8 Февруари, 2017 18:12 1 297 4

Стойнев: В пълна безпомощност, ГЕРБ критикуват нашата програма, а тяхната още я няма

  • драгомир стойнев-
  • безпомощност-
  • герб-
  • програма-
  • горанов

Програмата на БСП е разчетена на 2.2 млрд.лв

Стойнев: В пълна безпомощност, ГЕРБ критикуват нашата програма, а тяхната още я няма - 1

„Очаквахме, че днес ГЕРБ ще представят своята програма и мерки за по-висок икономически растеж и доходи на страната. Уви, това отново не се получи, а коментират нашата програма. Толкова са безпомощни, че не могат да предложат нищо на българските избиратели.” Това заяви Драгомир Стойнев, член на ИБ на БСП и депутат от БСП „Лява България” в 43-то НС. Той предположи, че явно програмата на партията на Бойко Борисов е идентична с тригодишната им бюджетна прогноза, приета през декември м.г., където е записано, че минималната заплата през следващите три години, ако те управляват, няма да се увеличава, че всички социални плащания ще бъдат замразени, а парите за образование и здравеопазване ще намаляват. „И в тази безпомощност, се опитват да критикуват нашата програма. Факт е, че искаме да подпомогнем българската икономика и производство, младите и инициативните хора. Те не харесват тази идея, защото не са защитавали икономиката ни. Говорят за европейски средства, но да им припомня, че вицепремиерът по еврофондове каза, че има опасност от спиране на европари за наука, по програма транспорт, и беше добре бившите министри на ГЕРБ да отговорят - какво се случва в държавата?”, призова той.

Фондовете ще дадат реален стимул на икономиката

Драгомир Стойнев обясни, че желанието на социалистите да създадат държавни фондове ще даде реален стимул за икономиката и ще подпомогне за балансирано регионално развитие. „Фонд „Индустрия” ще е под шапката на Българската банка за развитие и ще подпомага български производители. Дошло е времето държавата да бъде наистина в помощ на родната си икономика”, обясни той. Стойнев заяви, че от ГЕРБ са притеснени, че няма да продължи подпомагането на едни и същи фирми, които печелеха обществените поръчки и добави, че европейските средства служат за подпомагане на националното финансиране, а не го заместват.

„Няма сила, която да ни спре да подпомагаме българските млади учени, родното производство”, отсече той и добави, че моделът на подпомагане, който предлага БСП, а именно дялово финансиране от страна на държавата работи отдавна в англосаксонските страни, САЩ и развитите държави в Азия.

„От ГЕРБ казаха, че щели да ни трябват 4 милиарда лв. за реализиране на програмата. Пълни глупости. Предвиждаме 2,2 млрд. лв. и сме готови да го изпълним без да нарушаваме нито Закона за публичните финанси, нито Маастрихтските критерии”, каза Стойнев и отново попита- кога ГЕРБ ще представи своята програма.

Жельо Бойчев: Благодарим за рекламата, която правят на нашата програма. Къде са 2млрд. от излишъка?

„В очакване на програмата на ГЕРБ, им благодарим за рекламата, която правят на нашата. Ще ги помоля да не я четат като Дявола Евангелието“. Това заяви говорителят на БСП Жельо Бойчев. Той подчерта, че правителството, което БСП ще излъчи, ще въведе ясни критерии и правила, на база на които ще се разходват тези средства. „Целта ще бъде постигане на по-висок растеж и заетост. Отсреща имаме – раздадени 2 млрд. лв. само за последния месец на правителството на Борисов“, каза още той. Бойчев обясни, че БСП предлага ясни правила, цели и прозрачност, а от другата страна са „джобните на Борисов“, които той решава за коя община, кмет или инфраструктурен проект да бъдат похарчени. „Нормално е да са ядосани. Предлагайки тригодишна бюджетна прогноза, с размер на минимална заплата, който не се променя, единственият въпрос е - кога лъжете? Когато подписвахте този документ и го гласувахте в парламента или един месец след това, когато се сетихте, че може да има политика за доходите“, коментира Бойчев. Той опроверга твърденията, че бюджетът ще загуби 200 млн.лв от освобождаването от данък на фирми на млади предприемачи, като обясни, че сумата е само 10 млн.лв. „Щяло да има липса на 600 млн.лв в бюджета от първоначалната такса на летище „София“. Да продадем тогава цялата държава. БСП слага точка на политиката, която продава национални интереси“, категоричен е Жельо Бойчев и обясни, че летище „София“ ще бъде развивано като държавна инфраструктура с национално значение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    5 7 Отговор
    Ето това е основната разлика между управлението на ГЕРБ и БСП - че БСП иска да формира "Фондове за реален стимул на икономиката" ЧРЕЗ ДАНЪЦИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ,докато ГЕРБ върши това ЧРЕЗ ОСИГУРЯВАНЕ НА СРЕДСТВА ПО от Еевропа чрез ЕВРОФОНДОВЕ!Пък нека някои да си приказват че "всичките са еднакви"...

    Коментиран от #4

  • 2 гост

    5 3 Отговор
    тези комунисти или не тези (бащите и дядовците им ) когато дойдат на власт фалират държавата и хората с камъни ги гонят и като минат няколко години стават отново нагли и викат Ние сме нови и сме най хубавите!!! Ейй каква е таз наглост?????
  • 3 Бай Ганьо

    6 1 Отговор
    Нещо много интересно ми прави впечатление тук когато статията е за комунистите няма много коментари а когато е за ГЕРБ отдолу се почва ,това дали е заради ТРОЛОВЕТЕ????
  • 4 Лъчо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    А не са ли еднакви? ГЕРБерите вземат фондовете, но те потъват в обръчи от фирми. Аз 4 пъти ходих да искам някакви си пари за да стартирам на село бизнес, хем прозрачно, когато искат да идват да гледат да питат, никой не ме взе даже насериозно? И БСП и ГЕРБ бяха на власт.... На петият път оная бюрократка ме намота да съм си сменял жителството в друга облас,т дач акам 5 месеца и ако след това одобрен от тях консултант- разбирай ако съм съгласен както е описано да дам 30 % на отпускащите от сумата, можело и да ме одобри? Едва след тогава да кандидатствувам за кредита? Е, ти ще работиш ли или ще тичаш по крадливата пречеща администрация? А бяха винету и мафия на власт.... Е евроффондовете дават, но тия тук не дават... не са ли същите? А червените лъжесамаряни вземат от болният - нископлатените работници и осигуряващи се и дават на здравият - търтеи по бюрокрацията, гета и какво ли не. Е, не са ли същите? до стената всичките! но няма кой? - нашта милиция полиция и армия ходят по мисии и не им дреме, че пазят враговете ни, вместо да ни спасят нас. Те си блапкат заплати пенсии и бонуси, а ние я духаме. Един ден и те ще я духат като са гламави! българите измираме емигрираме застаряваме заради тях. Ще надойдат други. Нод ругите няма да оставят тия ченгета и военни...и те ще я духат... Нека лапат, нека търпят мафията наш враг, като са гламави! Але да те кажеш, че обиждам? Не оближдам никого- просто фактите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове