10 Март, 2017 04:15 7 908 27

МВР поръчва спешно джипки за 29 млн. лв.

  • мвр-
  • джипки-
  • поръча

Искат ги с гуми за офроуд и оборудвани със станции и таблети

299 джипки за над 29 млн. лв. без ДДС иска да купи вътрешното министерство за Гранична полиция. Поръчката е обявена от МВР на 6 март със срок за подаване на оферти до 20 март. Води се по ускорена процедура, защото иначе трябвало да се връщат пари на ЕС, съобщи "24 часа".

Сделката се финансира по проект за охрана на външните граници на Европейския съюз и джиповете трябва да са пристигнали в МВР до 30 септември, става ясно от обясненията към обществената поръчка.

290 от джиповете ще са патрулни и ще се ползват от Гранична полиция за обходи по браздата. Те трябва да имат задължително дизелов двигател и задвижване 4 по 4, но може да са както с ръчна, така и с автоматична скоростна кутия. Има обаче минимално изискване за поне 600 литра багажник. Джипките трябва да са с летни гуми с шарка за офроуд, а заедно с тях да бъдат предадени и по 5 зимни гуми на автомобил.

В цената на високопроходимите автомобили трябва да се включи и допълнително оборудване. Задължително трябва да имат радиостанции по стандарта ТЕТРА, който ползва полицията, система за разпознаване на автомобилни номера, таблети с принтери и монтирани допълнителни фарове на покрива до полицейските лампи.

9 от джипките са предвидени за мобилни технически работилници. Те също ще са със задвижване на четирите колела, но с по-големи двигатели. Ще имат също 4 пътнически места освен мястото на шофьора. Особеното при тях е, че трябва да са оборудвани с комплект гаечни ключове, ъглошлайф, бормашина, електрожен и сгъваема стълба.

Поръчката на МВР е разделена на две позиции. Тази за патрулните автомобили е за малко над 28 млн. лева без ДДС. За 9-те високопроходими работилници пък ще бъдат платени 881 хил. лева без ДДС.

В поръчката цената ще има тежест 60%, а техническите данни на автомобилите - 40%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фггггггг

    45 0 Отговор
    ще допълня че цената най много зависи от % комисионна
  • 2 atilazmeq

    26 5 Отговор
    Защо не вземат Българско производство да се стимулира нашата икономика а.
    Или някой прибра прожцент

    Коментиран от #5

  • 3 PlimP

    18 2 Отговор
    само да пометна, че един танк Т90-МС струва около 3.5 мил. $, едно време имаше разни заводи за военна техника и рециклаж на такава, ся купуаме хорските боклуци, що не ги искаха от ЕС, тогава може да няма комисионни :Х, като знам колко акъл има едни военен или полицай в БГ джипките няма да живеят дълго и що крадене на нафта ще падне
  • 4 мъка

    33 1 Отговор
    Е.ах ти и браздата и .ахти и чудото колко километра е тая бразда бе ? На всеки километър джипка . ,,Ние сме на всеки километър,, новия химн на гранична полиция хахаха.
  • 5 Самолиот

    10 9 Отговор

    До коментар #2 от "atilazmeq":

    Какво българско производство бе то няма българско производство.Сабуди се!
  • 6 Г(Е)РОБ

    22 1 Отговор
    И джипките ще служат за превозване за превоз на турските избиратели и талибани за Европата.
    https://chitanka.info/book/2620-sysedi-i-ne-samo.txt.zip Марко Семов - Съседи… и не само… - "Каквото калпавите й продажни политици могат да направят на една страна и Бог не може да го направи!"
  • 7 гост

    15 0 Отговор
    Те дотогава всички КЛИЕНТИ ще са ги обслужили и превели
    а такова животно нема "Джипките трябва да са с летни гуми с шарка за офроуд"
    Само при Бойко Борисов и НСО поръчките се изпълняват лукс и веднага
  • 8 баш батка

    25 2 Отговор
    Да им вземат датчии и с останалите 28 милиона да построят 28 детски градини в цяла България. Има нужда държавата да се погрижи за децата и за бъдещето не да се дават за ламарини.
  • 9 Защо?

    37 0 Отговор
    Защо няма никакъв контрол?
    29 милиона : 299 джипки = 96 000 джипката без ДДС, тоест 120 000 за джип.....
    Ние сме малък, но много прост народ!!! Защо ?!

    Коментиран от #18

  • 10 кроко

    4 19 Отговор
    Само да не вземат някой руски боклуци.

    Коментиран от #11

  • 11 кроко

    19 3 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    Ее, не се притеснявай, ще вземат някои европейски боклуци, щом парите са от ЕС те гледат да си останат при тях. ЕС с едната ръка дава за инвестиции, с другата взема обратно.

    Коментиран от #13

  • 12 Олеле маико

    13 0 Отговор
    Що ми замириса пак на далавера.?????? За какво са им тия таблети да си слушат музика до като спят. Или да си правят селфита с камикадзетата.Относно джипките по лесно се спи в нова кола с хубав климатроник.299 как ги сметнаха точно тези джипки като лаината в парламента са 240 как точно , ще разделят далаверата.😅😁😃😄😅😃😁😀😅😄😃😁
  • 13 кроко

    3 15 Отговор

    До коментар #11 от "кроко":

    А твоите господари ушанките и това не дават , само гледат да вземат , щото са ненаситни лапачи.
  • 14 Дядо поп

    15 0 Отговор
    То не замирисва на далавера,то вони.Нашите съюзници от
    НАТО, имат дронове обурудвани с термални камери и,какви
    ли не датчици,който могат да хванат врабче ако мине
    оградата и то разходите за закупуване и поддръжка са в
    пъти по-малко отколкото а 300 джипа за,който ще трябва по
    едизан танкер гориво на месец,то гуми то резервни части
    то масла,филтри.
    А освен това и дроновете могат да се използват и за наблю-
    дение на останалата част от страната за разбойници зани-
    маващи се с кражби на добитък,коли,незаконна сеч и др.
    Обаче дроновете имат недостатъци,като този,че сутрин не
    може с него да идеш,на кафе или да си закараш жената на
    работа.
  • 15 Олеле маико

    8 0 Отговор
    Евала дедо попе . Наи посли некои да направи хубав коментар .Това с дроновете е супер идея ,ама некои трябва да ги обучи тея ,ще ги изпочупат за два дена.ще трябва да им се отпуснат пари за курсове как да управляват тия машини.Щото на индианец пишеща машина нали се сещаш кво ще стане.А ис дрончетата не могат да превозват камикадзетата,но могат да взимат капарото от каналджийте😨
  • 16 Лупи

    9 1 Отговор
    Около 95 000 лв за бр. джип... това е несериозно бе.
  • 17 12345

    8 0 Отговор
    А детца от къде за 28 градини.

    Коментиран от #19

  • 18 Бат Ваню

    0 5 Отговор

    До коментар #9 от "Защо?":

    .... айде 97 000 да ги кажеме.... остава да се надяваме,че поръчката е голяма и цената ще падне... и ... най-вероятно екстри няма да има.... Да не земат както са ляво ориентирани да земат некои Ниви ... ха ха ха.... (то не знам има ли ги още).. или некви китайски боклуци... Лево правителство и ... схемите почват....
  • 19 баш батка

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "12345":

    Вярно е и това, но като се види че държавата предлага грижа и образование хората ще си правят повече деца. За София проблема с градините е огромен, десетки градини са превърнати в заведения или друг тип обществени сгради. Сега частните градини взимат между 700-1200 средно за дете на месец и си щракат с пръсти! Обричаме децата си като не мислим за тях!

    Коментиран от #20

  • 20 Бат Ваню

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "баш батка":

    ...ми....дай и тока да ни спират че да има повече деца.... ха ха ха..... бензин да нема.... пеша да се ходи, да нема затлъстяване.... ха ха ха....
  • 21 ГОСТ

    7 1 Отговор
    Мда лада 4х4 с климатик продажна цена в България 19 900 лв. За 29 милиона ще купят 300 джипа и ще построят цял сервизен завод на южната граница. А изискването ускорение от 0-13 секунди и турбодизел определено обслужват и лобират за точно определена марка..а иначе казано това са 1450 джипа лада половината да се скапят пак оставят двойно повече. Абе продажници навремето границата се охраняваше пеша и пиле не прехвръкваше!
  • 22 КОЙ

    3 0 Отговор
    КОИ СА КАНДИДАТИТЕ 600 ЛИТРА БАГАЖНИК,ДИЗЕЛ,4Х4?
  • 23 ТоШибиян

    3 0 Отговор
    Нема да земат бг сглобка от гриша ганчев щото така ще му дадат много пари и те не искат това така че друг ше лапне далаверата
  • 24 ivan

    3 0 Отговор
    При тези обществени поръчки, цените се надуват поне двойно и не се печелят от случайни фирми, обществената поръчка е най-голямата глупост, източваща държавата ни
  • 25 Варна

    4 0 Отговор
    Нека да припомня, че Англичаните и Германците ни дариха автомобили за границата. Ако не бъркам общо около 52 броя!
    Нека да припомним че Гранични имат освен тях и други!
    Сега ще пхоръчват още почти 300 бр.
    А бе може ли на всяко ченге да има джип?
    Ще взема дървото и ще дойда в София за да строша някоя друга Софийска чутура!
    Някой ще обясни ли на кога са нужни около 400 джипки на гранична полиция. То няма толкова души на смяна бе да ви ..............
  • 26 mediator37

    1 0 Отговор
    За тия пари могат еднократно да минират границата с пехотни и танкови мини без разходи за техн. обслужване и нафта. Бързо ще се разчуе, Динко ще заснеме и видео с летящи талибански глави шептящи аллах акбар. Шептящи, защото главата като се откъсне от тялото няма да има въздух от белия дроб за да са викащи глави. Ще бъдат шептящо -мълвящи.
  • 27 незнайко

    1 0 Отговор
    ЛАПАНЕТО ДА ЗАПОЧНЕ ОТ СЕГА ! "На всеки километър" ДЖИП ! БЪЛГАРИТЕ СМЕ ОТ ЛЕВУНОВО !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове