5 Декември, 2016 08:49 2 768 17

Правителството е обещало на Брюксел да строи още бежански центрове

  • илияна йотова-
  • бежанци

Изграждането на три нови бежански центъра и трансформацията на един транзитен център са част от ангажиментите, поети от кабинета „Борисов” срещу получаването на европейска помощ за защита на границите. Това заяви в студиото на „Тази сутрин” по bTV избраната за вицепрезидент Илияна Йотова,

Тя се позова на официален отговор на ЕК. От думите на Комисията се разбира още, че обявените от премиера в оставка 160 млн. евро помощ всъщност не са 160, а 112, от които 10% са национално съфинансиране. По-голямата част от парите отиват за комуникационно оборудване и друга техника, но 19 млн. са специално за центровете.

„През цялото време се говореше, че се заиграваме със страховете на хората”, припомни Йотова и запита защо това не е била една от темите на КСНС. Според нея има риск следващото правителство да се окаже в ситуация, в която страната е поела ангажименти, които не може да изпълни.

Според Илияна Йотова „във всеки момент може да се повтори Харманли” и е много важно да се изясни какви още са външнополитическите ангажименти, поети от правителството.

Тя допълни, че в медиите са се появили информации, че докато Консултативният съвет за национална сигурност е заседавал формално, в резиденции и в дома на премиера са се провеждали паралелни срещи с цел търсене на изход от политическата криза. Тя определи това като „задкулисие” и „договорки”, срещу които хората са гласували на 13 ноември.

Йотова коментира и вътрешнополитическата обстановка в България. По думите й ново правителство в настоящия парламент ще бъде „агония”. Тя обвини лично президента Плевнелиев в липса на бързо решение за предсрочни избори, от които "се нуждае България".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРУХ

    11 19 Отговор
    А , ТИ КАКО , КАКВО СИ ОБЕЩАЛА НА МОСКВА ???

    Коментиран от #4

  • 2 Гост

    10 15 Отговор
    Оле лееееееееее ,нема отърване от тая ,свиквайте всеки ден по всички медии.
  • 3 гост

    13 11 Отговор
    Грух по-добре руснаци от колкото главорези.
  • 4 нямачовекнямаи

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "ГРУХ":

    Свинчо точно към Русия ще поемем ако поставяте така нещата.не можете да ге да го разберете. :D
  • 5 Ник

    13 5 Отговор
    Много е притеснителна информацията за поетите ангажименти от Борисов.
    Ако това е вярно да излезе това говедо и да обясни кой и по какъв начин му е дал правото да решава да се изграждат центрове!
    Притеснява ме и факта, че БСП и ГЕРБ бързат с новите избори по чисти мерски причини. Колкото са по- скоро, толкова хората няма да могат да се организират в нови политически формации.
    Така същите ще се наредят пак първи и ще обясняват че нямаме избор.
    Вървим към "пускане на кръв".
    - Някой в София ще яде сериозен бой !
    Не знам да ли съзнавате но в София работят около 500 хил. души в някаква държавна, общинска, социална и каквато се сетите структура. Тук има цели фамилии от търтеи, които са наредени като кърлежи на държавната хранилка и ще се борят с нокти и зъби да останат в комфортната си среда.
    Това трябва да приключи!
  • 6 ЮДУ

    6 15 Отговор
    Тая крава да каже защо приятелите й по водка продължават да засипват цивилното население на Алепо със забранени боеприпаси и генерират нови и нови бежанци?
    Влечуго!
  • 7 VMORO

    7 2 Отговор
    Ami drugarite ot NATO i razni pobodni litzemerni koalitzii za6to zasipaxa Afghanistan, Iraq, Siria i Libia sas smart? Nali zakaraxa tam demokratziyata? Za6to lyudete ot vaprosnite strani byagat ot neya? Na kogo sluguvate vie?
    P.S. Ne za6tivam Russia ni nay malko. Ne sa mi izob6to simpati4ni po red pri4ini, no neka da pi6em tzyalata istina
  • 8 онзи

    6 5 Отговор
    Точно тази па..ка подкрепи резолюцията на еврог..я съюз за насърчаване на миграцията от трети страни. А сега за какво точно говори? Предлагам ген Радев да е вицето, щото от тази не може да вземе думата.
  • 9 VMORO

    1 4 Отговор
    Da, taka be. Sotzialisti. Kvo da gi pravi6...
  • 10 7777777

    4 3 Отговор
    ТАЗИ Е СОРОСОИДКА, НЕ Я БЪРКАЙТЕ С РУСИЯ! ПОЛУЧАВА ДВЕ ЗАПЛАТИ-ОТ ЕВРОПАРЛАМЕНТА И ОТ СОРОС! ЗА НАС НЕ МИСЛИ, НИЕ НЕ Я ИНТЕРЕСУВАМЕ, САМО АЛА-БАЛА ПРИКАЗКИ! КОЙ ЗНАЕ В КАКВИ ФИЛМИ ЩЕ НИ ВКАРА ПРЕЗ МАНДАТА СИ!
  • 11 Медведев

    7 0 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВА ЩЕ БЪДЕ ОЦЕНКАТА НА ТАЗИ ГОСПОЖА КАТО ВИЦЕ В КРАЯ НА МАНДАТА Й ? щото аз отсега я знам, ДРУГ ВЪПРОС СА ПОСЛЕДСТВИЯТА щото ще надминат и НАЙ-ПЕСИМИСТИЧНИТЕ ОЧАКВАНИЯ
  • 12 ТИКВОЧА

    5 5 Отговор
    СКОРО ЩЕ СЕ МОЛИТЕ НА МОСКВА ДА ДОЙДЕ И НИ ПОМОГНЕ ЗА ТОВА В К ОЕТО НИ ВКАРА Б. БОРИСОВ. ПРОКЛЕД ДА БЪДЕ ТОЗИ ПРЕДАТЕЛ И ЕДНО ДА ЗНАЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ ПАМЕТНИЦИ НЕ СЕ ИЗДИГАТ.
  • 13 реалиста

    5 7 Отговор
    Това са поредните флашки и патрашки срещу Бойко и Герб, истината е, че България е почти незасегната от бежанския поток, благодарение на нейната БЕДНОСТ и МИЗЕРИЯ, просто никой нормален човек не иска да живее в България. :)
    Бойко винаги се е изказвал против превръщането на България в "гореща точка" на бежанската вълна, проверете в интернет, има негови изказвания няколко години назад!!!!!!!!!!!!!!!!

    В момента всеки малко по образован човек, може да провери всякаква информация в интернет и старите трикове на "политическите" мутри не хващат декиш вече, защото живеем във века на информацията, така, че Каката от Компартията може да си приказва, каквото си поиска, важното е, кой ще и повярва, така, като гледам, НИКОЙ!

    Коментиран от #16

  • 14 реалиста

    7 2 Отговор
    Много е лесно да си направиш косата, прическата да се гримираш, да чупиш ръце, да го раздваш интелектуално и съвсем друго да взимаш реални решения и да лавираш пред ЕС, защото България е в ЕС и НАТО и съответно това членство носи своите ОТГОВОРНОСТИ, на фона на ангажиментите на другите държави България си е направо цвете в сравнение с една Унгария, Полша, да не говорим за Германия!
    Другарите от БСП са силни на критиката, но, когато става въпрос за действия си обират крушите и се изнизват, като п*ъдня из гащи, ясни са ни до болка, какво могат и какво правят.
  • 15 Morgoth

    3 2 Отговор
    Предизборната кампания започна. Преди да имаме ново правителство не вярвам на нито една дума казана от политик!
    Ще се окаже после като във вица, че не били компютри, ами били компоти ...
  • 16 Д'Мин

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "реалиста":

    Ти разхождал ли си се скоро на "Лъвов мост"?
  • 17 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    споко бе йотова след месец и нещо си ти начело на страната заедно с генералчето нали ни обяснихте как ще ни избавите от бежанците.ще изчакате малко после идва вашето време,а не онези геиропеици като плевнелиев .отивате в москва и от там ще ви кажат директно кво да направите за да ни спрат отново еврофондовете ,нещо дето при всеки допир на бсп с властта ни се случва.та споко времето ви идва .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове