Last news in Fakti

12 Март, 2017 21:06 4 996 29

Елена Поптодорова: Бях буквално разчленена

  • елена поптодорова-
  • крем-
  • кражба

Това е огромна манипулация, активно мероприятие с анонимни източници

"Това е едно от най-трудните ми появявания в ефир. Трябваше да се събирам парче по парче, за да дойда във вашето студио. Бях буквално разчленена, не просто попарена. Усещах се разпадната - внезапно и несправедливо", заяви в "темата на NOVA" бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова.

"Да, има инцидент. Признала ли съм вината? Да. Заплатила ли съм цена? Да. Платила съм огромна цена", каза тя.

По думите й поради боравенето с много предмети - телефони и връхни дрехи, се е озовала с крем в багажа, който е останал непокътнат до връщането му в магазина. "Най-важното е, че продуктът е възстановен непокътнат", допълни бившият български посланик в САЩ.

"Разбрах, че има бурканче крем в голямата ми пътна чанта, когато бях на борда на самолета. Нямаше как да се върна, за да го върна в магазина", категорична беше тя.

„Новината излиза в сайта на едно малко местно радио. Съобщават се непълни мои имена, при това изписани с полски правопис. Това е информация, изтекла по телефон. От там новината излиза в 90 руски медии. Нищо не е случайно. Не говоря за инцидента - да тежка грешка, тегля последици за нея. Ядосана съм, защото никой от тези, които откраднаха милиарди, няма да теглят такива последици", каза Поптодорова.

„Липсата на логични действия може да ви покаже в какво състояние съм била и че не е било направено с умисъл. Такива грешки се случват на всеки”, допълни Поптодорова.

„Разговорът отдавна не е за 50 грама крем. Разговорът е за Елена Поптодорова. Нека говорим за мен. Има много лица, които си представям при тази агресия и гняв”, каза тя.

„Искам да видя къде са тези, които наистина са виновни за щетите на България, за откраднатите 10 млрд. долара”, разгневено заяви дипломатът.

„Има много причини, поради които съм във вашето студио. Една от тях е, че NOVA е обявила като трайна програма да работи по темата за фалшивите новини и борбата с тях”, обясни тя.

"620 материала бяха публикувани по тази тема, 40% от тях с откровени лъжи", каза Поптодорова.

Това е огромна манипулация, активно мероприятие с анонимни източници. Ще преживея всичко, но никога няма да простя, че покрай случая бе намесено името на починалото ми дете, каза Поптодорова.

„Никога няма да простя злоупотребата за случилото се с починалото ми дете. Няма да простя на тези, които писаха за детето ми. Моята Ясминка падна не от четвъртия, а от 12 етаж. И не беше на 4 години, а на 2 години и 6 месеца. Половин година всяка обедна почивка след това моето семейство ме чакаха, за да ходим на гробища с надеждата тя да се появи отнякъде. Не можех да гледам деца на нейната възраст. Но ходех и сама си подавах ръката, за да ги погаля", сподели през сълзи тя.

"Излизала съм от много врящи и кипящи води, ще изляза и от тази. Но от това, някакъв слуга на интереси да изведе медицинска диагноза – това няма да го бъде. Нито е имала диагноза, нито е имало клиники. Това е тема, която тепърва ще има развитие”, каза тя.

Тя заяви, че няма да назове кои са хората, чиито интереси е засегнала, но добави, че те знаят кои са и за какви позиции са се борили да бъдат назначени в САЩ. Бившият ни посланик беше категорична, че през годините е пресичала чужди интереси и това е вероятната причина за атаката срещу нея.

"Аз съм обезвредена, но това няма да бъде така лесно", категорична беше Поптодорова.

„Предлагаха ми да бъда кандидат за президент. Имаше поне две такива предложения. И за служебен министър-председател. За позицията на еврокомисар само разбрах, че се е въртяло и моето име. Разговори е имало, но формално предложение – не”, каза тя.

"Ако нещо ме преведе през тази най-страшна драма, това бяха думите на сина ми: "Мамо, лоши неща се случват и на добрите хора", каза Поптодорова на финала на интервюто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Ваню

    28 2 Отговор
    Може ли да имаш милиони и да крадеш?... ха ха ха може ли?... Кво не е наред?....секса? ....... ха ха ха....
  • 2 чубака

    7 35 Отговор
    Не се коси Елена, всички знаем че си човек над тези глупости, които се изписаха за теб...
  • 3 Брат ми

    26 5 Отговор
    Ми комунягите така си ги учеха...По хубаво от кражбите няма...
  • 4 Bsp

    29 3 Отговор
    Ми като крадеш това заслужаваш...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Аяжо

    29 3 Отговор
    Голема излагация
  • 7 я стига

    38 1 Отговор
    "Такива грешки се случват на всеки”
    Не госпожо не така не се случват на всеки, има хора които умират от глад, но не си позволяват да крадат. Вашото си е кражба, хванаха ви и това е негативния ефект от "славата" която имате. И моля ви се не използвайте личните трагедии, които имате за да манипулирате обществото да ви съчувства, защото много семейства имат такива. Деца и роднини им боледуват но нямат достъп до болници за привилигеровани, кат вас нито до такива в чужбина и т.н. така че моля ви не дрънкайте на тая струна !
    Не разбирам, защо се мъкнете по студията да се обяснявате за очевидното, а имено затова че откраднахте мноооого скъп крем при положение, че може да го купите!
  • 8 Azzzzzzz

    25 4 Отговор
    Нормален човек на такава позиция не би си позволил подобно нещо. Тази госпожа или е тотално изперкала или са я натопили. Имам чувството, че е първото...
  • 9 Змей горянин

    33 1 Отговор
    Как ще ѝ се озове кремът в голямата чанта в самолета? Случайно?! И ако е невинна защо признава вина и заплаща глоба? Можеше да откаже и си наеме адвокат, а ако бъде несправедливо обвинена - да поиска обезщетение и изчистване на името.

    Естествено, че се откраднаха много пари от страната, но това е косвен опит да се оправдае с извинение от типа "аз ли съм най-големият крадец". Полските полицаи и охранителната фирма там едва ли са знаели за съществуването на българския експосланик в САЩ, просто са си вършели работата. Какви атаки срещу нея, какво случайно появяване на скъпия крем в ръчния ѝ багаж... Не, Елена, ти не си най-големият крадец, но си крадла и с теб се отнасят като с такава! Защо не приемеш последствията, защо не се извиниш публично, че се опитваш да въведеш обществото в заблуждение? Кой те обвинява, че си голям крадец? Поляците просто те хванаха, доказаха, че си крадла, ти си заплати глобата и с това всичко свършва! Надявам се повече да не достигнеш до каквото и да е назначение на отговорна позиция!
  • 10 Гост

    21 3 Отговор
    Крадла ууууууууу
  • 11 гост

    8 6 Отговор
    Може да го е направила за единия адреналин женичката , какво и остава на тия години , от скука може да е .
    Иначе знае си тя - който е признал - хубаво не е видял
    — Не човек, а желязо —
    просъскал агентът фашист.
    Тихо мъртвия казал:
    — Не, комунист!
  • 12 венци

    18 2 Отговор
    Горката тя!Милата,нещастна,несправедливо обвинена!Как може такова нещо?!?!?...Ами на нея й е починало детето........А колко деца на други родители са починали,а?Някой съжалява ли ги тях?нагла крадла!Получила си това,което заслужаваш!Продажница и американска подлога!
  • 13 некойси

    16 3 Отговор
    Говорим за чифут все пак, а това обяснява много неща.

    Коментиран от #19

  • 14 сбъркана ценностна система

    14 2 Отговор
    Една циганка влязла в магазин и си напълнила шалварите с луканка, на излизане охраната я настигнала и я попитала, защо краде. Циганката казала:"Абе, батеее, това не е кражба бе бате, то инцидент. На всеки са случва бе батеееее."
    Откривате ли приликите?
    Политическият елит през тези години е доказал неколкократно, че клептоманията му е най-силната черта. Предлагам, кражбата да отпадне, като наказание в наказателния кодекс, то и без това в България крадците са на почит, дават ги по телевизията, кандидатират се за прездиенти, европарламенти, посланици.
  • 15 Другар

    12 3 Отговор
    Само дебелоок,безочлив,лаком и нагъл КОМУНИСТ,може да нарече,кражбата с името банален инцидент.Връщането на откраднатото-цивилизовано възстановяване и то в ефир на национална телевизия.Да говори за държавна сигурност и активни мероприятия,не КОЙ а преводачката на другаря Живков!Господи до къде могат да стигнат КОМУНИСТИТЕ,кажи ми и слез и си вземи вересиите,ама и тях не ги забравяй моля те Господи!
  • 16 кроко

    8 7 Отговор
    Ехееей, ако ви слуша човек, ще си каже че сте най-честните и святи хора. А иначе в България е пълно с тарикати и крадци на едно и дребно.

    При положение, че по медиите чета трета версия за случката, явно е че има нещо неточно така, както ни се представя и не е случайно това лаене. Ама лайте си де...

    Коментиран от #21

  • 17 Рублофил II

    10 2 Отговор
    A вие какво очаквате Др. Поптодорова -да крадете и да ви ръкопляскат!?Типично по комунистически!!
  • 18 пещо колагена

    9 2 Отговор
    Да крадеш е много ценно качество в България, предвиждам бляскава кариера за другарката в българската политика. Щом за един крем не се церемони, представям си, какво ще стори, ако се докопа до парите в бюджета или еврофондовете. Такива хора се търсят в България и хората гласуват "ЗАДЪЛЖИТЕЛНО" за тях, като овце на заколение.
  • 19 работник и колхозничка

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "некойси":

    НЕ !ГОВОРИМ ЗА КОМУНИСТИ!

    ЕТО ТАКИВА ХОРА НИ ДОКАРАХА ЗА 45 ГОДИНИ ОТ ДВА ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ИКОНОМИКА ОТ ГЪРЦИТЕ ,ДО ТРИ ПЪТИ ПО-МАЛКА!!!
  • 20 СЧЖ

    10 1 Отговор
    Всички циганки казват "мене хванахте, а ония дето крадат много -не". Аргумент за защита е: Кремът е останал неотворен и цената му възстановена напълно.
    След това ролята на жертвата: Голяма цена платих, разпространили са ме с правописни грешки....

    КОЛКОТО повече говори- толкова повече се оплита от думите си.
  • 21 Реалист

    9 4 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    явно сте КОМУНИСТ или техен симпатизант.Вие,какво точно не разбрахте,че има регистрирана кражба-официялно или както го наричат комунистите-"банален инцидент" или"активно мероприятие" на Полската полиция под ръководството на държавна сигурност и КГБ ,сложили на другарката Елена Поптодорова,този скъп крем в чантата за да ядискредитират мръсниците му!
  • 22 Пеньо

    7 1 Отговор
    Въпреки многото приказки в тази жена липсва и капка истинско разкаяние!
  • 23 стоян георгиев

    10 1 Отговор
    много по-достоино за нея щеше да е да каже истината че просто е болна.клептоманията е болест и е неконтрулируема.за да се оневини използва дори трагедията с детето си което е изключително недостоино.за тва как и другите са крали даже не ми се коментира щото е много плоско и въобще не на място.та госпожа поптодорова заминава в пенсия колкото и да не и се иска и дано да е така .
  • 24 Радева 6

    8 1 Отговор
    Как в голямата чанта? Тя вече е премерена и отведена за багаж. Нали вече си с ръчната чанта, за да си в магазина? Защо не звънна от България във Варшава? Защо след 3 дни обратно, ти не се обади за "грешката", та те трябваше да те намерят?
  • 25 8888

    9 0 Отговор
    До Бат Ваню
    Може, батю, може. Че и милионите, зер с честен труд ги е спечелила. На това му викат професионална травма.
  • 26 аааа

    11 0 Отговор
    Представете си само какво е правила в посолството толкова години с един куп безотчетни народни пари. Направо в голямата чанта. Министрите на външните работи и те са били с големите чанти, след като са я пазили толкова години. Е не се чудете тогава защо заплатите, пенсиите и всичко останало е на дъното на класациите.
  • 27 социалист

    7 1 Отговор
    Няма ли един журналист да попита Нинова какво мисли за постъпката на другарката Поптодорова и кога ще направят партийно събрание за разглеждане на поведението и.
  • 28 бббббб

    7 1 Отговор
    Единствено нашите медии правят от престъпниците герои.
  • 29 Усмивката

    0 0 Отговор
    Тя е психо от пръв поглед .По страшното е че такива „слабохарактерни ”са в разработките на ДС .И преди и до сега ,и само си представете какво и в какви размери е била в услуга на „бившите” Да не отварям темата че бивши няма.Но да очакваме ли проверки на сижебните и постове по места....как беше ,не рови че ще се размерише ,ужасно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове