7 Март, 2017 09:50 1 173 6

Зеленогорски: Пазим горчив спомен от ГЕРБ

  • зеленогорски-
  • горчив-
  • спомен-
  • герб
Зеленогорски: Пазим горчив спомен от ГЕРБ - 1

Пазим горчиви спомени от ГЕРБ. Мога надълго да говоря за нашите сблъсъци с ГЕРБ в парламента: и когато опитаха да налеят още пари в КТБ, за да бъдат парите източени отново, и за антикорупционния закон, за който накрая ги убедихме да гласуват, но те отложиха второто му четене, и при опитите им да национализират частните пенсионни фондове. Това каза пред БНТ Найден Зеленогорски, водач на листите на Реформаторите в Плевен и Варна и председател на предизборния щаб на Реформаторите.

Не сме склонни на никакви компромиси. Политиките, които не кореспондират с програмата на РБ, ще бъдат отхвърляни от Реформаторите. И не си представяме РБ да си сътрудничи с групите на ДПС и БСП, след които в управлението винаги остава разруха, категоричен бе Зеленогорски.

На въпроса за голяма коалиция ГЕРБ – БСП, Зеленогорски каза, че усилието на РБ е да бъде с голямо представителство в Народното събрание и да предпази страната от коалиция леви-ГЕРБ. Единствено РБ е гарант за дясно-центристко управление с подкрепа на патриотичните сили, за да се продължат реформите, каза още той.

Зеленогорски бе категоричен, че „РБ – Глас народен” няма да влезе в обидното за избирателите наддаване за 700 лева пенсии и 1500 лева заплати. Само с устойчив растеж може да има повече пари в държавата и изглед да се инвестира в доходите на хората. Запазване на плоския данък, намаляване на ДДС от 20 % на 18 %, увеличаване на прага на регистрацията на фирмите по ДДС от 50 хиляди на 200 хиляди лева, са сред мерките в програмата на РБ, които той изброи. Това ще остави в джоба на хората и бизнеса около 1 милиард лева, които да се вложат в инвестиции, увеличаване на работните места и квалификацията на работещите. Намаляването на корупцията и бюрокрацията и упоритата битка с монополите са предпоставки за икономически ръст, категоричен бе Зеленогорски, като добави, че РБ има готов закона за фалита на физически лица, какъвто само България няма и трябва да се приеме.

РБ предвижда започването на бизнес да става с уведомителен, не с разрешителен режим, държавата и общините да не изискват документи от бизнеса и гражданите, които сами могат да си набавят или вече притежават, изброи още мерки от програмата на коалицията РБ – Глас народен Зеленогорски. Той посочи, че дори с 23 депутати, РБ са успели да внесат над 90 собствени законопроекта, от които близо 40 са влезли в сила.

Правителството да се занимава с честните избори, защото има над 20 % купен и корпоративен вот още по данни от президентските избори. Да прави това, вместо да се занимава с реваншизъм, ревизии и прокарване на съмнителни интереси, които изкарват хората отново на протести на улицата, каза той. Правителството не се справи с това да има машинно гласуване. Трябваше да положат повече усилия и воля и да поставят въпроса ясно пред обществото, бе категоричен той и ясно заяви, че РБ не би обжалвал изборите, поради отказа от въвеждане на машинен вот. Вече обаче се чува, че отделни партии са готови с жалбите, което прави невъзможно да се прогнозира колко сигурна ще е средата у нас след изборите, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 све

    7 1 Отговор
    Реформаторите са слуги на неолиберални фондажии и антибългарски интереси.
    Време е да изхвърлим всички досегашни....
    Пълна ревизия на прехода
    ПП,,ВЪЗРАЖДАНЕ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гого

    7 0 Отговор
    Горчив ама като смучехте кинти и държавна субсидия беше добре защо не питате народа как се чувства с минимална заплата?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ТИКВОЧА

    3 0 Отговор
    КАКВО ГОВОРИШ БЕ МИНИК ГА ЯДОХТЕ КИФТЕТАТА С ГЕРБ ВИ БЕШЕ ГОТ НАЛИ .ДА ГО Д...ТЕ И НИКОГА ДА НЕ ВИДИТЕ ПАРЛАМЕНТ ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ СТЕ ЗА БЕЛЕНЕ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове