Last news in Fakti

18 Декември, 2016 20:03 2 053 7

БСП не реди служебен кабинет на Румен Радев

  • бсп-
  • служебен кабинет-
  • корнелия нинова-
  • румен радев
БСП не реди служебен кабинет на Румен Радев - 1
Снимка: БТА

БСП не предлага и не реди служебен кабинет на новоизбрания президент ген. Румен Радев. Това каза в предаването „120 минути” по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като вчера той заяви, че е готов с вариант за служебно правителство.

Виждаме се с Радев, говорим, но не сме обсъждали служебен кабинет, категорична беше Нинова.

Не би трябвало да има кабинет в рамките на този парламент, каза още лидерът на социалистите.

Според нея, ако се състави правителство в това Народно събрание, това би било подмяна на това, което българите са поискали на президентските избори и на референдума - промяна в политиката и лицата.

Такъв кабинет не е по волята на народа ни, това е по волята на Брюксел. ЕНП поиска от Бойко Борисов да направи такъв кабинет не защото щ ее добре за България, а защото им е удобен и послушен, изтъкна Нинова.

По думите й тяснопартийният интерес на БСП е изборите да са по-далеч. „Да направят това правителство и те ще се сринат още повече с политиките, които ще провеждат. Ние като единствена алтернатива и опозиция ще вдигаме през това време, но това не е добре за България”, отбеляза Нинова.

„Бях си подготвила оставката и за нощта на президентските избори, дори и в двата случая – и на загуба, и на победа”, призна тя.

Не сме се отметнали, но променихме позицията си по референдума, уточни Нинова по повод обвиненията на Бойко Борисов.

Агитирахме симпатизантите ни да гласуват с три пъти „Не”. След резултатите преценихме, че трябва да се съобразим с тези над 2 млн. души и смятаме, че трябва да се въведе мажоритарен избор в смесена система, посочи Нинова.

Тя допълни, че предложението на омбудсмана Мая Манолова не е обсъждано с БСП и партията не го споделя в този вид. „Когато стигнем до обсъждане, ще внесем предложение за смесена система, вероятно 120 на 120”, уточни лидерът на БСП.

Нинова коментира и решението на пленума на социалистите депутат от БСП да е с максимум три мандата, което не се прие добре от старите лица в БСП. Затова най-дългогодишният депутат от БСП Янаки Стоилов контраатакува и предложи, който има над три милиона, също да не е депутат.

Милионите бяха провокация на Янаки към пленума, смята Нинова. Класова борба в БСП няма, категорична беше тя, като допълни, че има борба за правила и справедливост, за подмладяване на партията и отваряне към нови личности.

40 000 лева от декемврийските заплати на депутатите от БСП ще бъдат дарени на хората в Хитрино, съобщи още Нинова.

Тя допълни, че подготвят и доброволци, които след вдигането на забраната да отидат и да помагат за разчистването след трагедията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ommara

    8 6 Отговор
    Тя е лъжкиня вярватели и.
  • 2 onq s konq

    8 4 Отговор
    Естествено че БСП-то не реди служ правителство,защото го е наредило отдавна.Лошото е,че трудът им се обезсмисля!
  • 3 Рубен

    8 3 Отговор
    Корнелия ми изглежда все по антипатична
  • 4 ха ха

    6 2 Отговор
    Продължава да лъже, но това при тази партия е традиция Лъжата я нямат за нищо
  • 5 Финдли

    3 0 Отговор
    Референдум за смесена система не е имало.
  • 6 Любопитно

    2 0 Отговор
    Кабинетът ще бъде нареден на 100% от БСП и по точно от г-н Станишев. На Корнелия могат да и разрешат да посочи министъра на младежта и спорта, а президента ще бъде удостоен с високата чест да го
    прочете - обяви.
  • 7 Кроми

    1 0 Отговор
    Тая политическа метреса е толкова жалка ,че не помни какво е казала вчера . Направо си заслужава звучното именце К.Рнелия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове