Last news in Fakti

23 Февруари, 2017 12:34 1 893 3

БСП подписа споразумение с КООСО

  • бсп-
  • споразумение-
  • коосо

Мобилизират 15 000 члена за подкрепа на изборите

БСП подписа споразумение с КООСО - 1

„БСП увеличава подкрепата за коалицията, която регистрирахме за изборите. Днес подписахме споразумение с Конфедерацията на обществени организации от сигурността и отбраната (КООСО). В нея членуват 13 неправителствени сдружения, които имат структури в цялата страна и около 15 000 члена”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

КООСО включва неправителствените сдружения: Алианс Български командоси, Асоциация на завършилите академията на ГЩ на Руската федерация, Асоциация на завършилите Колежа по отбрана на НАТО в Рим, Асоциация на Сухопътните войски, Асоциация на комуникационните и информационните специалисти, Българска авиационна асоциация, Българско бюро за разузнаване, Клуб 199, Независим национален съюз на офицерите в България, Сговор за демократична алтернатива, Съюз на парашутистите в България, Център за изследване на асиметричните рискове и заплаха за сигурността на Югоизточна Европа и Черноморския регион, Асоциация на учените в областта на сигурността и отбраната. „Изключително сме им признателни, че с професионализма и с експертизата си се включиха в изготвянето на платформата на БСП за изборите. След това разчитаме на тях в подготовката на управленските политики“, допълни Нинова. По повод подписаното споразумение тя обясни, че в него се декларира отстояване на общи възгледи и позиции по темите – суверенитет, сигурност и независимост на страната. „Конфедерацията ще работи за предизборното мобилизиране на своите членове и симпатизанти в тази кампания, както и ще използва целия си авторитет и влияние в обществото за постигане на изборна победа”, подчерта Корнелия Нинова и изказа своята благодарност пред представителите на КООСО.

Полк. о.р. Иван Иванов: Когато БСП спечели изборите и управлява МВР, ще спре и разгромът на армията

„Убеден съм, че когато БСП спечели изборите и управлява МВР, ще спре и разгромът на армията“. Това заяви полк.о.р. Иван Иванов, почетен председател на Конфедерацията. Той посочи, че в този раздробен сектор, който наброява над 65 организации, Асоциацията на завършилите Колежа по отбрана на НАТО е единствената структура, която обединява. „От 2009, 2013 и сега- за трети път подписваме предизборно споразумение с БСП. Причината е, че единствено БСП, когато управлява сектор „Отбрана“, има стабилност, гради се и се създава национална сигурност“, допълни той. Полк.о.р. Иванов припомни, че по времето на кабинета „Борисов-1“ МВР е била разбита структура. „Само тогава над 1370 офицери, майори, подполковници, напуснаха армията заради тази нестабилност. По времето на кабинета „Орешарски“ само 36 офицери са напуснали“, уточни той. Според него сега отново има кадрово безумие – над 7000 човека е некомплекта на армията. „Това води до невъзможност армията да изпълнява своите задължения“, коментира той.

Полк.о.р. Иванов припомни и че по време на ръководството на БСП над 1700 човека са били спасени от уволнение с ревизията на Плана за развитие на българската армия 2020 година. „Над 56 млн.лв от бюджета на Министерството на отбраната бяха дадени за социални придобивки на военнослужещите“, каза още той.

Полк.о.р. Стоян Михнев: Искаме да сме достойни членове на НАТО

„НАТО иска повече националност, защото има разлика да си член на НАТО и да си достоен член на НАТО. Ние това искаме. Всяка държава трябва да гради собствени силни сили за национална сигурност“, допълни по темата полк.о.р. Стоян Михнев, председател на Управителния съвет на организацията. Той подчерта, че е първият българин, завършил висшия курс за ръководни кадри на НАТО.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 командоса

    2 6 Отговор
    Браво да сте живи и здрави

    Коментиран от #2

  • 2 Корадо Катани

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "командоса":

    Тези и майка си биха продали. Един път стомна за вода не беше ли достатъчно, или корупцията и "купуването" на длъжности са вечни?
  • 3 Зузу

    2 1 Отговор
    Абе нали по Закон армията беше надпартийна, безпартийна? Тия местните кадри на постовете и сини и червени са такива законопрестъпници,че да се чудиш с какви очи изобщо са пред кадър? И герберите и бесепарите допринесоха за разгрома на БА с годините. Само си Калинкизираха едрите постове и ни втелясвахас обещания. Аз обаче се чудя не на партийните мижитурки за кокал, а на самите военни и ченгета? как така уж са надпартийни, уж са национални институции-структури, а се оказа, че служат на партии? Ей това не мога да вдяна - уж сме надпартийни, а партии ни управляват? Говоря за БА и МВР изобщо. Голяма лъжа са тия политици, до един ни будалясват май? Повечето ни лъгаха и дори с тези партийни назначения са за затвора - нарушиха конституционалните изисквания за мВР и БА - да са безпартийни. Тоест, да не се управляват от партии и да защитават лобират за партии. А то я виж? От партия на партия скачат?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове