Last news in Fakti

22 Март, 2017 10:22, обновена 22 Март, 2017 15:02 2 462 25

ДАНС пак гони турски чиновник за антибългарска пропаганда

  • данс-
  • турци-
  • пропаганда

Те са извършвал дейности, застрашаващи единството на българската нация

Служител на турска държавна институция е експулсиран от България заради "дейности, създаващи антибългарски нагласи в райони със смесено население в страната и застрашаващи единството на българската нация", научи Факти.бг. Днес преди обяд от Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) съобщиха, че на 21 март 2017 г. със заповед на председателя на ДАНС са изгонени нови двама турски граждани.

Само преди седмица рестриктивни мерки бяха приложени към други трима души.

От съобщението на ДАНС става ясно, че са наложени принудителни административни мерки „експулсиране”, „отнемане на правото на пребиваване” и „забрана за влизане в Република България” за срок от пет години на турски гражданин, извършвал дейности, създаващи антибългарски нагласи в райони със смесено население в страната и застрашаващи единството на българската нация.

Лицето е пребивавало на територията на България от няколко години със статут на продължително пребиваващ като служител на турска държавна институция.

Друг турски гражданин, на основание член 21а от Закона за чужденците в Република България е включен в информационния масив на нежеланите в страната чужденци, тъй като представлява заплаха за националната сигурност на страната.

Според събраните от органите на ДАНС данни, по време на пребиваването си на територията на България лицето е правило опити за придобиване на информация, представляваща държавна тайна според националното законодателство. Придобити са данни за негови действия, насочени срещу единството на нацията и опити за оказване на въздействие върху български институции в полза на чужд държавен интерес.

Взетите мерки са в изпълнение на функциите и правомощията на органите на Държавна агенция „Национална сигурност” по противодействие на заплах за националната сигурност съгласно член 4 от Закона за ДАНС.

Миналата седмица бяха взети административни мерки срещу други трима турски граждани заради извършване на дейност, насочена срещу националната сигурност на България.

Сред тях беше и главният секретар на валийството в Одрин Ибрахим Таранджъ. Според неофициална информация роденият в Ерзурум Таранджъ, който е бивш зам.-директор и директор на дирекцията по образованието в Одрин през периода 2002 – 2010 година е работил против териториалната цялост на страната като е насаждал антибългарски настроения сред населението от смесените райони, а също така е агитирал местните да гласуват за една конкретна партия, за която се смята, че е близка до сегашното управление в Анкара.

По неофициална информация на "24 часа" другите двама са депутатът от партията на Реджеп Ердоган - Азиз Бабушчи, и служителят в турското посолство у нас - д-р Улви Ата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8888

    21 4 Отговор
    Ами защо не изгонят и мистан с достовете му барабар, но завинаги и проблемите значително ще намалеят?
  • 2 pllam

    18 2 Отговор
    така трябва да бъде,ама не само по избори а постоянно!
  • 3 брей

    13 7 Отговор
    Забелязвате ли как тази структура активно работи за ДПС , значи преди като бяха една партия с местан не се беше чуло подобно нещо , ама виж сега местан е с отделна партия и доган яко натиска хората си в данс !!!

    Коментиран от #15

  • 4 ЪРП

    18 9 Отговор
    БРАВО ДАНС, БРАВО!!!

    ЕТО ТАКА СЕ ВЪРШИ КАЧЕСТВЕНА РАБОТА И ЗАЩИТА НА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!

    БРАВО ЮНАЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 5 8888

    18 2 Отговор
    Според мистановото разбиране за права и свободи е отцепването на територии от България в полза на турция или поне автономия (това е мое мнение).
    И доган има грехове, но според мен е по - малкото зло.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пеньо

    7 9 Отговор
    Другари путинисти, последно към коя турска партия ще обърнете гръб и към коя лице? Нинова иска да се коалира с ДПС- старият проект на ДС и КГБ. Но има и нов проект на големия приятел на джуджето-султана. Както и да застанете все ще сте против интересите на България, позата партер ви е любимата, драги безродници.
  • 8 кроко

    11 3 Отговор
    Хасане теб ли те сгащиха ? Айде марш в Анадола !
  • 9 Реалист

    6 15 Отговор
    Не турците държат Лукойл и нисмучат ,чрез бензина без да внасят нищо в бюджета.Не турците държат газта за да омаломощат бизнеса ни(примеф торовите заводи) и ни повишават сметките ицените на стоките.На грешно място търсите врага,пак виводят за носовете!!

    Коментиран от #10

  • 10 Д'Мин

    16 7 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Темата е за турци застрашаващи националната сигурност. Изчакай си реда и тема за Русия или Путин и тогава заработвай центовете!
  • 11 Realist

    3 8 Отговор
    Te някои пришълци вече превзеха корортните ни.Ха познай кой са.Жокер- Неда турци!
  • 12 goni

    4 9 Отговор
    Хмм! Странно! Службите все още работят! Е! Няма да е за дълго! Както са тръгнали нещата! Последният да угаси лампата!:)
  • 13 misli posle govori

    10 1 Отговор
    Трябва до второ нареждане да се прекратят дипломатическите отношения с Турция.Според мен, позицията на Външно министерство по презумция е правилна, но е сравнително мека на фона на явната провокация, която турската държава извършва в последните два месеца в България.
    Трябва да се помисли и за икономическа блокада по границите, като останалите страни от ЕС се координират с България.При необходимост да се увеличат дозите от лекарството, докато подейства в пълнота.
  • 14 Варна

    9 1 Отговор
    Докато беше ГЕРБ нямаше данни за подривна дейност... Как така сега изникнаха?
    Радвам, се че за първи път от 27 години се появи някаква реакция от страна на държавната власт!
    Аз лично бих бил по- радикален в тази позиция но... - Не съм лицето, което взема решения и носи отговорност за случая.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 кроко

    5 0 Отговор
    истината е че всичко става благодарение на боко тиквата. Той се договори с делят пеевски ДПС да свали подкрепата за Орешарски, а тиквата му даде да си поделят КТБ, да си направи верига лафки в цялата страна. Тиквата имаше подкрепата на ДПС в предишния парламент. Тиквата сля както в комунизма и трите власти под него контрол и уреди съда да регистрира още една етническа партия га ДОСТ за да има подкрепата им както беше на президентските избори за Цецка Цачева, тиквата ходеше да лиже редовно краката на ердоган и с него са се договорили за гласовете за гаДОСТ и подкрепа за него, а турските агенти да работятя за разделянето на България и ислямизирането на турците и турчеещите се. Тиквата има заслуга толкова време МВР и ДАНС да не работят по въпроса, на него благодарете!

    Коментиран от #17

  • 17 Доктора

    0 4 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    Пак си забравил хапчетата .... усещам та.....

    Коментиран от #19

  • 18 Хасан

    2 4 Отговор
    Кроко, стига с тая любов към Русия.. Бъди българин бе човек.. Ти знаеш Толстой и Пушкин но руснака не знае Вазов

    Коментиран от #20

  • 19 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Доктора":

    Нима има нещо невярно в казаното от мен? Помниш ли един случай от миналата година с откраднат джип на турските слуби? Наясно ли си че отдавна действат в България все едно са си на собствена територия. Кой тогава е винове, освен онзи, който еднолично управляваше държавата и в същото време постоянно тичаше до турция да пита ердоган това-онова - Бойко Борисов.
  • 20 кроко

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Хасане, не става въпрос за любов към Русия, а за предатели, дето са готови да сложат феса само и само да са против Русия. И ти, дето ми говориш за помашки републики, за правото на турция да се бърка в работите на България щото била велика сила и не помня още колко простотии, хич не ми говори че не съм българин. Нямаш право.
  • 21 Хасан

    1 1 Отговор
    Каква република? Какви 5 лева?!

    Коментиран от #25

  • 22 Хасан

    0 3 Отговор
    Бойко Борисов е най успешния политик през последните 20 години. Виж Гърция,виж Турция, Македония.. И виж в България колко си е спокойно

    Коментиран от #24

  • 23 681 БЪЛГАРИЯ

    1 1 Отговор
    До Хасан Ком.18 . Тук браво Хасане прав си ,че Руснака пиян не знае кой е Иван Вазов ! Но не само Вазов руснака и неговата история не знае !
  • 24 познавач

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Какво означава "спокойно"? това ли, че прехваленият Бойко съсипа с неговите политики редица малки фирмички и остави едри външни монополи да правят каквото си искат? Кое е спокойното тук - мизерията ни? на турски фирми Бойко дава летища на концесия, да строят заводиш и да ни експлоатират като евтини добичета, а на нас не дават дори да си правим дребно занаятчийство за прехрана с техните бюрократични наредби, а Турция даже не е в ЕС? а на нас само данъци и мизерия. това ли ти е "спокойно"? Хасане, Турция няма право дас е бърка в нашият живот! Освен другото от там дългогодишно бих казал от столетия водят антибългарска политика и това не е спирало и до днес. това ли ти е "спокойно"? ДАНС си вършат работата и е очевидно, защото много са протурските емисари в страната ни и вършат пъкленни дела, пред които дългогодишно "европейският" Бойко си затваряше очите. не казвам, че всеки турчин е нещо зло? Но щом някой руши държавата и пропагандира разцеплението и, щом върши антибългарски машинации той вече става враг на България и на нас. Ти на чия страна си - на антибългарските кръгове или на наша на България?
  • 25 познавач

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Хасане, работех в Аркомат ЕООД - турска фирма, прави кабели за автомобили. моето уважение - плащаха на точно число. но работиш плътно по 8 часа, вярно чисто е. Но заплатата ниска бе, Хасане? Като платиш тоци вода и телефони не стига за нищо? Ако пък нещо стане издънка, следват удръжки и парите се режат. работех и заварчик при български работодател - и той същият, Хасане. Значи тук нещо ги заразява повечето шефове и гледат на нас както политиците повечето като евтин добитък? да не си помислиш, че не харесвам и турци! работех с много точни момчета и момичета, сприятелих се с някои от българските турци. Много точни хора. но отвън искат някои кръгове злото ни.( Искат разцепление на България други вредни нам злини. ти на тяхна страна ли си? Какво велико има в Ердоган, Хасане? Ами тия диктаторски методи не са негов патент ... правили са ги хиляди преди него. Диктатура, обаче насочена навън Хасане не те ли плаши? Вместо Ердоган да я насочи за оправяне на вътрешни проблеми, взе да плюе който не му харесва и в Германия и Холандия и къде ли не? това не те ли притеснява? така правеше и Адолф - насочи масите чрез диктатура навън, а не реши вътрешните проблеми. И той приказваше на германците - правете бебета! Резултата го видяхме, Хасане - ВОЙНИ. нещо да ти харесва от това?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове