Last news in Fakti

17 Март, 2017 06:47 10 699 64

Доган: Играта с Турция е ва банк. Султанат и неоосманизъм се надигат от Босфора

  • ахмед доган-
  • кемал ататюрк-
  • турция-
  • заплаха

Рекетът и заплахите целят възстановяване на неоосманизма

Доган: Играта с Турция е ва банк. Султанат и неоосманизъм се надигат от Босфора - 1

Раждането на обединителния патриотизъм на българска земя в демократични условия е уникален културно-исторически и политически феномен.

Правя дълбок поклон пред паметта на Апостола на Свободата - Васил Левски, защото това, което искам да кажа са кълнове от семената, които той е посял в почвата на общата ни душевност. Това написа в профила си във Фейсбук почетният председател на ДСП Ахмед Доган.

Този Обединителен патриотизъм съществено се отличава от европейски и регионални национализми по това, че не издига етнонацията като самоцел или като основополагащо условие за консолидиращите процеси в обществото. Върху тази основа са възникнали класическите национални държави.

Българският Обединяващ патриотизъм в днешното актуално политическо време се базира предимно на необходимостта от Заедност на различието, а не на елиминиране или на унифициране на другостта и различието в „нароченото гърне“ на етнонацията и на монолитната национална държава.

И за този политически процесинг са налице външни и вътрешни обстоятелства и фактори:

Външният свят, от който сме част и ние, е динамичен и нестабилен. Свидетели сме на геополитическо разместване на традиционни пластове на властовата система в планетарен мащаб. Това състояние на глобалното политическо време създава чувство на несигурност и тревожност.

Обстоятелствата и мотивиращите фактори във вътрешния ни свят са свързани с надградени проблеми във връзка с продължителният труден Преход, който излишно партизира и парцелизира публичното политическо пространство. Липсата на консенсус по основните приоритети на страната и хаотичната смяна на елитите е една от основните причини сега да плащаме висока социалната цена с нисък стандарт, бедност и шантав популизъм.

Развитието на общественото съзнание и самосъзнание, и в частност на националното самосъзнание, не беше проектирано върху динамиката на националните интереси. Опцията на визията за бъдещето на България имаше за хоризонт включването ни в НАТО и в ЕС. Разбира се, това беше правилната стратегия и тя беше реализирана.

Но свръхочакванията за полагаема ефективност се отразиха негативно върху ценностния фундамент и дейностния мотив на Националното Самосъзнание.

В ежедневна консумация понятийното словосъчетание „ Национално Самосъзнание“ е абстрактно клише, използвано предимно за комерсиални политически цели на част от елита на страната.

В тази щекотлива тематизация понятийно-категориалният терен е много хлъзгав. За това аз изхождам от разбирането, че дълбинният носител на гражданското съзнание и самосъзнание е „работещо“ Национално Самосъзнание. Защото е защитен механизъм на Цялото при кризи и критични ситуации за страната. С други думи, е политическа методология за опредметяване на гражданското самосъзнание в живота от позицията на националните интереси.

Затова стратегическото проектиране на матрицата на Националното Самосъзнание е предназначено да направлява възприятието, мисленето и оценъчно-избирателната ни способност да избираме какво е добро или зло за обществото и държавата не само от гледна точка на настоящето, но и в историческа перспектива.

Това е по-сложен и трудоемък подход, защото предполага: визия за развитието на света и на региона, както и поливариантно моделиране на различните геополитически таргети от позицията на устойчивото развитие на българските национални интереси.

През последните няколко десетилетия често съм си задавал въпроса: Защо пронационалистичните формации нямат прецизно дефинирано понятие за най-важният им инструмент за „събуждане“ , „въздействие“ и „ насочване“ на обединителната национална енергия във формулата „Национално Самосъзнание“?!

Дори в първите години на прехода лансирах идеята за необходимостта от “ умерен и интелигентен български национализъм“, който фактически е част от тъканта на националното самосъзнание на всички европейски страни. За голямо съжаление не бях разбран... А сега Съдбата чука на вратата...

Европейските и регионалните национализми се основават на пикови ситуации в Историята, т.е. в миналото, и са кодирани за допомпване на архетипната памет за възход, или на травми от историческо снижаване, или падение.

И едното и другото водят до разделение, противопоставяне и търсене на исторически реванш, особено на Балканите.

Това, което наблюдавам в предизборните профили на различните политически партии, меко казано, ме озадачава, смущава и притеснява.

В ЕС трудно може да се намери обособена или значима територия, която да не е „ бивша“ на близки или на по- далечни съседи. За Балканите да не говорим...

Тогава за какво става въпрос? За правото на първия, или за правото на последния?

Или за правото на временно пребивавал на определена територия, съобразно политическите катаклизми, или на капризите на историческото време? Ако това изчанчено разбиране се превърне във водещ политически принцип за възстановяване на „бившите владения“, със сигурност световният ред отива към пълен разпад.

Българската държавност започва от хан Аспарух. А правото на последния е модерната българска държава, член на ЕС. Аз съм гражданин на тази държава и изборът ми е категоричен, защото е дълбоко мотивиран. И всеки опит за назидание, или за претенция към моята държава- като „бивша територия“, засяга моето национално самосъзнание и визията ми за бъдещето.

Никой не може да си припише права за подобно мислене и поведение!!!

Ако подобна претенция е право на по-силния, историята ни учи, че ранглистата не е константна величина. Защото тя самата поражда собственото си отрицание в лицето на стената на плача, но впоследствие и на Заедността като противодействие на причината...

В конкретния случай на всеки би трябвало да му е ясно, че натискът, рекетът, принудата и заплахите целят възстановяване и „ демократично“ легитимиране на неоосманизма. Играта е ва банк!!! За мен няма да е изненада, ако има трансфер на конфликтност и конфронтация на Балканите и в Европа. Защото на 16.04.2017 в съседна Турция имат референдум за преобразуване на Кемалистка Република Турция в Султанат. Безумие. Но е факт...

И сега Ние - и християни, и мюсюлмани, и всички етноси, сме в състояние да дадем исторически урок на всички, които си въобразяват, че имат историческото право да ни надзирават и направляват.

Всеки от нас трябва да се определи, като направи своя вътрешен избор. Всеки от нас трябва да преживее своя исторически катарзис. Иначе за състоянието „ разкрачен стоеж“ се плаща много висока екзистенциална цена, и то поколения наред...

В това виждам силата на раждането на Обединяващият патриотизъм. Рядък феномен е, защото се събужда само когато има обща опасност за Цялото!

Няма как да се преборим с бедността, ниският жизнен стандарт и отсъствието на готовност за взаимно доверие, ако в душите ни бушуват разрушителните енергии на разединението, противопоставянето и омразата!

Една Земя ни е родила, една Земя ни храни, утешава и развива. Една Земя ни създава проблеми, ако не я обгрижваме Заедно. Нека да й се доверим! Земята ни е по-древна и по-мъдра от всички нас, които използваме благата й. И точно в това е жилавостта на Националното самосъзнание във времето.

Съзнавайки, че времето е в Нас, нека да покажем на света, че и Ние сме във Времето!

С обич и загриженост:

Ахмед Доган


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 айай

    54 6 Отговор
    Прав Сте, г-н Доган! тоталитарната мания на хора като Ердоган с манията за императори, било наричани крале, султани, царе, но все в мечтите за лична тоталитарна власт е водила света все към войни и зло за невинни. И не е въпрос на религия, защото като гледам и в редица султанати ховечето хора са мизерници като нас в "демократична" България, а шейфовете им си возят кучетата на самолетите, то е въпрос на правилно разбиране на света, а не кой се наричал християнин и кой мюсюлманин. на практика християнин е човек, който е добър човек, а не разбойник. Самият Йисус не е делил хората на израелтяни, галиляни и др., а на човеци и тирани. Поне тук в България, повечето хора не са християни, защото има доста лукави подли лоши постъпки, дори и несвършени задължения по служба на редица длъжностни лица, ако погледнем реално. Рано или късно всяка тирания свършва, но цената на подобни султанати свързани с войни и империализъм коства живота на много невинни хора и сред едни и други. И Адолф и Осман и Цезар и всеки империалист праща на смърт и свои и чужди в името на личната си власт и алчност. Въпроса е масите да не допускат такива самовлюбени тирани и да ги разкарват от власт, а не да им слугуват! Това вече зависи от всеки един човек.
  • 2 Лютви

    20 41 Отговор
    Ясноооо.......пак пием уиски от сутринта!!!!
  • 3 ИВП

    63 26 Отговор
    ДОГАН Е ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИН ОТ ГЕРБ И БСП.САМО ТОЙ СЕ ОПЪЛЧИ НА МЕСТАН.ДРУГИТЕ МЪЛЧАХА.ВИЩЕ КАКВА КАМПАНИЯ ВЪРВИ В ТУРЦИЯ В ПОДКРЕПА НА МЕСТАН-ЦИГАНИНА ДОНОСНИК НА ТУРЦИЯ.КЪДЕ НИ ВОДИТЕ БГ.ПОЛИТИЦИ-КЪМ НОВО ТУРСКО РОБСТВО.К..ВИТЕ ОТ НАТО НЯМА ДА НИ ЗАЩИТЯТ.САМО РУСИЯ МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ НОВО ПОТУРЧВАНЕ.ОСЪЗНАЙТЕ СЕ ДОКЪТО Е ВРЕМЕ.ДА НЕ СТАНЕ КАТО В КИПЪР.
  • 4 некойси

    21 55 Отговор
    Надигна се проруския агент от скривалището си и каза това ...
  • 5 Дядо поп

    65 7 Отговор
    В Турция някой искат султанат,а в България имаме
    мутранат- демокрация покровителстваща мутрите и не
    знаем,какво искаме.
  • 6 Българе

    20 47 Отговор
    Усети че му идва края..свършва султаната на Доган
  • 7 Гост

    21 38 Отговор
    Дали се е допитал до Путин преди да говори?
  • 8 Пеньо

    16 20 Отговор
    От години повтарям султана, султана, а агент Сава чак сега се осмели да каже нещо. Но аз повтарям и друго-императора, императора...
  • 9 Хасан

    25 46 Отговор
    Догане, ако имаш топки кажи нещо против ПУТИН!Путин не е ли неосталинист?? Не иска ли да разшири Руската империя..??
  • 10 Турчина

    21 28 Отговор
    Лъсна г.за на Доган.преди година когато там подкрепяха Дпс, нямаше проблем.. Сега подкрепят конкуренцията и диктатор..
  • 11 Гостът

    29 24 Отговор
    Този мазен алкохолик циганин си мисли, че избирателите са задължени да гласуват за него и ги има за лични роби. Много ми се иска на тези избори нашите съграждани да покажат зрялост и да спрат да гласуват за този алкохолик и да сложат край на салтаната му.
  • 12 Догания

    25 4 Отговор
    Доган върви след събития за които и той има вина,например за Ахмед Муса в Пазарджик или за арабското спонсорство на джамии и пристигането на чужди имами.Ако нашите турци се ислямизират,като турските,вината ще е само негова.

    Коментиран от #24

  • 13 Мечо

    23 4 Отговор
    Нещо за бедността и нищетата на избирателите си ,кога ще каже!Или бедността е угода за него!А корупцията,мафията, престъпноста явно не заслужават ли вниманието на Доган или той ги управлява!За агентурното си минало ,кога ще се покае !Вярно ли е ,че са спонсорирали ПКК ,чрез контрабандни цигари???
  • 14 Догания

    17 11 Отговор
    Доган е изпуснал контрола над хасанчо и други овце,което води до разединение на турчулята.Монополът над турското стадо е загубен и за това си мечтае, да е Обединен Патриот.Неговата философия е елементарна,защото построена не върху идеи,а върху пари.
  • 15 Анадолски Автобус

    13 19 Отговор
    Доган намеква за обединение с ДОСТ,защото автобусите ще ги плати Ердоган,а не той и местата в Народното събрание ще му намалеят.Това му е проблема-Местан.Той си го създаде,защото мислеше и действаше като Ердоган-безмилостно и диктаторски спрямо своите.Вече е късно за съжаленията му.

    Коментиран от #19

  • 16 гларус кръстоносец

    35 9 Отговор
    Ето това е един много....много умен прочит на фактите и становище на един много ......много умен човек .Дежурните словесни хемороиди по форумите коментират дори без да са вникнали в съдържанието. Дано българските турци (визирам единствено и само живеещите в България) го разберат.Те трябва да направят своя избор, дали искат мир или война, дали искат светска държава или бради, шериат и бурки. Колкото до нас българите, ако искаме мир и спокоен живот в нашата си страна ,няма как да не подкрепим Доган защото такъв ни е интереса сега, а в политиката няма вечни врагове има интереси. И всичката патриотарска бълвоч за тероризъм, обръчи, фирми, Дилян Пеевски , сараи , запои и др. не променят факта ,че Доган в момента е прав . При слаба и страхлива държавност от една страна и цигански ДОСТ подкрепен от Турция от друга, какви са възможностите - да си кютаме или да подкрепим светските турци у нас.Избирайте!

    Коментиран от #27, #30

  • 17 Димитър

    23 7 Отговор
    Хасане ако Доган нямаше топки щеше да си мълчи а не да скача на турската държава все пак той ще излезе патриот и доста мъдър човек които се стреми към мир а не към война . В нея няма печеливши само губещи
  • 18 Ел Турко

    20 8 Отговор
    Българинът се прави на немец,българинът се прави на руснак, а турчина се прави на българин.. Какво нещо е политиката
  • 19 кроко

    24 6 Отговор

    До коментар #15 от "Анадолски Автобус":

    ХАСАНЕ, ЗАТВОРИ СИ ПЛАТЕНАТА УСТА, ясно е че си поклонник на султана и агент на гаДОСТ. Спри се малко, 6 от 16 поста са твои. Доган ако искаше, можеше да има подкрепата на Султана. Достатъчно умен е да прецени че ще загуби гласове като се опълчи на султана. За всички е видно че ердоган е нестабилен и с явнио сманистки амбиции, гаДОСТ са неговите агенти в България. Боко тиквата разреши регистрацията им за да има подкрепата им в следващия парламент, а в замяна ще работи за османистките интереси. Както винаги, ще предава българските интереси.
  • 20 АЗ САМ

    12 19 Отговор
    Този и ДПС са проклятието на БГ ! ДОСТ 4%....ДПС 3.7%...и Доган в КАУША ! И кражбите спират и трагваме нагоре !
  • 21 Димитър

    3 6 Отговор
    Интересно Ел Турко дето пише на български на къв се прави
  • 22 NAZI

    23 7 Отговор
    колко тъпи коментари ,Доган излезе по голям българин от вас партийни г.зоблизци
  • 23 Шведът

    19 7 Отговор
    Евалла.няма да има никога друг политик като теб.Българите да се учат на политика
  • 24 кроко

    20 4 Отговор

    До коментар #12 от "Догания":

    Мисля че доган много добре си е давал сметка, но е разбирал и че няма смисъл да се опълчва срещу глобални сили, каквито са капиталите на арабите-сунити и тяхния ислямизъм + американската подкрепа за тях.
    Пример за силата им са „арабските пролети” от преди 6 години, както и съществуването на ИДИЛ - извършени са с арабски пари, а целта е премахване на светските управления и налагане на ислямски режими, които да са просунитски. Затова и тези събития имат подкрепата на САЩ - щото арабите са им партньори и са ги уверили че после управлението в тези страни ще обслужва тяхните интетеси. А Турция и Ердоган бяха също американски партньори до скоро.

    Доган е разбирал колко опасно е всички, но вижте че цялата ни държава е неспособна да води самостятелна политика, какво остава за едни политик - от къде такива сили. Сега обаче настъпва преразпределение на зоните на влияние в глобален мащаб и Доган вижда възможност да се опълчи срещу ислямизацията и засилването на турското влияние.
  • 25 Доганизьм

    7 6 Отговор
    Нека да се обединим под доганизма

    Коментиран от #31

  • 26 misli posle govori

    24 1 Отговор
    Прочетох тази статия.Според мен Доган ни предупреждава за нещо.
    В неговата лоялност не се съмнявайте, той е продукт на ДС.
    Държавата отдавна го е "обгрижила", като го е удавила в пари.
    Нали знаете в политиката има интереси, пари и последното нещо за, което се сетите е моралът.
    Май, наистина ще пуснат мигрантите и е хубаво, службите за сигурност да бъдат осторожни, както се случва още на турска територия.Може или по-скоро вероятността кочината да се премести и у нас.
  • 27 справедлив съд

    20 0 Отговор

    До коментар #16 от "гларус кръстоносец":

    Коментарите на Доган по геополитическите и вътрешни въпроси винаги са точни, правдоподобни и аргументирани в точно избран от него момент.
    Това не променя факта че е символ на корупция и организирана престъпност в особено големи размери.
    Казано на майчиния им език - кьорфишеци.
  • 28 Киро

    15 4 Отговор
    Руската подлога плюе по турската подлога!

    И въпреки това е за предпочитане пред ибрика местан.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 пършинг

    16 5 Отговор

    До коментар #16 от "гларус кръстоносец":

    Уважаеми приятелю Гларус... Доган е умен човек наистина, НО има една много хубава БЪЛГАРСКА поговорка - вълкът козината си мени, но нрава не - тази хубава БЪЛГАРСКА поговорка много добре описва предизборната мотивация на Доган, а тя е на хищник повален по гръб. Този хищник е готов на всичко за да се изправи на крака, а когато се изправи той отново ще е хищник.
    Напълно подкрепям идеята за национално мултиетническо обединение, но трябва да сме реалисти - още не сме дорасли за това! - необходим е много широк културен хоризонт на чисто субективно ниво и изчистена от недоразумения нравственост, за съжаление у масовия българин повлиян от ценностите на чалга културата, тези качества са дефицит. Предполагам, че онова което може да промени настоящата реалност у нас действително е свързано със състоянието на катарзис, но не в неговото духовно измерение, а като следствие от вече подготвян кървав конфликт. Дано не се окажа прав! - но сме точно пред прага на война, която ще засегне и нас, едно разбесняло се куче (Турция) се кани да отхапе голямо парче от нашата мила татковина. Това лято ще е „специално“ за всички ни и в двата случая -ако ни отмине бедата ще ликуваме, ако ни застигне ще страдаме. Бог да пази България!!!

    Коментиран от #48, #49, #51

  • 31 айай

    11 2 Отговор

    До коментар #25 от "Доганизьм":

    Абе човек, не е лесно да се гласува в тази държава тук. Не са 2 противоположни партии, че да избираш? Съществуват много партии и кандидати с някои припокриващи се нюанси и много противоположни нюанси. Ето защо вота не е никак лесен... за кой да гласуваш, изключвам ДОСТ защото се доказа подкрепата на Анкара към тази партия, с антибълргарски цели и открито нарушаване на редица закони, включително и ненамесата в нашата страна на Турция. ДПС, БСП, РБ, ГЕРБ, ПФ, ПП Воля, ПП..... - ЗА КОЯ ПАРТИЯ? Не е 1 човек, че да го познаваш, да знаеш какво ще прави по всеки въпрос, ако ги е обявил отговорите? Това са хиляди непознати хора, по партийни листи, които днес обещават едно, а като седнат на постовете често пхравят обратното - убедихме се през годините. И ГЕРБ и БСП и ДПС са във властта отдавна. Но Доган е прав, за много неща. Той е умен човек, освен това има бизнесс мислене, а не е закостеняла личност като разни салафитски джихадисти и други тирании. А всеки бизнес човек мисли светски, защото светското е прогреса, не тираниите на разни султани и други. И наши царе са били вредни за нас като султаните и други. От повечето диктатори сме видели зло. За КОЙ да гласуваме, кажи? Всеки иска да ни убеди, че той ни е доброто.
  • 32 гост

    11 14 Отговор
    Ахмед Демир Доган е проклятието на България !
  • 33 Rangelov

    0 3 Отговор
    Ahaahah toi znae rabotata si
  • 34 стоян георгиев

    13 7 Отговор
    султанат казваш догане?прав си,но ти не създаде ли такъв в своя политически и етнически ареал?дали не управляваш дпс и регионите под твоя власт като ердоган?иначе е добре че си избрал националното обединение и заставаш като първия етнически турчин зад идеята за българската нация и неиния надетнически интерес,което между другото е залегнало и в съзнанието на голяма част от останалите български мюсулмани,но досега не бе обявявано толкова категорично .та винаги ми е било чудно как човек с твоята ерyдиция и ум може да бъде толкова корумпиран и подмолен?всъщност е ясно ,що постъпваш така,просто можеш да си го позволиш:)!
  • 35 българин

    17 5 Отговор
    България трябва да постави незабавно, твърдо и ясно въпроса за опазване на европейската ни граница с Турция пред ЕС и НАТО. Ако ни откажат, трябва да търсим други решения за националната ни сигурност. Както казват англичаните, приятелствата са временни, вечни са интересите.
  • 36 Кемал Ататюрк

    13 1 Отговор
    Така. Бая помия прочетох по-долу и ми прави впечатление, че много малко от писалите са вникнали в написаното.
    Опитайте се да игнорирате КОЙ ГО Е ПИСАЛ И ЗАЩО и си помислете не е ли вярно всичко това и не е ли време да защитим Родината си.
    Не харесвам Доган и определено има за какво да му се търси сметка, ама хора - събудете се! Дори и да е писал това с някаква цел, която не се покрива с Вашата оценка за него - просто не гласувайте за него, НО вникнете в написаното - то е вярно.
    Иначе си оставаме разединена тълпа, която не може да накара управниците да стоят в права, горда стойка и да заправят за "разкраченото" или "надупеното" положение.
    Бъдете българи не по етнос, а по това, че живеете в България и искате в страната ни да се живее по-добре!
  • 37 8888

    11 4 Отговор
    Че е умен, умен е. Сега добре говори, но не трябва да се забравя "оня списък" , който той услужливо предостави на турция на времето. Колко незаконни джамии се построиха къде ли не когато бе единствен, без конкуренция. Чешмата дето построи на терористите, законно осъдени за техните предтъпления.
    Всички тия от противоконституционните прартии и тези, които способстваха за създаването, узаконяването и протекторирането им са за съд и наказание.
  • 38 помак

    10 4 Отговор
    ДПС е мафиотска структора довела мюсулманите в БГ до просешка тояга ! Хората вече ходят на Запад и виждат как живеят. ДПС трябва да е извън НС -3%...а ДОСТ 4%.Доган в КАУША и всичко заграбено да се върне на мюсолманите !
  • 39 путин прибери си вересиите

    9 5 Отговор
    Путин пак е натиснал бутона ДПС.
    Няма нужда да слушам от устата на турчин признание на делото на Апостола.
    Все едно Хитлер да говори с възхищение за Айнщайн.
    Левски си е Левски, той искаше "чиста и свята република", а получихме един мутро-комунистически салтанат.
  • 40 амнезията

    6 0 Отговор
    Ако дойде Мони и ви каже, че ще ви оправи за 800 дни и че Ботев и Левски са най големите, може би пак ще спечели изборите.
    Повечето хора в България помнят от ден до пладне.
    Ако Мики Маус ви каже, че ви обича и че обича България ще гласувате ли за него?
  • 41 амнезията

    7 2 Отговор
    Нека този "патриот" да каже, защо му назначиха специална охрана от НСО, а Ердоган му забрани да влиза в Турция?
  • 42 амнезията

    3 2 Отговор
    Ако може гусина да сподели, кога изучи хидроинженерството и какво консултира с дипломата си за философ, за да получи 2 милиона лева възнаграждение?
    Популизъм на гърба на Левски, ако Левски разбереше, щеше да се обърне в гроба.
  • 43 Недко

    10 1 Отговор
    Ей опасен.. При комунизма беше комунист,при демокрацията дисидент,при мафиотите мафиот, при царя царист, при европееца европеец..до преди две години добър приятел на Ердоган, миналата година се застъпваше за Путин, а сега е мода да се плюе по Ердоган и той го прави... Тоя на дявола пабуча наопаки ще обуе
  • 44 ОТ БУРГАС

    11 7 Отговор
    НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ,ЧЕ ЩЕ ГО КАЖА, НО ТУК ШАПКА МУ СВАЛЯМ НА АМЕД ДОГАН ЗА РОДОЛЮБИВАТА МУ И ДОСТОЙНА БЪЛГАРСКА ПОЗИЦИЯ!!!

    МНОГО ПО-БЪЛГАРСКА , ОТ ТАЗИ НА МНОГО "БЪЛГАРСКИ" ПОЛИТИЦИ...,ФАКТ!!!!!!!!!

    ДАНО ТРУДОЛЮБИВИТЕ БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ ОСЪЗНАЯТ КАКВО ИМ КАЗВА ТЕХНИЯТ ЛИДЕР И НЕ СЕ ПОДВЕДЪТ ПО МЕКЕРЕТАТА ,КОИТО ЕРДОГАН ВНЕДРЯВА В БЪЛГАРИЯ ЗА РАЗРУХА И РАЗЕДИНЕНИЕ!!!!!!!!!

    ОЩЕ ВЕДНЪЖ, БРАВО НА АХМЕД ДОГАН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #59, #64

  • 45 Лупи

    5 1 Отговор
    Така е в една слаба и зависима държавица. Руския наместник по турските въпроси излиза да ни предупреждава от турския наместник по турските въпроси... ако Доган трябва да ни защитава значи държавата е наистина пред закриване и скоро ще си проличи.
    Доган е пряк участник в политическия живот, който съсипа държавата и ни докара до това положение. Всяко едно правителство съсипало държавата до сега след 89-та година или почти всяко е било с негово участие. Визирам негово, защото дори да не е официално в парламента партията му следва неговите заповеди. Контактувал съм с турци, които си признават, че масово ги принуждават да гласуват за ДПС от край време. Тогва не е демокрация. Тогава как може една слаба демокрация, като нашата да се бори с организирана диктатура, като тази на Доган и на Ердоган? Никак. Всичко е организиран театър да вкарат партията на Ердоган в парламента. И изказванията, и театъра на Боко с оставката и служебния кабинет. Всички са едно и работят срещу България, а за българия не работи никой! Това е сигурна гибел.
  • 46 АЗ САМ

    4 4 Отговор
    Този ни обяснаваше че пътят към Европа минава през Босфора! Треска ги тресе - ДПС..2%...ДОСТ 4%...и Доган в КАУША !
  • 47 Morgoth

    7 0 Отговор
    Много интересено и много разумно изказване, дори патриотично и то по-патриотично от изказванията на патриотите. Никога не съм се съмнявал в умствените възможности на Доган, но пък винаги мотивацията му ми е била съмнителна. ДПС нееднократно са били най-адекватните, но това се случва само когато нямат намесени интереси.
    Дали случая е такъв или просто Доган постигна всичко което искаше и на стари години вече може да си позволи патриотизъм? Дали просто не си отмъщава на Ердоган за опитите от последните години да го замени като посредник между интересите на България и Турция? Дали не осъзнава, че този път има сериозен противник и поставената под угроза ДПС трябва да намери нови избиратели и понеже напоследък патриотизма се котира добре иска и той по примера на други либерали като Меркел и Рюте да събере липсващите му гласове с патриотични изказвания? Може и да не получим отговор на тези въпрос, но пък е добре човек да чуе адекватно и патриотично слово, пък било то от мафиот като Доган.
  • 48 гларус кръстоносец

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "пършинг":

    Уважаеми "пършинг" и "справедлив съд"- коментар 27 ,
    Изобщо не оспорвам че Доган е хищник , но както и двамата сте съгласни- умен хищник. Нека се запитаме не можеше ли този " сега повален по гръб" вълк , който не си мени нрава отдавна да яхне доктрината на ноосманизма ? Можеше и то как! С актива си от затвори , предаване на българската агентура на Анкара след демокрацията ,създаването на терористични клетки ,създаване на етническа партия , овладяване на финансовите потоци и мрежи и способностите му ( според мен безспорни) да разпределя порциите в държавата . Но той не го направи! Защо според Вас? Според мен е въпрос на ценности и его. А ценностите на Доган са либерално- демократични, свързани със свободата на индивида и възможността за себереализация. Да тръгнеш от Дръндар с ясното съзнание ,че ще ставаш водач на всички български турци и да стигнеш до настоящото ниво, как Ви се струва?! Този човек не може и не иска да бъде втори в Рим , по добре пръв в галско село. За стратегическите посоки на развитие на ДПС и турския електорат въобще няма да говоря. Под негово давление учат висше много млади хора от турски произход и в резултат целия среден управленски ешелон на държавата в етническите им области е подменен с техни хора.Архитекти , администратори, полицаи ,води , гори, навсякъде са. Това обаче е ум воля ,реализация , за да живееш по -добре , да можеш и имаш повече. Умните не слушат моллите и ходжите, не чакат на арабски помощи като циганите от Паз

    Коментиран от #52

  • 49 гларус кръстоносец

    8 0 Отговор

    До коментар #30 от "пършинг":

    Умните не слушат моллите и ходжите, не чакат на арабски помощи като циганите от Пазарджик и Самоков, те работят и правят пари за себе си и са трудно манипулируеми дори в името на Аллах. Това е светската насоченост на ДПС. Аз предпочитам умни турци вместо анадолски тъпоумници, насочили гнева на собствената си малоценност срещу друговерци и различно живеещи. Сега правим избор между зло и по-малко зло. Национално мултиетническо обединение се постига само на базата на общи ценности в българския случай те са материално благоденствие,професионална реализация и мирен бизнес, далеч от религиозни и верски екстремизъм и сепаратизъм. За мен Ердоган е кафява религиозна чума, която никой в Европа няма нито воля, нито интерес ,нито сила да спре .Ние както в средновековието сме дервентлии- буферна зона и на Европата не и пука какво ще се случи тук.Нима смятате че ако Турция -страна член на НАТО( втора по численост армия) влезе в Свиленград , Кърджали ,Хасково, Димитровград и анексира Странджа до Бургас (ужас) и Родопите до Пазарджик ,някоя друга членка на НАТО ще я спре? Или нашата армия? Не ме карайте да се смея,моля. Така че време е да изберем от двете злини по -малката .До там ни докараха нашите собствени "управници". Да ние българите имаме "управници", а българските турци в лицето на Доган имат водач за който им завиждам. Накрая благодаря и на двама Ви че поразсъждавахме и ако е рекъл Господ или Аллах ,ще се намери умен българин който да вземе решения и да ги осъ
  • 50 ттТ

    6 0 Отговор
    Taka, г/н Доган казва това което до сега трябваше всеки българин в най лошия случай да го почуства!!! Едно да сме про руско и про европейско настроини, друго е да сме сплотени в името на българия!!!

    Коментиран от #56

  • 51 гларус кръстоносец

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "пършинг":

    Накрая благодаря и на двама Ви че поразсъждавахме и ако е рекъл Господ или Аллах ,ще се намери умен българин който да вземе решения и да ги осъществи, за да опази и продължи България.

    Коментиран от #53

  • 52 чайката

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "гларус кръстоносец":

    Трол ли си или си просто прекалено наивен, я вземи се ограмоти. Прочети за връзката на ДС с КГБ, за възродителния процес, за атентатите и ще ти стане ясно, кой какъв е и за какво се бори, преди да пишеш пълни глупости.
    Направо се разплаках от умиление, след, като прочетох тирадата ти.
    Занимавай се с германките и шведките на плажа и не коментирай неща, които не са ти ясни, не става само с ядене иска и четене.
  • 53 чайката

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "гларус кръстоносец":

    ХАХАХА наистина ли си вярваш в това, което си написал?
    Явно цялата младежка организация на ДПС се е изсипала да коментира.
    Искрено ме разсмя, благодаря ти, ако е рекъл Господ или Аллах, ще спреш да пишеш глупости и ще ти дойде просветлението, ако имаш поне малко мозък.

    Коментиран от #57

  • 54 ХАН КРУМММММ

    4 2 Отговор
    Кво става сега ? Нашият Фето изттезня бе , моделът. Кой. КОЙ. КОЙ СИ ЗАМИНАВА, ГУБИ ПОЧВА ПОД КРАКАТА СИ. МОДЕЛЪТ КОЙ , И LAPKA ( лапка папка ) заминава . И сега аз да плача че няма кой да ми лапка банките,Ц. Камък За горите да не говорим ,все още горите заминават ,но едвали вие от софия виждате какви не поправими щети докара тоз циганин, дори нее турчин. Плачете силно за модела кой кой кой , кой държи медиите в бг не ви лие звестно ,? ТОВА Е БГ ФЕТО , АБСОЛЮТНО ВРЕДЕН ЧОВЕК, СВИКНАЛ САМО ДА ЛАПКА.
    ЗАДАЙТЕ ВЪПРОСА , ДЕ Е СЕГА. КТБ ? .??? И мнго други далавери? ЩОМ ЧУЯТ ДПС. хората изпадат в депресия вече , къде и кой ще го търпе повече ? СБОГОМ. ФЕТОООООООО. СИЛЕН РИТНИК ЗА НЕГО
    ШУТТТТТТТ.
  • 55 ВЕСКО

    2 1 Отговор
    Аби хора стиге плачи за Тифлеци бря,ъхъ ам чи де да бише сам той , а групата му тюфлеци колко са мъ? Я стига, моделът дюкан не работи вече, и. И ся да върне всичко що е крал.
  • 56 чайката

    1 4 Отговор

    До коментар #50 от "ттТ":

    България се пише с голяма буква, явно толкова си и българин. :)
    Ти на нас българите, акъл по чувства не ни давай, ами си гледай тютюна.
    България е в ЕС и НАТО, ние сме про - НАТО и про ЕСс настроени, анадъмму?

    Коментиран от #58

  • 57 гларус кръстоносец

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "чайката":

    Не е лесно да си прост и за това се изисква талант , но някой чайки са много талантливи Спори се с тези и факти, а на тебе ти липсват и двете. Тук се изказват мнения а не емоции. Това че твоето мнение не е като моето, въобще не ме интересува.И накрая -Никога не спори с глупака - ще те завлече на неговото ниво и ще те победи с опит !
  • 58 кроко

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "чайката":

    Забележи само колко си ограничен: само погледни как хората пишат собствено мнение и мисли на база прочетеното и анализирано; а от теб старите приказки за ДС, обиди и НПО фрази "ние сме в НАТО и ЕС"!!!!

    Ей, става въпрос за ислямизация на бълг. турци и засилване на влиянието на османиста ердоган чрез партия гаДОСТ. НАТО няма да ти помогне, трябва българска армия, набий си в глава че трява сами да почнем да си помагаме и да взимаме решения, а не винаги да слушаме.

    И ти си от комунистическия лош материал, нали? Свикнал си да имаш господар, но като недоволен от комунизма че не си се уредил да папкаш наготово, си ги намразил и си решил че новия шеф чичо сам ще направи нещо за теб. Но пак живееш като несретник и най-лесно е да обвиним стария враг комунизма! Пълно е с тролове като теб в България!
  • 59 ТРАШ ТРЕЙД ЛАЙФ

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "ОТ БУРГАС":

    САМО ДУМИ МОЙ ЧОВЕК ЖАЛКОТО ЧЕ ТИ И ДРУГИ ШАРАНИ ША ЛАПНЕТЕ ВЪДИЦАТА КЪТ ВЪВ ФИЛМА ЗА ДОБРОТО И ЛОШОТО ЧЕНГЕ САМО ЧЕ СЯ РОЛИТЕ СЕ РАЗМЕНЯТ ЛОШИТЕ СТАВАТ ДОБРИ И ОБРАТНО.
  • 60 misli posle govori

    0 0 Отговор
    Секуларизацията на властта се постигна чрез диктаторските режими в арабският свят т.е разделянето на светска от духовна власт.По-принцип, дори десетилетия арабите имаха подобни държавни управления, но то си остана далеч от нравствения мироглед на обикновения мюсюлманин.
    За тези хора единствено сливането в едно, т.е имате преливане от едното към другото на светската и духовната власт е пътят на индивидакъм Аллах.Всъщност дълбоко религиозните мюсюлмани не могат да си представят тези две неща разделени, както е в християнския свят(САЩ, ЕС, Русия).
    Когато идват в Европа, те трябва задължително да възприемат нашите разбирания за устройството на света т.н "космогония".Затова гетата станаха инкубатор на бъдещи цивилизационни конфликти.
    Турция е тръгнала по този път... почти едновременно с редица страни от арабския свят.Западния свят не отчете, че т.н "арабска пролет"- не беше нищо друго освен връщането именно към религиозното начало, а не светското(и демократично развитие) управление на техните общества.Просто те и ние не мислим по един и същи цивилизационен начин.Дори богатите държави от мюсюлманския свят в последните години регресират по отношение на правата на човека изхождайки от пак от религията
  • 61 аааааааа

    1 0 Отговор
    Браво, Меди. Пак ти им отваряш очите на останалата т.нар. политическа класа, по-точно каста.
  • 62 Медиапул

    1 0 Отговор
    Много хубаво представяне на речта на Доган: по-добре "кражбата" (т.е Пеевски, Бисеров, Цонев и свързани червени и гербаджийски партийци) или Ердоган. Но истината, че и ДОСТ искат това. Сега въпросът е, какво искат българите? Затова призовавам всички, които подкрепят референдума, да гласуват за партия, която не е била в НС или да не гласува. В никой случай за ГЕРБ или за БСП, или за РБ, или за Патриоти, ДПС и т.н. Тези гледахме достатъчно и са нагли и немощни да направят нещо за нас
  • 63 въх

    2 1 Отговор
    Доган ага, долу ръцете от Левски! Защо се криеш в Сараите като мишка, а ние ти плащаме държавната охрана, хидроинженерино?
    Доган се отърка предизборно в Левски, за да докаже, че безсрамието в политиката е безпределно.
    Левски не е дъвка за всяка паст, ага, особено за твоята, хидроинженерската, преяла с милиарди заграбени народни пари.
    Вместо да се правиш на Бодрияр и Барт на квадрат, вместо користно да отравяш електората с гузната алхимия на кухата си словесност, по-добре си признай за обръчите от фирми, обществените поръчки, модела КОЙ, лобизма в съдебната система, тайните договорки с БСП да управлявате след изборите.
    Признай защо стреляха по теб и кой "самоуби" клетника Ахмед Емин в покоите ти.
    Кажи си, ага, и защо в крайна сметка те обявиха за персона-нон-грата в Турция. Да не би за едни контрабандни канали, с които, разбира се, нямаш нищо общо?
    Сподели защо пета година се криеш като мишка в сараите, а всички ние ти плащаме за държавната охрана от НСО.
    Не ми пробутвай дрън-дрън-ярини за "нароченото гърне на етнонацията", "хлъзгавия понятийно-категориален терен" и "поливариантното моделиране на различните геополитически таргети".
    Големия мислител, проникновения визионер, дървения философ на прехода.
    Ти сам не вдяваш какво имаш предвид, камо ли кротките тютюноберачки от Ардино и Неделино, връз чийто доблестен труд и с чийто дисциплиниран вот дерибействаш трето десетилети из българската политика.
    Подиграваш ли се, на транквиланти ли си?
  • 64 БАЛКАНСКИ

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "ОТ БУРГАС":

    МОЖЕ ДА СЪМ. ПОМАК. , НО НЕ И АХМАК.
    ДОГАН НИКОГА НЕ Е БИЛ НАШ ЛИДЕР , НАПРОТИВ ТОЗИ УНИКУМ НЕ СПРЯ ДА СЕ ПРЕДЛАГА НА ВСЕКИ СТИГА ДА ИМА КЕЛЕПИР.
    ЗА СЪЖЕЛЕНИЕ , ПАК УСПЯ ДА ВИ ИЗЛЪЖЕ И ВИЕ КАТО НАИВНИЦИ СЕ ХВАЩАТЕ НА ДУМИТЕ МУ. АЗ СЪДЯ ПО ДЕЛАТА ЕДИН ЧОВЕК ,А ТОЗИ Е ВЕЛИКИЯТ ИЗМАМНИК ВЪВ ВЕКОВЕТЕ. НЯКОЙ ДА СМЕТНЕ ЗАГРАБЕНОТО ОТ НЕГО ДО СЕГА , И ЩЕ ВИДИ ЗА КОЛКО МИЛЯРДА СТАВА ВЪПРОС ? Продължава да унищожава Българската гора , все още той контролира всичко в тези райони, и тероризира хората в тези райони.Който му вярва и го тачи , халал да му е ,да си го вземе у тях .
    Знаетели колко струва охраната му , издръжката за държавата? И за какво? Видя се че , моделът Доган НЕ работи вече , и за кво ни е той?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове