Last news in Fakti

6 Януари, 2017 06:31 12 569 21

Властта истеряса заради зимата

  • зима-
  • сняг-
  • бан-
  • аец белене

Преглед на печата

Властта истеряса заради зимата - 1

24 часа

Разширяват зелената зона двойно - с още 10 000 места

Промени вероятно ще има и в район “Оборище”, като там също се очаква да има нови участъци, които да станат зелена зона. Плановете са там паркирането да стане платено в участъка почти до гара “Подуяне”. Платеното паркиране в сегашния му вид - с две зони, беше въведено в София през 2012 г., припомня в. „24 часа”.

Цената за час в синята зона е 2 лв., а в зелената - 1 лев. Максималният престой в синята зона е 2 часа, а в зелената - 4. Освен това по-скъпата зона, която е в идеалния център, работи и в събота до обяд. Обсъждането на идеите за разширяване на зелената зона се очаква да започне в комисиите към Столичния общински съвет съвсем скоро, а самото решение вероятно ще е факт през февруари. “Този въпрос е обсъждан само за места, където има стотици сигнали от граждани за проблеми с паркирането и най-вече с придвижването на пешеходци.

Стандарт

БАН ще анализира дали се нуждаем от АЕЦ "Белене"

До дни Министерството на енергетиката ще сключи договор с Българската академия на науките (БАН) за изготвяне на анализ нужна ли е АЕЦ „Белене" на България. Това каза в ефира на bTV енергийният министър Теменужка Петкова. Тя посочи, че предстои обособяване на активите, свързани с централата, в отделно дружество, което ще бъде приватизирано. Ако има инвеститорски интерес, проектът ще бъде жизнеспособен, допълни Петкова. Интерес към централата има, но един от вариантите продължава да е продажбата на оборудването, стана ясно от думите на енергийния министър. Условие към бъдещите инвеститори е да бъде използвано оборудването, произведено от руската страна.

Монитор

КАТ лови по 20 пияни на час за Ивановден

КАТ лови по 20 пияни в страната на всеки час за Ивановден. Това твърди в. "Монитор", като се позовава на статистика от предишните години. По традиция най-много подпийнали има в София, следват Пловдив, Пазарджик, Бургас и Варна. Цифрите показвали, че във всеки град полицаите отчитат поне 20 почерпени зад волана на денонощие. Така общата цифра за празника достига до 500 души, които са решили да карат, след като са си казали "Наздраве!" много пъти на масата. Тази година от КАТ се заканват проверките да бъдат още по-интензивни.

Сега

Пътната агенция пести от химикали срещу леда

За да пести средства, пътната агенция ще използва само в краен случай скъпи химикали срещу заледяване. Това вероятно ще доведе до нови усложнения на пътната обстановка в страната след започналия снеговалеж. Всяка зима се залагат 50-60 млн. лв. за зимно почистване. И тази година са предвидени толкова, но ако се ползват скъпи химикали, сумата ще набъбне до 200 млн. лв., колкото е годишно бюджетът на агенцията, обясниха оттам. Затова, вместо да обработва асфалта с модерни химикали, АПИ ще ръси основно сол, каквато е традицията от десетилетия. Солта обаче не е ефективна при температури под -10 градуса, а има и друг недостатък - силният вятър я отнася.

Дума

Властта истеряса заради зимата

Властта го изби на паника и истерия заради очакваните минусови температури посред зима. Институции и кризисни щабове се прескачаха да дават пресконференции колко работа вършат.

Румяна Бъчварова заплаши, че пътища ще се затварят "безкомпромисно". Теменужка Петкова предупреди, че може да има проблеми с електрозахранването. Хронично болни бяха призовавани да постъпват в болници, здравите да не излизат по улиците, шофьорите - да забравят за колите си.

Председателят на АПИ Дончо Атанасов пък обяви, че химикалите за обработка на пътищата не действат при под -10 градуса. Не се разбра какво ще се прави при очакваните доста по-ниски градуси. Затова пък снегорин подрънка с празна кофа по черния асфалт вчера следобед на ул. "Позитано" в София пред централата на БСП.

Капитал дейли

Трус 4.4% по скалата на "Музикаутор"

От няколко дни за слушателите на Българското национално радио (БНР) не звучи съвременна българска и чуждестранна музика. Причина за това е спорът между медиата и сдружението "Музикаутор", което упражнява правата на композиторите, авторите и издателите на музикални произведения. До тази ситуация се стигна, след като "Музикаутор" изпрати нотариална покана на БНР да прекрати излъчването на музикални произведения, чиито права се държат от него.

В четвъртък Съветът за електронни медии (СЕМ) събра на една маса спорещите страни и пое ангажимент да бъде медиатор в конфликта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    39 4 Отговор
    Да, истерията по повод на невиждания от хилядолетия студ и сняг е смешна. Вчера беше пролетно топло време с пролетен дъждец. Големия сняг тази сутрин го гледам - 20 см. в Русе, температурата над нулата.
    На 06 януари зимата ни изненада.
  • 2 Шефьор

    30 1 Отговор
    Изкуствено създадената истерия единствено се отрази благоприятно на
    активно пътуващите :) По главните пътища почти няма коли .
  • 3 КИРИЛИЦА

    52 6 Отговор
    Правителството на ГЕРБ - са смешници от цирка!

    Бедствено положение, снегът в София е 20 см., смях, ама голям смях. Значи в Европа трябва да спрат да дишат...защото при тях е доста по зле.
    Вече, ако някой не е разбрал, че управляващите от ГЕРБ - никога няма да се върнат на власт - не ги щем тия тъпи кратуни!!!
  • 4 Marinov

    18 3 Отговор
    Явно в общината продължават да се правят глупости толерирани от некадърния Кмет поставен, като пионка не можещ да вземе решение без да се допита до Б.Б.
    Моето мнение е че с увеличаването на платената зона няма да реши проблема с паркирането а само събира парите на хората, необходимо е да се направят паркинги , както е по другите държави, които са доста по големи от България, но тук на общинските парцели които могат да се използват за това са продават и отдават на братко и батко срещу апартаментче или магазин, защото видиш ли, е доста престижно да имаш апартамент в София. Не става Уважаеми държавата да е съсредоточена в 5 или 7 града. Докато ги търпим ще е така не се мисли прогресивно, но така е като учим думи на английски на листчета, и да се правим на бабаити като Бареков - това псевдо журналистче. Това се консуматори не можещи да генерират просперитет, а само смучат. Успех!!!!
  • 5 гост

    39 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Румяна Бъчварова заплаши, че пътища ще се затварят "безкомпромисно".
    Най - лесно , защо трябва да се чистят , като могат да се затворят.
    ИДИОТИ!!!!!!!!!!
  • 6 колю

    31 2 Отговор
    Затворени пътища ,ограничения и забрани .Пак сол на пътя където я има ,обаче. Никой не е минал от снощи ,да направи нещо по пътя Старо оряхово - Цонево и отбивката за Девня през Синдел. Всичко това е с плащане на винетка на същата стойност както и във града и на магистралите. Само дето не можем да стигнем до тях. Иначе знака за винетка и катаджиите те чакат на края на всяко село . А от село до село има 1 км ,но пак знаците са си там. Ако това не е обир и пари хвърлени на вятъра за да стигнат в дупките по пътищата ,здраве му кажи . С пари да ги запушвахте до сега да са заравнени трапищата . Който не вярва да мине от Долен чифлик ,през Юнак ,Девня,Суворово и така до където иска. Да брои и знаците за м.нетка.
  • 7 гост

    31 3 Отговор
    РЕВАТ , защото парите за почистване на пътната инфраструктура при зимни условия отдавна са източени и потънали в някой джоб и сега нямат средствата за поддръжка ! Затова реват като заклани да замажат малко очите на хората - аджеба ние нали ви казахме да не излизате навън !
  • 8 ГОСТ

    21 3 Отговор
    НЕЗНАЕЩИ,НЕМОЖЕЩИ,НЕКОМПЕТЕНТНИ,ВРЪЗКАРИ ,ТОВА ГИ ДОВЕДЕ ДО ИСТЕРИЯ.ТЪРСЕТЕ ПОМОЩ О Т МОЖЕЩИТЕ И ИМ БЛАГОДАРЕТЕ(ОТСЪПЕТЕ МЯСТОТО СИ.ДАЙТЕ ПЪТ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ
  • 9 един ядосан

    22 3 Отговор
    абе кратуни празни цяло лято ми режете ленти и се биете в гърдите какво сте направили колко пътища сте направили е сега се вижда вижда се и какви кухи леики ни управляват затворете пътищата затворете и парламента а някои от вас не само трябва да затворят но и да заключат.....
  • 10 Алфата

    16 2 Отговор
    Да попитам, ако са толкова скъпи "модерните химикали", които от БГ на северозапад се ползват повсеместно, а снегорин при много сериозен сняг, защо не отпуснаха некви 100-на млн. от преизпълнението на бюджета с 3,5 милиарда... Много по-разумно от повсеместното спиране на камиони, които аджеба го пълнят този бюджет!
  • 11 333

    8 13 Отговор
    Глупости, не власта истерясва а вие, скъпи мой така наречени журналисти. Така преекспонирахте времето, че на човек не му остана нищо друго освен да чака Апокалипсиса. И власта ще дава интервюта, защото пак вие, компетентните по всичко, ще я обвините че се крие от отговорност. Нима на никого не му хрумва, че най-голямата отговорност за почистването носят общините, респективно кметовете по места? Какво сте ги залаяли министрите и шефовете на агенций? Защо не отидете при един кмет и да го попитате кой му чисти общината, защо и с каква техника.
    И когато стане някоя тапа, защо не оридете и заврете микрофона в устата на тираджията да го питате къде са му веригите и после при неговият шеф,а?
    На всичкото отгоре, постоянно се дават примери с Германия и други страни. А случайно някой да споменава колко процента от доходите на германците отиват в държавата? Ще се озъбите като чуете процента, нашите 10% плосък данък са нищо сравнение с техните.
    Аман от драскачи. Ма пак добре че е времето да има с какво да ни занимавате, че то вие няма нишо какво друго да правите освен да си съчинявате фермани и да правите от мухата слон!
  • 12 Гого

    20 3 Отговор
    Властта истеряса много преди зимата още , когато разбра че са некадърни да управляват и си дадоха оставката! Напълно са прави ,това не е работа за тях. Каква е тая Бъчварова тя нацяло е изкукала! Иска да направи 5500 полицая чиновници, сега пък ще затваря пътища! Госпожо защо ни накарахте на сила да правим гражданска отговорност, защо плащаме винетки, защо ни одрахте кожата за зимни гуми, защо плащаме пътен данък за да стоят автомобилите ни в гаража ? Голям призив, болните да отиват в болница ,здравите да не излизат , колите в гаражите, парите в джоба на снего почистващите фирми ,а управляващите и депутатите да заминават за Дубай ,че тука има сняг и грип ще вземе ,някой да се поболее!!! Не се бойте мили Българи , зимата ще отмине Избори ще дойдат, обещания ще завалят и ще ни извадят от мизерията! Да ни е честита новата година!
  • 13 неутрален

    12 4 Отговор
    ИДАТ ИЗБОРИ!
    Некадърното правителство започна "да работи": 1. Щабове за движение по пътищата при зимни условия? - сякаш за пръв път има зима в България. 2. Заседание на щаб за създаване защита срещу битовата престъпност. Във всяко село по един полицай. Добре, че се сетихте, а защо премахнахте присъствието на жандармерията от критичните селски райони с набези от крадци и създадените доброволни отряди от бивши служители от системата на МВР, а можи би защото бяха създадени от кабинета на Орешарски? 3. Юрнахте се като луди в Хитрино/ не че съм против адекватност в такива ситуации/ , но какво направихте преди това? Снимахте се в Дивотино - Бойко с жители на селото, обещава колко къщи ще се направят, а Кристалина Георгиева обеща, че в следващата коледа ще се пие вино във възстановена разрушена къща, но може би не е уточнила коя година, ходихте да се снимате по ботуши и с лопати в Аспарухово, Цв. Цв. летя с хеликоптер до с. Бисир, ех нещастници не Ви забравяме порнографията с която ни заливате. Махайте се и никога повече на власт. Долнопробни крадци.
  • 14 праз и суджук

    5 1 Отговор
    то бива бива ама тя зима сега ли намери да дойде.питала ли е Боко Шланга разрешава ли.как ще режи лентички,вече не останаха,обаче праза и суджука на тате са на макс,ще пада плющяне.Наздраве Тикво и дано да загубиш изборите таз година.
  • 15 Име

    6 0 Отговор
    Властта истеряса заради зимата,
    други истерясват заради властта.
  • 16 Колев

    2 2 Отговор
    Итерясвате за К.Р-ДЕЛАТА но на какво е способна тя освен да се мръщи и клевети.
  • 17 Варненец

    10 0 Отговор
    Цял ден снегорините на мафиотите от Хидрострой само имитират чистене - движат се бързо с вдигнати гребла и не ръсят луга - само се мотат за да могат да гушнат десетки хиляди лева от проформа чистене !!!

    Коментиран от #18

  • 18 Перничанин

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Варненец":

    @Варненец - тук е абсолютно същото... както мина табелата за край на София идва и края на асфалта... разчистено е толкова, колкото могат да разчистят преминаващите автомобили с гумите си... а колко снегорина минаваха насам-натам... с вдигнати ножове, без да ръсят... и после искат да си плащаме данъците - .... пак ги изберете!!!
  • 19 грозен

    5 1 Отговор
    До кога ще им търпим измамите на тия,кражба след кражба лъжа след лъжа.
  • 20 Ядосан българин

    2 0 Отговор
    Защо по малките улици на кварталите на София не се чисти?!Всички снегорини които видях са с вдигнати гребла а на цариградско до да мол имаше сигурно 10 снегорина в редица паркирани които не правят нищо какво чакат зимата да свърши можеби?!То бива наглост простотия и кражби но това в България е нещо в невиждан световен размер!
  • 21 Геро

    4 0 Отговор
    питам се след толкова глупости на Б Б дали някои ще гласува за него на следващите избури
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове