Last news in Fakti

7 Март, 2017 08:29 1 617 29

Корнелия Нинова: Каква е позицията на Борисов за Европа на две скорости?

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • избори-
  • герб

Този човек не се съгласи на дебат очи в очи нито веднъж в кариерата си

Корнелия Нинова: Каква е позицията на Борисов за Европа на две скорости? - 1

"От няколко дни се говори за Европа на две скорости. Каква е позицията на Бойко Борисов за това?" Въпросът отправи задочно лидерът на БСП Корнелия Нинова към Бойко Борисов по Нова телевизия. По повод несъстоялия се дебат тя заяви: „Имахме различни условия за дебата. Борисов настояваше да е с експерти, аз- да е лидерски. Ние смятаме, че експертите не могат да носят политическа отговорност. Лидерите носят отговорност. Той искаше да е с експерти. Отнесе се лековато, гледа на него като шоу или мач. Обясни ми, че ще стоим отстрани и ще ръкопляскаме. Този човек нито веднъж в политическата си кариера не се е съгласил на дебат „очи в очи”. Този човек е страхлив по природа. 15 години да си в политиката и нито веднъж да не си се съгласил на дебат с опонента си? Това е природа”, разтълкува Нинова.

Първа задача – спечелване на изборите с голяма разлика.

Втора задача – на другия ден след изборите "Позитано" 20 прави спешно проучване в партията с кого да управлява въз основа на резултатите от изборите и от това кой ще влезе в парламента и с колко.

Третата стъпка – БСП започва срещи с партиите, които искат хората, води разговори за програма и чак тогава се обсъждат имена.

Попитана дали БСП би направило отново коалиция с ДПС, тя отсече: "Каквото посочи допитването, това ще се опитаме да изпълним, но на база програма".

Соцлидерката зададе и задочни въпроси към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Поиска коментара му на заявеното от шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер намерение за Европа на две скорости. "Ние казваме не, защото не искаме България да е във втория двор на Европа, защото ние сме равноправни", настоя Нинова.

Лидерката на Столетницата за пореден път влезе в задочен спор с експремиера за неосъществения лидерски дебат.

"Бойко Борисов от 15 г. е в политиката – кмет, главен секретар на МВР, два пъти премиер – и нито веднъж в политическата си кариера не се е съгласил да се изправи в дебат човек срещу човек – той просто си е страхлив по природа", каза тя.

Корнелия Нинова разказа и своята версия за това защо не се състоя дебат между нея и Борисов: "Имахме различни условия за тази среща. Той – експертен дебат, за да поемат те отговорност за програмата. Аз – лидерски, защото експертите не могат да носят тази отговорност. Той искаше да е с екипи, отнесе се доста лековато към този дебат, гледа на него като шоу, като на мач – ние да ръкопляскаме отстрани. Не е имало предложение за лидерски дебат, а винаги само с екипи. Не желае човекът да участва в лидерски дебат", настоя тя.

Нинова разказа и за отношенията си с президента Румен Радев в момента и ги описа като "взаимно уважение".

"Вярвам в този човек. Нека го оставим да си върши работата. Три месеца бяхме заедно, той е дисциплиниран, подреден, мислещ човек", описа го тя и бе категорична, че не дава акъл на държавния глава – преценил е и е съставил този кабинет.

Тя обаче го определи по-скоро като кабинет на ГЕРБ и даде пример с конкретни имена на министри и зам.-министри, които са били част от правителството "Борисов", както и на областни управители, шефове на МВР, НАП и митниците.

"Работете си спокойно, щом Радев ви има доверие, трябва да си свършите работата", обърна се обаче Нинова задочно към служебните министри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    9 12 Отговор
    Ами просто не се е явил достойни опонент(неиронично)
  • 2 тройната куралиция

    18 16 Отговор
    Браво на Бойко! С комунист няма смисъл да се говори, те не са хора, с които човек може да се разбере, по добре да си направи дебат с кучето, би бил по интересен.
    Комунягите вече 28 години дрънкат едни и същи мантри и тъпотии, никой не е умрял да им слуша словестните им диарии, явно и Бойко не е!

    Коментиран от #3

  • 3 Аndi Muri

    11 15 Отговор

    До коментар #2 от "тройната куралиция":

    Колко ти плащат да ги хвалиш?

    Коментиран от #12

  • 4 Бай Ганьо

    16 9 Отговор
    Тази е като латерна,едни и същи глупости дрънка постоянно. Не чула каква е била позицията на Борисов за Европа на две скорости, ами аз в това интервю не разбрах и нейната позиция ,тя знае само да плюе без да се види сама. Иска дебат, добре се защо не отиде на дебат с експерти от нейния кабинет и да кажат какво мислят да направят ако спечелят изборите а не само да плюят
  • 5 санкция

    9 15 Отговор
    Абе, тройчо, кумира ти " тиквата" реално е в политиката от 2001г. , като главен секретар на мвр, кмет, и министър. А това са 16 от 28-те години, за които говориш.
  • 6 БЪЛГАРИН

    11 0 Отговор
    В нормалните държави нормалните кандидати правят дебат и всеки казва какво предвижда програмата му и как точно предвижда да я изпълни.Но тук не е нормална държава и кандидатите не искат да направят нищо добро за България още по малко да си изпълняват предизборните обещания.
  • 7 Киро

    14 7 Отговор
    Винаги ми е било смешно, когато някакви комсомолци почнат да се правят на разбирачи на ЕС!

    Тази "дама" по-добре да обясни защо пропагандира за Русия, а пък синчето и е в САЩ?

    Ей такива са наследниците на куманягите, нагли лъжци и лицемери!
  • 8 утрален

    14 6 Отговор
    Гледах цялото предаване и не чух нито едно конкретно решение или мнение по темите . През цялото време само плюеше и съскаше Курнелия . "Ще видим , ще се съберем да попитаме , рано е да се каже .........." По другата телевизия Радан - същия , от една школа са явно .
    Не се ходело на дебат с експерти ??? Защо ??? Какъв е проблема ???
    Тя явно си е мислила , че дебат с Бойко трябва да е като скандал в кокошарник ?!
    Боже , пази България от червените !

    Коментиран от #23

  • 9 onq s konq

    6 9 Отговор
    Нормално е да не иска да говори!И ас не говора с хора дето са ми под нивото и ценза които имам!Не може ас слет ката съм завършил едно полувише и едно цяло више да говора със среднис дето не може и да пише дори!Апсолютно го поткрепям и ше гласувам за него!

    Коментиран от #11, #13, #14

  • 10 све

    5 4 Отговор
    Трагично е КОГАТО В ДЪРЖАВАТА НИ,
    БЕЗ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ОБРАЗОВАНИЕ, ХОРАТА НЕ МОГАТ ДА ПОКРИЯТ ОСНОВНИТЕ СИ ЧОВЕШКИ НИЖДИ !!!!!!
    Толкова объркани, че се карат кой от досегашните политици е по-малък измамник.
    Всички досегашни ВЪН.
    ПП,, ВЪЗРАЖДАНЕ,,
  • 11 оня с магарето

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    АПСОЛЮТНО ПРАФ си кобилкин!Вече си имаме мерна единица за простотия - един кон !
  • 12 УДО

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Аndi Muri":

    А на теб колко ти плащат да питаш ? Или дядо ти е учествал в атентата на църквата" Свети Крал" сега "Света Неделя " на 16.04 1925 година.

    Коментиран от #15

  • 13 Кубой

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Ти имаш ценз да събираш слама
  • 14 КолтураМиЯнко

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    аПсолютно те поТкрепям господине който имате више и в никакъв случей не сте неграмотен.
  • 15 Аndi Muri

    3 10 Отговор

    До коментар #12 от "УДО":

    Не нито ми плащат нито дядо ми е бил като твоя дядо.Попитах защото немога да проумея,че някой ще си затвори очите за лошото управление на държавата по времето на тиквун.

    Коментиран от #16

  • 16 УДО

    9 4 Отговор

    До коментар #15 от "Аndi Muri":

    аз не обиждам никой.А моят прадядо загива там в първия атентат в света,съответно планиран и реализиран от комунистическата партия.

    Коментиран от #28

  • 17 Било

    7 3 Отговор
    Ама как да има дебат с лъжливи и ама много нагли комунисти.Два милиарда в държавно-часни предприятия .Е това ще е яко грабене като ТКЗС
  • 18 експерт по лъжата

    11 6 Отговор
    Госпожо Лъжа, а след като Борисов иска дебат с експерти а ти не искаш, защо все пак не се съгласи да има.
    Мисля, че се изплаши от експертите на Борисов. В качеството си на професионална лъжкиня това било триумф в твоята политическа кариера. Пропусна голям шанс.
  • 19 Бай село

    5 3 Отговор
    Тия и двамата са върли комуняги , до кога ще се правят на спасители!
  • 20 тройната куралиция

    8 3 Отговор
    Ок, айде водени от презумпцията, че всички са маскари да обърнем внимание на изборните презентации на партиите, даваха ги по канал 3.
    Герб, казват, това сме направили, това сме построили, ще направим още това и това, конкретни факти и конкретни резултати, да нещата им куцат откъм правосъдие, образование и медицинско обслужване, издъниха се, не извършиха реформи, но в България все пак се направиха доста неща, с които БСП не може да се похвали, тъй като всички знаем, какво се случваше след всяко тяхно управление.
  • 21 тройната куралиция

    8 4 Отговор
    На какво се гради кампанията на БСП, Патриотите, Атака и т.н.!?
    Тотално оплюване на Герб, заплахи с бежанци, които са една шепа, преписват си несъществуващи заслуги, плюят по ЕС, САЩ, НАТО, дават някакви неизпълними обещания, нищо градивно, нищо, което би довело да повишаване на стандарта на живот или откриване на работни места. Комунистите винаги са се хранили от съществуването на ВРАГ, търсят си врагове, за да придадат някакъв смисъл на безмисленото им съществуване. Всички са кукли на конци и се управляват от Кремъл, заедно с ДПС. Върнат ли се пак на власт, тежко ни и горко, този път ще ни видят сметката и ще ни върнат 20 години назад, в тъмните векове, когато ЕС беше блян, а стоките в магазините бяха мечта. БСП(БКП) продават мечти и то на прекалено висока цена, който иска да плаща до 10 то коляно да гласува, този, който мрази България и децата си да гласува за БСП.
  • 22 тройната куралиция

    7 3 Отговор
    Вчера гледах Волен, който щял да изгони ЕРП-тата, щото само крадели!? Ето това е една долна лъжа, ЕРП-тата са инвестирали милиарди в токо-преносната мрежа, печалбата им е няколко процента от цената на тока, ЕРП-тата опитмизираха процеса и НАМАЛИХА разходите, с което цената на тока остана стабилна. От къде идват всъщност големите кражби? От НЕК! Кой краде НЕК, кой тръгна да строи ГЬОЛА Белене за милиарди и нищо не построи, кой закопа милиарди в Цанков Камък!? Кой е БОСА на енергийната мафия????? От коя партия са тези хора, легализирани прекупвачи на ток, които трупат милиарди на гърба на хората? Кой сключи договорите с Мариците? Модела Кой, кой е?
    Защо Волен си мълчи за тези неща и бълва евтин популизъм, граниран с евтин патриотизъм, за съжаление, нито едното, нито другото ще ни напълнят хладилниците.

    Коментиран от #24

  • 23 Поп Грую

    7 7 Отговор

    До коментар #8 от "утрален":

    Експертите на Боко:
    - счетоводителка - министър на енергетиката;
    - преводачка - министър на вътрешните работи;
    - адвокат, лишен от права - министър на правосъдието;
    - политолог без трудов стаж - министър на външните работи.
    Да ги изброявам ли всичките?
  • 24 Поп Грую

    3 6 Отговор

    До коментар #22 от "тройната куралиция":

    Да си виждал боядисана опора на далекопровод? До една са ръждясали.
    Да си виждал нов трансформатор? Не си и няма да видиш.
    Да си виждал нова подстанция? Не си и няма да видиш.
    Единствената "инвестиция" на ЕРП-тата е подмяната на електромерите. Новите могат да отчитат каквото си поискат.
    Срещу 500 лева техникът ще ти го настрои така, че сметката ти за ток никога няма да надхвърля 30 лева месечно, при непрекъсната консумация 5 киловата.
    Аман от платени демократи!
  • 25 боко

    2 7 Отговор
    Простак си Бойко и простак ще си остане.Идва му отвьтре само да краде и льже.Ама за льжец най го бива.Пьк за кражбите от така наречените магистрали няма кво да говорим.И последно -какьв беше любимия ви Бойко в БКП??? Че по голям от него комунист в момента няма.Как се става охрана на другаря Тодор Живков.И седнал сега да ги напада.Най-големия смешник бат ви Бойко Борисов

    Коментиран от #29

  • 26 Гого

    1 5 Отговор
    От 1989 година България постоянно е на задна скорост от както имаме парламент с 240 паразита.
  • 27 Готвача

    3 6 Отговор
    Браво на Корнелия мъжка ЖЕНА.
    Много хора ги е страх от нея.
    Така е тя носи панталони а другите поли.
  • 28 Аndi Muri

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "УДО":

    Много гадно разбирам те защо ги мразиш.Аз също не ги харесвам защото благодарение на тях България неможе да се съвземе вече 28 години а не че и преди е било рай спирали са развитието на хората и на държавата.Но не харесвам и тези които са имали общо с комунизъма в миналото и сега се правят на строители на съвременна България.Дано някой друг да спечели изборите не пак същите.Аз съм за Марешки да кажем по-малкото зло от това което се предлага и ако разбера,че е патерица на някой веднага ще бъда против него.
  • 29 Батман

    1 6 Отговор

    До коментар #25 от "боко":

    Проблемът е ,че в България хората са свикнали да гласуват под строй още от времето на комунизъма без да тече мисловна дейност.Не всички разбира се,но много каквото и да им кажеш каквито и факти да им покажеш те си знаят тяхното ,че ,,Бойко е построил магистрали''че ,,щял да вдигне заплатата 1600лв''Да ама не.За симпатизантите на Бсп-то се отнася същото още преди като веше Станишев говорех с една баба за политика и тя ми вика аз никога не сам пропускала да гласувам за нашете и аз викам а колко пъти си се усведомила какво от това което са обещали са изпълнили "наште"казах и не виждаш ли,че съсипват държавата само и лъжат и тя вика аа не те ми вдигнаха пенсията е вдигнаха и я с 2.50лв това ако не е подигравка...Дано внуците на такива червени баби да им влеят акъл по някакъв нашин. Просто хората не мислят...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове