12 Март, 2017 17:31 1 770 16

Нинова: Щеше да е хубаво да стоим пред вас с човека от Банкя, но той се скри

  • бсп-
  • банкя-
  • корнелия нинова

Искаме стъпка по стъпка да се преборим с демографската криза, защото народът ни изчезва

"Щеше да е хубаво тук да стоим с един друг човек, човекът от Банкя. Не само като лидери на партии, които си оспорват управлението на България, но и като водачи на този район. Така щеше да е почтено към вас, да чуете предложенията ни и да изберете по-доброто за България. Но уви, човекът се скри.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в гр. Банкя пред събралите се социалисти и гости. „Ние желаем промяната и тя е: българска икономика, българско производство, български стоки и храни на българската трапеза. Ето защо ще направим фонд „Индустрия”, който ще инвестира в откриване на производство, на предприятия, защото без икономика, няма нищо. А те, задочно представям алтернативата им, са се обградили със седем – осем фирми, които взимат всичко в икономиката, всички европейски пари, обществени поръчки. Ние сме за малкия и средния бизнес, за българския производител”, каза лидерът на БСП. Корнелия Нинова добави, че левицата ще сложи таван на усвояване на земеделските субсидии от един производител, защото, по думите й, няколко фирми взимат всички средства, докато малките и средните производители загиват. Тя добави, че парите ще бъдат разпределени за производство на плодове, зеленчуци, месо и мляко, като така ще се защити българското производство.

„Казваме – не на Европа на две скорости, но и на онази Европа, която продава на нашия пазар стоки второ качество, а в страните от Западна Европа – първо. Не желаем да сме народ второ качество”, категорична бе лидерът на БСП. Корнелия Нинова добави, че хората имат избор между замразени доходи и бедност, геноцид по отношение на бедните или предложението на левицата за увеличаване на доходите и преодоляване на бедността. Тя се обърна към събралите се млади семейства с деца: „Млади хора, всеки, който работи и има деца, ще бъде облекчен, като плаща по-малко с 50 лева данък на дете на месец. Знаем, че не е достатъчно да ви помогнем, но искаме стъпка по стъпка да се преборим с демографската криза, защото народът ни изчезва. И ако не го проумеем всички политици и не вземем мерки, след години няма да я има България. Ето защо ще помогнем на младите семейства да отглеждат децата си тук”, каза Корнелия Нинова. Тя се обърна и към възрастните хора, като каза, че е крайно време за призчисляване на пенсиите и напомни, че само БСП е правила това през 2008 година. „Тогава пенсиите се увеличиха в пъти, а не с два – три лева. Разчитайте на нас, че ще облекчим старините ви и ще ви помогнем да живеете достоен живот.”

По отношение на сигурността по домовете, улиците и границата. „Ще отменим Постановление 208 за настаняване на бежанци в българските общини и поемане на здравните и социалните им осигуровки. Не защото не ги уважаваме и не сме състрадателни, а защото българската държава не дава същите условия на собствените си граждани. Искаме българите да са с равни права в собствената си държава”, отсече Корнелия Нинова.

Пред събралите се в центъра на гр. Банкя, Корнелия Нинова изтъкна, че ще бъде премахнато понятието „маловажен случай” от НК, защото и най-малката домова кражба в страната, независимо от стойността на откраднатото, е важна за хората: „Всеки, който пристъпи закона, независимо дали открадне една пенсия от 120 лева, или 120 милиона от обществена поръчка , ще лежи в затвора, където му е мястото”.

На събитието присъства и лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов, който заяви, че е крайно време за радикална промяна, защото хората са се уморили да слушат само празни и неизпълнени обещания. Кандидатът за депутат от 25 МИР Анна Славова се обърна към жителите на Банкя, като им припомни, че от милионите изсипани в града-резултатът е нулев. От град на минералните води, където хиляди хора са намирали лечение, днес градът няма баня, но има безработица и бедност. „Имате възможност да изберете бъдещето си, като гласувате с номер 10 на 26-ти март”, добави Славова.

„Българската култура, духовност, книга, читалище и учител са това, което ще ни съхрани, запази и развие като народ“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред стотици хора във Велико Търново. Тя подчерта, че имаме нужда от висока духовност, уважение към българщината, към българските писатели и автори, българската музика и българските творци. „Поклон пред тези хора. Нека знаят, че те са наша грижа. А тяхна грижа е да образоват и вдъхновяват, да бъдат естествените водачи на нацията“, подчерта председателят на левицата.

Корнелия Нинова заяви, че ГЕРБ са довършили българското образование с приемането на Закона за предучилищното и училищното образование. „Нашата алтернатива е - отмяна на този закон; един учебник по всеки предмет, за всеки клас, който да се издава от БАН; връщане на професионалните техникуми, защото нямаме професионални кадри“, заяви тя. Лидерът на БСП допълни, че във висшите училища държавата ще поеме издръжката на онези специалности, от които има нужда българският бизнес и там студентите няма да плащат такси.

„С всички тези послания, с решимост да ги изпълним, с протегната към вас ръка- ние сме тръгнали на битка, която трябва да завършим на 26-ти март. Сигурна съм, че я печелим не заради себе си, не заради партията ни, а заради България, която обичаме“, заяви Корнелия Нинова.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот.

Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МММ

    13 11 Отговор
    Празноглавеца днес наговори доста глупости и явно са му казали да не се излага и пред съселяните си /хайде съграждани/.
  • 2 Гост

    20 15 Отговор
    Все хубави неща говори какво щели да направят като дойдат на власт,а изведнъж държавата фалира след тяхно управление. Толкова много пъти вече се е случвало и пак се натискат и викат ама ние сме нови. Нови но пак като старите където ни пре..аха и сега се скриха. Пази Боже тази да дойде на власт.
  • 3 onq s konq

    18 17 Отговор
    За щастие всички тия налудничави и ПОТЕНЦИАЛНО СМЪРТОНОСТНИ за икономиката ни соц. идеи на БСП е абсурдно да се случат на България по 2 причини.Първо-много малко вероятно е да спечелят изборите въпреки зверските напъни на Москва в тяхна подкрепа "със всички средства".И второ-дори и да се случи,конфигурацията в Парламента поне по досегашни изгледи не само че ще ги бламира тотално,но и ще ги принуди скоропостижно правителството им да подаде оставка.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 onq s konq

    11 9 Отговор

    До коментар #4 от "на коня под опашката":

    45 ГОДИНИ КАЗАЦИТЕ ЯЗДИХА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ бе подупашков!Аре сега като си тръгнал кажи и на американците това дето го казваш на мене,пък после и на европейците.

    Коментиран от #6

  • 6 на коня под опашката

    8 7 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Мили американци и още по-мили европейци,вас да не са ви яздили казаци! Само Москва ви е в главите!
    П.П. Доволен ли си?
  • 7 Гост

    14 6 Отговор
    В краткия период, в който Корнелия Нинова е работила като следовател, случило се е да води разследването на отговорен служител в телекомуникационната компания БТК. Делото бързо било претупано, после прекратено, а служителят на БТК – напълно оправдан. И съвсем неочаквано Нинова се озовала бързо на работа в БТК. Светкавично се сдобила с добра позиция в юридическия отдел, под ръководството, на кого мислите – на същият служител от телекома, когото тя е разследвала. Каква невероятна и ”щастлива” случайност. ….???? Дали разследването на висшия служител от БТК не е трамплинът, който я изстрелва нависоко????.... Това е една от мистериите !!!..... Корнелия Нинова вече е на върха на новата синя власт, едновременно с два „жезъла” в ръка : Като представител на СДС, тя с ”младежки жар” поема огромния товар и на двата висши ръководни поста – да управлява като изпълнителен директор ”Техноимпекс” и да ръководи борда на директорите на „Техноимпорт-експорт” – двете ”златни мини”. Не са случайни обаче големите жестове, или поточно подаръците, които СДС прави на Корнелия Нинова, вероятно с благословията на „Командира”.....Не са случайни обаче големите жестове, или поточно подаръците, които СДС прави на Корнелия Нинова, вероятно с благословията на „Командира”..... След като през 1997 година, цялата се е боядисала в „тъмно синьо” и грабва тлъстия кокал, през 2005 година, без някой да забележи, тя умело се пребоядисва в „тъмно червено” и пак грабва тлъст кокал. Това доказва по б
  • 8 Гост

    12 7 Отговор
    Това доказва по безспорен начин неимоверните качествата, които притежава !!!!. Корнелия Нинова е най – невероятният политически хамелеон, който сменяйки си цветовете, свобдно и незабелязано, може да преминава от една политическа партия в друга и все да има голяма власт и облаги. А сега най-голямото чудо , или може би най – невероятната мистерия и тайнственост !!!!............. През септември 2005 година, съвсем неочаквано, от квотата на БСП, тъмно синята Корнелия Нинова е назначена в кабинета на тройната коалиция за зам – министър на икономиката и енергетиката в мегаминистерството с министър Румен Овчаров, зам. Председател на БСП и председател на най-голямата партийна организация на социалистите – Софийската. Вероятно, потайностите и качествата си на хамелеон, Корнелия Нинова сама никога няма да разкрие. Но е сигурно, че има хора, които ги знаят и които изгарят от изкушението, да ги покажат на бял свят. Ние няма да спрем до тук в разкриването на многоликия живот на потайната Корнелия Петрова Нинова. Тя ни предизвиква за това….!!!!! Корнелия Нинова се изкара "ангел небесен". Била директор на "Техноимпекс" по времето на Иван Костов, ама не била член СДС. Партия се избирала веднъж в живота справка – „Гоце” да речем Нинова. не се чува какви ги дрънка. Иначе припка нахилена и гиздосана на юбилея на Сергей Станишев в "България". ""Никога не съм била член на друга партия, партия се избира веднъж в живота. По време на правителството на Костов, бях директор на Тех
  • 9 Гост

    12 8 Отговор
    Била директор на "Техноимпекс" по времето на Иван Костов, ама не била член СДС. Партия се избирала веднъж в живота справка – „Гоце” да речем Нинова. не се чува какви ги дрънка. Иначе припка нахилена и гиздосана на юбилея на Сергей Станишев в "България". ""Никога не съм била член на друга партия, партия се избира веднъж в живота. По време на правителството на Костов, бях директор на Техноимпекс. Не съм била симпатизант на СДС, не съм участвала никога и в техни мероприятия, моля да спрем с това." Не била член на СДС, но пък по негово време "на млади години" била шеф на "блажната фирма Техноимпекс " . Занимавала се с приватизация по времето на Иван Костов. Вероятно му е била "опозиция", вервайте.???....

    Коментиран от #14

  • 10 курней

    8 7 Отговор
    Политиката не е кючек бе душа!!!

    Доста големи хапки преглътна !Стига толкова -ще се задавиш!
  • 11 фашист

    7 5 Отговор
    Щеше да е хубаво 89-а да бяхте споделили съдбата на Николае Чаушеску ,ама с тоя прост народ голям късмет извадихте , милиардери станахте и народа погубихте . Паразита бавно убива гостоприемника си .
  • 12 КОЙ

    4 6 Отговор
    Ся колкото и да се пените каква била Нинова, другите не са по-разлчни от нея. И е лъжа че са фалирали България, особено правителството на Станишев. Не какзвам че не са крадци, не казвам че със сигурност ще направят много полезни неща, но поне не са прости като ГРОБ и боко тиквата и може случайно да направят нещо за интереса на държавата и хората, щото тиквата два мандата доказа че не може.
  • 13 Цир Буш

    5 3 Отговор
    То не бяха кючеци,то не бяха кушии,айде малко по-сериозно,не сме на събора в село Крушовица-Врачанско!Достатъчно се изложихте другарко Нинова,правете се още на циркаджийка,но на нас ни трябват ПОЛИТИЦИ,а не крадци и палячовци като Вас от БСП,а истински хора и реални действия!
  • 14 Другар

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Поздрвявам ви,само така давайте и занапред,срещу олигофрените се излиза само с факти и знания,за да се спре с практиката,другарите от БСП-СДС да разчитат на плиткоумието и амнезията на простия електорат! НЕКА ИМ НАПОМНЯМЕ!НЕКА ИМ ОТВОРИМ ОЧИТЕ!
  • 15 димо

    2 1 Отговор
    АБЕ К.Р НЕЛО НИЕ ПОМНИМ НЯКОЛКОТО УПРАВЛЕНСКИ МАНДАТА НА ВАШАТА ЧЕРВЕНА ПАРТИЯ И НЯМА ДА ГИ ЗАБРАВИМ ЧЕ ДА ВИ ПОВЯРВАМЕ С НОВИТЕ ЛЪЖИ
  • 16 Подарък от ГЕРБ

    1 0 Отговор
    Зам. - министърът на отбраната Орхан Исмаилов...Сега е в ДОСТ!!!!!!!!!!!!
    А докато е бил Орхан Исмаилов,който сега е в ДОСТ в министерство на отбраната........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове