Last news in Fakti

11 Юни, 2017 11:51 7 921 23

Войната на пътя не спира

  • войната на пътя-
  • жертви-
  • загинали-
  • катастрофи-
  • статистика

Четири нови жертви по родните пътища

Войната на пътя не спира - 1
Снимка: БТА/АР, изображението е илюстративно

Четирима са загинали при 17 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, предадоха от пресцентъра на МВР. 19 души са ранени, като тях 4-ма са с опасност за живота.

В столицата са регистрирани 3 тежки и 89 леки пътни инцидента, при които са ранени четири души.

От началото на годината жертвите на пътя са 247, а пострадалите - 3097.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пожарникарчето

    57 8 Отговор
    Ей Бойко, тикво пожарникарска проста, вземи разбери, че не с акции ще се спрат катастрофите, а като вземете да наблегнете малко на инфраструктура, да вземат да се окастрят храсталаците по пътищата, а не хората да са принудени да навлизат в насрещното заради КРАТЕРИ или храсти, стигащи до половината ми платно.тиквеник, вдигнахте винетките, увеличихте глобите, ама никой не си отваря устата за ремонти по пътищата, и не просто закърпване, а асфалт наново! Прост пожарникар, хората са казали всяка жаба да си знае гьола, ама ти ще е*еш м...та на държавата отвсякъде...
  • 2 дядо йоцо гледа

    31 1 Отговор
    Войната по пътищата ще спре само тогава когато всички заедно се вземем в ръце и държавата си е на мястото .На практика всички институции от който зависи това не предприемат никакви адекватни мерки , а само чакаме нещо да се случи и тогава се вайкаме.Това с махане на знака за радар изобщо не трябваше да има такъв знак.Трябва да има повече стационари камери , но да не са хранилки за КАТ , а истински реални ограничения.На места без никаква реална опасност на път с две платна ограничение от40км /ч. Пътна полиция следи и глобява само водачите на МПС , но не и хората отговорни за пътищата .ДАЙ не упражнява никакъв контрол по извършването на Годишните технически прегледи пускат се технически неизправни и опасни за движението автомобили , Застрахователните компании все още не въвеждат системата "бонус" "малус " .Комисията за финансов контрол и Гаранционният фонд е време да упражняват и следят за изпълнението на Кодекса за застраховането .Застрахователните компании за да започнат да събират по- високи суми от водачите причинили ПТП трябва чрез промяна на Наредба 49 и нова Методика към Наредбата да възстановяват напълно щетите на не вините автомобили в Доверените сервизи.Взимаш увредения автомобил и в определен срок го връщаш годен за експлоатация . Сега на практика не се получава така .Живия убиец
  • 3 дядо йоцо гледа

    17 2 Отговор
    на пътя е този автомобил с пълно Автокоско , но застрахователя му покрива изцяло неговите щети , а на невинния колкото да закупи една бутилка на майстора .Това е живата истина и Държавата ако иска само за един месец ще се справи с тази война.
  • 4 Че Гобара

    23 0 Отговор
    Наистина ли вярвате, че ще се промени нещо!? Нали не мислите, че цялата тази система от събирачи на пари като застрахователи, сервизи дето работят с тях, и самата държава не са свързани? Ами те работят заедно, и заедно си пият и ядат обяда и пият кафето.
    Всичко е така направено и вързано, че ако УМРЕ едното дружество, занася всички им в бездната. Затова няма да се промени нищо. Нито пътища, нито произшествията ще намаляват.
  • 5 Гост

    7 27 Отговор
    Основната причина за катастрофи е високата скорост. Втората причина са старите коли, правени преди някъде 2005, като стане катастрофата, и има и жертви. За какво тук са виновни институциите.

    Коментиран от #6

  • 6 Красо Зелето

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Искаш да кажеш, че само стари коли катастрофират? Пишеш несвързани неща.
    Само с високата скорост се съгласявам с теб, но когато пътя е решето или има неравности, ето ти причина за ПТП. Няма как да знаеш, че дадената отсечка има неравности по пътя, или дупки.
    Затова и стават катастрофите.
    Отделен е факта, когато има идиоти дето изпреварват неправилно.
    Но институциите си имат най-голяма вина.
    1. Защото не поддържат трасетата / магистралите в добра готовност. Било то лято или зима.
    2. Дори и да поддържат трасетата/мгагистралите и второстепенните шосета, те се КЪРПЯТ колкото да избутат някой месец.
    3. Всичко се прави с цел. Да може да стават катастрофи, да се погубват хора за голямо нещастие, от там се трошат коли, застрахователите плащат по-малко, а погребалните агенции се радват когато има ПТП. Това е тема която няма смисъл да ти я разисквам. Ако си грамотен човек, сам ще се досетиш.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Гост

    2 10 Отговор

    До коментар #6 от "Красо Зелето":

    Катастрофират всякакви коли, въпреки че с ABS ESP е по-трудно да катастрофираш. С най-новите коли смъртността е по-малка.
    Не е сигурно дали дупките са фактор за или против катастрофи, доколкото на път с дупки намаляваш скоростта.
  • 8 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "Красо Зелето":

    А това, че ненамкойси искал нарочно да се трепят хората, моля не ме занимавай с глупости.
  • 9 Гост

    4 5 Отговор
    Лично два пъти съм изхвърчал от завой на мокър път. С по-новата кола с ESP също се опитвах, но електрониката овладя положението. Също така без АВС поне няколко пъти да съм се блъснал в колата пред мен. Трябва ли да напомняме, колко са важни гумите и спирачките.
  • 10 факт

    21 0 Отговор
    Калпави пътища, калпави коли, калпави шофьори, калпави управници, калпава държава.
  • 11 Бай Тошо

    10 6 Отговор
    Нали караме на фарове ве, който ги забрани с кеф ще гласувам за него ?
  • 12 цъвти

    8 0 Отговор
    Как ще спре войната? Изобщо не виждам как!!!Защото има много причини и повечето са субективни.Например:Пътуваш и ти излиза от странична улица!Не спира да те изчака ами дава газ,за да ти избяга!
    Пример ІІ:Пътуваш по Беклемето.Настигаш някакъв тъпанар и искаш път т.е.показваш му се ту отляво ту отдясно,но той дава газ и щеш не щеш някъде рискуваш!Много пъти ми се е разминавало,но то става само веднъж и край!Фатален изход!Пример ІІІ:Вървиш по магистралата и изведнъж те задминава някакъв малоумник с над 150 км.в час!Предимно това са млади хора с мислене на идиоти!Видиш ли ме колко бързо карам?И...хоп,изпуснал управлението и .....господи помилуй!и т.н.и т.н.До края на света!И пътища?Не ами гробокопачи на автомобилите!Не винетки ,ами и минетки да сложат същата работа!Никой не мисли за нас-нашего брата!Спира ме един малоумник и започва да се заяжда за фаровете за къси светлини/сложил съм си допълнителни/Ама той не знае какво е тунинг!Питам го "Защо се заяждаш-всичко ми е шест/Колани,скорост,гражданска,ГТП,нови гуми,жената-моят КАТ до мен!!книжка и талон чисти,глоби "Нету"!/ и т.н.а той продължава да ми философства!!Питам -"Бихте ли ми казали рождената си година-1970 год.Значи когато аз съм имал книжка за кола той е минавал прав под масата,а за мотор е бил в течно състояние!Ако поискаш да видиш неговата лична кола-няма Г.О.Няма винетка,няма ГТП,ами защо да има та той е полицай!!!Скоро се возих в гр.П....в в една "полицайка".Предното и стъкло напукано като на стар

    Коментиран от #14

  • 13 Plovdiv

    5 1 Отговор
    От "човека" с инициали "ББ" ще дочакате нещо, което да подобри живота на хората, толкова, колкото го дочакахте в периода 2009-2016 г...
  • 14 пресцентъра на МВР

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "цъвти":

    Колега, ако си прочетете поста и сам ще видите, че някой от онези "малоумници" от които се възмущавате го е писал!

    Какво значение има годината на раждане с уменията, съвестта и моралът на водача???
    Значи който е по-дърт е невинен, а по-младият е винаги виновен?!
    Почвате да обяснявате ситуации с които съм съгласен и накрая го свършихте като таксиметров шофьор...
  • 15 Vasik Atanasova

    4 1 Отговор
    НЯМА КАК ДА СПРЕ
    ВСИЧКО Е ДО МАНТАЛИТЕТА И ВЪЗПИТАНИЕТО НИ
    НЕ Е ДО ГЛОБИТЕ
  • 16 Vasik Atanasova

    6 0 Отговор
    А И РАЗБИРА СЕ ПЪТИЩАТА НИ СА УЖАСНИ
    ДУПКИ ГЛЕДАШ В ЗЕМЯТА И ДА ГИ ЗАОБИКАЛЯШ А НЕ ГЛЕДАШ НАПРЕД
    И ЕТО ТИ ПРЕДПОСТАВКА ЗА ПТП
    А И МАГИСТРАЛИТЕ СА НИ ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА НЯМА НИКАКВИ ВИРАЖИ ПО ТЯХ
  • 17 босе

    8 1 Отговор
    Купени книжки ,наркотици и чувство за безсмъртност....не,не в тази игра нямате "3 живота"!!!
  • 18 ААА

    7 0 Отговор
    Всичко опира до манталитет, а останалото са второстепенни фактори. И съвсем пресен пример от вчера с моята личност. Движа се по път с предимство. Предстои ми ляв завои, и даже съм си пуснал предварително и мигач , щото така съм чувал , че правят някои водачи. Мястото предразполага и голяма видимост -Т образно кръстовище. Убеждавам се ,че от насрещното платно не идват автомобили , започвам да въртя на ляво. Но в същото време едно съвсем младо "келешче " излиза от знака СТОП и вече е върви към средата на платното , опитвайки се да завие на дясно но навлиза и в моето платно , щото и завоя му е толкова и завой. Аз естествено виждам , чупя волана метър в дясно , и след което на ляво да си взема завоя. Тоест избягвам конфликтната ситуация причинена от младежа. Младежа набива спирачки , започва да свири с яд и да ми показва с жест , че съм побъркан, а аз му показвам , с жест ,че е кьорав ,знака от група "Б" под №2 или познат в целият свят като STOP ,а само в Турция го изписват като ДУР. Иде ти да слезеш и да му забиеш главата в знака. Е хроня (какви години дойдоха) , а някога като карах курсовете инструктора имаше в колата един парцал , и когато курсиста пропуснеше да спре на СТОП, му даваше парцала и го пращаше да бърше знака , та да се вижда за следващият път.
  • 19 Bat Sande

    4 0 Отговор
    Ах как се нервирам като чуя тази фраза за "войната". Кога управниците ще разберат че за жертвите имат вина и те и освен да завишават само глобите ще направят нещо и за инфраструктурата?!?
    Ето ви една галерия за да придобиете представа за какво говоря. https://www.facebook.com/pg/БС-Транспорт-149701245401673/photos/?tab=album&album_id=210438769327920
  • 20 гощо

    5 2 Отговор
    МИНИМАЛНА СКОРОСТ!!! Не може да се влачат сополи с по 60км пред теб,да бавят и задръстват движението! Включват се от селски пътища като бавноразвиващи се!
  • 21 Гого

    5 0 Отговор
    Причините са доста за тези катастрофи хора без книжки или купени такива пияни и дрогирани плюс бонус дупки и липса на пътища. А все ни уверяват че запалените фарове ще ни спасят но статистиката показва обратното само полицията има кяр от тази екстра запалени светлини през деня.
  • 22 Хайко

    3 0 Отговор
    Истината е че напоследък виждам доста засилен трафик. След 1.06
    В петък по ТРАКИЯ е ужас.
    Като прибавим и комплексарщината която се избива на пътя.
    Като прибавим многото купени книжки...
    Румънците които карат като дебили...иии
    Картинката започва да се изяснява..
  • 23 alf

    3 0 Отговор
    ще спре като станеме 2 милиона
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове