25 Февруари, 2017 09:54 1 378 15

Трябва постепенна отмяна на санкциите срещу Русия

  • илияна йотова-
  • бсп-
  • русия-
  • санкции

„Трябва постепенно да се пристъпи към отмяна на санкциите срещу Русия”, заяви в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

„България изобщо не е сама в тази позиция. Има много гласове по тази тема дори и в Германия. Има приета декларация на френския парламент за отмяна на санкциите, защото те вредят на обикновените хора в европейските страни”, подчерта Йотова.

„С президента Румен Радев работим добре, работим в екип, съветваме се за неща, които трябва да излязат като общи позиции. Виждаме се тогава, когато е необходимо”, каза още тя.

„Моя лична амбиция е да покажем един нов стил в отношенията между президента и вицепрезидента – интелигентни, разумни хора, които работят в екип и утвърждават авторитета на институцията”, обясни Илияна Йотова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПП ВЪЗРАЖДАНЕ

    14 15 Отговор
    ДОЛУ БСП !
  • 2 нинова

    14 10 Отговор
    казала 9-тата дупка на кавала
  • 3 xxxЗН

    10 11 Отговор
    вицепрезидент - ЗКПЧ
  • 4 гост 2

    11 18 Отговор
    Не ли по добре първо да има постепенно изтегляне от Крим ,пък после ще има и постепенна отмяна на санкциите.

    Коментиран от #9

  • 5 Боко

    14 8 Отговор
    Браво Илияна само така.
  • 6 681 БЪЛГАРИЯ

    19 10 Отговор
    България е под ножа на ЕС И НАТО каквото кажат те това ще е и точка ! Санкциите трябва да паднат Крим вече е Руски и точка ! България трябва да дружи с Русия но без комунизма !!
  • 7 Гост

    18 3 Отговор
    Хора как винаги като чета коментарите там все е пълно с доло тез, ние сме най-хубави, или ти на мен не ми казвай аз знам всичко, но истината е друга и е ясно видима стиха да погледнете отвъд носа си и глупостите, които други ви диктуват, а тя е, че строежът на Северен поток 2 продължава (за разлика от проваления Южен поток), а и не е спирал и за миг т.е. Германия ще купува още повече газ от Русия, което означава още пари за Русия, Мерцедес изграждат нов завод там, фермерите на запад спряха да протестират, че продукцията им отива на вятъра защото тихо и без излишен шум пак си я пласират в Русия, и кой тогава подкрепя и изпълнява безрезервно санкциите - ние с едва кретаща икономика на социални помощи към ЕС и защо, защото постоянно някой ни натяква, че ако не е той на власт край, ако ЕС ни погледне накриво край, а на държавния интерес м..ната му.
  • 8 misli posle govori

    6 2 Отговор
    В дружбата няма нищо лошо, стига да има взаимна полза.
    От данните публикувани тук, петата колона на Русия да обясни кога ще стигнем равно или положително салдо.
    url http://export.government.bg/ianmsp/chujdi-pazari-spisak/Rusia url

    Години Стокообмен Износ Внос Салдо
    2006 4168.5 228.4 3940.1 - 3711.7
    2007 4159.3 446.3 3713.0 - 3266.7
    2008 5983.4 614.4 5369.0 - 4754.6
    2009 3533.0 407.5 3125.5 - 2718.0
    2010 4735.3 584.7 4150.6 - 3565.9
    2011 6492.2 754.1 5738.1 - 4984.0
    2012 7527.6 722.0 6805.6 - 6085.8
    2013 7135.9 775.8 6360.1 - 5584.3
    2014 6020.8 706.2 5314.6 - 4608.4
    2015 3942.9 439.0 3503.9 - 3064.9

    Трябва да забележите в кои години салдото се подобрява и кога се влошава.Аз, не виждам нищо добро в изтичането на толкова милиарди в посока извън България.Кога започва да се надава вой, че санкциите "много ни вредят" като почти нищо не можем да изнесем на руския пазар и да познаете продажниците.

    Даже ще Ви спомена за случай от една фирма от Русе работеща близо до безмитната зона какво прави.Идват стоки с тирове от Турция, които се преопаковат и претоварват, като български стоки.В последните два месеца български шофьори говорят, че турците умишлено ги бавели с натоварването с по 3-4 дни..За Бяла техника става въпрос, която се изнася от Турция.Аз игрите им не ги хващам, но явно нещо се случва, посоката на износа е Руската федерация
  • 9 Путин

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост 2":

    Ще има да чакаш...
  • 10 Реалист

    9 5 Отговор
    Тя не може да спре едни прости цигани дето тормозят родителите и, тръгнала да спира санкциите към Русия. Покажи първо, че можеш да направиш нещо смислено пък тогава оправяй световните въпроси.
  • 11 трололюбец

    9 11 Отговор
    Народа отдавна го е казал , пази боже сляпо да прогледне ! От треторазрядна платена "журналистка" до Европарламента , че сега сигурно си мисли ,че е ГЕО ,а не вице , вчера я пуснаха с парашута , днес вече си показва рогата ! Тя ще дава акъл какво да правела България , че и половин Европа набърка , ако я чуят такава м..на ще и теглят , че ще забрави къде е София , а не Брюксел
  • 12 стоян георгиев

    5 8 Отговор
    после що ни бият дет ни фанат???ами щото имаме такива като иотова и летеца,тъпии неадекватни политици.сега те се приравниха с наи-изпадналите западни.имало в германия дето протестирали срещу санкциите:)))!има да ,ама нека се види кои са.всъщност за да отпаднат санкциите русия трябва да направи ходове с които да спре да застрашава европа,но тва летеца и заместничката му не ги интерасува ,пък и едва ли биха могли да разберат като причинно следствени връзки,те си живеят подобно на избирателите им в очакване на възкресението на баи тошо и връщането на партизаните.няма да ни учудят с нищо особено ако пък и се окажат на власт по-дълго.мизерия ,глед и никаква адекватност с останалите европеиски държави.
  • 13 Диктатура на пролетариата

    4 2 Отговор
    Национализиране на крупните средства за производство на инфраструктурите и националните природни богатства - мини, язовири, ВЕЦОВЕ ТЕЦОВЕ. Електро производството, организиране на селското стопанство с възможности за малкия, средния и големия земевладелец и животновъд чрез национа програма с една единствена цел: развързване ръцете на хората за смислена трудова дейност и инициатива. Национална програма където да има шансове за всеки според неговото разбиране, желание и възможности! Не едни с обиколки напред а други сковани на място като магаре с букаи ! Това дето го има днес е Българското ГУАНТАНАМО! Всички партии днес имали програми - но коя от тях е тази дето отваря задънената улица на низките слоеве от населението? Стига вече с лозунги и кьор фишеци! Става страшно в низините и може да се завихри и смрачи по висините!
  • 14 Смирненски " Каменарче"

    1 0 Отговор
    С тъмносив каскет и с побеляла риза, дързост в погледа гори! .... Хей другарю ти какво решил си с чука? Кой аз ли? Път! Път ще се прокара друже тука , нов ПЪТ в тези КАНАРИ!" Голяма е канарата ни днес господа т чукане то и нази чака! Здраво чукане се иска от нас белким я проряза за НОВ ПЪТ!
  • 15 Morgoth

    3 0 Отговор
    Санкциите към Русия трябва да отпаднат наведнъж, а не постепенно. И това трябва да дойде след преговори с Украйна и запада които да поставят основите на дългосрочно сътрудничество с крайна цел обединение на целия континент.
    А БСП трябва да бъдат държани далеч от всякаква власт!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове