Last news in Fakti

6 Март, 2017 09:07 1 015 3

Шефът на "Бърза помощ": Ние сме боксови круши

  • георги гелев-
  • бърза помощ

Когато си вършим добре работата, ние сме анонимници. Когато се случи нещо лошо обаче, ние ставаме боксова круша. Това каза в сутрешния блок на БНТ д-р Георги Гелев, директор на "Бърза помощ" за София.

Той коментира последните обвинения, че линейките на "Бърза помощ" закъсняват. В 52-ро училище има голямо закъснение. То е от 2 часа и не е на "Бърза помощ", а на директора и учителката, които е трябвало да подадат много по-рано сигнал. От подаването на сигнала до пристигането на детето в "Пирогов" са изминали точно 27 минути.

Искам да поздравя колегите за перфектната работа. Сигналът е трябвало да бъде подаден много по-рано, а не със закъснение от 2 часа, категоричен беше д-р Гелев.

За инцидента в "Люлин" също няма проблем с "Бърза помощ". Линейката е пристигнала за 16 минути. На таткото може да му се е видяло много повече, но данните показват, че колегите са си свършили работата.

Винаги, когато се получи сигнал за блъснат пешеходец, особено дете, реагираме незабавно, поясни той.

От думите на д-р Гелев стана ясно още, че в "Бърза помощ" има недостиг от 90 лекари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зельоная марка

    1 0 Отговор
    Имам някакъв опит с викането на "Бърза помощ". Звънял съм няколко пъти и ми обясняват, че линейката е на път, а тя идва след два часа. Случи ми се и дежурният диспечер да запише погрешно имената и възрастта на пациентите за преглед, съответно пристига "Бърза помощ" и отказва да преглежда пациенти с имена, различни от записаното. Струва ми се, че пациентите са виновни за недостигащия персонал, за незаинтересуваността у лекарските екипи, за бавната реакция. Нали навсякъде другаде ще ви кажат - като не достигат, намерете си!
  • 2 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    АЛКОХОЛИКА ГЕЛЕВ НИЩО ДРУГО НЕ ПРАВИ ОСВЕН ДА ЗАПИВА ОТ ОБЯД.
  • 3 неутрален

    1 0 Отговор
    Пълни лъжи и глупости говорят тези от бърза помощ. На 2-ри септември 2016 г. се случи така, че посетихме един познат, който се оплака, че е много зле. посещението ни беше в 10 часа преди обяд, като поседях ме при него разбрахме, че човека наистина никак не е добре и решихме да извикаме бърза помощ. обадихме се на 112, но те ни прехвърлиха на бърза помощ, няма нищо лошо в това, но отсреща тази, която приемаше ме разпитваше невероятно отвратителни неща на които не можех да отговоря като обясних, че не живеем с този човек заедно и много подробности не знаем покрай неговите болести. Заключението беше отвратително, като каза, че от разказаното е разбрала, че това са хронични проблеми и трябва да се обърнем към личния лекар, но личната му лекарка беше в отпуск/свързах се с нея по телефона/. обадих се отново на 112 пак дълги разговори и обяснения с бърза помощ. След многото ми настояване се обади някакъв мъж и той се представи като д-р Георгиев отговарящ за смената и дежурствата, обеща ми че ще изпратят линейка, но трябва да се почака, съгласих се , това беше вече към 12.30 часа. Чаках линейка до 13.30 и тръгнах на работа, а човека, който беше с мен остана да чака. Някъде към 13.40 е пристигнала линейката , но екипа е отказал да вэеме болния. На другия ден/03.09/ притеснени отидохме да видим човека, но за съжаление - той беше почина. В листа, който прегледах от предходния ден от посещението, спешна помощ беше излъгала в час на повикването , написали, че са извик
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове