13 Февруари, 2017 06:31 6 027 10

Чакали и лисици атакували ферма

  • чакали-
  • лисици-
  • атакуват-
  • ферма-
  • преглед на печата

За нашествие на чакали и лисици в землището на пазарджишкото село Попинци (Община Панагюрище) алармираха авджии от местната ловна дружинка „Столово“, съобщи в. „Труд”. Изгладнелите от дългата и мразовита зима хищници търсели храна вече и в самото село, намиращо се на пътя между Пазарджик и Панагюрище.

Местни жители твърдят, че са забелязали чакали и лисици на селските гробища и край контейнерите за боклук. Преди няколко дни изгладнелите диви животни пък са атакували ферма край Попинци и са отмъкнали няколко козлета. Членовете на ловната дружинка в Попинци се надяват да получат разрешение за специализирани хайки, за да погнат ставащите все по-агресивни диви нашественици.

„24 часа”: Родители на убити деца с писмо до президента

Родители на убити деца пратиха писмо до президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. В него почернените майки и бащи молят да не се дава амнистия на хората, осъдени за смъртта на децата им.
Ето какво написаха почернените родители:
Излишно е да се опитваме да пресъздадем мъката и чувството на безсилие, когато гледаш детенцето си мъртво, защото някой изрод е решил да се възползва сексуално и да убие 20-годишно момиче, или е посякъл друго с брадва за два лева...

Стандарт: ГДБОП търси дрон

ГДБОП реши да влезе в крак с колегите си по света. Антимафиотите обявиха поръчка за дрон, с който да следят престъпниците и да им помага по време на операциите.

Поръчката не трябва да надвишава 65 000 лв. Дронът трябва да е малък, но за сметка на това издръжлив и снабден с камери, които притежават висока разделителност.

Трима души ще бъдат обучени да управляват летящата машина обявиха от ГДБОП

Монитор: Базата ни в Антарктида с нет от Испания

Базата ни на Антарктида вече може да се похвали с много по-добри телекомуникации и дори интернет. Това разказа пред „Монитор“ ръководителят на 25-ата юбилейна експедиция проф. Христо Пимпирев, който се завърна у нас в петък вечерта.

Допреди време полярниците ни се свързваха с родината едва два пъти седмично, и то по радиостанция. От 5-6 години използват сателитен телефон, а сега всеки може да се свърже с учените ни на Ледения континент по телефон с испански номер. Той е предоставен на групата ни от испанските им колеги, а благодарение на антена имат връзка и с интернета на испанската база.

Сега: В някои общини на всеки 50 души един е чиновник

В Трекляно, област Кюстендил, от 889 жители 35-има работят в местната администрация

В България има общини с изумителна гъстота на чиновници. Например в Ковачевци, Бойница, Макреш на 1000 души население се падат по 20 и повече общински служители, отбелязва анализ на Института за пазарна икономика. За сравнение - в общини отличници като Добрич, София, Перник, Казанлък на 1000 жители се падат само по двама бюрократи.

"Продължаващият спад на населението в редица райони на страната води до все по-фрапантни съотношения между размера на общинските администрации и броя на обслужваното от тях население", посочват от ИПИ, като се позовават на данни, предоставени им от Министерството на финансите. Оказва се, че в големите общини няма тежки диспропорции, но в някои от най-малките чиновниците са прекалено много на фона на оредяващите обитатели. В тези населени места икономиката обикновено е зле и на практика местната администрация се явява един от най-големите работодатели. Много местни хора си изкарват заплатата на общинска служба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ловец

    17 0 Отговор
    Така ще е бъде , понеже ловът се превърна е касичка за пари . Сега , за да отидеш на лов за вреден дивеч, трябва бележка / 6 лв за 15 дни / , да опишеш мястото, на което ше бъдеш / за проверка , ако решат /да те изберат от дружинката ... и още стънки ? Който е решил да бракониерства, пак ще го прави , а който е съвестен ловец ...ще си остане такъв !
  • 2 Гост

    15 1 Отговор
    След 10 години на Територията ще останат само полицаи,прокурори, съдии и бюрократи.

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Ловеца

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    И чакали.
  • 4 ЧАКАЛИНИ

    15 0 Отговор
    ТАКА ЩЕ Е КРАЙ МЕНЕ ДА МИНЕ И КРЕМВИРШ ЩЕ ГО ПОЧЕРПЯ.ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА ТОЛЕРИРА ОЛИГАРХИЯТА И ИЗМИСЛЕНИ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ.ЗАРАДИ ПЪРВИТЕ СЕ ПОДАРИХА НА БЕЗЦЕНИЦА ЕДРОДИВЕЧОВИТЕ СТОПАНСТВА НА ОЛИГАРСИ КОЙТО ТЪРГУВАТ С ДИВЕЧ И ДИВЕЧОВО МЕСО И НИЩО ДРУГО НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА.АМА ТЕ СА НА ТЕРИТОРИЯ ЧАСТНИ ГОРИ И ТОВА Е ГАВРА С ОБИКНОВЕННИТЕ ЛОВЦИ. ВТОРИТЕ САМО ЛАЯТ И КУЧЕШКИТЕ ФЕКАЛИИ СА НАВРЕД ДА ИМ СА СЛАДКИ.ЩО ДА БИЕМ ЧАКАЛИ КОГАТО НАВРЕД Е КУЧЕШКА ТЕНИЯ,ЧЕРВЕЙ БАЦИЛИ .И НАКРАЯ ЗАРАДИ ИНТЕРЕСИТЕ НА СПОМЕНАТИТЕ ОЛИГАРСИ НЕ ДАВАТ ХАЙКИ ЗА ВРЕДЕН ДИВЕЧ ДА ПНЕ БИ ДА СЕ ВЛЕЗЕ В СВЕЩЕННИТЕ ИМ ЛОВНИ ПОЛЕТА И ДА СЕ НАРУШИ ДЕРЕБЕЙСТВОТО ИМ.
  • 5 баш ловец

    11 0 Отговор
    Само бой
  • 6 tmv

    4 0 Отговор
    До коментар#2 гост;пропусна миризливите м....ли заедно с тях ще довършат държавата!!И след като няма кой да произвежда блага накрая и тях ги чака гладна смърт,тоест самоунищожение...!!!
  • 7 Българин

    0 0 Отговор
    Дано стигнат парламента.
  • 8 НЕ СИ ПРАВ

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    След 10 години в България преобладаващото население ще е турци, м....ли и бежанци...
    От българите ще останат само старите хора и тези, които не могат да се установят в чужбина...
  • 9 гощо

    1 0 Отговор
    Още през далечната 89-90г ни полазиха едни чакали и лисици та до ден днешен!!!!!!! Даже си ги държим в луксозна зграда на жълтите павета?!?!
  • 10 Реалист

    0 0 Отговор
    Примки с тел по дупките на оградите - изпитана рецепта. После го заравяш да тори земята.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове