20 Март, 2017 15:49 1 385 3

Проучване показва по колко депутати ще имат ГЕРБ и БСП

  • проучване-
  • избори-
  • депутати

Пет са сигурните партии в следващия парламент. Разликата между ГЕРБ и БСП е под 1% и е в рамките на статистическата грешка. Това сочат данните от изследване на Центъра за анализи и маркетинг сред 1012 пълнолетни граждани, проведено между 10 и 16 март. То е извършено без външен възложител и със собствени средства на центъра.

Президентът Румен Радев има най-висок рейтинг, а хората, които ще гласуват, но още не знаят за кого, вместо да намаляват, се увеличават, се отбеляза още в резултатите.

Като разпределение в следващия парламент ГЕРБ би получил 31,4 на сто от действителните гласове, или между 81 и 90 депутати. Подкрепата за БСП е 30,7 на сто, които ще имат между 79 и 88 депутати.

ДПС ще получи 10,4 на сто от действителните гласове и ще заеме между 26 и 31 депутати, Обединените патриоти – 9,6 на сто от действителните гласове и вероятен брой народни представители между 24 и 29.

За "Воля" прогнозата е 6,1 на сто от действителните гласове, или между 14 и 19 народни представители.

"Реформаторски блок - Глас народен" биха получили 3,6 на сто, което означава, че може и да не прескочат бариерата, но може и да попадне в НС и да има 10-12 депутати, коментира Юлий Павлов от Центъра. Той обясни ,че има много хора, които ще решат в последния момент за кого да гласуват и последната седмица ще бъде решаваща.

Според него резултатите показват, че много трудно ще може да се състави правителство с двукомпонентна подкрепа.

47,7% от анкетираните казват, че със сигурност ще гласуват и знаят за кого. 26,7% ще гласуват, но се колебаят за кого, 9,8% се колебаят дали да гласуват, а 13,7% са посочили, че няма да го направят.

Очакваме между 3,5 и 4 млн. души да отидат до урните, уточни Юлий Павлов.

Челната петица при рейтингите е оглавявана от президента Румен Радев с 60,3 на сто, следван от Йорданка Фандъкова - 44,3 на сто, които са и единствените с положителен рейтинг.

Трети е служебният премиер Огнян Герджиков – 40,6%, след него са вицепрезидентът Илияна Йотова – 38%, и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов – 35,3 на сто.

Одобрението към служебното правителство малко е намаляло, но 51 процента продължават да го одобряват. Неодобрението малко се е увеличило, но е по-ниско от одобрението – 31 процента, коментира социологът. Той отбеляза, че това е завиден рейтинг, който нито едно от редовните правителства в последно време не е постигало.

Данните са от изследване на Центъра за анализи и маркетинг сред 1012 пълнолетни граждани, проведено между 10 и 16 март. То е извършено без външен възложител и със собствени средства на центъра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 674854878950980709

    3 1 Отговор
    СПЕТЕ БЪЛГАРИИИ СПЕТЕ. И ПАК НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ, ЗАЩОТО ПО ЛОГИКАТА НА БАЙ ГАНЬО "НЯМАЛО ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТ". АМИ КАТО НЯМА ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТЕ СИ СТОЙТЕ В КЪЩИ СТРАХЛИВЦИ ТЕ ТУРЦИТЕ И ЦИГАНИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ВМЕСТО ВАС И УТРЕ БЕЗ ВОЙНА ОТНОВО ЩЕ ВИ НАПРАВЯТ СВОИ РОБИ. ЩОМ БЪЛГАРИНА Е ТОЛКОВА ЗАСПАЛ И БЕЗОТГОВОРЕН СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА. ОЩЕ 90000000000000000000000000 ГОДИНИ РОБСТВО ПАК ЩЕ СА МУ МАЛКО СЛЕД КАТО НЕ СИ Е НАУЧИЛ УРОКА ПРИ 500 ГОДИНИ РОБСТВО.
  • 2 674854878950980709

    2 1 Отговор
    СПЕТЕ БЪЛГАРИИИ СПЕТЕ. И ПАК НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ, ЗАЩОТО ПО ЛОГИКАТА НА БАЙ ГАНЬО "НЯМАЛО ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТ". АМИ КАТО НЯМА ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТЕ СИ СТОЙТЕ В КЪЩИ СТРАХЛИВЦИ ТЕ ТУРЦИТЕ И ЦИГАНИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ВМЕСТО ВАС И УТРЕ БЕЗ ВОЙНА ОТНОВО ЩЕ ВИ НАПРАВЯТ СВОИ РОБИ. ЩОМ БЪЛГАРИНА Е ТОЛКОВА ЗАСПАЛ И БЕЗОТГОВОРЕН СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА. ОЩЕ 90000000000000000000000000 ГОДИНИ РОБСТВО ПАК ЩЕ СА МУ МАЛКО СЛЕД КАТО НЕ СИ Е НАУЧИЛ УРОКА ПРИ 500 ГОДИНИ РОБСТВО. ПОМНИ ТИ БЪЛГАРИНО ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС, КОЙТО НЕ Е ГЛАСУВАЛ Е ВИНОВЕН ЗА РОБСКАТА СИ СЪДБА И ТАЗИ, НА КОЯТО ОБРИЧА СВОИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ. АКО И ТОЗИ ПЪТ СИ ОСТАНЕТО ПО ДОМОВЕТЕ И НЕ ИЗЛЕЗЕТЕ МАСОВО ПОВТАРЯМ МАСОВО ДА ГЛАСУВАТЕ ТО ДО 20 ГОДИНИ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕТЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА, ЗАЩОТО ПЪРВО ЩЕ СТАНЕТЕ МАЛЦИНСТВО И ЩЕ ВИ ЯЗДЯТ ТУРЦИТЕ ДОКАТО НЕ ВИ ПОГУБЯТ. А ТУРЧИНА НЕ СЕ ОТЛИЧАВА С ТОЛЕРАНТНОСТ. САМО ВИЖТЕ ДНЕШНИТЕ СЪБИТИЯ В турция КАК ДНЕШНИЯ РЕЖИМ АРЕСТУВАТ ВСЯКАКВИ ИНАКОМИСЛЕЩИ И ГИ ПРАЩА В ЗАТВОРИТЕ ВЪПРЕКИ, ЧЕ СА ТУРЦИ И САМИ СИ НАПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ, КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ВАС, КОИТО ДОРИ НЕ СТЕ ТУРЦИ, А ВИ СЧИТАТ ЗА ГЯУРИ .
  • 3 ДогъзДоган

    0 0 Отговор
    БЪЛГАРИНО ГЛАСУВАЙ ДОРИ СЪС ЗАЧЕРКНАТА БЮЛЕТИНА ИНАЧЕ ЦИГАНИ И ТУРЦИ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯТ ПАК ТВОЯ ЖИВОТ!
    ПО ТОЯ НАЧИН НАМАЛЯВАШ ПРОЦЕНТА И СЪОТВЕТНО БРОЯ БЮЛЕТИНИ "ЗА" НА СЪОТВЕТНИТЕ МАФИОТСКИ ПАРТИЙКИ ПРОМЪКВАЩИ СЕ СЪС ЦИГАНСКИ И ТУРСКИ ГЛАСОВЕ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове