Last news in Fakti

1 Март, 2017 11:45 763 4

18% ДДС предлагат реформатори

  • найден зеленогорски-
  • ддс-
  • икономика

Над 14 милиарда фискален резерв, над 3 % ръст в икономиката – втори в Европа, и безработица под средната – това оставихме на България

РБ ще намали ДДС от 20 % на 18 % и прагът за регистрация на фирмите по ДДС от 50 хиляди на 200 хиляди лева, каза пред бТВ Найден Зеленогорски.

Той посочи, че финансовата стабилност и здравата икономика биха гарантирали увеличаване на доходите, а не обещанията. Това са обещания като на сватба, на която днес се обявяват подаръците, а утре се дават. Само че в този случай след изборите никой няма да ги даде.

Това каза шефът на предизборния щаб на РБ и водач на листите на РБ-Глас народен в Плевен и Варна, по време на дебата за Плевен, който днес се проведе по БТВ. РБ е за силна държава в образование, здравеопазване и култура, за запазване на устойчивия икономически растеж, за повишаване на доходите и справянето с битовата престъпност. Ще работим за повишаване на стандарта на живот, каза още Зеленогорски. РБ залага в програмата си намаляването на ДДС от 20% на 18 % за 4 години, увеличаване на прага за регистрация на фирмите по ДДС от 50 хиляди на 200 хиляди лева, преминаване от разрешителен към уведомителен режим при стартиране на бизнес, обясни той.

Според Зеленогорски ключово за Северна България е да се изравни нивото на инвестициите, което е три пъти по-ниско от средствата, влагани в Южна България. Той каза, че довършването на магистрала „Хемус”, на тунела под Шипка и инфраструктурата в Северна България трябва да бъдат специален фокус на държавата. На забележка на АБВ за изоставането на развитието на Севера, Зеленогорски му припомни, че АБВ до съвсем скоро беше част от управлението.

Зеленогорски посочи, че за двете години дясно-центристко управление се свършиха много положителни неща и макроикономическите показатели го показват. Дясно управление без РБ не е възможно. Дясно-център управление с патриотичен профил е най-доброто за страната, каза той.

Над 14 милиарда фискален резерв, над 3 % ръст в икономиката – втори в Европа, и безработица под средната – това оставихме на България, а ДПС сега „довършвате” държавата, отговори той на нападки от страна на ДПС. ОТ ДПС източват държавата, източиха и КТБ, сега „довършихте” реформите. От няколко месеца държавата не функционира, хората и бизнесът се оплакват от натиск, има реваншистки настроения на служебното правителство и по министерствата, посочи той.

Сега в Плевен има успешен кмет – Георг Спартански инвестира много в спортни и зелени площи, в инфраструктура, образование, средствата са увеличени няколко пъти, каза Зеленогорски. По думите му, при управлението на РБ е направен нов факултет в Медицинския университет в Плевен, отделени са в мандата на министър Кунева 2 милиона лева инвестиции за училищата в Плевен, направен е ремонт на моста в Чомаковци и на няколко други съоръжения, вложени са много средства в пътища и инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гнида

    3 0 Отговор
    Найденчо , где са те найдели и за политиката извикали . Май сте на кантар за парламента ? Това е защото правихте готини реформи и народа много ви харесва ..... Схвана ли ми иронията ... Преди изборите всички много приказвате , а после нищо . Политически трупове сте всички !
  • 2 ПЪЧЪТЪ

    0 0 Отговор
    Г-н плевенски, огледай се малко и ще разбереш, че трябва да вдигнеш ставката на комарджийниците х2, и да направиш редуцирана ставка на образователните материали и медицинските услуги на не повече от 12%. Така след двадесет години ще имаме един нов вид поколение, което ще мисли, чете и ще е физически и психически здраво. Окраде и предаде Плевен и сега викаш не стига, искаме още повече.
  • 3 номерца

    0 0 Отговор
    Тоя взе да лъже повече от Корнелия. Всичко това е станало на гърба на народа и със сигурност въпреки РБ.
  • 4 ндс

    0 0 Отговор
    18% ДДС не е голяма далавера!
    Да го направи 10 и тогава ще говорим...
    Че може и да почнем на изнасяме повече така, но кой знае :)
    На приказки знаем че всички са силни докато не грабнат властта!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове