13 Ноември, 2016 21:18 21 901 48

Бойко Борисов подаде оставка

  • правителство-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • оставка-
  • политическия свредел

Ясно стана, че над 3 млн. и половина желаят промяна. Аз вече свикнах със свикването на Велико народно събрание. Политическата класа не е добре, това стана ясно

Бойко Борисов подаде оставка - 1
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов подаде оставка. Това стана факт, след като кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева загуби изборите за президент.

Да поздравим победителите. Да поздравя ДПС и колегите от ДСБ, които направиха всичко възможно това да се случи. Имаме нова политическа ситуация в България. Управляващата коалиция няма мнозинство. Не можем да правим реформи. Дори и бюджета не можем да приемем. Това заяви премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че това ще стане факт в първия работен ден.

БСП, ДПС, ДСБ да си направят кабинет още в този парламент,

ако им трябва кворум ще го подсигурим. Това каза на Бойко Борисов.

Ако искат могат да си направят правителство, защото някои ще кажат, че тласкаме страната към политическа криза. Точно обратното е. Вече има твърдо изразено от резултатите, които излязоха ново мнозинство – БСП, ДПС, ДСБ и други. Могат спокойно при връщането на мандата да си направят кабинет още в този парламент и да управляват 2 години, посъветва още Бойко Борисов.

Ако желаят хората ще има политическа криза, ако не няма да има,

отговори Борисов на въпрос дали сме изправени пред прага на политическа криза. Това зависи от тях, подчерта той. Мисля, че българите имат инстинкт за самосъхранение, каза още премиерът.

„Ще има ново мнозинство в лицето на БСП, ДПС, АБВ, ДСБ и други, при връщането на мандата“, заяви Борисов като допълни, че сега това мнозинство ще трябва да си направи сметката как ще управлява.

Важно е да се отбележи, че държава се управлява трудно, особено в тази тежка ситуация, в която се намира целият свят.

Борисов заяви, че той и партията му не са способни на трети компромис в рамките на своето двугодишно управление.

„Трябваше да се съобразявам с прищевките на много. Ние направихме вече компромис.

Не се харесвахме нито в Реформаторите, нито с АБВ, но ситуацията след Орешарски налагаше компромиси. И изкарахме 2 години.“

„От тук нататък ще подкрепяме тези политики, които считаме за правилни, ще направим анализи вътре в партията, ще направя анализи на кметовете из страната и ще потърся много сериозна отговорност“, коментира премиерът.

Поздравявам и Радан Кънев, който направи всичко възможно, за да разбие център-дясно. Нека сега си го вземат в новата коалиция", коментира още Борисов.

"Ясно стана, че над 3 млн. и половина желаят промяна. Аз вече свикнах със свикването на Велико народно събрание. Политическата класа не е добре, това стана ясно“, заяви премиерът.

По повод референдума Бойко Борисов каза:

„За трите въпроса от референдума ще гласуваме да влязат в сила и да станат закон.

Ние винаги сме били да се намали бройката на депутатите", каза още премиерът.

 "Ние сме партия, която се учи от грешките си, взимаме си поуки. Винаги съм бил част от народа и всеки сигнал го усещам. В тези избори хората ни казаха "нещо не е както трябва, вашите приоритети може да са добри — но явно има и по-добри"", каза Борисов.

"Категорична е победата на Радев, категорично е участието на ДПС в този вот, категорично е противопоставянето срещу нас, както и трупането на негативи по наш адрес, защото е по-лесно отколкото да трупат позитиви“, разясни Борисов.

„След като подадем оставка, президентът ще я даде на ГЕРБ, ние ще я върнем. Ще я даде на БСП — те да правят кабинет, с когото искат — с ДПС, с Радан. Даваме възможност на новото мнозинство да управлява без избори", заяви Борисов.

ГЕРБ категорично няма да участва във властта, ако изгуби изборите днес. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като гласува на балотажа.

Той заяви категорично, че ще подаде оставка. Аз съм човек с морал и достойнство, подчерта премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дани

    3 0 Отговор
    ВЪННННННННН, ВЪЪЪЪЪЪЪН , В ЗАТВОРА , МАХАЙ СЕЕЕЕЕЕЕ
  • 2 кольо

    4 0 Отговор
    Махай се тикво махай се час по скоро
  • 3 909 БЪЛГАРИЯ

    2 0 Отговор
    ТИКВОО ДОВИЖДАНЕ ! КОЙ СЕГА ЩЕ ВРЪЩА ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ НА БЪЛГАРИЯ А???
  • 4 Цеко цървула

    3 0 Отговор
    Ами Баце, чао! Вие и пълно мнозинство не направихте правилните реформи, ти сега се сети? не ни трябвате нито герб нито бСП нито ДПС нито ДОСТ Евророма СДС ОДС НДСВ и цялата ни враждебна сган! ВЪН! В пандиза или на небето! за какво сте ни да ни крадете пречите и вредите? По-добре генерала, поне е човек практик за уважение, а ти ни маймуняса три пъти предизборно и филяди пъти следизборно. ЗАЩО бе, тарикат? Нали искаше вярата ни, вота ни? Дадохме ти го и пак ни прекарахте. Ами вън!
  • 5 Гост

    4 0 Отговор
    Този тъп народ какво чака ?Няма кой да линчува партийните боклуци вместо него . Импотентен народ отвсякъде .
  • 6 велислав

    3 0 Отговор
    Утре слънцето ще изгрее от север. Дъжда започва да вали от долу на горе. Защо? Защото Бойко Борисов не е на власт.
  • 7 гост

    1 0 Отговор
    НЕКА ТЪПАТА МУТРА ДА КАЖЕ ЗА КОИ РАБОТИ? КОИ СА НЕГОВИТЕ ГОСПОДАРИ ? КОИ ГО СЛОЖИХА ЗА КМЕТ ?КОИ ГО СЛОЖИХА ЗА ПРЕМИЕР?КОИ СА ВИНОВНИ ЗА 27-ГОДИШНИЯ ГЕНОЦИД НАД НАРОДА?КОИ СА ТЕЗИ ЕДНА ШЕПА ПОМИЯРИ ЗА ЕВТАНАЗИЯ ?
  • 8 Хаджи Папурко

    1 0 Отговор
    Сбогом Еднокнижни.Няма да ми липсваш.Управлението ти беше обидно за всеки нормален човек.Интелект слаб към никакъв.
  • 9 Пешо

    1 0 Отговор
    Абе Бойко, пак ли ще джиросваш Народни представители, все едно са ти момчета бригадата?

    Точно за да не се случва това 3 500 000 гласуваха на Референдума!!!
  • 10 кроко

    1 0 Отговор
    Пак Орешарски му виновен на тиквата. Ситуацията Орешарски я създадоха твоите господари и ти. И нещо не виждаме да си се засилил да правиш реформи, така че недей лая за скъпите ти реформи! И дано следващите те подгонят и вкарат в затвора, че да лъснат всичките ти кражби и да ти съсипят егото, лижещ турски задници! Ама ме съмнява да стане това ото хем няма работещ съд и прокуратура, хем гарван гарвану око не вади!

    Само ако има служебно правителство, дано да не го назначава росица плювналиева, че е негова подлога. Дано проточат по някакъв начин до смяната на президентите и Радев да прави служебното правителство.
  • 11 хоп троп

    1 0 Отговор
    Ми айде заминавай бе мойто момче! И с винетките вземи с тебе и оня с пръстовите отпечатъци. Махай всичката граблива пасмина.
    Ако ще и Бай Хой да дойде на власт - ако дава кеш и привилегии на народа е ОК. ако ги граби като теб и предишните е за затвора!
    Отделно и предишните крадяха но и грабиха, но вие сложихте ръка на всякъде и най-вече ограбвахте обикновените хора и дребния бизнес.
    Просто нямам думи за Вас - гласувах за вас в началото .... съжалявам !!!
  • 12 НАРОДЪТ

    2 0 Отговор
    АЗ УВОЛНИХ БОЙКО БОРИСОВ!!!)
  • 13 Картър

    1 0 Отговор
    Кон, защо се криеш зад чужди никове? Разбира се това е типично за герберастията. Все пак да ти е честита изборната загуба. Писал съм ти какво те чака, но не се плаши, стоманата се калява в огъня.
  • 14 Киро

    1 0 Отговор
    Надявам се, че вече на всички е ясно, че нямаме друга алтернатива, освен Мажоритарните избори!

    Поредния "месия" се провали. Други няма! И те с провалиха!
  • 15 Анализатор

    1 0 Отговор
    Нека си го кажем честно. Избран бе проруски президент, благодарение на никорейтинговата кандидатура, предложена от Бойко Борисов, с гласовете на БСП, ДПС и Националистите и с косвената помощ на Радан Кънев ! Без илюзии ! Всички "лидери"на изброените партии са в играта "Нови Костинброд".
  • 16 Анализатор

    1 0 Отговор
    Нека си го кажем честно. Избран бе проруски президент, благодарение на нискорейтинговата кандидатура, предложена от Бойко Борисов, с гласовете на БСП, ДПС и Националистите и с косвената помощ на Радан Кънев ! Без илюзии ! Всички "лидери"на изброените партии са в играта "Нови Костинброд".

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Plovdiv

    1 0 Отговор
    Нито дума за важните неща, които безпокоят хората...
    Нито дума за "съдебната система", която обслужва бандитите във властта и пуска убийците на свобода.
    Нито дума за "здравната система", което е на ниво не третия, ами трийсет и третия свят!
    Нито дума за "образователната система", която целенасочено води към затъпяване все по-малобройните деца в държавата.
    Нито дума за "силовите министерства", които пускат през границата подчовеците, а бият тези, които протестират срещу това.
    Нито дума за бедността и ужасяващо мизерния живот на хората в ерзац-държавата, на фона на останалата част от ЕС.
    И още много...
    Всички тези язви застрашават националната сигурност, понеже заради тях хората бягат от България като невидяли и скоро тук може да не живее никой. За оправянето им този хубавец имаше на разположение цели седем години. През които не направи нищо по тези съдбоносни въпроси. И днес си получи заслуженото.
  • 19 МУТРИТЕ В ЗАТВОРА

    1 0 Отговор
    БАЦЕ В ПЛОВДИВ ГЛАСУВАХМЕ СРЕЩУ НАЙ-КРАДЛИВИЯ КМЕТ КОЙТО НИ НАТРЕСЕ И МУ ОСИГУРИ ЧАДЪР С КОЛКО ТИ СЕ ОТЧИТАШЕ БАЦЕ ,КОЛКО ОКРАДОХТЕ ОТ ПЛОВДИВ САМО ЗАТВОР ЗА ВАС.

    Коментиран от #23

  • 20 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Анализатор":

    Ако трябва да сме още по-честни, щеше да бъде избран всеки нормален и свястен кадидат (особенно као беше някой познат в политиката), подкрепен от някоя голяма политическа партия. БСП си хванаха за ушите един генерал, и вместо ГЕРБ (евентулано с подкрепата на други партии) да направят същото, тиквата искаше да наложи поредния послушко, щото партията е той. Реформаторите не им хареса идеята и съответно не се разбраха за общ кандидат. Затова тиквата загуби. И дори си мисля че го направи умишелно, щото не вярвам да е чак толкова тъп. Или държавата е яко в батака и гледа да се измъкне от отговорност, или нарочно прави избори за да може пак да задейства някоя схема тип "КТБ и ПИБ" и пак да пробва да се върне на бял кон, надявайки се на по-голямо мнозинство. И не е избра н заради проруска ориентация, а просто обра част от протестния вот срещу тиквата.
  • 21 Васичка Атанасова

    1 1 Отговор
    прост народ остана тука
    прост завистлив и злобен

    Коментиран от #26

  • 22 Име на гост

    1 1 Отговор
    Яяяяяя, в коя тема били соц троловете!!!! Ква става бе комуняги? Почвате ли национализацията от утре???
  • 23 Пловдив

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "МУТРИТЕ В ЗАТВОРА":

    Браво само тъка.Сега е време да се обединим Пловдивчани и да изгоним Мамин Ваньо кмета на Пловдив.Това е поредният лизач на тъшаци на ГЕРБ.Който идва на гости в нашият град може да си направи селфи в големият и луксозен хотел на Мамин Ваньо.Но хотела е на майка му.Мамин ваньо няма нищо.Той само крадна малко за да даде на мама за хотела.Хотел Империал заповядайте.
  • 24 Здрасти

    0 0 Отговор
    Орааа, пак ли ви е мъка за червените крадци???? Помните ли фалита на банките... източването на...

    Коментиран от #25

  • 25 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Здрасти":

    Аааа, да се разберем, няма да се уморя! Източването на КТБ и слуховете около ПИБ са дело на тиквата и тия зад него. С един удар два заека: хем се крадват едни пари, хем се разклаща държавата и Орешарски. А тия от които са краднати, нищо не могат да кажат щото някои от парите така или иначе са крадени. Що нямаше слухове за други банки: щото другите са собственост на предимно чужди капитали и там тиквичко не може да бара. Същото е и с магазини и т.н., така че не се пробвай да плашиш с 90-те години. Нека видим кой ще дойде на власт пък тогава реви, щото така става като приказката за нероден Петко. Аз предпочитам тиквата да си изкара мандата и да лъсне тотално какъв крадец е, че има още мног заблудена сган по нашите земи. А и дори да падне, няма гаранция че следващите ще гогонят, че гарван гарвану око не вади! Но ще поживеем, ще видим.

    Коментиран от #34

  • 26 Браво

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Васичка Атанасова":

    Ми като не те кефи простият народ отивай при умните бре САЩ,Англия ,Германия,и.т.н.Кво'правиш тук.А?Седиш си че е по-лесно и си драскаш.Не е прост народа ами не взимат хубави пари хората и няма самочуствие.Това е и целта бедни хора,бедни държави и бедни жени се маниполират най-лесно.Ти,ако живееш с мама и тати и те са милярдери а ти цървул защото не ти пускат фандък,но знаеш че след време всичко е за теб,ще им ближеш ли гъзовете.А?А колкото до злобата тя нараства паралено почти при всички хора като нямат нормални доходи и стабилна работа.На този измъчен народ му трябва малко.Абе,кво се хабя да ти обеснявам.Честита Коледа на Бойко това е подаръка от народа един готин шамар по-задните части.До някъде се справиха но и бяха доста нагли.Нито здравеопазване,нито корупция,и още куп.Държавата не е пътища и детски градини само.
  • 27 Ник

    2 0 Отговор
    Много съм щастлив от факта, че за втори път подава сам оставка преди да е приключил мандата си! Нещастен съм, че като слушам политиците.... - Май не си взеха поука!
    В предният парламент влязоха едвам 5-6% нови лица! Защо просто всичките доброволно не се разкара за да има шанс за нови личности?
    Дано "Дългият" да си направи партия - Той няма да я свърши никаква, освен това че ще разкара старите и фамилиите им наврени в държавният апарат!
    Нямаме време вече! - Мина ми младостта да толерирам некадърни чиновници със съмнителна подготовка и познания да управляват държавата! Това трябва да спре!
    Аз нямам нужда от Господари нито от Изток нито от Запад! Когато избирам държавен глава и премиер не го избирам за да ми дрънка, че имал началници - едните руси, а другите черни!
    От такива аз нямам никаква полза!
  • 28 Елисавета

    2 0 Отговор
    Кмета на младост Авджиева има син ,който има фирма за строителство и заедно с главния инженер на младост Димитър Кирилов Стойлов са въртели далавери за много пари ,затова се стигна до падане на кмета. Дано прокуратурата се задейства.
  • 29 Елисавета

    1 0 Отговор
    Кмета на младост Авджиева има син ,който има фирма за строителство и заедно с главния инженер на младост Димитър Кирилов Стойлов са въртели далавери за много пари ,затова се стигна до падане на кмета. Дано прокуратурата се задейства.
  • 30 народен човек

    1 0 Отговор
    Поне да беше сменил това "ние", което значи "аз". Толкова тъп се оказа, че не се усещаш как говориш. "Ние сме партия, която се учи от грешките си, взимаме си поуки. Винаги съм бил част от народа и всеки сигнал го усещам." Кой? Партията ГЕРБ(абстрактното понятие) ли се учи от грешките, Вие ли, г-н Борисов си взимате поука, и кой от вас е част от народа? Е, на това му се вика "народен човек". Пак не го разбраха тия, дето не са "от народа".
  • 31 Активист

    1 0 Отговор
    Моля за малко внимание:
    Борисов обеща, че при провал герб няма да участват под никаква форма във властта (проверете видеото). Следователно следва да се оттеглят и от Народното събрание (законодателната власт). Т.е. подаване на оставки и на депутати на ГЕРБ по списък съгласно изборните листи.
  • 32 Хасан

    1 0 Отговор
    Пак ли сараите.. Пак ли Доган и се.. Пак ли Орешарски...един и същ филм се върти постоянно
  • 33 гробаря

    1 0 Отговор
    Оставка трябва да подаде само и единствено Бойко, но явно в тази пародия на партия, без него няма как да съществува!
    Ако Бойко е причината да съществува тази партия, ако всичко зависи от него, това НЕ е партия, а някакво еднолично дружество, в което всички останали не вършат и не правят нищо, а само изпълняват нарежданията на един човек.
    Бойко със сигурност се издъни многократно и трбва да напусне политическият живот, така, както дойде, изключително бързо.
  • 34 гробаря

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "кроко":

    Как пък реши, че точно Борко стои зад източването на КТБ? Пеевски и Цецо Крадеца стоят зад източването, но на тях не им беше потърсена отговорност, после се появиха руските олигарси собственици, най вероятно "печалбата" от КТБ са си я поделили хора от "дясното" и от "лявото".
    И, много глупости дрънкаш, Бойко не беше идеален, но пък сега дойде Р.Овч, той ще ни дойде супер, тъпо комуне си, докато не умрете няма да се оправи държавата.

    Коментиран от #36, #37

  • 35 123

    1 0 Отговор
    БСП е труп.Ние гласувахме за генерала.Боико е гадняр и сега си пролича.Никога повече за него.Но бсп няма да е на власт и ще го разбере по трудния начин.
  • 36 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "гробаря":

    Ей, джмел, ако тиквата няма нищо общо, защо според теб не им потърси отговорност? Докато на такива загладени мозъци като твоя, не им отнемат правото на глас, няма да има оправия.
  • 37 Кольо

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "гробаря":

    Ами може би така е решил, защото Бойко мутрата беше на власт, когато КТБ стана толкова голяма, а след фалита се оказа и че във фонда за гарантиране на влоговете няма пари, пак някъде изчезнали... най-лошият премиер в историята на България... довиждане Бойко и дано никога повече не се върнеш
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 шшш

    1 0 Отговор
    Целта на занятието българи да напуснат домовете си отратени от управляващите и да останат само цигани и др.малцинства ,после лесно -един референдум с въпрос примерно " Искате ли да смените названия на държава България в М....лия или Татария и различни такива ...Съвсем е близко това време..
  • 40 баш батка

    1 0 Отговор
    Стратегическо измъкване. Източи евро парите и държавата, с личната си банкова сметка може да покрие няколко пъти държавни дълг.
  • 41 onq s konq

    1 0 Отговор
    ПРАВ Е ЧЕ БЕЗ ГЕРБ НАЦИЯТА НИ Е ПОСТАВЕНА ПРЕД ИСПИТАНИЕ НО НИЕ СИ ИЗБРАХМЕ ТОЗИ ПЪТ.ГОРКО НИ.ЧАКАТ НИ ТЕШКИ ДНИ И МЕСЕЦИ

    Коментиран от #48

  • 42 да го тура на коня

    1 0 Отговор
    КЕФ СЕГА ВСИЧКИ ГЕРБЕРСКИ МЕКЕРЕТА ЛАЯТ !ХА ХА ХА !!
  • 43 мразещ герберасти

    1 0 Отговор
    Как така ше подава оставка без да пита американското посолство. 2013 му дадоха добра идея как да вършее още 4г, но тоз път и те нещо омърлушени
  • 44 Бай хой

    1 0 Отговор
    Никога вече герб. никога вече мутри и наркомани.

    Коментиран от #45

  • 45 Име на гост

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Бай хой":

    Ха така! От утре само червени чуми и турски фесове. Явно ви сърби малпигиевата тръбичка за анадолска любов. Е ще си я получите другарки и другари. Особено другарката кУрнелия как е зажадняла за такъв тип задни ласки. Да ви е честит новият безпилотен пилот - президент. Сърби ли ви бе тролчета сатанишевски???
  • 46 Гост

    1 0 Отговор
    Васичке защо си мислиш че си най умният.Като си толкова умен кажи как се живее със 530лв заплата,от които 250 отиват за път до работното място.Хората се опитват по някъкъв начин да подобрят начина си на живот.Бойко наистина направи доста неща,но с какво подобри живота на българина.
  • 47 Гост

    1 0 Отговор
    А това че еглсувано за Радев незначи че е гласувано за бсп.
  • 48 Сашо

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "onq s konq":

    От коя психиатрия са те изтървали ? Или си напипал на някой санитар телефона и пишеш от него .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове