14 Февруари, 2017 06:30 1 079 2

Спасиха Екатерина, която се роди 600 грама

  • преглед на печата-
  • спасиха-
  • екатерина
Спасиха Екатерина, която се роди 600 грама - 1
Снимка: Труд

Най-малката героиня в МБАЛ Бургас е Екатерина Гогова. Тя е бебе, дълго чакано заченато ин витро. Заради проблеми с бременността на майка си идва на бял свят преждевременно в началото на осмия месец с тегло много по-ниско от нормалното – едва 600 грама, съобщи в. "Труд".

Днес животът ѝ е вън от опасност и тя ще се развива нормално като другите деца, благодарение на общите усилия на лекари от три отделения на УМБАЛ Бургас.

Първоначално майката е настанена в Родилно отделение, където се опитват да задържат раждането максимално дълго, за да дадат още време за развитие на плода, след това жената постъпва и в Гинекологично отделение. Майката е под постоянно наблюдение на лекарите, които са готови да реагират във всеки един момент.

24 часа: Българинът, клал бременното си гадже в Лондон, превъртял след тежка мисия в Легиона

Българинът Петър Петров, който бе осъден на 21 г. затвор за клането на бременната си приятелка Ана Кампос в Лондон, е получил психически срив след тежка мисия докато е бил във Френския легион, съобщи "24 часа".

Младият мъж, който е от Поморие, не успял да се възстанови психически, започнал да проявява агресия към колегите си, поради което е бил изгонен от чуждестранния легион. След тези събития Петър се установил във Великобритания. Той от години не се е връщал в родния град, разказаха поморийци.

Стандарт: Гръцката банка: Драхмата ще ни превърне в Северна Корея

Грексит ще бъде с фатален край за Гърция, обяви управителят на централната банка Стурнарас. Той посети парламента и призова полиците в страната да се вразумят. Според него трябва да се намери общ език с МВФ и кредиторите. "Хвърлихме толкова много усилия. Една крачка назад няма да ни навреди", обяви банкерът.

Той бе категоричен, че връщането на драхмата ще съсипе страната. "Това няма да е просто девалвация, а бедствие. Имаме задължения в евро и всички ще искат да им плащаме в евро. Границата ще се затвори и няма да можем да пътуваме. Тези, които говорят глупости, че нищо лошо няма да се случи, нека си вземат билет за Северна Корея и да видят какво е там",

Монитор: ДАНС ще превъзпитава разкаяли се екстремисти

ДАНС и МВР ще интегрират разкаяли се радикализирани лица. Това е записано в „Плана за изпълнение на Стратегията за противодействие на радикализацията и тероризма“. Мерките в него трябва да заработят до 2020-а година. Въпреки че крайният срок не е наближил, вече се правят стъпки за изпълнение на стъпките, като в точка първа, подразделение 9 е записано, че се разработва програма „на централно и регионално ниво за деангажиране, дерадикализация и рехабилитация на лица, желаещи излизане от екстремистки среди“.

Дума: Бавното усвояване на еврофондовете сринало инвестициите

Основен двигател на икономиката през миналата година е било вътрешното търсене за сметка на инвестициите, които са намалели заради забавеното усвояване на средствата от Европейския съюз (ЕС). Това е записано в прогнозата на Европейката комисия (ЕК) за икономиката на България през тази и следващата година. За тази година се очаква ускоряване на инвестициите заради стартирането на повече проекти, финансирани с европейски средства. Като основен вътрешен риск пред растежа от комисията посочват именно усвояването на еврофондовете и политическата несигурност. Сред основните външни рискове са по-слабото търсене от основните търговски партньори от ЕС и нарастващите цени на петрола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове