Last news in Fakti

12 Февруари, 2017 15:34 4 416 29

Борисов да беше обещал на събора на учителите 50% увеличение на заплатите

  • меглена кунева-
  • бойко борисов-
  • увеличение-
  • заплатите

Кога се сетиха ГЕРБ и г-н Борисов да говорят за образование, попита Кунева в ефир

Борисов да беше обещал на събора на учителите 50% увеличение на заплатите - 1
Снимка: БТА

Господин Борисов е в предизборна кампания. Той трябва да отговаря защо през 2009 година завари образованието с бюджет от 4,1% от БВП и ги намали до 3,5% - това беше в неговия самостоятелен мандат. Защо не застана до мен, когато аз поисках скромните 10% увеличение на заплатите на учителите, за да почувстват подкрепа от държавата? Защо се сети сега да говори за образованието? Съжалявам, че г-н Борисов не дойде на учителския събор, за да даде там обещание за 50% увеличение на учителските заплати – бяха 12 хиляди души.

Това каза лидерът на ДБГ Меглена Кунева пред БНР по повод репликите на Борисов от вчера.

Кога се сетихте, е моят въпрос към ГЕРБ и председателя им - премиер на предишното правителство, че образованието е приоритет, попита Кунева.

ГЕРБ не изведе до последната година един приоритет. Винаги съм била за диалог, ако не беше този диалог, нямаше да постигнем този резултат. Работила съм с цялото си сърце българските учители и учени да имат подкрепата, която заслужават и да има ефект за образованието. Въпросът вече е на коалиционна култура, и повече на думата култура, отколкото на коалиция, как българското образование да спечели повече подкрепа, категорична бе Кунева.

Тя подчерта ,че има явно противоречие между версиите на Борисов и служебния министър Денков за това дали Денков си е подал оставката или е напуснал сам. Кунева подчерта, че е държала да има специално подготвен във финанси и управление на проекти човек за оперативната програма, а на Денков му е било предложено да се занимава с образование и наука като неин заместник. Но тъй като той беше много привързан към програмата, не прие това и си подаде оставката, каза Кунева, като напомни, че той и сегашният шеф на кабинета му Модев са двамата автори и архитекти на оперативната програма. Тя добави, че действията й по програмата са били насочени към предотвратяване на злоупотреби в ОП НОИР, за които е станало известно след вътрешно разследване и по тази причина са подадените от екипа й сигнали в Прокуратурата.

Да се знае, че ако пак ще съм в позицията да налагам темата за образованието, както по-рано съм направила това за присъединяването към ЕС, за потребителите, за антикорупцията, а сега и за важността на българското образованието – аз съм готова да мина през подобна размяна на реплики. Но нека да е искрено, а не предизборно, каза Кунева по повод репликите на Борисов от вчера и обещанията за увеличение на заплатите в сектора.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слаб народ бедна държава

    42 8 Отговор
    Другаря Борисов да благодари на Господ че българския народ е наивен и заспал.Покрай този овчи народ ББ стана милиардер.

    Коментиран от #2, #14

  • 2 брей,брей

    25 5 Отговор

    До коментар #1 от "Слаб народ бедна държава":

    Щото па баш "другарите" не са милиардери...
  • 3 Гоуст

    38 5 Отговор
    Кунева е един от най-големите предатели, които разпродадоха страната за собствена изгода. Смешно е да говори срещу когото и да е било!
  • 4 Самолиот

    29 8 Отговор
    Само учители ли живеят в тази държава?Защо само за увеличение на учителските заплати говорите като гледам колко неграмотни хора има по скоро заслужават намаление!Другите хора не заслужават ли увеличение на заплатата.
  • 5 Дани

    16 2 Отговор
    Ако трябва да се избира мажоритарно, тотази Куневица ще получи един глас - моя
  • 6 Самолиот

    13 21 Отговор
    Ще гласувам за БСП за да овъркам сметките на куневица герп и останалите.най вече защото мисля,че този път ще си свършат работата по добре.

    Коментиран от #11, #12

  • 7 Самолиот

    12 16 Отговор
    Имам доверие на Курнелия а тези до сега немога да ги гледам.

    Коментиран от #8

  • 8 трол

    12 10 Отговор

    До коментар #7 от "Самолиот":

    Имая и доверие , щото ти плаща . Каква е тролската ти заплата , ако не е тайна ?

    Коментиран от #15, #28

  • 9 Неграмотен

    11 11 Отговор
    Учителите трябва да получат поне 1600 лева начална заплата, ако искаме да имаме държава. Който не го разбира, е загубен. Без приток на нови учители, качествени, няма да има образование, без образование няма да има напредък. Но от Кунева, Борисов и другите политици няма да се види напредък, т.к. са заслепени от алчност и безумие. За съжаление това са партийците от всички партии. Жалко за България. А Кунева да ходи да се гръмне, заедно с другарчето от Банкя
  • 10 непознат

    9 2 Отговор
    Браво паплач,т.е. народе народите по света се борят да саеобре,ние чакаме друг да се бори за нас,ами да си чакаме и да си мизеруваме.
  • 11 брей,брей

    10 10 Отговор

    До коментар #6 от "Самолиот":

    Те комунетата затова пак ще се намърдат във властта,заради късата памет на такива като тебе...Ама от 89-та насам само зимите с комунистическо управление са именувани от народа,запомни го това...Защото на марионетката Нинова като каже "власт",та чак лигите и текат,без да си има хабер от държавно управление бившата "СДС-арка"...
  • 12 един

    13 9 Отговор

    До коментар #6 от "Самолиот":

    И защо този път трябва да очакваме,че комунягите ще са други?
    Защо забравяте ПОВИКАЙТЕ ТАНКОВЕТЕ на Петър Младенов,
    ОПАШКИТЕ ЗА ХЛЯБ И БЕНЗИН ПО ВРЕМЕТО НА Луканов,
    ВИДЕНОВАТА ЗИМА когато доларът беше 3000 лв. и ходехме с килограм пари за килограм хляб,
    после ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ и СТАНИШЕВАТА КОАЛИЦИЯ.

    Единственото нещо ,което е по-лошо от мъртвия комунист е БИВШИЯ комунист.

    Хора ,вземете се в ръце и изхвърлете тази гнилоч в историята.
    Навсякъде в бившите соцстрани където имаше закон за лустрацията хората се оправиха.Само при нас тази паплач още ни оправя.

    Коментиран от #17

  • 13 кроко

    14 2 Отговор
    Тая кривата мутра как не я е срам да се появява да лъже пак. Предложи стипендии на тройкаджиите, а вчера чета че предлагала да махне помощите з неграмотни. Само лъжи и фишеци хвърля!
  • 14 Барабар Петко

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Слаб народ бедна държава":

    Малко ти е гешна концепцията - "Лош материал - кенеф държава" е по-правилно, материала започва да се влошава драстично след 1944 година, когато върли гамени и престъпници са назначени като силови структори в новият комунистически режим, по-късно същата система се използва и за "кадрите" на ДС, които пък след 89 година си присвоиха активите на държавата и днес притежават хотели по черноморието, ако пенсиите са ниски е защото няма активи - държавата не притежава това което тези пенсионери са изработили, а кой им взе хляба - ДС
  • 15 кроко

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "трол":

    При положение че в българия има само американски НПО-та смешно е да твърдиш че някой друг плаща за тролене.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 кроко

    6 6 Отговор

    До коментар #12 от "един":

    Сори, ама нещата за които говориш са толкова назад в миналото че все едно не живееш, бе пич! Единствено може да се обсъжда тройната коалиция и връзките с ДПС. С туците всеки се прегръща, игреха "балансьор". Нима тиквата не търкаше гърба на султан ердога редовно, нима съда не изпълняваше поръчки за турция? защото Обаче тази роля вече им е отнета, в следвщия парламент ще има пак други играчи, може би нетолкова колкото в предишния, но ще има.
    А крадененто, също яко крадаха, ама не чак като тиквата! Все пак 3-4 милиарда излишък срещу 26 милиарда дълг, срещу който няма нищо, е достатъчно красноречиво доказателство.
    лошто е че неищо не свършиха, а по-лошото е че тиквата тотално забатачи нещата за хората. и сега хората се надяват БСП да свърши нещо, защото са голяма партия и са очевидно по-интелигентни крадни от ГРОБ. Ми нормално е, ГРОБ сами са си виновни, толкова могат - да крадат чрез расипване.
  • 18 име на гост

    8 2 Отговор
    Пръмова, ние по-старите помним, за разлика от глупавите млади. Нито един комунистически трол няма да ми смени мнението за червената чума. От 89 до сега управляват държавна сигурност. Народа е тъп на гьон и позволява лесно да го манипулират. Заради това сме на това дередже.
  • 19 ДАСКАЛСКА ПОЕЗИЯ

    3 7 Отговор
    ТЕ СА ОКОЛО 80 000 И СЛЕД РОМИТЕ СА НАЙ УХАЖВАНИ ПРЕДИ ИЗБОРИ. ДА АМА НА КАКВО ОТГОРЕ ДА ИМ ДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ. РАБОТЯТ 4 ЧАСА ПО 40 МИНУТИ.ПОЛОВИН ГОДИНА СА ВАКАНЦИИ- ЛЯТНИ ЗИМНИ ДЪРВЕНИ МЕЖДУСРОЧНИ ЗА ТОЗ ДЕН ЗА ОНЗИ ДЕН ЗА БУДИТЕЛИ ЗА ЗАТЪМНИТЕЛИ И ПРОЧИЕ.АБЕ ТОВА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ХАЙЛАЗИ В ДЪРЖАВАТА И ТОВА ДЕТО ИМ ГО ДАВАТ СЕГА ИМ Е В ПЪТИ ПО -ВЕЧЕ ОТ ЗАСЛУГИТЕ.И ЕТО ВИЖТЕ И МЕН НЕ СА МИ НАУЧИЛИ ДА ПИША ПРАВИЛНО АМА ЗАЩО МИ Е НА БЪЛГАРСКИ ДА ПИША ВЯРНО.ЗА КАКЪВ МИ Е БЛЯФ.
  • 20 ДАСКАЛСКА ПОЕЗИЯ

    4 6 Отговор
    ТЕ СА ОКОЛО 80 000 И СЛЕД РОМИТЕ СА НАЙ УХАЖВАНИ ПРЕДИ ИЗБОРИ. ДА АМА НА КАКВО ОТГОРЕ ДА ИМ ДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ. РАБОТЯТ 4 ЧАСА ПО 40 МИНУТИ.ПОЛОВИН ГОДИНА СА ВАКАНЦИИ- ЛЯТНИ ЗИМНИ ДЪРВЕНИ МЕЖДУСРОЧНИ ЗА ТОЗ ДЕН ЗА ОНЗИ ДЕН ЗА БУДИТЕЛИ ЗА ЗАТЪМНИТЕЛИ И ПРОЧИЕ.АБЕ ТОВА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ХАЙЛАЗИ В ДЪРЖАВАТА И ТОВА ДЕТО ИМ ГО ДАВАТ СЕГА ИМ Е В ПЪТИ ПО -ВЕЧЕ ОТ ЗАСЛУГИТЕ.И ЕТО ВИЖТЕ И МЕН НЕ СА МИ НАУЧИЛИ ДА ПИША ПРАВИЛНО АМА ЗАЩО МИ Е НА БЪЛГАРСКИ ДА ПИША ВЯРНО.ЗА КАКЪВ МИ Е БЛЯФ.
  • 21 Киро Аслана

    9 2 Отговор
    На тая кунева,трепането и малко една реформа направи в образованието дето нищо не става!!!!!Трепане и дълбоко заравяне!!!!
  • 22 Слаб народ бедна държава богатиуправници

    7 3 Отговор
    Лоши и все така прос...комунис-комувисоки.Само знаят да плюят.Вземете поработете малко,че до обед неможете да се събудите.Смешно е да се продължава едно и също.Променете нещо.Само се плюете в медиите и после заедно лапате....А колегата Гоуст е прав,но наистина има и други живи хора в тая държава.Ашколсум на Бойчето даде пари за всичко в тая държавица.На другите майната им... Всички обещават само тоя даде ББ. Да живее ,България на Българите за да сме добре.Силно се надявам много обикновенни избератели да се замислят и да помислят какво е направено в техния регион и пак се повтарям-бъдете разумни вървейки към урните.Успех
  • 23 Бай село

    8 2 Отговор
    Борисов рядко обещава ,но никога не дава , той пази всичко за себе си!
  • 24 Бай Тошо

    4 0 Отговор
    Айде спечели изборите пак. Нашия народ е доверчив и му стигат само обещания и е готов, а и му харесва да го лъжат
  • 25 Павел

    4 0 Отговор
    По-добре е, че Баце Велики Банкянский не обеща 50% увеличение... Ако беше го оБещал, сега щеше да се чуди къде се губят 49.9 % от него...
  • 26 Борис

    2 3 Отговор
    Абе хора,увеличението на възнаграждението не е ливид поощрениеза отлично свършена работа.Не съм против това увеличение ,но като гледам скакъв ищях децата ходят на училище.А учителите са светлинни години зад тези които са ме учили мен.Може би не всички ходят в училището заради само заради заплатата,но с такова убеждение съм останал .
  • 27 Misyl

    7 0 Отговор
    Да кажем, че имам софтуерна компания. И давам 800 лева заплата. Как мислите дали ще имам супер програмисти в екипа. Не качествените няма да останат, а тези, които останат няма да са качествени. Същото е и с учителите. Останали са (масово)некъдърните. Ако аз не вдигна заплатите в моята фирма няма да дойдат качествени, а тези при мен няма да се подобрят, т.к. не могат. Същото е и с учителите, ако не се вдигнат заплатите, няма да се дойдат качествени. Ако не се променят правилата, няма да има образование. Единствената разлика, че на партийците не им пука, че държавата загива. А дали на нас потърпевшите ни пука?
  • 28 Самолиот

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "трол":

    За съжаление не ми плаща никой,но ако пак Тиквата спечели изборите смятам да емигрирам защото по време на неговото управление простотиите следват една след друга и нямаш шансове за развитие в нищо нито шанс да ти овеличат заплатата по скоро обратно да ти се намали под формата на постоянно увеличение на данъци и тн.Та това е.
  • 29 Самолиот

    1 0 Отговор
    В смисъл тези налйоти с авио отряд 23 да возиме чалга певачки и футболисти или многото гориво което отива за браконйерските луксозни джипове на госрските ползвани от убо-то си трябват пари то това е най малкото.Нали от някой трябва да се вземат тези пари от народа ,но някой неща се забравят бързо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове