7 Декември, 2016 13:08 3 241 15

30 дни след референдума депутатите отказват да поемат отговорност

  • 30 дни-
  • депутатите-
  • отговорност-
  • референдум-
  • слави трифонов
30 дни след референдума депутатите отказват да поемат отговорност - 1

Водещият Слави Трифонов коментира, че изминаха 30 дни от провеждането на референдума, а депутатите отказват да поемат отговорност. „30 дни, през които 240 пропорционално избрани депутати пропорционално си прехвърлят отговорността за решението, което българският народ взе за смяна на избирателната система, за намаляване на парите на партиите и за задължително гласуване“, каза той.

Слави Трифонов припомни, че от две седмици в парламента има внесен от ИК на референдума и от омбудсмана законопроект за нов изборен закон, който въвежда мажоритарна избирателна система в два тура. „От две седмици депутатите се правят, че няма такъв проектозакон. За да влезе обаче в пленарна зала, трябва някой депутат – един, само един депутат, който и да е, да го внесе този закон за обсъждане. Две седмици няма такъв човек“, каза Слави Трифонов. Той се обърна към депутатите с думите: „Има ли сред вас поне един достоен човек? Поне един, който разбира какво значи думата „депутат“? Има ли поне един, който да не го е страх да се яви на мажоритарни избори? Има ли сред вас поне един, който да се съобрази с волята на българския народ и да внесе закона за смяна на избирателната система? Има ли такъв? Или всички наистина сте онова нецензурно определение, с което ви наричат хората?“, попита водещият.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Капота

    9 24 Отговор
    Аз съм гласувал с "НЕ" на въпроса за мажоритарният вот, смятам че не е редно Трофонов да казва на концерт "гласувайте 3 пъти ДА" така повечето хора са гласували с "ДА" защото го казва Трифонов?
    Колко от тях знаят какво означава мажоритарен вот - 10 % ?

    Коментиран от #11

  • 3 Димитров

    5 8 Отговор
    Ако Ана Баракова прочете това или е гледала предаването нека направи това и ще остане наистина в историята като независим депутат с особен принос за истинската демокрация.
  • 4 Баджанака

    12 5 Отговор
    Прятелю, сега са глухи ,кьорави хамелиони . Това което искаме ние ,те не го искат . Трябваше да искаш само два мандата като депутат. Ся те ще се пенсионират с депутатски заплати ,и имат стаж за това ,дреме им за нас . Виж ,ние сме олигофрени се вижда , но ти не се предавай . БОРБЪТА ПРАВИ ХРЪНЪТА. успех
  • 5 Хой

    17 3 Отговор
    Отдавна трябваше да играе дървото. Искат 11лв. на глас даваме им по 11тояги от гласоподавател. От настоящите депутати един не е достоен за следващия парламент......Задължително трябва да се въведе мандатност на депутатите не повече от два мандата. Който има някакви добри намерения, ако за два мандата не може да ги реализира значи никога няма да може.
  • 6 Млад еЖ

    9 4 Отговор
    Слави направи една партия и 1/3 от тая сган ще бъде изметена от кочината-парламент
  • 7 Тодор

    4 16 Отговор
    Ако фолк фурията Трифонов ви каже да се хвърлите от някоя скала ще го направите ли? Овце заспали !!!

    Коментиран от #8

  • 8 Любо Найденов

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Тодор":

    КОЙ си ти да обиждаш милиони Българи на овце? КОЙ СИ ТИ???
  • 9 непознат

    6 2 Отговор
    Слави направи партия бе човек,хората ще гласуват за теб,и измети тази политическа зган,
  • 10 Георги

    11 4 Отговор
    Братя Българи ,не зная това което ще ви кажа дали ще се хареса на много от вас ,но истината според мен е следната.Без да пролеем кръв няма начин да оправим нещата.Трябва да излезем на улиците и твърдо да заявим СТИГА!!! Едни от нас ,които имат сърце ще го направят , а другите ще ни гледат сеира и ще ни плюят.Но това за мен няма значение важното е да се погрижим СЕГА за нашата държава -точно сега Майка България има нужда от нас.Много ми се иска да се появи човек ,който да поведе всички Българи милеещи за родината си на поход,протест или въстание -кой както иска да го нарича -за твърдо заявяване на управляващите ,че ни е омръзнало от тях и цялата политическа класа и искаме коренна промяна в държавата-както в политиката ,така и в съдебната система ,конституцията и други..Важното в крайна сметка е крайния резултат -една наистина добра държава за живеене -държавата на нашите деца.Това ще бъде нашето наследство за тях и за това един ден ще пише в учебниците по история.Завършвам с думите на един велик Българин-ТРЯБВАТ НЕ ДУМИ , А ДЕЛА!!!
  • 11 Иванов

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Капота":

    Значи ,сега на момента ти се отдава възможност да обясниш ,какво е това мажоритарен вот и по-важното -защо ти си против. Искам да чуя. Трифонов може да си казва квото иска по концертите- свободна държава сме. Всеки има глава и преценява и взема решения.Начи, те от телевизията всяка вечер казват и да си купиш новото Инфинити за 75 000 без ДДС , но 99% от хората не го купуват ,нали? Айде малко по-сериозно. Аз държа да обясниш ,какво е мажоритарен вот и защо той няма почва у нас.
  • 12 100 депутати

    6 1 Отговор
    Партийците няма да изпуснат кокала. Това държане само показва, че при пропорционалната може да се купи целия парламент. Затова трябва да се мине към мажоритарната система, там поне един човек няма да е купен. И най-добре да се намали броя на депутатите, т.к. сегашните обикновено ги няма в залата.

    Коментиран от #14

  • 13 Иван

    4 1 Отговор
    В България няма демокрация , има прикрита диктатура , тъй като хората от народа нищо не избират . Налагат им се няколко варианта които на практика са едно и също , който и да избереш пак при тях отиваш . Отделно изборите се нагласят по няколко начина .
    Демокрация има в САЩ, един от белезите е че всеки пълнолетен може да си купи лично оръжие . А тук оръжието е забранено , а познайте защо и как ???!И на никой това не му прави впечатление . Роби ли сме и на кого ? Тоталитаризма нали падна или само на думи е паднал май . Същите хора са във властта , никъде не са ходили .
  • 14 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "100 депутати":

    Анти-мажоритарната теза е видиш ли, че по този начин много лесно големите партии, разбирай играчи, биха купили така наречените мажоритарни депутати, така че малките партии да излязат извън парламента. Тоест да останат 2,3 партии + 100-ина техни лакей. Тази теза издиша обаче по няколко фронта:
    - Каква е била досегашната роля на малките партии, освен да лакействат на големите?
    - Изобщо не е сигурно, че ще останат 2 или 3 партии. Ами ако са 5 или 6. Май много трудно биха се разбрали орел,рак и щука + мажоритарни. Много по-трудно би било сегашното задкулисие при което двама са достатъчни и всичко остава между тях си.
    - Трето. Ами ако вкараме елемента на отзоваване на народен представител?
    Що ми се струва, че точно мажоритарните избори вкарват момента на несигурност на инвестицията депутат, съпътствана с чувствително повишаване на цената. Не си ли било доста по-скъпо да купиш някой, който като се издъни два, три пъти да го изплюва системата и да ти отиват парите на вятъра, отколкото да купиш партия, в която некадърниците са несменяеми и цената на която партия е пъти по-малка от цената "на дребно" ?
  • 15 Киро

    4 0 Отговор
    До пишещите от предишните постове:

    Нали не очаквате, че няколкото партийни трола, дето пишат тук против мажоритарната система, няма да извадят никога някакви реално доводи защо са против?!
    Защото такива няма.

    Всъщност за тях има негативи - ще бъдат изметени от хранилката!
    От това пълнят гащите насън!

    Не си мислете, че са забравили за референдума? Не саааа, само се правят и се оглеждат, като мишки, по.рани от страх!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове