29 Януари, 2017 17:36 921 3

И Реформаторите редят листите

  • сдс-
  • божидар лукарски
И Реформаторите редят листите - 1

В Реформаторския блок вече е започнало подреждането на листите за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това каза лидерът на СДС Божидар Лукарски по бТВ.

"Квотен принцип няма, зависи от конюнктурата на всяко населено място, популярността на дадена личност, зависи и от посланията, които ще отправи", обясни Лукарски. В коментар за новите политически проекти вдясно той допусна, че има опасност десните да останат извън парламента. "Аз мисля, че това е опасност. Доколко ще се случи зависи от нас", каза Лукарски в отговор на въпрос, но уточни: "Аз мисля, че каквото и да се случи, Реформаторският блок твърдо ще участва в следващия парламент."

И днес лидерът на СДС даде заявка, че блокът е отворен към завръщане на партията на Радан Кънев ДСБ. "Радан ме научи на това, че винаги трябва да казваш нещата в очите", каза той след въпрос за какво би благодарил на лидера на ДСБ, с когото доскоро бяха партньори в коалицията. Същевременно обаче посочи, че "човек трябва да е направил нещо хубаво в живота си, а не само да дава оценки отстрани".

"Реформаторският блок е това, което не създава бариери пред обединението на дясното. Реформаторският блок не просто говори, участва в едно управление, което може да се нарече успешно, и ние сме показали, че работим не само на думи", посочи още Лукарски.

Нямам съмнение, че РБ ще бъде в следващия парламент. Нещо повече, без участието на Реформаторския блок като политическа сила, няма да може да се направи стабилно дясно-центристко мнозинство.

Това каза пред бТВ проф. Даниел Вълчев от Реформаторския блок, като подчерта, че РБ е успешна платформа, която е ефективна вече няколко години.

Много хора у нас искат дясно управление – да се управлява по правила, да има свобода на предприемачеството, да има здрав ред и инфраструктура, която да го подкрепя. Затова е необходим Реформаторският блок. Държавата не трябва да е осезаема, а да да има малък периметър, но да е силна в прилагането на правилата, каза Вълчев. Затова нашето разбиране, изразено в резолюцията на Първия конгрес на РБ вчера, е консервативна, патриотична и с акцент върху спазването на правилата.

Вчера голяма част от хората в залата на конгреса на РБ бяха от ДСБ. Конгресът отвори възможността за индивидуално и групово членство, допълни Вълчев на въпрос за оставането на ДСБ в РБ.

Вълчев посочи, че това, което не одобрява в новите проекти, е лекотата, с която обещават как всичко ще се оправи бързо и ще се решат основните проблеми на хората. Обществата минават дълъг път, преди да осъществят дълбоки промени, подчерта Вълчев.

Въпросът не е да направиш една нова платформа ли и да обясняваш, че даваш 2 хиляди лева заплата, изкореняваш корупцията за 48 часа, затваряш границите и стреляш по мигрантите ли? Така не се върви напред, коментира Вълчев.

На въпрос за проекта на Христо Иванов проф. Вълчев каза, че тяхната заявка, че не са нито леви, нито десни има отношение не толкова към декларирането на идеологическа принадлежност, колкото към важни икономически въпроси - как ще се промени данъчното облагане, т.е. ще се иска ли пропорционално облагане и ще се настовяа ли за премахване на плоския данък от 10 %, както искат БСП, ще се увеличават ли осигуровките и други важни за държавата въпроси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 кроко

    3 0 Отговор
    А дано всичките, дето се редите пак да крадете и разсипвате, не само да не влезете в следващото НС, но и никога повече да не заемете какъвто и да е държавен или общински пост.
  • 3 неутрален

    3 0 Отговор
    Я се засрамете! Най-слабото управление, в което бяхте и вие министри. Никога повече в управление, а и каквито и да е постове, за да не съсипвате държавата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове