как ви прехараха пак не е истина, хитреци са наследниците на Партията Майка!
    Като нещете Мама, получавате Столетницата, на майка Ви мамата. ХАХАХАХААХА
  • 15 позитано 21

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Киро":

    Абе, той не свършва, ама тия дето идват ще ви приключат, като 1996 г, помниш ли какъв кеф беше, пак ще издумкат нещо, само ви чакат да спестите някой лев в касичките и ще ви претършуват джобовете. :)

    Коментиран от #18

  • 16 Jyusix HasiK

    0 0 Отговор
    по отношение на гласовете с референдума ще гласувам на балотажа единствено тогава когато кажат,че ще се гласува отново и за президент и за референдума
  • 17 666

    0 0 Отговор
    Радев става президент, Бойко подава оставка, мажоритарни избори, избираме по-читава пасмина и започваме малко по малко да хващаме доход поне колкото Румъния. Хъмз....Абе това възможно ли е в България? Ще е прекалено хубаво, за да се осъществи. Край на партийните куфарчета, край на лъжите, манипулациите, купуването на медии и всичко калпаво, което ни носи сегашната калпава система. Няма ГЕРБ, няма БСП, няма ДПС.... няма кой да влачне месцето от кокала, а цялата мръвка отива за народа.

    Цъ. Няма начин.
  • 18 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "позитано 21":

    Я вземи да се гръмнеш, тъп партиен трол! Миналия ден някой боклук пак ги дрънкаше подобни, може и ти да си бил, но ще го кажа пак - "някой лев" окраде тиквата от КТБ. КТБ си беше негова схема (или по-точно тия които седят зад него и държат Иван Искров и т.н.), щото хем знае за какво става въпрос там, хем целеше да всее страх у хората и да разклати правителството на Орешарски - с един удар два заека.

    А глупостите за 1996г. хич не се пробвай да ги пробутваш, щото сега всякакви големи вериги магазини за чужди и няма как да изчезнат стоките само с машинации на държавно ниво. Същото се отнася и за банките - повечето не са български и няма как да станат шашми. Затова и в схемата преди 2 години бяха само КТБ и Първа инвестиционна - и двете с предобладаващо български капитал. Що нямаше ня коя чужда банка, а? Щото там ГРОБ няма власт.

    Аре скривайте се всякаквите партийни б...ци!
  • 19 пипилота аба да ба

    0 0 Отговор
    Да се махат герберите, само за подръжниците им има работа, помощи и т.н....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове