17 Март, 2017 15:59 1 743 4

Картелът е октопод с политически пипала

  • веселин марешки-
  • избори-
  • горива
Картелът е октопод с политически пипала - 1

Картелът е октопод с политически пипала. Това заяви в предаването "Лице в лице" на бТВ Веселин Марешки.

Той съобщи, че до момента в бензиностанциите му в страната са проверявани над 20 пъти от различни ведомства -НАП, Агенция "Митници" и други институции, 10 пъти го е проверявала Инспекцията по труда, имало е общински проверки в Русе и Добрич, и отделно проверки от МОСВ. Марешки даде и друг пример за натиска върху бизнеса му- преди месец на бензиностанцията в Горна Оряховица, час преди проверяващите, са дошли медии. "Ето това е- картелът е октопод с политически пипала. Пращат медиите и им казват, че ще намерят нещо, но като нищо не става, не публикуват истината. Идеята им е да правят черен пиар", категоричен беше Марешки.

Той представи протоколи от проверките на държавните институции, които показват изрядността на бензиностанциите му и на горивото, с което категорично опроверга клеветите на в."24 часа" и Владимир Каролев, цитирани от водещата, че горивото в бензиностанциите му е некачествено. "Не мога да знам какво правят в "Лукойл" и другите рафинерии. Аз съм краен клиент, купувам от складове на едро. Ежедневно ме проверяват. Показах Ви документите. Какви повече доказателства да Ви дам от становището на държавата?!" По думите на Марешки, хората много добре знаят дали е качествено или не горивото, защото го усещат, карайки колите си. "Няма как всички да зареждат при мен и да са доволни, а някакви тролове да обясняват, че горивата не са качествени", каза той.

"Бензиностанцията в София е нещо, с което можем да се гордеем -най-голямата на Балканите и в топ 10 в света", заяви Марешки. На въпрос на водещата защо не се плаща с карти на неговите бензиностанции, той поясни, че банковите такси са по-големи от надценката. "Когато влезем в парламента, ще променим това. Таксата трябва да е отделно. Не може някой да ни задължава да събираме и превеждаме таксата на банките. Нека хората да знаят каква е цената и какво взима банката. Всичко трябва да е прозрачно. Не искам да натоварвам моята цена с банкови такси."

Веселин Марешки категорично опроверга и други ,тиражирани клевети относно плащанията на фирмата му. "Само за една година, откакто нашата фирма е клиент на една от фирмите, от които купуваме, са платени 50 милиона лева- това сме предплатили като акциз и ДДС, за да може фирмата да ги внесе в бюджета. Нека от "Лукойл" да кажат върху 60 милиарда оборот колко данък печалба са платили", коментира Марешки.

"Ще подкрепим радикална съдебна реформа, но първо трябва да спрем кражбите в държавата. Трябва да осветяваме крадците. Те крадат само на тишина и на тъмно. Ние трябва да им се противопоставим като ги осветяваме всеки ден.", заяви Марешки.

По повод предстоящите избори, Веселин Марешки съобщи, че партия ВОЛЯ е изпратила писмо до всички политически сили, представени в ЦИК, с настояване да бъде разрешено заснемането от медии и застъпници на отварянето на урните, броенето на бюлетините и писането на протоколите. По думите на Марешки, по-честно и по-прозрачно от това няма. В закона е разрешено и дано не го променят. Ако го направят, значи, че ще има фалшификации. ВОЛЯ иска честни и прозрачни избори. "Не искаме да ни дават, но не искаме и да ни вземат. Бъдете сигурни, че ще следим внимателно процеса. Българите на 26 март ще "благодарят" и на Корнелия Нинова, и на останалите с един невероятен наказателен вот за всички, които са се гаврили с българския народ и българския бизнес", заяви Марешки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Анкета

Ще заредите ли на новата бензиностанция на Марешки в София?
С подкрепата на
mobile.bg



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    6 9 Отговор
    Само че твоите покровители са по-големи от картела и неслучайно те оставят да поработиш, да натрупаш популярност и като влезеш в парламента да направиш коалицийка със политическите пипала на картела! ГРОБ увеличиха неколкократно влиянието на картелите в България, обаче ти се застъпваш именно за боко тиквата. Е не си ли същия като тях, поредния месия?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 димо

    1 1 Отговор
    КРОКО ти сигурно си от платените ЧЕРВЕНИ ТРОЛОВЕ
  • 4 Trader

    0 0 Отговор
    Пич, стига си разправял измишльотини - първо, не си краен клиент, ти си Търговец. Краен клиент съм аз, който си купува горивото от бензиностанцията. Второ, кого лъжеш, че те проверяват, нали съдът ти отмени ревизията?! Трето, егати обяснението за картите - таксата на банките е под 2 стотинки, а ти ако не криеш данъци и работиш с под 2 стотинки марж, досега да си на милиони загуба, освен ако работниците ти не са приели да бачкат за чест и слава без пари. Изобщо, Марешки като каже "добро утро", проверявайте дали не е вечер.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове