14 Февруари, 2017 04:14 1 251 0

Инициатива на Младежкия Червен кръст

  • свети валентин-
  • червен кръст

На 14 февруари от 12:00 до 15:00 и от 16:00 до 19:00 ч. БМЧК – София ще проведе антиСПИН кампания в мол “Paradise”, където ще бъде обособена арка от червени балони на сърца, обозначаваща любовния кът на БМЧК – София. Доброволците ще бъдат разделени на три малки пункта – за обвързани, необвързани и деца (творческа работилница). Ще се раздават брошури, ще могат да се играят различни игри, най-малките ще изработват гривнички и валентинки, всички ще могат да оставят своите любовни послания на стена и да си направят #selfie с ръчно изработените любовни рамки. Mr. Lion (плюшен лъв) и купидончетата ще внасят много настроение през целия ден.

Бургас

Доброволците на БМЧК-Бургас ще проведат антиСПИН кампания на територията на 4 училища - Търговската, Немската и Английската гимназия и ПГРЕ "Г.С Раковски", където ще раздават на учениците червени лентички, сърца-валентинки и информационни брошури. Вечерта доброволците от клубовете в съответните училища ще запалят огнени панделки от свещи в знак на съпричастност със засегнатите от HIV по целия свят и като призив за отговорно сексуално поведение у подрастващите. Такива акции ще проведат и доброволците от общинските клубове в Несебър, Айтос, Царево, Карнобат и Сунгурларе, като ще подготвят и валентинки с пожелания и надпис "Обичам те" на различни езици.

Варна

На 14.02.2017 г. от 16:00 ч. доброволците на БМЧК-Варна ще бъдат в Grand Mall Varna, където ще раздават антиСПИН картички и презервативи. Те ще анкетират посетителите относно познанията им за ХИВ/СПИН и начините за предаване на вируса. Ще има информационен „остров“, на който ще се демонстрира правилното поставяне на презерватив. Ще има изработено и голямо сърце с надпис „Любовта за мен е...“ , където минувачите ще бъдат подканвани да оставят своето собствено продължение на посланието. „Супер герой“ ще раздава презервативи, а доброволците ще се снимат с гостите на мола в рамка #обичай безопасно. Ще се организират също и забавни и информативни игри за двойки.

Шумен

На 14 февруари от 12.00 ч. ще се организира хепънинг пред Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ в гр. Шумен, съвместно с ОЗЦ гр. Шумен и РЗИ– Шумен.

Силистра

На 14 февруари от 14.00 до 17.00 часа във фоайето на Община Силистра ще се проведе изложба-базар с изработени от доброволци на БМЧК сувенири по повод Св. Валентин. С набраните средства ще бъде осигурено хранително подпомагане на необхванати в социални програми бенефициенти от община Силистра.

Монтана

От 11:00 до 13:00 часа в центъра на гр. Монтана доброволците на БМЧК, РЗИ – Монтана и Общински съвет по наркотичните вещества организират информационна АНТИСПИН кампания. Освен раздаването на традиционните валентинки, брошури и презервативи, кампанията включва възможност всички желаещи да се снимат в любовно сърце, както и да се включат в игрите за двойки.

Стара Загора

В Стара Загора от 15.00 до 17.00 часа ще се проведе инициатива под наслов „Балкон на Ромео и Жулиета”. Тя предвижда изработване на балкон, от картон, разположен в парк “5-и октомври”. Доброволци с китари, ще изпълняват балади и нежна музика на всички влюбени, проявили желание да спрат пред „Балкона на Ромео и Жулиета”. На всяка двойка ще бъде направена снимка, ще получи своя любовна история, информационни материали и презерватив.

Доброволците от Казанлък и Чирпан ще отбележат Деня на влюбените, като раздават информационни анти-СПИН материали и презервативи на своите връстници от 11-и и 12-и клас в училищата.

Сливен

В "S Mall" - Сливен от 12 до 14.00 часа ще се проведе акция под надслов "Любовта е отговорност", в която доброволците на БМЧК ще раздават презервативи и листовки и ще информират посетителите за същността на превенцията на ХИВ/СПИН, съвместно с РЗИ-Сливен, чиито служители ще правят безплатни изследвания за ХИВ. Доброволците са подготвили постер и картички с пожелания за любов и грижа. В ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" доброволците на БМЧК-Сливен ще проведат семинар на тема "Любовта е отговорност".

Благоевград

Във връзка с 14 февруари, в центъра на Благоевград, доброволците на БМЧК – Благоевград ще раздават "валентинки" и балони, и ще събират пожелания за празника на виното. В Сатовча и Хаджидимово младежите ще раздават "валентинки" в училищата. На 15.02 в центъра на Гоце Делчев ще се раздава освежителен айран в знак на безмилостната борба с главоболието след 14 февруари.

Плевен

За 14 февруари доброволците в Плевен ще раздават информационни материали, презервативи и валентинки. Желаещите ще могат да се снимат със специално изработена празнична любовна рамка.

Видин

На 14 февруари клубовете на БМЧК организират благотворителни базари и фондонабирателни акции във видинските гимназии. На базарите ще се продават ръчно изработени картички, пожелания и сувенири с традиционни за областта любовни и „зарезански“ мотиви.

Ловеч

На 13.02 от 17.30 часа, БМЧК-Ловеч, съвместно със „Сити Център“ и доброволци от местната библиотека, организират парти с викторини, забавни игри, дегустация на вино, снимки с Купидонка и Трифон, раздаване на презервативи и информационни материали. Информационни материали и презервативи ще се раздават и на самия 14 февруари в трите големи гимназии в Ловеч, както и в гимназиите и сред гражданите на Тетевен, Априлци, Луковит и Летница.

Търговище

БМЧК-Търговище ще отбележи 14 февруари от 14 до 17 часа в центъра на града с инициативата „Празник на любовта”. Дейностите включват караоке, бързи срещи, снимки с любимите, много игри и изненади. Събитието ще се проведе съвместно с Общинския съвет по наркотични вещества, Регионалната здравна инспекция и Центъра за работа с доброволци към Клуба на НСО-Търговище.

Доброволците от Попово и Антоново ще раздават валентинки и информационни материали на връстниците си в училищата.

Кърджали

Доброволците на БМЧК от Кърджали, Момчилград, Крумовград и Ардино организират кампания по повод 14 февруари под мотото „Любовта през моите очи”. Преди празника, в Крумовград, Ардино и Кърджали ще бъдат организирани арт ателиета за валентинки и картички с пожелания и презерватив. Ръчните изделия ще бъдат изложени на благотворителен базар в НОИ–Кърджали, като с набраните средства ще се проведат ателиета с децата и младежите от ЦНСТ и защитено жилище – Кърджали за 1 март. На 14 февруари в Ардино, Крумовград и Момчилград ще се проведат информационни кампании с раздаване на валентинки, информационни материали и презервативи.

Ямбол

Във връзка с Деня на влюбените, БМЧК-Ямбол организира дискусии с младежи в училищата. Общинските клубове на БМЧК в Болярово, Ямбол, Елхово, Стралджа и Тунджа ще проведат информационни антиСПИН кампании по централните улици на градовете и ще раздават информационни материали, валентинки и презервативи. В Стралджа ще бъде изготвена «Пощенска кутия с пожелания», където всеки ще може да пусне своя поздрав-валентинка за любим човек, а доброволците на БМЧК – Стралджа ще ги предоставят лично на получателите им. В СОУ «П. Берон» гр. Болярово ще се проведе игра-викторина «Въпроси и отговори на тема HIV/СПИН“ под мотото «Обичай себе си!».

Пазарджик

За 14 февруари младите червенокръстци от Пазарджик са направили 1000 картички с презерватив по повод двойния празник, които ще бъдат раздавани на пункт в центъра на града от 11.30 часа. Там ще има и доброволец, в ролята на Купидон, много балони, а минувачите ще могат да поиграят на любовен дартс, специално за всички влюбени. Мотото на кампанията е традиционното „ОБИЧАЙ БЕЗОПАСНО“.

Доброволците от БМЧК-Панагюрище също ще раздават валентинки и бонбони с късметчета.

Кюстендил

По повод 14 февруари, доброволците на БМЧК-Кюстендил ще организират благотворителен базар в центъра на гр. Кюстендил с ръчно изработени бижута, гердани и обеци, в полза на програма „Топъл обяд“ на БЧК. На място ще се изработват и картички с празнични пожелания. В Дупница и Кочериново ще се раздават информационни материали и презервативи.

Хасково

По повод 14 февруари клубовете на БМЧК в ПМГ „акад. Боян Петканчин” - Хасково, ПГХХТ „проф. д-р Асен Златаров” - Димитровград, СОУ „Неофит Рилски” – Харманли и СОУ „Христо Ботев” – Ивайловград ще организират информационни антиСПИН кампании „Любовта е...?”. Всички двойки ще могат да се снимат със специално изработени рамки под формата на сърце. Както всяка година, ще бъдат раздавани презервативи, късметчета и бонбони. А за самотните на този празник ще има безплатни прегръдки.

Разград

„НЕКА ЗАЕДНО ДА ОТКРИЕМ ЛЮБОВТА” е мотото на кампанията на БМЧК - Разград. Тя включва хепънинги в централната част на градовете Разград (от 16.00 часа на площад „Ларго”), Кубрат и Лозница с раздаване на сувенири, листовки и презервативи. В 4 училища в Разград и Исперих ще бъдат поставени кутии за събиране на послания по повод Св. Валентин. На централния площад в Исперих ще бъде организирано парти на открито с участието на местни младежки групи, както и награждаване на най-добрите послания за празника. В младежките дискотеки в Разград ще бъдат разпространявани информационни материали и сувенири. Доброволци на БМЧК са подготвили дискусии на тема безопасни сексуални взаимоотношения и превенция на ХИВ/СПИН в часовете на класа в ПМГ, ГПЧЕ - Разград, ПГССВМ – Лозница, Гимназия „В.Левски”-гр. Исперих, СОУ„Хр.Ботев”-Кубрат.

Доброволците на БМЧК ще разпространяват информационни материали - брошури, картички и листовки в учебните заведения в Разград, Кубрат, Лозница, Исперих и Самуил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове