3 Март, 2017 19:18 2 428 5

Христо Иванов към Тереза Мей: Не очерняй българите

  • тереза мей-
  • българи-
  • великобритания

Българите не са източник на заплахи за общото европейско бъдеще, а част от решението и необходим партньор за справянето с тях. Принадлежността към Европа трябва да се основава на върховенството на закона и на солидарността между всички.

Това заявява Христо Иванов, председател на “Движение Да България” в специално открито писмо, връчено на британския министър-председател Тереза Мей в деня на националния ни празник. Повод за това станаха нейните намерения да ограничи правото на пребиваване на граждани от България и Румъния във Великобритания като част от процеса по излизането на страната от ЕС.

В откритото си писмо Христо Иванов изразява своята позиция, че България трябва да вземе предвид това отношение към сънародниците ни при избора на подход, който ще следваме в бъдещите преговори за оттегляне на Великобритания от съюза. Това е и предвид факта, че българите работят и допринасят за благоденствието на страната, но вече живеят в ненужна несигурност, която за жалост ескалира с всяко следващо изказване. В писмото си до министър-председателя на Великобритания лидерът на „Да, България” подчертава, че обективно не се наблюдава тенденция към рязко увеличаване на броя на българските граждани, които се установяват в Обединеното кралство.

В допълнение се казва, че „Да, България” е нова политическа сила, която се бори за утвърждаване на върховенството на правото и води битка с корупцията и мафията. Това е част от общите заплахи пред бъдещето на съвременна Европа и ние трябва заедно да насочим усилията си към това да ги преодолеем, вместо да чертаем разделителни линии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mihala

    4 1 Отговор
    Тя се мисли за по-голяма от кралицата,та за едни некакви си българи.
  • 2 Доко Доко

    5 0 Отговор
    Защо Тереза Мей счита, че сме умрели да тичаме във Великобритания? Даже не ми сес тъпва там, освен за няколко дена на екскурзия, най-вече за да видя наистина ли купонясват в баровете като на филма "Ало, ало"? Там ходят гастарбайтери, но защото англичаните искат работна ръка. Ако ще емигрирам, то ще е далеч по друга звезда далеч от тоя лудник тук с вашите дяволски депутати законодателски простотии и рекет на корпоративни апетити - визирам някои оператори и нарочното пускане на болести вируси за да купуваме лекарства. да не броим вдигането на цената на водата, а тук поне вода има и няма причина да е висока цената! рекета над хората е тотален и затова са виновни всички политици досега - те дадоха правото на корпорации да са монополисти а на нас забраниха с техните разпоредби на практика да правим реално бизнес... Умрял съм ви за да дойда там даже не ми се и стъпва. Ако ще ходя на екскурзия ще е някъде из Азия - Япония Корея-Соуч, Тайван, Сингапур...кщъдето има екзотика, където ще се кискаме на Саке с гейшиите в бара до зори, а няма да слушам евро и бай Ганьовски простоти. Абе за къв праз ми е да идвам в тая Великобритания? Единственно кола Секънд Едищъън бих си купил от там, ако си струва офертата. Е и англичанка ако е на моя акъл бих си взел за булче. Ала едва ли.
  • 3 Поп Грую

    4 2 Отговор
    "открито писмо, връчено на британския министър-председател Тереза Мей" - ади ба! И кой го връчи? Лишеният от адвокатски права Христо Иванов, дето охраната няма да го пусне да припари до Даунинг стрийт?
  • 4 ИВО

    5 0 Отговор
    ТИ ФОСТАТЪЧНО СИ ГИ ОЧЕРНИЛ БЕ КРАДЕЦ
  • 5 све

    3 0 Отговор
    Със закриването на промишленост и замеделие, унищожаването на здравеопазване образование ...
    резултат: НЕВЪЗМОЖНОСТ БЪЛГАРИН ДА ЖИВЕЕ И РАБОТИ ДОСТЙНО в Бг.
    Ако хората не бяха търсили работа в чужбина щяхме да имаме 70% БЕЗРАБОТИЦА....
    Повечето са използвани и унижавани навън, но главно КАМЪКЪТ СИ ТЕЖИ НА МЯСТОТО.
    За това е задължитело да има ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА ПРЕХОДА. предателите на държавата да платят....
    Не леви или десни, а ПРЕСТЪПНИЦИТЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове