7 Декември, 2016 14:03 1 351 4

Армията е институция - няма силна държава без силна армия

  • каракачанов-
  • армията-
  • институция-
  • държава

Единствено в нея останаха категории като дълг, чест, достойнство, доблест и приятелство, заяви Каракачанов

Армията е институция - няма силна държава без силна армия - 1

В навечерието на студентския празник по покана на народните представители от великотърновския избирателен район на посещение в Народното събрание бяха командният състав и курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. Срещата е организирана от депутата от Патриотичния фронт доц. Милен Михов.

Армията е институция - няма силна държава без силна армия. Това каза лидерът на ВМРО и заместник-председател на 43-ото Народно събрание Красимир Каракачанов.

Състоянието на нашата войска е незавидно. Трябва спешно превъоръжаване и подобряване заплащането и перспективите на военнослужещите, подчерта Каракачанов.

Той отново обърна внимание на тежката обстановка с мигрантите по границите и настъпващия ислямски фундаментализъм.

Армията е институция. Единствено в нея останаха категории като дълг, чест, достойнство, доблест и приятелство - няма силна държава без силна армия. На Вашите плещи ще падне тежестта да върнете гордостта и силата на пагона, обърна се към курсантите Каракачанов.

В навечерието на 8 декември искам отново да Ви кажа, че Вие се готвите за победители. Не забравяйте, че знамената на т.нар. Велики сили през вековете стоят в нашите музеи. Бъдете горди, че служите в редиците на българската армия, заяви пред гостите доц. Милен Михов.

Ръководителят на групата кадети офицер Панчев изрази благодарността си за загрижеността и отговорното отношение на депутатите към проблемите на армията и подчерта, че да си офицер е призвание и момчетата и момичетата, които тръгват по този път, отдават живота си на България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има ли луда да вярват на тоя шупар

    0 0 Отговор
    Дълг, чест, достойнство и доблест - бас ловя, че много хора, включително и този чревоугодник не могат да ми кажат както е нито чест, нито достойнство, нито доблест - иначе тези думи звучат много "достойно"... Ама да не ги беше изричал точно този вечно гладен дебелак... Въртя си дебелия г.з с Бойко, без Бойко, с Волен, без Волен и така и не знам как... Лошото е, че има много парчета, които не мислят! Същият жалкар е като Волен - мисли си, че приказва това, което народът иска да чуе (с ясното съзнание, че нищо не може да направи, но пък така печели гласове). Много изгодна позиция като знаеш, че нищо не зависи от теб да говориш например за минимална заплата от 1000 лева, силна армия и други... И честно, има ли хора, които искат да станат военни и да служат на тези дебелаци? На Каракачанов много му отива да е седнал на маса, ама с ядене и пиене, не с документи! На хората не им се слуша глупости! Всички сте противни. Нямате легитимация! Заблуждавате само глупаци и ги купувате за 50-100 лева. Другата простотия, която се получи след референдума - Бойко с ясното съзнание, че нито едно от исканията на народа няма да се реализира "твърдо застава зад волята на народа" - тоест "вижте ме, аз исках, ама не ме оставиха" . Можеха субсидиите да си намалят поне на 8 лева, ама не. Както и да е. Слави, нарочно или без да иска направи услуга на Бойко, ама да видим колко ще се усетим на парламентарните...
    Каракачанов е от 100 години в парламента - там одъртя и надебеля!
  • 2 onq s konq

    0 6 Отговор
    Тия "патриоти" мизерни,които по едно време уважавах за подкрепата им на Бойко...НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ПОПУЛИЗМА СИ,което е пагубно за България!И когато след многобройните питания от къде ще дойдат парите за 300лв. мин. пенсия,най-после победоносно заявиха че ще се откажем от закупуването на някакви 2 военни кораба което ще е основното перо за увеличението,СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ЗАПОЧВАТ ДА ПЛАЧАТ ЧЕ АРМИЯТА НИ Е СЛАБА!?Е нема такава държава,която да е прокопсала с такава опозиция,КОЯТО ДОРИ ИСКА В МОМЕНТА И ДА УПРАВЛЯВА...със своите си "експерти" !
  • 3 мъжкар

    2 1 Отговор
    Днес Каракачанов по прякор КЮФТЕДЖИЯТА е прекарал поредния изпразнен от съдържание ден проветрявайки си устата с глупости които никой особено военните които са били в НС днес не са слушали.Аз мисля че първо трябва да възстановим икономиката и индустрията както и положението на хората и тогава да мислиме за армията защото тая държава не се състои само от военни и полицаи има и хора които отделят от мизерния си доход да си плащат данъците от където идват и заплатите на тия хрантутници в зелени униформи.А перспективите пред военните в момента са следните работа на ягодите в Англия или в строителството в Германия.А за да се преоборудва армията до нива в които ще се превърне в реална бойна сила на Балканите трябват страшно много пари само че тия пари са в джобовете на комунистическите олигарси за да могат техните синчета да карат коли за по 200-300 бона а това че българския войник взема по 600лв и носи скъсани дрехи и е въоръжен с допотопна техника това не е от значение.Моят съвет към всички които са военнни хвърляйте си по-бързо рапортите и изчезвайте в чужбина тука да блъскате за тия мизерни пари не си струва да си пилеете времето и усилията.
  • 4 Иван

    1 0 Отговор
    Каракачанов Домус , ги говори тия неща , но той се е доказал през годините като закоравял лъжец и родоотстъпник . Та той е неделима част от мафията която погуби държавата , не само армията . Гледат се действията , не думите . Неговите думи са високопарни , а действията му са на подлец и предател .Добре че народа е тъп и му минават номерата .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове