Last news in Fakti

22 Януари, 2017 14:36 882 5

Нека заедно градим едно по-справедливо общество

  • петият-
  • президент-
  • румен радев-
  • по-справедливо-
  • общество
Нека заедно градим едно по-справедливо общество - 1
Снимка: БТА

За мен е огромна чест и отговорност да приема поста на държавен глава от президента Плевнелиев пред всички вас, пред представителните части на Българската армия, армия, която 13 века отстоява нашата държавност, свобода и достойнство. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията по встъпването му в длъжност като президент на Република България.

Ето защо днешната церемония има своя дълбок смисъл, тя е израз на надежда за промяна, която всички очакваме, но тя е израз и на приемственост, без която няма как да се гради държавност. Искам да благодаря на президента Плевнелиев и на всички президенти досега за усилията в изграждането на демократична България. Днес сме събрани на свято за България място – Паметникът на Незнайния войн, Некрополът на Антична Сердика, Храм-паметникът „Александър Невски“, на такова място човек най-ясно осъзнава отговорността да застане начело на държава с дълбоки европейски корени, отстоявала своята свобода и бъдеще на кръстопътя на историята, за нея пожертваха живота си хиляди доблестни българи, съграждана с ума и ръцете на милиони други. За последните три десетилетия България измина сложен и труден път, изпълнен с препятствия и грешки, разпиляхме енергия, загубихме време, но неотклонно следвахме посоката си – мирен преход към ново общество, част от Обединена Европа, заяви президентът Радев.

Скъпи съотечественици,

Нека заедно градим едно по-справедливо общество, основано на закона и морал, на свободата, толерантността и солидарността, общество, което не е заложник на миналото, а творец на бъдещето, дължим го на себе си и на нашите деца, дължим го и на предците си. По пътя осеян с нови предизвикателства ще бъда редом с вас. Ще бъда президент на всички български граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия, президент на диалога и помирението, на сътрудничеството и баланса. Ще работя с българския парламент, с правителството, с институциите, с партиите и с гражданските организации за обединяване на усилията в намирането на най-добрите решения за България. Ще работя активно с нашите партньори за ускорената ни европейска интеграция. Но нека е ясно едно. Ще бъде президент, който безкомпромисно ще отстоява правата, интересите и достойнството на своя народ. Вярвам, че имаме сили да посрещнем всякакви изпитания, вярвам в доброто бъдеще на България и на всички нас. Най-важното е да осъзнаем силата си, да повярваме в себе си и заедно да продължим напред, заключи държавният глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъчо

    2 1 Отговор
    Дадено! Ако сами не си направим това, няма койд руг да ни го направи. Дано се получи, г-н Президент! досега нито БКП-БСП-ГЕРБ-СДС-ДПС-ЕвроРома-РБ-НДСВ-...и останалите дори и патриотите не ни направиха това, от позицията на властта, която сме им гласували с надеждза. Всеки прави и по нещо добричко, но повечкото си остават неправди и мъки за нас. дано се получи, както го описахте! не е проблема дали сме суверенна страна или в ЕС, проблема е КАКВИ ЗАКОНИ царуват? Ако са справедливи и се прилагат, тогава ще сме добре. Ако не са, я духаме. Ако Меркел Юнкер и Шойбле не ни натресоха милиони непознати имигранти и то без документи, ако доста сред тях не бяха терористи, сега ЕС щеше да си се развива. Но каквито управниците, такива и държавите и законите...
  • 2 Зиро

    0 0 Отговор
    Въдворете справедливи Закони, които да не мачкат хората, да не стопират с бюрокрация дребният предприемач, да не толерират само монополистите, удобни на назначениште от тях по постовете на администрацията политици, и Ви обещавам, че което зависи от мен ще бъде добро за тази държава! досега много добро съм правил, не се хваля, но когато виждаш, как такива демагози като ББ, ГП ЦЦ и останалите те маймунясват, тлъстеят с пари и ти пречат да печелиш и работиш с нормативи, как дават привилегии на чужденци, а теб смазват, всеки добър помисъл умира. И ти идва да ги трепеш, не да ги вотираш. Аз съм само проводник на ТангРа. Един глас от безкрая. но от мен зависи дали ще е ад или рай. Оправете законите справедливо и ще се застъпя да бъде рай! В противен случай нямам мотивация. Съжалението към невинни ме е карало да не се отказвам досега. Ала идва момент ти писва от безсмислие и се отказваш, когато виждаш, че ако няма промяна няма и смисъл. зимата навън това сте вие хората. Аз просто скрих Любовта навътре. Ако го оправите ще стана отново лято. Ако не, вие си правете каквото ви харесва! Звучи странно, но от вашите сърдца започва света - от отнашението ви към звезди, животни, растения, други хора. Досега много зло се пося от властта. Много невинин умряха и осакатяха заради политици и чиновници. А това не мотивира за добро. Вие сте една нова НАДЕЖДА за добро. Дано е така за нас, хората от този народ, мъчен отдавна от врагове на постове!
  • 3 незнайко

    1 2 Отговор
    ( Нека заедно градим едно по-справедливо общество ) Тази фраза ми е омъзнала до толкова, че не мога да я понасям. Досега в какво общество е живял?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 onq s konq

    0 2 Отговор
    Интересно - Дали Радев осъзнава че СПРАВЕДЛИВОСТТА ЗА ЕДНИ Е НЕСПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ДРУГИ?Вероятно го усеща неосъзнато,но си трае по въпроса...льотчика му с льотчик:)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове