Last news in Fakti

27 Февруари, 2017 12:02 1 108 11

ГЕРБ започнаха санирането - сега да направят национален референдум дали да се продължи

  • димитър танев-
  • герб-
  • саниране-
  • референдум

Санирането е държавна „пирамида“ – всяко семейство е платило по 1000 лева за саниране на 2000 от 700 000 панелни жилища в България, казва Димитър Танев

ГЕРБ започнаха санирането - сега да направят национален референдум дали да се продължи - 1

От Благоевград бившият премиер Борисов коментира, че ако не било одобрявано безплатното саниране, то можело на 26 март да се спре. Отново закани и ултиматуми като на президентските избори? Политически коректно е ГЕРБ, които започнаха санирането, да инициират национален референдум дали то да продължи.

Това коментира заместник-председателят на „Движение България на гражданите” от РБ и кандидата за народен представител на Стара Загора Димитър Танев в отговор на коментара на председателя на ГЕРБ за ползата от санирането.

По думите на Димитър Танев икономически е по-прагматично да се спести един милиард лева годишно, новият парламент да намали ДДС на 18% и този милиард да остане при хората и бизнеса.

Всяко българско семейство е платило по 1000 лв. за санирането на едва 2000 блока от общо 700 000 панелни жилища в страната и ако трябва да бъдат санирани всички, ще са нужни още 30 години, посочва Танев. Това саниране всъщност е държавна пирамида, при която последните плащат печалбата на първите, подчерта Танев и добави, че винаги е бил критичен към програмата и целия й замисъл и изпълнение.

По думите му, санирането не е безплатно и разделя хората на такива, на които уж държавата (а всъщност всички останали) са им платили ремонтите, и другите, които ще трябва да почакат 30 години. Излишни са заплахите за спиране на санирането, защото всеки от тези хора, неживеещи в санирани блокове, не желаят с техните 1000 лв. да се санира чужд апартамент и държавата да им взима данъци, за да ги дава на корумпирани кметове да облагодетелстват приближени строителни фирми, каза още Танев.

Той добави, че е предлагал промени в програмата, защото вместо да започне с обновяване на студентските общежития, където в една стая живеят по няколко студенти, държавата санира частни имоти, а сред тях и необитавани, подчерта още Димитър Танев от РБ.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кирил

    5 0 Отговор
    този депутат от снимката прекарваше работното си време в министерството на образованието да урежда държавни поръчки за фирмите водещи се на членове от семейството му
  • 2 инженер

    3 6 Отговор
    1000 лева x 30 = 30000 лева. средно 15 години с по ниски сметки за парно 500 лева x 15 = 7500 лева. 15 години по дълъг живот на сградите. При един умерен наем 420 лева на месец около 5000 лева на година x 15 = 75000 лева . Всяко семейство ще спечели 52500 лева. Ако тези пари се дадат за атомни централи, или камъни ( цанкови) един тесен кръг от хора ще вземат бонуси , а 99 % от населението ще пие стдена вода.

    Коментиран от #5

  • 3 Глупак

    10 3 Отговор
    Ако народът ни се посъбудил малко, ГЕРБ не би трябвало да вземат повече от 5 % .
    Не е проблем да им се проследят и офшорните сметки…. 90% са мултимилионери !!!!!
    Целия ни така наречен елит е за трудови лагери. За друго и не стават.
    Време е за изненади !!!!!!!!

    Коментиран от #6

  • 4 ГРОБ

    2 2 Отговор
    Щом може да крадем от стиропор, значи може и без референдум. Важното е да се въртят едни милиарди, не къде отиват!
  • 5 няма проблем

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "инженер":

    След 15 г. ще ти се обадя да те питам къде са ми 52-то хил. лева!

    Коментиран от #7

  • 6 инженер

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Глупак":

    Най страшното е когато глупаците вземат властта. Например когато Ленин е обявил , че болшевиките са якобинците на пролетарската революция и почти всеки грамотен човек е бил ликвидиран, е настъпил глад, неграмотните мужици не са могли да се оправят и тогава Ленин е разрешил НЕПА и са правили маргарин от нефт. Ако маргарина все пак е бил храна , има сериозни съмнения , че ще можем да се нахраним с жаби и гущери от Цанков камък или беленския гьол.

    Коментиран от #9

  • 7 инженер

    1 6 Отговор

    До коментар #5 от "няма проблем":

    15 години е средностатистически и ако след 15 години, блокът където е вашето жилище е саниран , вие можете да го продадете на цена най малко с 30 000 лева по голяма , купувате си апартамент на старата цена в друг блок , където собственикът му е писнало да чака и е тръгнал да емигрира и след най много 15 години и новият блок санират и вие го продавате и с 80 000 лева повече защото първите 30 000 сте инвестирали в земя , която продавате и печелите 20 000 и вие или вашите деца емигрират, но не като берачи на ягоди. Ако това не стане опитайте се да си спомните за кого гласувахте 2017 год и отидете да разгледате гордостта на България АЕЦ Белене , ако не са ви пратили в трудовия лагер към нея.

    Коментиран от #8

  • 8 няма проблем

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "инженер":

    Сори пич, ама нещо са ти много криви сметките - няма как едно жилище, чието саниране е струвало сега 15хил. лв., след 15г да струва 30 хил. повече.

    Коментиран от #10

  • 9 Поп Грую

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "инженер":

    Тая зима бяхме на ръба на енергийна криза. В големите градове сваляха напрежението до 190 волта. Догодина ще сме още по-зле, заради очистителните съоръжения на маришките ТЕЦ-ове. През 2020 ще цъфнем и ще вържем - газопроводът "Дрежба" спира. Ще си имаме и куфар без дръжка - атомен реактор за един милиард, без атомна централа.
    Да живей Бойко Борисов, който спря "Южен поток" и АЕЦ "Белене"!
    Ура за стиропора!

    Коментиран от #11

  • 10 инженер

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "няма проблем":

    Ами работата, е че ефектът от санирането е 52 500 лева, но то е без пари , но с голяно чакане и 30 000 лева е компромис time is money, времето е пари както казват. Това е пазарна хипотеза . Спомням си , че една колежка си продаде панелният апартамент за 30 000 в зелено , непосредствено около промените и емигрира някъде. 30 000 долара , когато долара гонеше 10 лева , а панелното жилище е било купено за 20 000 25 000 лева, когато вече се чакаше 20 години за ново жилище.
  • 11 инженер

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Поп Грую":

    Сега маришките тецове няма да ги затворят толкова бързо. Най рано 4 години. Но понеже това е финасов проблем, който най трудно се решава от най бедните , на нас ни обещаха да не ни пипат до 2030 година. Сега такъв студ се случва веднъж на 10 години, но няма гаранции , че не може да се случи 3 години под ред. Е най евтино е да ползуваме газов калорифер за една седмица. би ни излязло много по евтино - стотици милиони , вместо десетки милиарди. Или пък високоефективни климатици. Те пък се изплащат за времето на живота си и в комбинация с топлоизолация са едnо от най - евтините решения. Ако искате да карате товарно такси няма да си купите Ягуар. Южен поток го спряха европейците и той беше неосъществим без нарушение на евронормите , а оттам идват парите. Трябваше да платим доста без гаранции за възвращаемост. На самите руснаци им е по изгодно по друг алтернативен път през Турция , защото те са голям консуматор. И естествено е най добре да ни изкарат нас виновни, защото иначе биха си развалили отношенията с евентуални клиенти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове