Last news in Fakti

1 Декември, 2016 16:29 9 334 26

Депутатите пак си гласуваха 11 лв. партийна субсидия

  • депутатите-
  • си гласуваха-
  • партийна субсидия
Депутатите пак си гласуваха 11 лв. партийна субсидия - 1

Годишният размер за един получен действителен глас на избори за партиите остава 11 лв. през 2017 г. Това се случи след като депутатите гласуваха бюджета на второ четене за 2017 г.

Народните ни избраници не взеха изобщо под внимание, че 2 516 791 граждани се обявиха против високата субсидия и поискаха тя да бъде от 1 лев, вместо 11,00 лв. на неотдавна провелия се Референдум.

Не бе подкрепено предложението на Мартин Димитров и Петър Славов /Реформаторски блок/, и на Методи Андреев /ГЕРБ/ общият размер на средствата за партия или коалиция да не надхвърля 1 600 000 лева.

Славов защити текста с въведеното задължително гласуване, като в същото време няма предвидена горна граница на бюджетните пари, които една формация може да получи. Така според депутата можело да се стигне до абсурди политическа сила да получи десетки милиони. Освен това предложението не противоречало на резултатите от референдума за намаляване на партийните субсидии. Колегата му Мартин Димитров добави, че с колегите си съвносители са сметнали, че 1 600 000 лв. са достатъчният таван партиите да водят нормален политически живот, а не да трупат парите на влогове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДВЕМПДРС

    39 1 Отговор
    Нагли коп..... Докато не ви изритаме с шутове очевидно няма да се усетите. 50ст. са ви много.

    Коментиран от #4

  • 2 Партизан

    43 0 Отговор
    Ами да, догодина живи и здрави се навършват 20 години от както щурмуваха парламента. Да вземем да си спретнем един юбилей а? :) Считам, че е редно и, че освен това си го просят. Явно им се празнува! :) :) :)

    Коментиран от #17

  • 3 Прост

    30 0 Отговор
    Чудесно! Потвърдиха че не искат да бъдат избрани отново!
    Или по-скоро, казаха: Елате ни изритайте
  • 4 Д'Мин

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДВЕМПДРС":

    Явно някой депутат ти е сложил минус, не ще да е нормален човек!
  • 5 анто

    16 0 Отговор
    Изродииииии......... Иии!!!!!!!!!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Лила

    9 0 Отговор
    Какво става? Няма ли да има протести?
  • 10 пешо от мала фуча

    2 7 Отговор
    за съжаление фактите са такива,
    при над 6млн избиратели/при задължително
    гласуване/ 2,5млн "ЗА" са под 50%!
  • 11 некойси

    15 0 Отговор
    Все си мисля че при нас промените минаха малко по лабаво за разлика от съседна Румъния.
    Там пряко в ефир излъчиха разтрела на чаушеско и съпругата му. Колкот и да изглежда нехуманно изглежда работи. Корупцията там е на далеч по-нормални нива, докато при нас е самата политическа класа.
    Тия сладки мангизи, заработени леко не са толкова лесни за изпускане.
    Ще трябва да се лее кръв изглежда.
  • 12 Ламбо ЗБОГОМ Данаилов

    3 10 Отговор
    Гласувайте за Корнелия ! Тя пари си накраде с дьлгия инкасатор ! Бори се за власт и млад тъпкач ! Да бъдем човечни и да е изберем
  • 13 Варна

    13 0 Отговор
    Нима се съмнявахте в поведението им?
    Идват избори!
    - Добре мислете как ще гласувате!
  • 14 БАБА ГЕНА

    8 2 Отговор
    ЗНАЧИ с това гласуване на субсидията пак да бъде 11 лева ни казват ,че какво от това че на референдума сте гласували ,гледайте си работата и мизерния живот,а ние ще си правим на нас да ни е добре.а герб получават пари за партията си и от някаква фондация в ГЕРМАНИЯ.Е ,ЗА ТЯХ ИМА,НО НА ПЕНСИОНЕРИТЕ И 5 ЛЕВА СА ИМ В МНОГО .

    Коментиран от #18

  • 15 909 БЪЛГАРИЯ

    8 0 Отговор
    ЕЙЙЙЙ ГАДОВЕ ОКРАДОХА ДЪРЖАВАТА И 11 лева СИ ГЛАСУВАТ ИЗЕДНИЦИ СРАМ НЯМАТЕ УУУУУУУУ МОШЕННИЦИ !!!
  • 16 ТЪП НАРОД

    7 0 Отговор
    СЕГА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ НИКОЙ ДА НЕ ИДЕ ДА ГЛАСУВА И ГОТОВО . АКО ПРЕДИ ТОВА НЕ СЕ СЛУЧАТ ЕДНИ ДРУГИ БРУТАЛИИ РАЗБИРА СЕ
  • 17 9978

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Партизан":

    Но този път без пленници .
  • 18 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "БАБА ГЕНА":

    Те тъпите пенсионери си го заслужават мизерията , щото са коне с капаци и предимно те си гласуват задължително за палачите на народа . Тъпи и забити пенсионери, не могат да проумеят че партиите са едни криминални организации и то от най долните .
  • 19 Баджанака

    5 0 Отговор
    А бе срам ме е , наглостта нема граници, ама търпението има.
  • 20 1234

    3 0 Отговор
    Да ги изритаме от парламента,колкото се може по рано,защото наглостта им няма граници.Ако ще още от първия работен ден след нова година,да не ги допускаме да доближат до НС. Д,А ГИ ЗАЛАВЯМЕ ОЩЕ С ИДВАНЕТО ПРЕДИ ДА СА ВЛЕЗЛИ И ПО ЕДИН БОЙ И В ,,БЕЛИЯ АВТОБУС" .....,направо си играят с нас.Като ще има избори ние ще определим кога и кай да избираме,тия боклуци изобщо да не се допускат до парламента.
  • 21 семи проф

    6 0 Отговор
    Тиквата нали нямаше мнозинство...как го прекара това гласуване...веднъж депутатите да бъдат задружни на 100%.особенно кога става въпрос за пари ..лапачка за сметка на народа...

    Коментиран от #22

  • 22 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "семи проф":

    Още един неразбрал че партиите в парламента са едно и също - ЦК на БКП. През определен период си правят нова партия ,оглавява я спящ агент и я вкарват в парламента . Разбира се това не може да стане при адекватен народ . Но при малоумен народ си става от воле всеки път .
  • 23 onq s konq

    2 5 Отговор
    Беше ли ББ ЕДИНСТВЕНИЯТ ЛИДЕР НА ПАРТИЯ,КОЙТО ЗАЯВИ ЧЕ НЕ 1 ЛВ,А 0/НУЛА/ ЛЕВА ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВАТ ПАРТИИТЕ НА ГЛАС ЗА ДА НЕ СЕ ПРИКРИВАТ ЗАД ТОЯ ЛЕВ "ДАРЕНИЯ" НА БИЗНЕСА?!Беше.Оспориха ли решението на депутатите САМО МЕТОДИ АНДРЕЕВ ОТ ГЕРБ И ДВАМА ОТ РБ?Ама мълчите като "задни части" по въпроса и сипете закани във въздуха без конкретен получател!Аре пак гласувайте за разни шмекери през април,А НЕ ЗА ГЕРБ!
  • 24 Прост

    4 0 Отговор
    Прост не се представяй с моя Ник.А за Бойко честния и лилито девствената нямам думи наглост до гроб.
  • 25 Оперирани от чувство за срам

    4 0 Отговор
    Няма политическа сила, която да е получавала такава подкрепа, както гласовете "за" смяна на системата. Сега запомнете ПАРТИИТЕ, които гласуваxa и оставиxa субсидирането им от бюджета с три до четири пъти по-високо от това в Европейските държави! Това наистина са са огромни средства от 35 милиона за големите партии до 5 милиона за малките годишно. Пари от джоба на данъкопладците за евтини спектакли в НС и по медиите, които са крайно непоносими и абсурдни. Колко жалко е да си алчен, безскрупулен и нагъл, и това да стане достояние на целокупния български Народ...!!! Родни политици, увлечени в далавери и трупане на пари. Не ги вълнува колко тежко и непосилно се живее. Как спят спокойно, след като 37% от народа не може да си позволи консумация на месо, пиле, риба. Всеки 3-ти не може да си плати тока, водата, наема, вноската по кредита. 53% не могат да се справят с непредвидени разходи. Близо 2 млн. българи живеят със средства по-малко от линията на бедност. Това са умопомрачаващи факти, но те не Ви стряскат.Срам!
  • 26 Мая Тонева

    3 0 Отговор
    Цялата държавна власт произтича от народа и тя се упражнява от него непосредствено и/или чрез органите предвидени в Конституцията. Това е основен стълб на демокрацията, или казано на български- народовластието. Този основополагащ принцип се мъдри в началото на Конституцията и е фундаментът и духът на правната система в БГ.
    На практика обаче, волята на народа не само че няма задължителна, но няма даже и морална сила, която да накара нашите избраници да се замислят. Излиза, че сме достатъчно умни да ги изберем, но недостатъчно умни да посочим системата по която да ги изберем. Освен че се направи всичко възможно да се неглижира референдума, след него се направи всичко възможно да се неглижира народния вот. Платени политолози излизаха на тумби в медиите да ни обясняват колко сме прости и не схващаме за какво гласуваме, сякаш някъде в принципите на демокрацията е записано, че народът трябва да е умен, за да е източник на цялата държавна власт.
    Това, което се случва сега в парламента е откровен цинизъм и брутално погазване на принципите на демокрацията.
    Внушават ни, че нямаме представа за какво гласуваме, сякаш всичките 240 лешпери имат представа за какво гласуват. Повечето от тях не знаят къде се намират, защото са попаднали в листите по банков и анален път, камо ли да разбират закона и да осъзнават какво приемат.
    Аз съм съгласна срещу всеки от тия 240 да се изправя на тест за интелигентност и обща култура, но според тях и аз не схващам особеностите на мажо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове