Last news in Fakti

20 Януари, 2017 09:06 3 203 22

Валери Симеонов: Речта и репликите на Румен Радев са обидни

  • румен радев-
  • валери симеонов-
  • реч-
  • президент
Валери Симеонов: Речта и репликите на Румен Радев са обидни - 1

Обидно е един човек, който идва за първи път в парламента и не знае колко тази работа е сложна да ни обижда с думите "имате още една седмица". Tака коментира пред БНТ Валери Симеонов речта на Румен Радев в парламента и репликите към депутатите.

Той открои, че речта му е била повече обзор на проблемите, но не и изяснение какво ще прави Радев като президент.

Първата двойка на Румен Радев му я писахме ние. Това каза в предаването „Денят започва“ по БНТ съпредседателят на „Патриотичния фронт“ и лидер на ПП НФСБ Валери Симеонов. "Почувствах се унизен, както и моите колеги, от Румен Радев. Почувствах се отвратително. Някакъв човек току-що влиза в политиката да ни подхвърля, че ни остава още една седмица. Той има ли представа, колко трудно е, когато имаше една шепа хора да прокараме закони? Този човек знае ли, че някои хора получиха инсулти? С какво самочувствие този човек, който е от няколко дни политиката, ще се отнася по този начин? Това е парламентарна република и това е най-висшият орган", коментира Симеонов.

„Какво елементарно първосигнално мислене. Той си мисли, че президентството е състояние, а не дълг. Първата двойка му я писахме вчера ние. Ще му дадем тези 100 дни, за да видим дали ще започне да решава тежките проблеми, които изреди. Все едно прочете една статия на в. „Работническо дело“, коментира Симеонов.

Според него Радев не е казал нищо за своите ангажименти и за това какво смята да направи. „Като влиза в парламент е добре да се осведоми за порядките. Когато правиш реч от 20 минути, е нормално да очакваш хората да не внимават“, добави той. Валери Симеонов открои някои от постиженията, с които се гордее по време на мандата на 43-ото Народно събрание. Едно от тях е завършването на оградата по българо-турската граница. „Не допуснахме повишаване на електроенергията.

В момента цената на електроенергията за бита не е повишена. Въведохме строг контрол върху сечта на горите. Променихме Конституцията. Колко парламента я променихме? Променихме и Изборния кодекс. Гордея се, че успяхме да ги убедим да намалим секциите в Турция с 4 пъти. Приехме осъждането на арменския геноцид с огромно мнозинство. Възстановихме режима на изваряването на ракия. Бяхме едни от първите, които забранихме замотаването на лицата с бурки“, допълни Симеонов.

Според него този парламент за 2 години е свършил повече работа, отколкото останалите за пълен мандат от 4 години. Все пак той уточни, че в много неща са се разминавали с ГЕРБ. „Например, не гласувахме ние за 16 млрд. дълг. Непрекъснато имаме скандали и напрежение. Включително сега и за Закона за концесиите“, каза още Валери Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    18 2 Отговор
    Престъпници!
  • 2 гларус

    24 2 Отговор
    Президентът ви каза какво не сте и какво не искате да свършите, пазейки собствения си задник, а това че всичко това го знаете и ние обикновените хора го разбираме.Въпросът е, защо нищо не правите ? .Да стане мажоритарен вота и тогава ще гледаш народното събрание през крив винкел от вълнолома в Бургас. Моля те ,за доброто на всички , качи се на егото си и скочи, за да се отървем .
  • 3 Ники

    25 3 Отговор
    И една седмица Ви е много......
  • 4 VMORO

    18 2 Отговор
    Тоз пък много обидчив бил.
  • 5 Гого

    19 2 Отговор
    Алоооо менте патриота точно ти ли даваш оценка при положение че всеки ден лижеш задните части на твоят шеф от Банкя!
  • 6 123

    8 1 Отговор
    Народа да не ви напише двойка.
  • 7 Лъчо

    14 0 Отговор
    Но г-н Симеонов, не мисля, че г-н Радев е обидил парламчента... Аз считам дори, че се е изказал ласкавмо за "народните" избранници вътре...ако Тервел беше Президент щеше да ви набучи на копия до един заради греховете при гласуванията ви. А и нека погледнем в смисъла на законопроектите законорешенията: задължителен вот е нарушение на Конституцията и най-вече на личният избор на човек дали и за кого да гласува. Освен това бурките са забранени и по закона за личните документи, където се изисква лицето на индивида да бъде ясно различаваемо! А с бурка и чаршав няма как да стане.... Оградата е жива трагедия казват, но вярно благодарение на ПФ поне се довърши. Иначе Баце щеше да я моткат още 100 години. Генерала поне на мен ми допадна с този саркастимчно военен тон спрямо бирниците ни в парламента, понеже, като гледаме какво ни причиниха за тези 72 години "народна власт и демокрация", аз ако бях Главнокомандуващ щях хуманно да ви уча да плавате в море пълно с бели акули. На къса дистанция от 5 морски възела - който преплува и не го целуне бяла акула, получава място в парламента! не се обиждай бе човек! Тия неща аз щях да ги приложа за половин ден, вие гтодини ги моткате и пак я духаме?!
  • 8 Тодоров

    12 0 Отговор
    Кое е сложното на парламентарната работа, бе Симеонов. Ти много обидчив си бил. Правилно ти каза новия президент - имаш една седмица. Ако не си искал да те обижда по този начин, преди месец да си седнал на задника си в парламентарната банка и да си обсъждал мажоритарния вот от Референдума. Ама ти и разни други от РБ и т.н. се помислихте много за велики и недосегаеми. Такива б....ци и келепираджии като теб - вън от ПАРЛАМЕНТА.
  • 9 jambazina

    13 0 Отговор
    Симеонов се помисли за голяма работа напоследък. Всъщност от изборите насам губи подкрепа с всеки изминал ден.
  • 10 на кой му пука

    7 1 Отговор
    Патриота Валери! А са го замислили да бъде добър комсомолец, и е заедно с Красимир!
    На колко мажоритарни избора се е явил този комсомолец?
  • 11 кимаф

    2 6 Отговор
    Taзи реч, беше като на конгрес на БКП. Повтаряни клишета до втръсване, и никаква визия за решаване на проблемите !
  • 12 Варна

    8 1 Отговор
    Твърде обидчив стана Симеонов и взе да прилича на Винету по маниер. Простотията явно е заразна! Който се доближи до Борисов и прихваща гениалната му мисъл...
    Да беше се вслушал внимателно в думите му, че там вероятно ще открие партньор, а не враг. Нима Симеонов не иска силна армия, отстояване на националния интерес? Радев го показа още преди да влезе в състезанието за президент.
    А той се хвана за думите и взе да се хвали за оградата, ракията и не знам какво още?
    Апропо оградата не е завършена, компрометирана е и стигна корупционната сума от 1,2 млн. лева за километър! 1,2млн. лева за км. за тел ?!?
  • 13 Гоуст

    10 0 Отговор
    Кога по другите държави ще се прекъсне така президента? Кога някой псевдо журналист ще си позволи да хвърля ябълки?

    Вместо да се дискутира, кои са тези простаци, които са си позволили тази глупост, тема номер 1 в момента е "изпуснал ли си бил президента нервите"
  • 14 Таксидрайвър

    6 1 Отговор
    Господин Президент, военен преврат и всички Симеоновци, Бойковци и со в ареста и оттам да доказват откъде имат парите! Начало със съдиите и прокурорите-да няма пред кого да обжалват!А Цацаров и Пеевски - в една килия с на 2 етажа легло и да ги видя КОЙ ще спи отгоре!
  • 15 Бай село

    5 1 Отговор
    Брей колко тънко обидни били ,,милите ни депутати,, особено Симеонов, обидел се и сега какво? Г-н Радев трябва да не встъпва в длъжност така ли? Искате президент марионетка , но явно е ,че генерала не е такава и това ви жегна! С какво толкова ви обиди човека , каза ви че имате една седмица, явно ви се видя малко и ревнахте, искате да сте вечни. Генерала е избран мажоритарно от нас народа, а за вас никой не е гласувал ,вие сте партийни лакеи и нищо друго,, хора ,, без собствено мнение изпълнители на партийни поръчки! Мнението си за президента ще го дадете след 5 години, а сега е ваш ред да дадете обяснение защо за 27 години ни докарахте до национална катастрофа! Ред е не да се сърдите а да върнете всичко откраднато от нас и да застанете до стената за разплата!!! Гадни мишоци , крадци , мошеници , предатели и пр.
  • 16 681 БЪЛГАРИЯ

    3 0 Отговор
    Валери Симеонов е мошенник и крадач на България и затова Румен Радев не е удобен !!! Симеонов да го в шматката !!!
  • 17 Микеле

    1 0 Отговор
    Ай стига с тези дребни хорица... Валери и гроздан. какви сте вие бе
  • 18 Ранко

    1 0 Отговор
    Валери Симеонов се взе много насериозно брей...А защо не каже колко евро субсидий взе за своята партия и ги вложи в Скат???Май Волен ще излезе прав за него че е подлизурко...
  • 19 семи проф

    2 0 Отговор
    ВИНКЕЛА Симеонов се хвали че не гласувал за 16 млрд.....но не беше и против...гласува с ВЪЗДЪРЖАЛ се ...т.е. ВСЕ МИ Е ЕДНО...дали българите ще станат ДЪЛГОВИ РОБИ ....
  • 20 Някой

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Обидно е един човек, който идва за първи път в парламента и не знае колко тази работа е сложна.....
    Колко може да е сложна тази работа като има депутати като бат Сали?!

    Публикувано във факти.бг: да видим дали ще започне да решава тежките проблеми, които изреди.....
    Какви правомощия има Президента, за да решава каквито и да е проблеми?!

    Публикувано във факти.бг: „Като влиза в парламент е добре да се осведоми за порядките. Когато правиш реч от 20 минути, е нормално да очакваш хората да не внимават“
    МОН да направи веднага часовете в училище по 15 минути.

    Публикувано във факти.бг: Въведохме строг контрол върху сечта на горите....
    Изсякохме ги и това се прави само от наши фирми.

    Публикувано във факти.бг: Възстановихме режима на изваряването на ракия
    Тоест решихме най-сериозия проблем в държавата.

    Мнго са си повярвали тези хорица!
  • 21 Роко

    1 0 Отговор
    Президентът е свикнал- звън звънченце, лап кюфтенце. Тази нова работа ще му дойде ташкън обаче. Него не го мисля, той е свикнал - катапултира като види зор, ами какво става с нас, пътниците в самолета дето сами си избрахме пилота?????
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове